Rinkebyn yläasteen oppilaista vain 19 % sai hyväksytyn todistuksen

0
3172962_1615_909
Rinkebykoulun oppilaita.

 

Tukholman kaupunkin pumppaa vuosittain jättisumman maahanmuuttajaghettojen kouluihin saadakseen oppilaiden tasoa ylemmäs. Viiden vuoden aikana on kymmenelle koululle annettu yhteensä liki miljardi kruunua extrarahaa. (105 miljoonaa euroa) Apurahasta huolimatta tulokset vain laskevat. Tukholmalla on kymmenen tällaista ongelmakoulua, joille annetaan extrarahaa ”sosioekonomisk tillägg” eli sosioekonoominen lisäosa.

Tarkkaa selvitystä rahankäytölle ei ole, sillä kaupunkin antaa kouluille vapaat kädet. Mutta jonkinlainen perusidea on olemassa, että rahalla hankittaisiin lisää opettajia, jotta luokkakoot saataisiin pienemmäksi.

Esimerkiksi Rinkebyskolan sai vuonna 2016 jokaista oppilasta kohti 56 000 kruunua extrarahaa, mutta siitä huolimatta koulu taso on Ruotsin huonoimpiin kuuluvia. Kaikenkaikkiaan kouluun pumpattiin reilu 10 miljoonaa kruunua eli noin 1,1 miljoonaa euroa extrarahaa kolmansista maista tulleiden oppilaiden tason nostamiseen.

Rinkebykoulun yläasteen oppilaista vain 19 % sai hyväksytyn päästötodistuksen tänä vuonna.

Stockholm stad

Rinkebyn koulun toisen rakennuksen ympärille rakennettiin viimeisimmän tuhopolton jälkeen metallihäkki, joka ottaa vastaan polttopullot.

64-rinkeby

 

Katso aiheesta lyhyt video:

 

14 thoughts on “Rinkebyn yläasteen oppilaista vain 19 % sai hyväksytyn todistuksen

 1. Arvot rakkaus arvot välittäminen arvot ihmisoikeudet arvot demokratia arvot monimuotoisuus, ar..! sanoo:

  Kun maassa tarvitsee tehdä polttopulloturvallisia koulurakennuksia, se maa on entinen.

 2. Palosuojaus näyttää aivan moskeijaseinältä. Siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Veronmaksajien rahat menevät Kankkulan kaivon mustaan reikään: eivät integroidu eivätkä opi. Oppimislahjatonta matuporukkaa on aivan liikaa, me emme jaksa enää yrittää tuputtaa ja he eivät halua ottaa vastaan.

 3. Tästä ei tule yhtikäs mitään vaikka kaikki saavat ”ilotodistuksen” jossa numeroita on rustattu ylöspäin niin paljon kun on kehdattu ilman että joku tekee poliisi-ilmoituksen. Minkä fuskulla on koulusta saanut sillä ei jatko-opinnoissa pärjää. Eikä edes puotipuksuna.

 4. Kankkulan kaivoon kannettua rahaa, lähinnähän mokutuksella tienaavat alalla työskentelevät kantikset, jotka puolustavat kulttiaan aka toimeentuloaan henkeen ja vereen. Kehitysmaalaisista on muuten turha yrittää muokata länsimaalaisia, kun ei siinä tulla onnistumaan. Muutama yritteliäs yksilö saattaa tässä onnistua, mutta isommassa mittakaavassa lähinnä sosiaalitoimen asiakkuus kutsuu.. Miksi nähdä vaivaa ja opiskella, kun valde maksaa kuitenkin kaiken nih.

 5. No sisäsytytyksen mestarit kyllä hoitaa tämänkin. Pian on vain mustuneet kuoret jäljellä.

 6. Liki miljardi kruunua ei taida olla 10,5 Me vaan 105 Me.

  Joka tapauksessa ruotsalainen ongelmaratkaisu herättää sekä myötähäpeää, että saa surulliseksi toivottomuudellaan ja ongelmien välttelyllään. Monikulttuurisuus on menestys, vaikka hieman on täytynyt metallihäkkiä viritellä. Seuraava koulu sitten suosiolla järven- tai merenpohjaan – maksaahan se, muttei pala – ainakaan pitkään – ja on todiste monikulttuurisuuden innovointivoimasta.

  1. Kyllä ne seuraavaksi kyhää kotitekoisen syvyyspommin järvenpohjakouluja tuhotakseen. Ainoa toimiva vaihtoehto on armeijan vartiointi ja piikkilanka-aita. Palokunta pitää myös olla samalla alueella.

 7. Tuohan on erinomainen saavutus kun ottaa huomioon että sen edistyneemmän ja paremman väen määrähän on tuollapäin jo reilusti yli 81% käsittääkseni.Oikeastaan siis tuleekin mieleen että osaako se päästötodistuksen saanut porukka ihan jopa lukea vai tuliko se perinteisillä saavutuksilla eli rasismiulinalla ja väkivallalla uhkailulla?

 8. Ruotsalainen rodunjalostusohjelma? ÄO nousee rahalla?

  Kovalla kurilla noista voisi saada jotain irti, mutta nyt on kyllä tyhjä arpa. Samaa rikkautta tuijottaa lottokuponkia ja odottaa numeroiden muuttuvan. Sitten R-kioskille väittämään, että voitto tuli ja yrittäjän pitää maksaa ne miljoonat.

 9. Joo joo mutta ei rap-artistin ammattiin TARVITA mitään päästötodistusta!

 10. On siinä varsinaisia moniosaajia ja kultamunia, huhhuh. Ja noilla tiedoilla heidän pitäisi sitten pärjätä tulevaisuuden työmarkkinoilla? 80-luvun puolivälissä kun pääsin yläasteelta, niin noita pudokkaita oli kourallinen ysin keväällä, luokkakoko (rinnaikkaisluokkia) oli n. 200.

  No, tuossa kuvassa on 4 tulevaa synnytyskonetta siis ne neljä vasemmalta. Ei se lapsikatraan tekeminen ja hoivaaminen mitään ylioppilas- tai yliopistotutkintoa vaadi joten mitäs turhia opettelemaan.

  Miehet sitten taasen perustavat parturi-pizzerioita tai aloittavat sitten huumeiden diilaamisen, ei siihenkään tarvita e.m. tutkintoja. Ellei sitten joku näppärä kaveri pääse työkyvyttömyyseläkkeelle jo 18-vuotiaana. Tapoja noikin ”ansaita”…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.