Mainokset

Rinkebyn yläasteen oppilaista vain 19 % sai hyväksytyn todistuksen

3172962_1615_909

Rinkebykoulun oppilaita.

 

Tukholman kaupunkin pumppaa vuosittain jättisumman maahanmuuttajaghettojen kouluihin saadakseen oppilaiden tasoa ylemmäs. Viiden vuoden aikana on kymmenelle koululle annettu yhteensä liki miljardi kruunua extrarahaa. (105 miljoonaa euroa) Apurahasta huolimatta tulokset vain laskevat. Tukholmalla on kymmenen tällaista ongelmakoulua, joille annetaan extrarahaa ”sosioekonomisk tillägg” eli sosioekonoominen lisäosa.

Tarkkaa selvitystä rahankäytölle ei ole, sillä kaupunkin antaa kouluille vapaat kädet. Mutta jonkinlainen perusidea on olemassa, että rahalla hankittaisiin lisää opettajia, jotta luokkakoot saataisiin pienemmäksi.

Esimerkiksi Rinkebyskolan sai vuonna 2016 jokaista oppilasta kohti 56 000 kruunua extrarahaa, mutta siitä huolimatta koulu taso on Ruotsin huonoimpiin kuuluvia. Kaikenkaikkiaan kouluun pumpattiin reilu 10 miljoonaa kruunua eli noin 1,1 miljoonaa euroa extrarahaa kolmansista maista tulleiden oppilaiden tason nostamiseen.

Rinkebykoulun yläasteen oppilaista vain 19 % sai hyväksytyn päästötodistuksen tänä vuonna.

Stockholm stad

Rinkebyn koulun toisen rakennuksen ympärille rakennettiin viimeisimmän tuhopolton jälkeen metallihäkki, joka ottaa vastaan polttopullot.

64-rinkeby

 

Katso aiheesta lyhyt video:

 

Mainokset

14 Comments on Rinkebyn yläasteen oppilaista vain 19 % sai hyväksytyn todistuksen

 1. Arvot rakkaus arvot välittäminen arvot ihmisoikeudet arvot demokratia arvot monimuotoisuus, ar..! // 18/07/2017 12:52 // Vastaus

  Kun maassa tarvitsee tehdä polttopulloturvallisia koulurakennuksia, se maa on entinen.

  Tykkää

 2. Nimetön // 18/07/2017 12:58 // Vastaus

  19% kuvan oikeassa reunassa.

  Tykkää

 3. Tähän on tultu // 18/07/2017 12:59 // Vastaus

  Palosuojaus näyttää aivan moskeijaseinältä. Siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Veronmaksajien rahat menevät Kankkulan kaivon mustaan reikään: eivät integroidu eivätkä opi. Oppimislahjatonta matuporukkaa on aivan liikaa, me emme jaksa enää yrittää tuputtaa ja he eivät halua ottaa vastaan.

  Tykkää

 4. "Glädjekalkylen" ja "glädjebetyget" // 18/07/2017 13:22 // Vastaus

  Tästä ei tule yhtikäs mitään vaikka kaikki saavat ”ilotodistuksen” jossa numeroita on rustattu ylöspäin niin paljon kun on kehdattu ilman että joku tekee poliisi-ilmoituksen. Minkä fuskulla on koulusta saanut sillä ei jatko-opinnoissa pärjää. Eikä edes puotipuksuna.

  Tykkää

 5. järjettömyyttä // 18/07/2017 13:26 // Vastaus

  Kankkulan kaivoon kannettua rahaa, lähinnähän mokutuksella tienaavat alalla työskentelevät kantikset, jotka puolustavat kulttiaan aka toimeentuloaan henkeen ja vereen. Kehitysmaalaisista on muuten turha yrittää muokata länsimaalaisia, kun ei siinä tulla onnistumaan. Muutama yritteliäs yksilö saattaa tässä onnistua, mutta isommassa mittakaavassa lähinnä sosiaalitoimen asiakkuus kutsuu.. Miksi nähdä vaivaa ja opiskella, kun valde maksaa kuitenkin kaiken nih.

  Tykkää

 6. Lyödäänkö vetoa? // 18/07/2017 13:26 // Vastaus

  No sisäsytytyksen mestarit kyllä hoitaa tämänkin. Pian on vain mustuneet kuoret jäljellä.

  Tykkää

 7. Valtsu // 18/07/2017 13:42 // Vastaus

  Liki miljardi kruunua ei taida olla 10,5 Me vaan 105 Me.

  Joka tapauksessa ruotsalainen ongelmaratkaisu herättää sekä myötähäpeää, että saa surulliseksi toivottomuudellaan ja ongelmien välttelyllään. Monikulttuurisuus on menestys, vaikka hieman on täytynyt metallihäkkiä viritellä. Seuraava koulu sitten suosiolla järven- tai merenpohjaan – maksaahan se, muttei pala – ainakaan pitkään – ja on todiste monikulttuurisuuden innovointivoimasta.

  Liked by 1 henkilö

  • Suomi FInland // 18/07/2017 15:07 // Vastaus

   Kyllä ne seuraavaksi kyhää kotitekoisen syvyyspommin järvenpohjakouluja tuhotakseen. Ainoa toimiva vaihtoehto on armeijan vartiointi ja piikkilanka-aita. Palokunta pitää myös olla samalla alueella.

   Tykkää

 8. 105 miljoonahan se on tietysti.

  Tykkää

 9. Nimetön // 18/07/2017 14:12 // Vastaus

  Tuohan on erinomainen saavutus kun ottaa huomioon että sen edistyneemmän ja paremman väen määrähän on tuollapäin jo reilusti yli 81% käsittääkseni.Oikeastaan siis tuleekin mieleen että osaako se päästötodistuksen saanut porukka ihan jopa lukea vai tuliko se perinteisillä saavutuksilla eli rasismiulinalla ja väkivallalla uhkailulla?

  Tykkää

 10. Nimetön // 18/07/2017 14:42 // Vastaus

  Ruotsin (kehitysmaa)tulevaisuus on turvattu.

  Tykkää

 11. Ruotsalainen rodunjalostusohjelma? ÄO nousee rahalla?

  Kovalla kurilla noista voisi saada jotain irti, mutta nyt on kyllä tyhjä arpa. Samaa rikkautta tuijottaa lottokuponkia ja odottaa numeroiden muuttuvan. Sitten R-kioskille väittämään, että voitto tuli ja yrittäjän pitää maksaa ne miljoonat.

  Tykkää

 12. Masta B Pussy Killa // 18/07/2017 19:27 // Vastaus

  Joo joo mutta ei rap-artistin ammattiin TARVITA mitään päästötodistusta!

  Tykkää

 13. - Soomepois Eestist - // 18/07/2017 20:05 // Vastaus

  On siinä varsinaisia moniosaajia ja kultamunia, huhhuh. Ja noilla tiedoilla heidän pitäisi sitten pärjätä tulevaisuuden työmarkkinoilla? 80-luvun puolivälissä kun pääsin yläasteelta, niin noita pudokkaita oli kourallinen ysin keväällä, luokkakoko (rinnaikkaisluokkia) oli n. 200.

  No, tuossa kuvassa on 4 tulevaa synnytyskonetta siis ne neljä vasemmalta. Ei se lapsikatraan tekeminen ja hoivaaminen mitään ylioppilas- tai yliopistotutkintoa vaadi joten mitäs turhia opettelemaan.

  Miehet sitten taasen perustavat parturi-pizzerioita tai aloittavat sitten huumeiden diilaamisen, ei siihenkään tarvita e.m. tutkintoja. Ellei sitten joku näppärä kaveri pääse työkyvyttömyyseläkkeelle jo 18-vuotiaana. Tapoja noikin ”ansaita”…

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: