Eritrean BKT:sta liki puolet perustuu Euroopassa oleviin ”sotapakolaisiin”

13

eritrea

 

Eritrea kuuluu yksiin kummajaismaista kun puhutaan maista, joista tulee turvapaikanhakijoita Eurooppaan. Eritreassa on jonkinlainen yksipuoluejärjestelmä, jota hallitsee presidentti Isaias Afewerki. Maassa ei ole sellaista sananvapautta kuin nyt vaikkapa Euroopassa, mutta toisaalta ihmisiä ei erityisesti mitenkään vainota maassa. Olletikin vaikka muuan ruotsalainen Dawit Isaak, joka sai Ruotsista turvapaikan, palasi takaisin Eritreaan kritisoimaan maan oloja ja joutui vankilaan mielipiteensä vuoksi. Mies on ollut vangittuna vuodesta 2001 ilman oikeudenkäyntiä.

Mutta eritrealaiset turvapaikanhakijat eivät tule Eurooppaan sananvapausasioiden takia vaan kahdesta syystä:

1. Maassa on vähintään 18 kuukautta kestävä kansallispalvelu, joka on käytännössä armeijapalvelu. Jokainen maan kansalainen niin nainen kuin mies iältään 18-40 vuotta on velvollinen osallistumaan tähän palvelukseen.

Kansallispalvelus on ”pelätty” siksi, että köyhässä maassa ei myöskään ole varaa maksaa isoja palvelusrahoja. Siksi tuhansia ihmisiä hakeutuu naapurimaihin ja edelleen Eurooppaan joka kuukausi turvapaikanhakijoina.

2. Eritrean bruttokansantuotteesta 46 prosenttia koostuu ulkomailla asuvista eritrealaisista (2015). Tarkoittaa sitä, että kun eritrealainen saapuu vaikkapa Ruotsiin, hän käy allekirjoittamassa Ruotsin Eritrean suurlähetystössä sopimuksen ja alkaa maksamaan kuukausittaista prosenttiaan kotimaalleen. ”Kotimaavero” on noin 2 prosenttia henkilön tuloista.

Eritrea siis lähettää tarkoituksella ihmisiä Eurooppaan turvapaikanhakijoina, jotta nämä sitten tienaavat rahaa kotimaalleen. Eurooppalaisia kupataan surutta.

Ei ole epäselvää, mikä on seuraava suuri eritrealaisten amerikka. Ruotsin Maahanmuuttotuomioistuin päätti hiljattain, että kaikki eritrealaiset, jotka hakeutuvat Ruotsiin, saavat automaattisesti turvapaikkastatuksen.

Kun taas Sveitsi muutti helmikuussa näkemystään Eritreaan. Sveitsiläinen tuomioistuin päätti, että laittomasti Eritreaasta tulevia ei nähdä enää turvapaikanhakijoina. Perusteluna tässä oli juuri se, että heti kun eritrealaiset saivat Sveitsissä turvapaikkastatuksen, he kävivät suurlähetystössä allekirjoittamassa sopimuksen veron maksusta kotimaahansa. Sen jälkeen he kävivät lomailemassa kotimaassan.

Ruotsissa tilanne on siis aivan päinvastainen kuin Sveitsissä. Ruotsin maahanmuuttotuomioistuin päätti aiemmin, kun muuan eritrealainen ei ollut tyytyväinen samaansa ”vaihtoehtoiseen suojastatukseen” vaan vaati itselleen ”turvapaikkastatusta”, että heille kuuluukin turvapaikkastatus. Ero näillä on se merkittävä juttu eritrealaisen kannalta, että turvapaikkastatuksella pääsee automaattisesti perheenyhdistämisohjelmaan.

Sveitsissä katsottiin lisäksi, että eritrealainen voi matkustaa kotimaahansa ilman, että siitä koituu henkilölle minkäänlaisia seuraamuksia kotimaassan. Ts. henkilö ei joudukaan vainotuksi siksi. että hän lähtee ”turvapaikanhakijaksi” Eurooppaan ja palaa kotimaahansa.

Ruotsin päätöksellä on siis se yksinkertainen seuraus, että Ruotsiin hakeutuu yhä useampia eritrealainen turvapaikanhakijana, vaikka he tosiasiassa ovat rahan perässä. Kaikenlisäksi eritrealaisia on ollut hyvin vaikea ”kotouttaa” Ruotsiin, siitä yksinkertaisesta syystä, että he ovat uskollisia kotimaalleen. Myös nämä armeijakarkurit maksavat kotimaalleen prosentit.

Joten, kun seuraavan kerran näet eritrealaisen sotapakolaisen, tiedät, että hän noukkii seteleitä sinunkin lompakostasi.

Advertisements

16 thoughts on “Eritrean BKT:sta liki puolet perustuu Euroopassa oleviin ”sotapakolaisiin”

 1. Tuo sotapakolaisuus otsikossa olisi ansainnut lainausmerkit. Mitenkähän Sveitsin kaltaisen sivistysmaan järjenhivenet voitaisiin saada kukoistamaan meidän pohjoismaisissa demokratioissa? Onko kansamme todelle niin järjetöntä ja kädetöntä kuten tämä(kin) esimerkki kiistatta kertoo?

  1. Paavo käyttää hyvin usein tuota termiä sotapakolaiset turvapaikanhakijoista. Ymmärtääkseni sen on tarkoitus olla sarkastinen, koska joitakin syyrialaisia lukuunottamatta kukaan ei pakene sotaa. Lisäksi Geneven tms. sopimuksen mukaan sota ei edes ole peruste turvapaikan myöntämiselle vaan sen täytyy perustua todistettavaan henkilökohtaiseen vainoon.

 2. Joten Suomalainen aseistakieltäytyjä tai sivari saa nykyään samasta syystä Ruotsista automaattisesti turvapaikan?

  1. Ja tilastoista puhuen, mikä on mustalaisten osuus Suomen Bkt:sta? Sitä paitsi, paljonko Suomesta lähetetään veronmaksajien kustantamia rahoja ulkomaisten vastaanottajien iloksi?

 3. Kysymyksessä kait Eritrean Ruotsin suurlähetystö, eikä toisin päin?

  Somalia, kuten Mononkin porukka maininnut, elää puoliksi ulkomailta tulevan rahan varassa. Sitten on Filippiinit ja muut vastaavat maat, joihin siirtotyöläiset lähettävät rahaa sukulaisilleen tai perheilleen. Näitä mitään ei lasketa kehitysavuksi ja lähetetty raha on enimmäkseen pois sen maan taloudesta, josta rahaa lähetetään. Pikku siivu palaa firmoihin, jonka tuotteita mahdollisesti ostetaan siellä kohdemaassa.

  Maailman liikaväestö ja väestöräjähdys ovat pyhiä.

 4. Niinhän sen pitäisi mennä, saatana metsässäkin piti yöpyä keskellä talvea monta kertaa. Olis’ pitänyt kyllä hakea turvapaikkaa. Muuten tuo ns. ”civilservice” on monissa Afrikan maissa (kuten Ghana) yksi niistä harvoista järkevistä yhteiskunnallisista järjestelyistä mitä Afrikassa ikinä on keksitty. Opitaan hiven maan historiaa, hygieniaa, perussairaanhuoltoa maanpuolustustaitojen ohella.

 5. Kiikutetaanhan noita Eritrean sotaa ja vainoa pakenevia tänne härmäänkin. Sama kuvio rullaa siis täälläkin ja tulijat eivät lopu eikä rahat vihervassareiden mielestä. Saas nähdä koska paska lentää tuulettimeen ja oikein huolella. Ei rahat ikuisesti riitä.

 6. Afrikan maat varmaan tulevaisuudessa järjestävät näytösvainoja kansalaisillleen, että pääsevät ylijäämästä eroon? TV-ryhmä paikalle ja kova vaino päälle. Kunhan leviää filmi, työnnetään Eurooppaan muutama miljoona neekeriä ja taas voidaan huoletta nussia lisää väkeä maailmaan. Lähi-idässäkin valepommituksia, kun aitoja ei ole/uskalleta kuvata.

  Ei mikään huono innovaatio, siis kehitysmaiden kannalta, itseköhän kehittivät?

 7. Juu kyllä Suomessakin rahaa riittää noille ,mutta ei omille. Otetaan vaan lisää velkaa ja ei puhuta mitään siitä ,kenelle ne rahat on tarkoitettu..Menevät varmaan parempiin suihin.Mitäpä oman maan kansalaisista , menkööt kerjäämään Kelasta ,joka kyllä ei anna mitään oman maan kansalaisille, nimimerkki kokemusta on..

 8. Tämä Davit Isaak nimi viittaa Etiopian kristittyihin klaaneihin ja on hyvinkin voinut olla Eritreassa vainottu, koska siellä on alueen suurin yhtenäinen muhamettilaisväestö. Koko alueen ollessa ww2 saakka Italian siirtomaana ei uskontojen välistä riitelyä kai ollut näkyvissä. Sitäpaitsi Etiopian vanha monarkki Haile Selassie (siis suomalaisittain Hailisen Lasse) piti järjestystä yllä 70 luvulle asti. Sitten tuli neuvostoliiton vaikutusaika klastnostiin saakka. Kuvaavaa on,että esim, Saudi-Arabiaan etiopialainen ei saanut työlupaa kun taas eritrealainen niin aikaisemmin kuin tänäänkin saa sen helposti. Varsinkin autonkuljettajina ovat siellä pidettyjä ja ovat tietenkin aina islaminuskoisia.- Siis jos Davit Isaak arvostelee ”kotimaansa” oloja niin turpiin tulee jos hengissä yleensä selviää. Olisi hyvä, ettei Eritreasta tulisi ihmisiä laisinkaan Eurooppaan. Tarpeetonta touhua, pelkkää turismia.

 9. Persujen pitäisi päästä ehdottomaan enemmistöön eduskunnassa, niin jo alkaisi suunta muuttua, kuten Puolassa, Unkarissa jne. järkevään omia kansalaisia arvostavaan suuntaan.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.