Malmön ja Göteborgin maahanmuuttajalähiöiden koulutulokset täältä

13
bergsjon_webb
Muuan Bergsjön koulun oppilas on kiivennyt lyhtytolppaan.

 

Malmön kouluissa menestys oli moninkertaisesti parempaa kuin Rinkebyssä. Maahanmuuttajalähiöiden kouluissa luokallejäämisprosentti oli seuraavan näköistä:

 • Värner Rydénskolan, luokalle jäi 66 % oppilaista,
 • Sofielundsskolan, luokalle jäi 53 % oppilaista,
 • Munkhätteskolan, luokalle jäi 46 % oppilaista,
 • Apelgårdsskolan, 43 % oppilaista jäi luokalle.

 

Malmön keskiarvo oli noin 20 % oppilaista, jotka jäivät luokalle. Ääripäässä Malmön urheilukoulussa kaikki pääsivät läpi ja Bergaskolanissakin vain 1 % oppilaista jäi luokalle.

Entäpä Göteborg? Löytyisikö kaupungista koulumenestystä? Ei. Päinvastoin tulokset vain laskevat.

Maahanmuuttajaghetoissa koulumenestys näyttää tältä:

 • Bergsjöskolan, 74 % oppilaista jäi luokalle,
 • Sjumilaskolan, 71 % oppilaista jäi luokalle,
 • Vättleskolan, 71 % oppilaista jäi luokalle,
 • Svartedalsskolan, 69 % oppilaista jäi luokalle.

Kaikissa näissä kouluissa tapahtui tason lasku edellisvuodesta.

Parhaissa kouluissa Nordlyckeskolanissa  5 % jäi luokalle, kuten myös Kärralundsskolanissa.

Mistä johtuu merkittävä ero verrattuna Rinkebyhyn? Luultavasti siitä, että Järvan alue Rinkeby, Tensta, Husby ja on hyvin sisäänpäinlämpiävä ja moninkertaisesti suurempi alue kuin Rosengårdin ympäristö tai Göteborgin maahanmuuttaja-alueet. Järvan alueen maahanmuuttajaryhmillä on  vahva yhteisöllisyys. Ts. nuoret eivätkä aikuiset katso tarvitsevansa koulutusta, jota ruotsalaiset antavat.

Advertisements

17 thoughts on “Malmön ja Göteborgin maahanmuuttajalähiöiden koulutulokset täältä

 1. Kun aina vaan jää luokalle kerta kerran jälkeen niin saako koulua käydä esim. eläkkeeseen asti?

 2. Karuja lukuja, mutta tykkäävät näemmä käydä kertausharjoituksissa. Jos noihin opinahjoihin eksyy joku normaali, oitis leimautuu lapsineroksi. Oppilaat eivät näytä selviytyvän, mutta montako prosenttia opettajista on syntymähulluja tai ajetaan hulluuteen? Robotti sopisi opetustoimeen -tai paskakshan ne sen löisi.

  1. Jep, tuo opettajakysymys on mielenkiintoinen. Kuka helvetti menee opettamaan lukutaidottomia, joita ei oppiminen kiinnosta ja palkanlisänä ovat koulunpoltot ja tappouhkaukset? Vaikkei liksan tarvitse helpolla tulla ei kai sitä tarvitse maksimimasokisti olla?

   1. Vokkipatjan alalaji, koulupatja?
    Tai joku suvakki joka menee sinne toteuttaan hoivaviettiään silittämällä geelilettiä? Tosin hoivavietti varmaan katoaa aika nopeaa. Eli vissiin äärisuvakkit ja koulupatjat.

   2. Osa opettajista on valinnut ammattinsa jo vuosikymmeniä sitten, kuten entinen äitipuoleni Göteborgista. Hänen opettajan uransa alussa ei ollut mamuja niinkuin nyt. Ehkä joitain suomalaisia ja muutama muu. En leimaisi kaikkia opettajia suvakeiksi. Ei ole opettajan vika millaista politiikkaa valtiossa tehdään.

 3. Hehee, hähää! Ei ole Ruattissa asiat hyvin, ei ollenkaan. Meilläpä Nergin Päivi kertoi herkullisen salaisuuden kaikelle kansalle (omalle). Meillä on aarremuslimeja! Kellään muulla semmoisia olekaan, joten vartokaahan, kun ne saavat kuntapaikat. Luultavasti pistävät talous- ja turvallisuusasiat semmoiseen kuntoon, ettei ennen ole olleetkaan. Itkekää sitä ruottalaiset. Ilmaiseksi luovuitte niistä, ne on meidän nyt.

 4. Malmön lähiöissä yksi selittävä tekijä lienee myös balkanilaisten ja puolalaisten määrä, sillä he eivät ole ihan niin oppimiskyvyttömiä kuin arabit ja afrikaanot, joita Järvan alue on täynnä. Arvostelukäytäntökin voi olla Rosengårdissa huomattavan lepsua.

 5. Ja sitten ne vielä luulee että ilman opetusta ne saavat kaikki samat edut ja asiat kuin valkoiset. Voi pyhä yksinkertaisuus. No, mutta hehän ovat varmoja mm. että AIDS:ista pääsee eroon rakastellessaan neitsyeen kanssa.

  1. No mistäs rasisti tiedät, että AIDS ei parane raiskaamalla neitsyt.
   Selittäis ainakin ruotsalaiset tilastot.
   Hiekkamailla on tuhansia vuosia vanhat kulttuurit jotka tietää nää kuppaamiset ym.
   Tuskin länsimainen lääketiede on tehnyt tutkimusta AIDSin vaikutuksesta neitsytraiskauksiin!

 6. Kuvateksti ”Muuan Bergsjön koulun oppilas on kiivennyt lyhtytolppaan.”

  Toteutti luontaisia taipumuksiaan. Seurasi geeniensä kutsua.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.