Vain 3 %:a kouluttamattomista tulijoista oli kiinnostunut ruotsalaisesta koulutarjonnasta

0

utbildning_nyanlanda

 

Ruotsin työvoimatoimiston tutkimuksen mukaan niistä Ruotsiin tulleista kolmansien maiden tulijoista, joilla ei ollut kotimaastaan lähtiessään kuin vuosi koraanikoulua, ei jatka opiskelua Ruotsissakaan kuin vain 3-4 prosenttia.

Työvoimatoimiston tutkimuksessa tutkittiin niitä henkilöitä, jotka olivat saaneet jo oleskeluluvan, ja olivat oleskelleet Ruotsissa vähintään kaksi vuotta. Opiskeleminen ei yksinkertaisesti kiinnostanut heitä.

Jos opiskelu ei kiinnostanut kotimaassan, vielä vähempi Ruotsissa.

Työvoimatoimiston kototuttamis- ja sopeuttamispäällikkö Annie Rubensson kertoo:

– Me teemme pitkää päivää, jotta saisimme motivoitua heitä ja satsaamme jatkossa entistä enemmän ohjaukseen, jotta saamme informoitua heille mitä vaaditaan Ruotsin työmarkkinoilla. He ehkä eivät tiedä, että moniin vakituisiin toimiin vaaditaan jatkokoulutus.

(Toim. huom. Gymnasieutbildning tarkoitta Ruotsissa kaikkea peruskoulun jälkeistä koulutusta amiksesta kymppiluokkaan ja lukion tapaiseen yleissivistävään laitokseen.)

Ruotsin hallitus on kuitenkin kaavaillut kolmansista maista tulleille kouluttamattomille henkilöille jonkinlaista pakollista koulutusta. Koulutus olisi myös sosiaalirahan ehtona.

12 thoughts on “Vain 3 %:a kouluttamattomista tulijoista oli kiinnostunut ruotsalaisesta koulutarjonnasta

 1. Turha vaiva, rahat voisi yhtä hyvin polttaa roviolla. Ruotsin BTK eli BNP on jo laskenut jos tutkitaan per capita eli henkilö. Liian monta matua jotka eivät tuota mitään vetää tulosta alas. Missä matu siellä ongelma. Turha touhuta niiden kanssa vaan palauttaa kotimaahan pikaisesti. Meillä on esim. Ruotsin rautatieverkosto joka on rappiolla. Satsataan rahat mielummin siihen.

 2. Niin turhaa yrittäkään opettaa, jos toinen ei halua oppia. Köyttämällä pulpettiin kiinni uskotaan taulapääästä jalostuvan menestyjä. Ruotsalaiset haluavat taas epäonnistua. Luulisi sossurahan irtoavan pienemmilläkin akateemisilla meriiteillä. Se on saatava vastikkeetta + enempi.

 3. Miksi matujen kannattaisi vaivautua muuta kuin lisääntymään ja perseilemään? Taivaasta sataa mannaa ilmaiseksi ja lisää tulee kun muistaa pitää älämölä rasismista. Matu senkuin jatkaa muniensa puristelua perseilyn ohessa ja nauraa pankkiin mennessään.

 4. Sormen paksuisella kepillä saa hakata naisia ja lapsia t:Muhammed jumalan kuulija sanoo:

  Mutta koraania hoilataan 5 kertaa pävässä ja jos ei säkeet tule selkärangasta tulee keppiä.

 5. Kuvissa hienosti kielletty sekä pysty-, että vaakaraiskaaminen. Ei muslimi pääse väittämään, ettei koulussa opetettu. Kunhan eivät lisää asentoja keksi, niin kaikki menee lopulta hyvin?

 6. Onko se eturivissä Hämeen-Anttila ihmettelemässä, että islam kieltää pesäpallonkin.

 7. ”Moniin vakituisiin toimiin tarvitaan jatkokoulutus” )))

  Uuninpankolla makoilu ja vasemmalla kädellä sossurahojen nostelu ei vaadi erikoisempaa jatkokoulutusta.

  Ruotsin hallitus ei uskalla pistää matuilta rahahanoja kiinni. Siellä poltetaan jo nyt ihan riittävästi kouluja. Jos rahanjako liitetään koulunkäyntiin tai jopa koulumenestykseen, niin roihahtaa loputkin koulut. Ja samalla paljon muutakin.

  Karjalassa vanhat starikat muistelevat kaiholla Neuvostoliittoa. Kerran kuukaudessa peruutti kuorma-auto torille ja ihmisille jaettiin lavalta rahaa. Se oli sen ajan taikaseinä. Siinä sitten kävi niin kuin kävi. Niin kuin käy Ruotsissakin.

  Sitten kun Ruotsissa otetaan sharialaki käyttöön ja vääräuskoiset naiset raiskataan ja puetaan jätesäkkeihin, homot heitellään katoilta, kristityt tapetaan muuten vain, varkailta katkotaan kädet, osa lampaistakin raiskataan ja ehkä säkitetään, niin saattaa sitä joku muukin muistella kaiholla Neuvostoliiton aikoja. Muutkin kuin miehitetyssä Karjalassa starikat.

  1. Ottaisitko/ostaisitko lammmasta säkissä? Jatkossa selvitettävä lampaan kulkemiset vähän hemmetin tarkkaan. Kuppa, supertippuri ja aids samassa makkarankuoressa? Superiin ei sitten mitkään antibiootit pysty. Ultimaattinen pallogrillaaja vetelee verisenä pihvinsä…

   Tiedä, miten eläinrakkaus vaikuttaa siihen eläimeen, mutta ajatuskin pervosta lampaan kera pistää kakomaan muovikuoren lailla juuri syötyä makkaraa pihalle. Ehkä kaasugrilli tappaa taudinaiheuttajat, kuten tuntuu hävittävän kuorenkin? Sähkögrillistä saa ”kaikki mausteet”?

   1. Neekerisankkeri tais jäädä mainitsematta,mutta tietojeni mukaan se tarttuu myös ihmisiin.

 8. Nohnoh – meille on tiedostavan valtamedian laadukkaassa uutisoinnissa kerrottu ja painotettu moneen kertaan tulijoiden korkeaa koulutustasoa ja hirvittävää hätää.Toisin sanoen 3% ”kouluttamattomista” tarkoittaa siis aivan varmasti vain noin kolmea henkilöä koska loput ovat kirurgeja,astronautteja ja koneinsinäärejä.Nekin muutama hassu luonnollisesti ovat julman rasismin lamaannuttamia ja tärkeintä olisikin nyt saada heille paljon lisää rahaa kotoutumiseen.

 9. Idiootit tuotte seitsemännen vuosisadalle sisäsiittoisia loiselukoita maahan. Kaivatte omia hautojanne. Ainoa syy jonka takia ne ovat Suomessa on kun kuulivat että siellä typerät suoltavat rahaa käteen loputtomasti.
  Nyky Suomalaiset miehet ovat täyttä nynny sakkia. Vapisevat saappaissaan kuin sopulit. Meidän isämme olisivat ottaneet matuloiset vastaan pystykorva kädessä kuten ottivat vastaan ryssät vuonna 1939.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.