Jotkut rikokset ovat lisääntyneet, jotkut häviävät kokonaan

0

Kuvakaappaus 2017-07-22 09-09-13.png

 

Rasmuksessa keskusteltiin ruotsalaisen blogistin Andreas Magnussonin kirjoituksesta, joka tiivistyy otsikkoon ”Maahanmuutto lisääntyy, rikosilmoitukset vähenevät”. 

Kirjoittaja siis väittää, että rikokset eivät olisi lisääntyneet maahanmuuton myötä.

Esimerkkejä rikoksista, joita Magnusson otti esille: pahoinpitelyt vähentyneet 7 %, varkaudet -4 % ja laittomat uhkaukset -2 %. Magnusson nosti esille myös autovarkaudet, jotka ova vähentyneet peräti 58 %. Niin ikään pankkiryöstöt ovat vähentyneet dramaattisesti, vuonna 2008 tehtiin 91 pankkiryöstöä kun vuonna 2016 niitä tehtiin vain 6.

 

1925a8fa-5df5-45de-810e-ff22747cf83c_560_420

 

Tarkastellaanpa hiukan asioita.

Autovarkaus. Autovarkaudet alkoivat vähenemään 2000-luvulle tultaessa käyttöönotetun käynnistyksenestolaitteen ansiosta. 1990-luvulla ns. kylmiä autovarkauksia, jolloin auto käynnistettiin parkkipaikalla meisselin tms vempeleen avulla, tehtiin ruotsissa kymmeniätuhansia. Sen jälkeen kun käynnistyksenesto 1998 tuli pakolliseksi kaikkiin autoihin ovat ”kylmät autovarkaudet” loppuneet kokonaan sitä mukaa kun käynnistyksenestolaitteettomat ajoneuvot ovat hävinneet käytöstä. Tällä hetkellä maanteillä liikkuu vain harraste- ja museoajoneuvoja sekä yksittäisiä 80-luvun autoja, joissa ei ole käynnistyksenestolaitetta.

2000-luvulla ei ole todistetusti tapahtunut yhtään sellaista autovarkautta, jossa auto olisi otettu parkkipaikalta ajoon ohittaen ajonestolaite. Auto voidaan tietenkin varastaa muilla tavoin: esimerkiksi nostamalla auto trailerin kyytiin, hinaamalla se paikalta tai auto saadaan muulla tavoin käyttöön, esim koeajolle palauttamatta autoa, avaimet asuntovarkauden tms varkauden yhteydessä. Mutta käynnistyksenestolaite tipahdutti autovarkaudet dramaattisesti ja rikos siirtyi pikkuhiljaa historiaan siinä muodossa kuin se ennenvanhaan tunnettiin.

Maahanmuutolla ei siis ole minkäänlaista yhteyttä autovarkauksien määrän laskuun.

 

Kuvakaappaus 2017-07-21 23-07-27

 

Pankkiryöstö. Pankkiryöstöjen lähihistorian kulta-aikaa oli 1990-luku. Tuolloin pankkeja ryöstettiin tasaiseen tahtiin. 2000-luvulle tultaessa pankkiala alkoi suojautua. Ensin tuli tiskien panssarilaseja, sitten holvien aikalukkoja, erilaisia väripanos- ja dna-suojauksia ja nykypäivänä harvassa pankissa on enää edes käteistä. Pankkia ei käytännössä voi nykyään enää ryöstää sen takia, että siellä ei ole rahaa, ja jos onkin, on suojaus niin hyvä, että ryöstäjän on lähes mahdotonta päästä käteiseen käsiksi.

On hyvin epärehellistä yhdistää autovarkaudet ja pankkiryöstöt kolmansien maiden tulijoihin ja väittää, että vaikka tulijamäärä on lisääntynyt, ovat nämä rikokset vähentyneet. Ihan samalla tavalla voisi väittää shekkipetosten vähentyneen maahanmuuttajien myötä. Pohjoismaissa ei taida enää olla edes käytössä koko shekkisysteemiä. Moniko -90 luvulla syntynyt edes tietää mikä oli shekki.

Maahanmuutolla ei siis ole mitään yhteyttä pankkiryöstöjen määrän vähenemiseen.

 

Kuvakaappaus 2017-07-21 23-07-27

 

Pahoinpitelyt. Magnusson väittää artikkelissaan pahoinpitelyjen laskeneen 7 prosenttia. Millä aikavälillä? Kun otetaan sama aikaperiodi kuin aiemmissa tilastoissa niin lukemat näyttävät Seuraavalta. Pahoinpitelyt ovat lisääntyneet merkittävästi.

 

Kuvakaappaus 2017-07-22 21-01-25

 

 

Varkaudet. Varkausrikokset näyttävät vähentyneet selvästi viimeisen 20 vuoden aikana.

 

Kuvakaappaus 2017-07-22 21-03-22

 

 

Artikkelissa kerrotaan, että ainakin kaksi rikosryhmää ovat lisääntyneet: seksuaalirikokset +4 % ja huumausainerikokset + 8 %. Näissä rikoksissa on selvä nouseva trendi. Kuten myös erilaisissa nettipetoksissa, jotka ovat lisääntyneet selvästi. Kun taas tavalliset ei-nettipetokset ovat vähentyneet. Nettipetokset ovat lisääntyneet tietenkin siksi, että 1990-luvulla netti oli useimmille mysteeri ja vielä 10 vuottakaan sitten se ei ollut niin yleinen kuin tänä päivänä.

 

Kuvakaappaus 2017-07-21 23-07-27
Taulukko sisältää kaikki seksuaalirikokset; törkeät raiskaukset ja lievemmät ahdistelut.

 

Magnusson sen sijaan jättää kertomatta muutamia oleellisia asioita, jotka ovat selvästi sidoksissa kolmansista maista tulleisiin maahantulijoihin.

Autotuhopoltot ovat lisääntyneet jättimäisesti -90 luvulta. Kun vuonna 1996 tahallaan sytytettyjä autopaloja oli koko maassa oli reilu 200 niin yksin viime kesänä poltettiin Malmössä saman verran. Kun ottaa vielä huomioon sen, että lähes kaikki autonpolttotapaukset tapahtuvat maahanmuuttajghetoissa niin on selvää, että tämä rikoslajike on puhtaasti ns. maahanmuuttajarikos.

 

Kuvakaappaus 2017-07-22 21-04-33
Luku tarkoittaa hälytyksiä. Yhdessä palossa on voinut palaa parhaimmillaan satakin autoa.

 

 

”Mellakkarikokset”. 90-luvulla ei Ruotsissa ollut yhtään oikeaa sellaista mellakkaa, jollaisia tänä päivänä on vähintään muutama vuodessa. Tuolloin oli joitakin yksittäisiä ”rauhanomaisia” kadunvaltauksia, mutta näitä ei voi verrata kolmansista maista tulleeseen uuteen ilmiöön. 2000-luvulla on ollut kymmeniä suuria mellakoita, jotka ovat jatkuneet yleensä päivästä viikkoihin tunnetuimpina Rosengård 2008, Uppsala ja Eskilstuna 2012, Husby 2013, Uppsala 2016 jne. Lisäksi pienempiä mellakoita, kuten Rinkeby 2017, tapahtuu kuukausittain. Näissä mellakoissa aineelliset vahingot ovat satoja tuhansia euroja.

Nämä mellakkarikokset tapahtuvat maahanmuuttajalähiöissä ja niitä harrastavat kolmansista maista tulleet henkilöt. Mukana ei ole ruotsalaisia. Mellakat ja autopalot kulkevat käsi kädessä, tosin autoja voidan polttaa ilman mellakkakin.

Poliisin, palokunnan ja ambulanssihenkilökunnan häiriköinti. Uusi ilmiö, jota ei tapahtunut vielä 1990-luvulla, mutta joka on tullut muotiin kolmansista maista tulleiden tulijoiden myötä. Trendirikos on soittaa hälytyskeskukseen valehälytys ja saada poliisi tai palokunta paikalle, jolloin aloitetaan kivitys. Autopaloja ei välttämättä mennä sammuttamaan ilman, että poliisi antaa ensin palolaitokselle riskianalyysin palopaikan turvallisuudesta. Niin ikään on tapahtumia, joissa ambulanssihenkilökunta on joutunut hakeutumaan potilaan kanssa turvaa talon rappukäytävään, koska heitä on kivitetty. Yhdessä tapauksessa sydänkohtauspotilas kuoli kun ambulanssihenkilökunta ei voinut kivityksen takia mennä autolle ja jatkaa ambulanssilla sairaalaan.

Ampuma-aserikokset ovat lisääntyneet 1990-luvulta moninkertaisesti. Suurilla maahanmuuttaja-alueilla Malmössa, Tukholmassa tai Göteborgissa on asearsenaalia enemmän kuin koskaan.

 

Kuvakaappaus 2017-07-22 21-05-40

 

 

Murha- ja tappotilastot näyttävät tältä:

 

Kuvakaappaus 2017-07-22 09-22-38

 

 

Lopuksi kaikki rikokset yhteensä. Nousua on tapahtunut:

 

Kuvakaappaus 2017-07-22 21-08-35

 

 

Näin ollen huomasimme pienellä tarkastelulla, että Rasmus jakaa ryhmässään disinformaatiota.

Muutama huomio:

 • Lähteenä tilastoille on käytetty Ruotsin rikostilastointivirastoa BRÅ:ta. Lähde sinne on alla, josta kuka tahansa voi etsiä tilastoja.

http://statistik.bra.se/solwebb/action/index

 • Tilastojen luvut ovat tehtyjä rikosilmoituksia. Ei oikeuden päätöksiä. Juttu voi siis olla rauennut, sitä ei ole viety syyteasteelle tm kesken jäänyt juttu.

! Murhissa ja tapoissa on suuria heittoja riippuen mitä tilastoa lukee. Toisaalla BRÅ kertoo kuolemaan johtaneiden väkivaltatapausten olevan 106 kpl:tta 2016. Mutta sitten taas tehtyjen rikosilmoitusten määrä on 338. Miten rikosilmoitusten määrä ja toisaalta ”kuolemaan johtaineiden väkivaltatapausten” välillä voi olla näin iso ero. Ovatko loput tapauksista avoimia juttuja? Eron voi ymmärtää varkaus tms tapauksissa, jossa rikoksia jää selvittämättä, mutta voiko murhia/ tappoja jäädä selvittämättä niin paljon?

Aiheesta myös Tuonen Joutsenelta:

http://tuonenjoutsen.blogspot.fi/2017/07/raiskausuutisia-ilon-kautta.html?m=1

 

21 thoughts on “Jotkut rikokset ovat lisääntyneet, jotkut häviävät kokonaan

 1. Tilastoista voi lukea aika paljon, mutta eihän se auta, jos ideologian ja maailman ollessa ristiriidassa, ideologia voittaa. Jos vaikka somaleiden yliedustus raiskaustilastoissa on jotain 1500 % ja ainut, mitä multikultit suostuvat näkemään on, että enemmistö seksuaalirikoksista on kantisten tekemiä, niin aika vähän on tehtävissä.

 2. Autoista varastettujen kasettisoittimien varastelu on vähentynyt tramaattisesti vertailu vuoteen 1987 peilaten.

  1. Väärennettyjä savitauluja ei ole löydetty Rinkebystä yhtään, eikä lennättimellä ole kalasteltu tunnuslukuja lainkaan!

  2. Myös kirjoituskoneiden faksi- aparaattien ja lankapuhelimien varkaudet ovat vähentyneet valtavasti. Ei siis minkäänlaista yhteyttä maahanmuuttoon.

 3. Pitää myös ottaa huomioon, että poliisin perääntyessä ja rikollisjengien ottaessa yhä lisää valtaa lähiöissä, ilmoitettujen rikosten määrä voi oikeasti laskea. Todellisuudessa tilanne vain pahenee, koska uhrit eivät uskalla kertoa poliisille yhtikäs mitään. Poliisi käy silloin tällöin, jengi on siinä lähellä joka ikinen päivä.

  Toinen tekijä on, että porukka alkaa varomaan esim. iltaisin ulkonaliikkumista. Rikokset voivat vähentyä, mutta elämänlaatu muuttuu rajusti huonompaan, kun pitää aina ottaa turvallisuusaspekti mukaan liikkuessa.

  Kolmas tekijä on, että vartiointi ja muut turvallisuuspalvelut kasvavat rajusti Ruotsissa. Valkoinen väestö linnoittautuu kameroiden ja järeiden aitojen taakse tai ainakin se rikkaampi porukka. Ei sekään ole mikään hyvä uutinen.

 4. Magnusson näyttää olevan lukion lehtori äidinkielessä, uskonnossa ja etiikassa. Monenko oppilaan ajattelun ja moraalin ehtii uransa aikana viedä hakoteille?

 5. Nyt on Ruotsissakin oivallettu, että riittävä maahanmuutto on parasta rikoksentorjuntaa. Se on tae yleisen turvallisuuden lisääntymiseen. Se mahdollistaa vapaamman hengittämisen. Kehitys menee hyvään suuntaan, mitä nyt jokunen vanha riikinruotsalainen haraa vastaan.

  1. ”Näistä asioista suvaitsevaisen kanssa keskusteleminen on täysin turhaa.”

   Juuri näin. Älkää koskaan tuhlatko aikaanne ja energiaanne idioottien kanssa väittelyyn tai ”keskusteluun”!

   Jos ihminen on niin aivovammainen, ettei usko edes videolta näkemäänsä, on aivan selvää ettei hänenlaisensa kanssa pidä missään nimessä antautua minkäänlaiseen ajatustenvaihtoon. Muuta kuin nolaamistarkoituksessa.

   Jos ihminen ei ymmärrä videotallenteelta näkemäänsä, jokainen varmaan käsittää miten pätevä hän on tulkitsemaan esimerkiksi juuri tilastotietoja.

   Siitä huolimatta ei saa antaa periksi: kaikkialla missä nämä aivokääpiöt valehtelevat, laittakaa normaalilukijoille linkkejä tosiasioihin! Tässä vuosien mittaan hitaasti mutta varmasti olemme juuri näin toimien saaneet yleistä mielipidettä kääntymään.

   Nyt pitäisi vain saada ihmiset käsittämään, että heidän on ilmaistava tämä mielipiteensä vaaliuurnilla eikä missään loputtomissa keskusteluketjuissa!

   Vielä kerran: LINKITTÄKÄÄ IHMISET AINA TOSIASIOIDEN ÄÄRELLE älkääkä jättäkö väitteitänne ilmaan roikkumaan!

 6. Teknologia ja hallitsematon maahanmuutto ovat muuttaneet rikostyyppejä. Pankkiryöstöistä on siirrytty arvokuljetusautojen ja rekkojen ryöstöön. Perinteisiä varkauksia on vaihtunut nettipetoksiin, huijaussoittoihin ja autojen pysäyttelyyn Ruotsin maanteillä. Puhumattakaan valesairaista ja ”yksinhuoltajaäideistä”, jotka kuppaavat valtiolta miljoonia tukikruunuja. Viranomaisten kivitys, rakettiampumiset ja festarien joukkoahdistelut olivat ennen täysin vieraita ilmiöitä.

  Määrien lisäksi pitää katsoa myös laatua: törkeistä raiskauksista 93% on Euroopan ulkopuolista syntyperää edustavien tekemiä Avpixlatista löytyvän tutkimuksen mukaan. Pahoinpitelytkin saattavat olla aiempaa törkeämpiä. Ghettojen maahanmuuttajanaiset eivät myöskään uskalla tai osaa ottaa poliisiin yhteyttä niin hyvin kuin ruotsalaiset, joten ilmoitusherkkyys toimii mamumiesten eduksi toisin kuin suvakit kuvittelevat.

  Totta sekin, että ulkonaliikkumisen väheneminen laskee rikollisuutta mutta myös paljon ihmisten elämänlaatua.

  1. Aika paljon on Ruotsin poliisi valittanut, että rikkauslähiössä ihmiset eivät auta rikosten selvittelyssä yhtään – tuskin niitä rikoksia myöskään ilmoitetaan.

 7. Tsori, tämä sivuaa aihetta aika syrjästä, mutta on pakko laittaa tämä jonnekin levitykseen…

  https://www.youtube.com/watch?v=kmQe1tWVBk8

  Kyseessä on varsinainen suvakintorjunnan mestariluokka, Milo torjumassa suvakkitoimittajan epätoivoista yritystä saattaa hänet ansaan.

  Onneton pikku paska kuvittelee älyttävänsä itseään suunnattomasti älykkäämmän ihmisen, joka on tottunut retorikko.

  Tutkikaa, analysoikaa tarvittaessa vaikka useaan kertaan tämä video ja katsokaa miten epätoivoisesti ”toimittaja” yrittää suunnilleen kaikkia viherpierujen kirjassa olevia kikkoja Milon kamppaamiseksi: olkiukkoja, syyllistämistä, ”sympatian” kerjäämistä, keskeyttelyä, ”kuljettamista”…

  Yllättäen tuota haastattelua ei sitten julkaistukaan, miksiköhän? 🙂

 8. Todella ansiokas juttu. Työtä paljon takana. Tätä on tutkiva. Kaunis vaatimaton loppu: ”Näin ollen huomasimme pienellä tarkastelulla…”

 9. Onneksi ”nuoriso” ei kivittänyt naista, syynä tosin oli luultavasti sadistinen halu samalla tuherrella ja tuntea käsissään tuottamansa kipu enkä ihmettele jos nuolivat veret rystysistään.
  ”Aivottomat” kommentoivat tapausta varmaan tutulla tyylillä:
  Rikkaus, voimavara, auttavia käsiä, käsillä keskustelu, kissojen kidutus kuuluu kulttuuriin, kissojen puolustajat ovat natseja, kritiikki on rasismia ja vihapuhetta, epäonnistunut positiivinen syrjintä ja kotoutus, valkoisen heteromiehen vika…
  Puhutaan aivopierusta mutta ”aivottomilla”/hörhösuvakeilla on kyllä päättymätön aivoripuli…

 10. Kahavalla ainkin kanamunien menekki kasvoi huomattavasti matujen tullessa paikkakunnalle.Tämä on tärkeä tilastollinen huomio ja joku voisi tehdä väitöskirjan aiheesta. Olisi taas yksi turha tohtori ja varma työpaikka vaikka UM:n tutkijana ja varma pääsy YLE:N lähetyksiin vakio kommentoimaan aiheesta kuin aiheesta.

  1. Surunvalittelut poliisin omaisille.
   Toivottavasti ryöstäjät tuomitaan oikeasti elinkautisiin kun nykyään ei kuolemantuomiota saa antaa.
   Tosin voihan poliisi joutua pidätystilanteessa puolustamaan henkeään…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.