Mainokset

Sverigedemokraatit nyt Ruotsin suurin puolue mielipidemittauksen mukaan

20140818_Harnosand_JimmieAkesson_1c

Jimmie Åkessonia mahtaa naurattaa nyt. Hän lupasi vuosi sitten, että SD:stä tulee vuoden sisällä Ruotsin suurin puolue.

 

Sverigedemokraattien nousu jatkuu. Sention ja Nyheter Idag-lehden tekemän mielipidemittauksen mukaan Sverigedemokraatit ovat nyt Ruotsin suurin puolue 26,8 prosentin kannatuksella. Vuoden 2014 vaaleissa puolue sai 12,9 prosentin kannatuksen.

Sosiaalidemokraattien vuosikymmeniä jatkunut ykkössija on mittauksen mukaan tipahtanut historialliseen pohjalukemaan 22,4 prosenttia viime vaalien yli 30 prosentin tuloksesta ja antaa tällä hetkellä kakkossijan. Sverigedemokraattien johtoasema on siis 4,4 prosenttiyksikköä, joka antaa jo melko turvallisen asetelman.

Moderaatit eli suurinpiirtein Kokoomusta vastaava puolue on myös kriisipalaverin edessä. Lukemat ovat vain 12,7 prosenttia kun 2014 lukemat olivat noin 23 prosenttia. Keskusta tulee perässä 11,6 prosentilla, joka on nousua viime vaalien reilusta kuudesta prosentista.

 

sentio-jul-17

 

Joidenkin poliittisten kommentoijien mukaan Sverigedemokraattien nousua selittää viime viikkojen aikana vellonut kohu Transportstyrelsenin eli ajoneuvorekisteriä vastaavan viranomaisen ympärillä. Skandaali alkoi kun selvisi, että IT-kauppojen yhteydessä tuhansia ajoneuvo- ja ajokorttitietoja oli vuotanut ulkomaille. Tilanteen katsotaan olevan hyvin vakava, mutta pääministeri Stefan Löfven ei ole vielä viikonkaan jälkeen kommentoinut asiaa.

Nyheter Idag

Huomautus: Nyheter Idag on hyvin lähellä Sverigedemokraatteja, joten mielipidetiedusteluun pitää suhtautua hienoisella varauksella.

Mainokset

15 Comments on Sverigedemokraatit nyt Ruotsin suurin puolue mielipidemittauksen mukaan

 1. Nimetön // 23/07/2017 23:14 // Vastaus

  Kiva juttu – sääli vain ruotsistanin kannalta että liian vähän,liian myöhään.

  Tykkää

  • ei_hyvätä_näytä // 23/07/2017 23:40 // Vastaus

   Liian myöhään ruotsalaiset ovat tilansa ymmärtäneet,vuosia
   sitte olis pitänyt äänestää ruotsidemokraatit valtaan.
   Ei tilannetta enää mikään puolue pysty korjaamaan.
   Ruotsi on menetetty maa islamilaiselle roistojoukolle.

   Tykkää

   • ruotsinsuomalainen // 08/09/2017 07:20 // Vastaus

    Asia on juuri näin kun kerrot.Ruotsin( holtittomat politikot) tuhosivat maansa sallimalla sen miehityksen islamisteilla.Ruotsidemokraatitkaan ei enää pysty Ruotsia pelastaan.Niin paljon päästettiin muslimeita maahan, että niiden hallitseminen ei enää onnistu.

    Tykkää

 2. Jäljempänä linkki Avpixlatin juttuun, jossa selkeä uutisgrafiikka puolueiden kannatuksesta.
  http://avpixlat.info/2017/07/23/sentio-juli-4/

  Ei Ruotsin nykyinen poliittinen eliitti halua luopua vallastaan. Ehkä keksivät jotain.

  Liked by 1 henkilö

 3. orbanisti // 23/07/2017 23:39 // Vastaus

  Ruotsin median selitykset taas niin syöpää. Miljoonan kehitysmaalaisen aikaansaama asunto- ja resurssipula sekä maan yli vyöryvä rikosaalto (huom. ei autovarkauksien ja pankkiryöstöjen!) vai sitten joku tietovuoto, joita nykyään sattuu länsimaissa harva se päivä. Siinä ei ole kauaa tarvinnut päätä vaivata.

  Tykkää

  • Onko sinulla Paavo ruotsalainen ajokortti? // 24/07/2017 01:16 // Vastaus

   Kyseessä ei ole tietovuoto vaan että IT- hommat/tiedot on tahallaan annettu vieraan vallan käsiin lakipykäliä ohittamalla (IBM- alihankkijolle Tsekissä, Serbiassa, Romaniassa jne) ja sitten valehdellaan siitä kuka teki ja tiesi mitä ja koska.

   Tykkää

 4. Ikävä Gaddafia ja Saddamia... // 24/07/2017 00:04 // Vastaus

  Ja takuuvarmasti ennen vaaleja alkavat takiaispuolueet selitellä, miten SD on aivan oikeassa kaikkihan kannattavat sitä politiikkaa, vaikkei ole tähän asti näkynyt…

  Tykkää

 5. Lööperi lööpeissä // 24/07/2017 00:18 // Vastaus

  Sentio antaa SDlle aina korkeat luvut (mielipideinstituutteja on useita ja ne tutkivat eri tavoilla eivätkä ole suoraan verrannollisia keskenään) ja ”Nyheter Idag” on SD- mielinen nettijulkaisu joten luvut voi ottaa pienellä varauksella. Ottaen kuitenkin huomioon sossujen meneillään olevan Transportstyrelsen/Liikennehallitus- jättiläisskandaalin pitäisi sossu-MP- hallitus- kaataa välittömästi huomenna.

  Tykkää

 6. Lööperi lööpeissä // 24/07/2017 00:29 // Vastaus

  PS Transportstyrelsen = Kuljetushallitus ja sen alaisuuteen kuuluu Bilregistret = ajokorttirekisteri. Skandaalissa ei ole vuotanut ainoastaan ajoneuvo- ja ajokorttitietoja vaan paljon muutakin, http://transportstyrelsen.se/en/Other-languages/Suomi-Finnish/

  Tykkää

 7. Nimetön // 24/07/2017 07:42 // Vastaus

  Eiköhän muut puolueet liittoudu SD:tä vastaan niin että saavat pidettyä sen poissa hallituksesta. On toi sairas maa, mutta niin kulkee taas suomi perässä, eli perussuomalaiset eristetään.

  Tykkää

 8. Murphy // 24/07/2017 10:55 // Vastaus

  Swerige demokraatit eristettiin ”kassakaappi”sopimuksella viime valtiopäivävaalien jälkeen, joten heidän nousu olisi voinut olla näinollen vieläkin reippaampaa, mutta kansa on hidasta Ruotsissa. Ehkä ruotsalaiset eivät ole tottuneita nopeisiin muutoksiin maailmalla vaan uskovat kaiken säilyvän aina ennallaan ja ”Tage” kyllä sitten hoitaa jos tarvitaan. Nyt on kuitenkin toisin. Kun koko Afrikka vyöryy, Lähi-idän keralla Eurooppaan on tosi kysymyksessä. Ihmisten liikkuminen ei sinänsä olisi ongelma, mutta kun tämä ilmiö on paljastanut EU-n täydellisen avuttomuuden asiassa. Ruotsi ja Saksa ovat malliesimerkkejä tästä.

  Tykkää

  • Valtsu // 24/07/2017 11:33 // Vastaus

   Ruotsilla on mennyt viimeiset 50 vuotta niin hyvin demareitten johdolla, että vaikeaahan se on uskoa, etteivät demarit kykene käsittelemään jättimäistä siirtolaisuutta yhtään mitenkään. Käsi on pantu olkapäätä myöten paskaan, mutta vielä yritetään näytellä iloista multikultia.

   Tykkää

 9. Kenen kanssa sd muodostaa enemmistöhallituksen? Riittääkö sd:lläkään kantti sulkea rajat ja alkaa palauttaa satojatuhansia pakolaisia pikapikaa jotta muutos saataisiin parlamenttaarisin toimin. Toivoisin että näin olisi mutta vaikuttaa kovin kaukaiselta ajatukselta. Pelkkä rajojen sulku ei enää ruotsin tilanteessa riitä, vähemmistön asema odottaisi omassa maassa silti parinvuosikymmenen aikana. Sitten äänestellään jo sharialain puolesta.

  Tykkää

 10. pölvästit_tuhosivat _maansa // 08/09/2017 07:32 // Vastaus

  Kohta ruotsalaiset saavat niinsanotusti demokraattisessa vaalissa islamistisen sharialain itselleen voimaan.Jos syyllisiää siihen kysellään,yhtään ruotsalaista politikkoa ei löydy jaka myöntäis itse siihen mitenkään olevan syyllisnen.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: