Sverigedemokraatit nyt Ruotsin suurin puolue mielipidemittauksen mukaan

13
20140818_Harnosand_JimmieAkesson_1c
Jimmie Åkessonia mahtaa naurattaa nyt. Hän lupasi vuosi sitten, että SD:stä tulee vuoden sisällä Ruotsin suurin puolue.

 

Sverigedemokraattien nousu jatkuu. Sention ja Nyheter Idag-lehden tekemän mielipidemittauksen mukaan Sverigedemokraatit ovat nyt Ruotsin suurin puolue 26,8 prosentin kannatuksella. Vuoden 2014 vaaleissa puolue sai 12,9 prosentin kannatuksen.

Sosiaalidemokraattien vuosikymmeniä jatkunut ykkössija on mittauksen mukaan tipahtanut historialliseen pohjalukemaan 22,4 prosenttia viime vaalien yli 30 prosentin tuloksesta ja antaa tällä hetkellä kakkossijan. Sverigedemokraattien johtoasema on siis 4,4 prosenttiyksikköä, joka antaa jo melko turvallisen asetelman.

Moderaatit eli suurinpiirtein Kokoomusta vastaava puolue on myös kriisipalaverin edessä. Lukemat ovat vain 12,7 prosenttia kun 2014 lukemat olivat noin 23 prosenttia. Keskusta tulee perässä 11,6 prosentilla, joka on nousua viime vaalien reilusta kuudesta prosentista.

 

sentio-jul-17

 

Joidenkin poliittisten kommentoijien mukaan Sverigedemokraattien nousua selittää viime viikkojen aikana vellonut kohu Transportstyrelsenin eli ajoneuvorekisteriä vastaavan viranomaisen ympärillä. Skandaali alkoi kun selvisi, että IT-kauppojen yhteydessä tuhansia ajoneuvo- ja ajokorttitietoja oli vuotanut ulkomaille. Tilanteen katsotaan olevan hyvin vakava, mutta pääministeri Stefan Löfven ei ole vielä viikonkaan jälkeen kommentoinut asiaa.

Nyheter Idag

Huomautus: Nyheter Idag on hyvin lähellä Sverigedemokraatteja, joten mielipidetiedusteluun pitää suhtautua hienoisella varauksella.

Advertisements

15 thoughts on “Sverigedemokraatit nyt Ruotsin suurin puolue mielipidemittauksen mukaan

  1. Liian myöhään ruotsalaiset ovat tilansa ymmärtäneet,vuosia
   sitte olis pitänyt äänestää ruotsidemokraatit valtaan.
   Ei tilannetta enää mikään puolue pysty korjaamaan.
   Ruotsi on menetetty maa islamilaiselle roistojoukolle.

   1. Asia on juuri näin kun kerrot.Ruotsin( holtittomat politikot) tuhosivat maansa sallimalla sen miehityksen islamisteilla.Ruotsidemokraatitkaan ei enää pysty Ruotsia pelastaan.Niin paljon päästettiin muslimeita maahan, että niiden hallitseminen ei enää onnistu.

 1. Ruotsin median selitykset taas niin syöpää. Miljoonan kehitysmaalaisen aikaansaama asunto- ja resurssipula sekä maan yli vyöryvä rikosaalto (huom. ei autovarkauksien ja pankkiryöstöjen!) vai sitten joku tietovuoto, joita nykyään sattuu länsimaissa harva se päivä. Siinä ei ole kauaa tarvinnut päätä vaivata.

  1. Kyseessä ei ole tietovuoto vaan että IT- hommat/tiedot on tahallaan annettu vieraan vallan käsiin lakipykäliä ohittamalla (IBM- alihankkijolle Tsekissä, Serbiassa, Romaniassa jne) ja sitten valehdellaan siitä kuka teki ja tiesi mitä ja koska.

 2. Ja takuuvarmasti ennen vaaleja alkavat takiaispuolueet selitellä, miten SD on aivan oikeassa kaikkihan kannattavat sitä politiikkaa, vaikkei ole tähän asti näkynyt…

 3. Sentio antaa SDlle aina korkeat luvut (mielipideinstituutteja on useita ja ne tutkivat eri tavoilla eivätkä ole suoraan verrannollisia keskenään) ja ”Nyheter Idag” on SD- mielinen nettijulkaisu joten luvut voi ottaa pienellä varauksella. Ottaen kuitenkin huomioon sossujen meneillään olevan Transportstyrelsen/Liikennehallitus- jättiläisskandaalin pitäisi sossu-MP- hallitus- kaataa välittömästi huomenna.

 4. Eiköhän muut puolueet liittoudu SD:tä vastaan niin että saavat pidettyä sen poissa hallituksesta. On toi sairas maa, mutta niin kulkee taas suomi perässä, eli perussuomalaiset eristetään.

 5. Swerige demokraatit eristettiin ”kassakaappi”sopimuksella viime valtiopäivävaalien jälkeen, joten heidän nousu olisi voinut olla näinollen vieläkin reippaampaa, mutta kansa on hidasta Ruotsissa. Ehkä ruotsalaiset eivät ole tottuneita nopeisiin muutoksiin maailmalla vaan uskovat kaiken säilyvän aina ennallaan ja ”Tage” kyllä sitten hoitaa jos tarvitaan. Nyt on kuitenkin toisin. Kun koko Afrikka vyöryy, Lähi-idän keralla Eurooppaan on tosi kysymyksessä. Ihmisten liikkuminen ei sinänsä olisi ongelma, mutta kun tämä ilmiö on paljastanut EU-n täydellisen avuttomuuden asiassa. Ruotsi ja Saksa ovat malliesimerkkejä tästä.

  1. Ruotsilla on mennyt viimeiset 50 vuotta niin hyvin demareitten johdolla, että vaikeaahan se on uskoa, etteivät demarit kykene käsittelemään jättimäistä siirtolaisuutta yhtään mitenkään. Käsi on pantu olkapäätä myöten paskaan, mutta vielä yritetään näytellä iloista multikultia.

 6. Kenen kanssa sd muodostaa enemmistöhallituksen? Riittääkö sd:lläkään kantti sulkea rajat ja alkaa palauttaa satojatuhansia pakolaisia pikapikaa jotta muutos saataisiin parlamenttaarisin toimin. Toivoisin että näin olisi mutta vaikuttaa kovin kaukaiselta ajatukselta. Pelkkä rajojen sulku ei enää ruotsin tilanteessa riitä, vähemmistön asema odottaisi omassa maassa silti parinvuosikymmenen aikana. Sitten äänestellään jo sharialain puolesta.

 7. Kohta ruotsalaiset saavat niinsanotusti demokraattisessa vaalissa islamistisen sharialain itselleen voimaan.Jos syyllisiää siihen kysellään,yhtään ruotsalaista politikkoa ei löydy jaka myöntäis itse siihen mitenkään olevan syyllisnen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.