Alkaako tulijavaellus kohti pohjoista pian – kuten on alkanut joka syksy

12
20246039_1943418709266929_3049188820461090925_n
Tulijoita vaeltamasta Italiasta Ranskaan.

 

Ruotsin medioissa on ollut viime kuukausien aikana useita otsikoita, joiden mukaan Välimeren tilanne on kestämätön, tilanne ei voi jatkua näin. Moni luulee, että Ruotsista kuuluvat soraäänet Välimeren tilanteen takia ovat järjen ääntä, joka alkaa saavuttaa Ruotsin poliittista johtoa ja maahantulijamyönteistä mediaa. Kun tutkailee ruotsalaisten lehtien ja poliitikkojen sanomisia asian tiimoilta, huomaa kuitenkin, että mikään ei ole muuttunut.

Kun ruotsalainen keskustelu pyörii Välimeren tilanteen ympärillä, siinä ei tarkastiottaen haluta tukkia tulijatulvaa ja tulijoita ei sinänsä nähdä ongelmana. Ongelma on siinä, että Italia on ikäänkuin jätetty yksin ongelmansa kanssa ja muut maat ”eivät ole kantaneet vastuutaan”. Ruotsalaisessa keskustelussa pyörii sellaiset maat kuin Unkari ja Puola, jotka ovat kieltäytyneet ottamasta yhtään ainoaa tulijaa taakanjakomekanismin avulla.

Ruotsalaisen keskustelun ydin on tässä: jos kaikki EU-maat kantaisivat vastuunsa (kuten Ruotsi) niin silloin ei olisi Välimeren katastrofia ja Italiallakin olisi helpompaa. Sitä mukaa kun tulijoita tulee Eurooppaan, sitä mukaa heidät ripoteltaisiin ympäri Eurooppaa.

Oikeus- ja maahanmuuttoministeri Morgan Johansson kertoi, että ei kannata ideaa, jossa afrikkalaisia lennätetään suoraan lentokoneilla lähtömaista Eurooppaan, mutta jätti ottamatta kantaa millä tavoin tulijoiden pitäisi Eurooppaan tulla. Sen sijaan hän lisäsi:

– Italia tarvitsee apua muilta EU-mailta käsitelläkseen turvapaikkahakemuksia. Ja heidät, jotka saavat turvapaikan, pitää jakaa tasaisesti kaikkiin EU-maihin.

Ministeri siis jättää auki itse tulotavan eli meritaksitoiminnan. Ruotsalaisen käsityksen mukaan näetsen kuka tahansa maailman ihminen on oikeutettu käymään EU:ssa kokeilemassa josko turvapaikka- ja oleskelulupa irtoaisi.

Ruotsi on Suomen kannalta edellen hyvin vaarallinen maa, kuten invaasiosyksynä 2015. Tosin Ruotsin ”vastuunjakoa” hillitsee se, että Tanska ei ainakaan toistaiseksi anna maansa olla läpikulkumaa laittomille muslimeille. Mutta jos suuret massat lähtevät Italiasta liikkeelle, luultavasti Tanskakaan ei pysty pidättelemään tulvaa, kuten ei pystynyt 2015, vaikka yritti. Ja Italiassa on tällä hetkellä kymmeniätuhansia ihmisiä vaatimassa vapaata pääsyä kohti pohjoista.

Tulijavaellus kohti pohjoista on ollut joka vuosi pahimmillaan loppukesästä ja alkusyksystä. Joten ne ajat ovat taas käsillä.

20 thoughts on “Alkaako tulijavaellus kohti pohjoista pian – kuten on alkanut joka syksy

 1. Suomen armeija on valmiina Torniossa ottamaan vastaan maahantunketujat.Reservistäkin on komennettu väkeä kantamaan kunniakansalaisten laukkuja vastaanottokeskukseen.Paperit kun ovat kadoksissa käy rekisteröinti nopeasti.Asylum taikasana lausutaan ja siirto hotellimajoitukseen alkaa nopeasti.Lämmin ruokakin on jo valmiina eikä kustannuksista tarvitse välittää.Kela maksaa eikä se ole keltään pois.

  1. Muistelen omaa asepalvelustani III/90 (erä jonka ei pitänyt koskaan kotiutua) ja mietin mitä olisi seurannut siitä jos olisin kieltäytynyt noudattamasta käskyä eli laukkujen kantamisesta, siitä olisi tullut ”esa-pekkaa” tai jotain? Olisin mielelläni ollut poistumiskiellossa kuin siirreskellyt laukka pisteestä A pisteeseen B.

   On siinä varsinaisia iPakolaisia, jotka jaksavat kävellä Italiasta Suomeen, mutta laukun kantaminen ottaa noin koville. Ei tässä koohotuksessa ole enää järjenhiventäkään mukana….

 2. Suuret massat voi koska tahansa lähteä mistä tahansa. Jos meillä Pohjoismaissa ei ole politiikka/säännöt kohdallaan ja rajakontrolli ja -puolustus paikoillaan voi mitä tahansa peruuttamatonta tapahtua. Kuten on jo tuhansia kertoja todettu on ennaltaehkäisy A ja O. Jos se pettää menee kaikki pieleen vuosikymmeniä eteenpäin.

 3. Tämähän on pelkästään positiivista niille sinkkusuominaisille jotka eivät vielä ole saaneet kokea edes yhdenillan yhdenhengen tuherotaharrusta.

 4. Meillä on todellakin syytä huoleen niin kauan kun portinvartijana (sisäministerinä) on kokoomuslainen. Tai kuka muu tahansa paitsi Halla-ahon persut.

  Länsieurooppalaisten äänestäjien hulluutta on surullista katsoa. Kansakunnat kasaavat puita omalle roviolle hullujen päättäjien määräyksestä. Tulee aika kun haemme turvapaikkaa Itä-Euroopasta jos ei sota puhdista Eurooppaa sitä ennen kehitysmaalaisista. Järjenvalo ei näy tuikkivan enemmistön päässä ja maksamme siitä tulevina vuosikymmeninä raskaan hinnan!

 5. Kelahan mielellään maksaa , kaikille muille ei Suomalaisille, kyllä juu kaiken ,mitä keksivät pyytää ja litet till..

 6. Kohta taas alkavat siiderivalaiden onnenpäivät. Valaiden harmiksi osa satunnaisista matkailijoista tykkää rikastaa porukalla pikkutyttöjä. Ja sehän on puhtaasti rasistien syytä.

 7. Suomalaiset on lampaita, ne vaan määkii. Velkaa on yli omien varojen ja se pitää kuuliaisena valtaapitäville. Niin kauan kun ihminen haluaa jotain tai omat halut ovat suuret, niin kauan ihminen on orja. Vasta siinä vaiheessa kun hän ei halua mitään, hän on vapaa. Ja hänellä on koko maailma.

  MItä sinä haluat? Tai mitä halusit niin paljon että sinulla on velkaa?

 8. Pelkäämpä pahoin, että osamme saadaan. Hallitus haluaa entistä yksituumaisemmin irrottaa tulppia, murtaa patoja. Solidaarisuuden nimissä tänne kuorma kohta kipataan. Nyt vastaanottokoneistokin on testattu ja rasvattu. Sehän huutaa uutta tavaraa sisään. Kansan enemmistö voi olla ja on kaikkea tätä vastaan, mutta kummasti on osattu ennenkin asiat junailla. Muutos on kyllä tiukassa. Ehtiikö Jeesus hätiin?

 9. Maksakoon italia, espanja,ranska,ruotsi ym.Kolonialismin mallimaat velkansa entisille siirtomailleen joita ryöstivät vuosisatoja, on kait noista ajoista sen verran jäänyt sukan varten.Suomen omatunto pitäisi olla puhdas ja sen tähden ei ole velvollinen minkäänlaiseen apuun.

 10. Länsi-euroopalla on kaksi vaihtoehtoa, joko sulkea rajansa (niin kuin unkari teki) tai hukkua tulijatulvaan. Mitään muita vaihtoehtoja ei ole. PElkään pahoin että tulijoiden määrää saatetaan hiukan rajoittaa, mutta ei muuta, jolloin hukkuminen tapahtuu vain hiukan hitaammin.

  Kysymyshän ei ole enää sinänsä turvapaikkapäätöksistä. Jokainen tulija eurooppaan on potenttiaalinen jääjä, joko laillisesti tai laittomasti. Näin syntyy yhä kaottisempi tilanne. Länsi-euroopan päättäjät ovat päättäneet luoda tämän sekasorron eurooppaan.

  Jokainen on nähnyt kuvamateriaalia siitä kuinka turvapaikanhakijat ravistelevat unkarin rajalla aitoja sekä portteja ja unkarin viranomaiset suihkuttavat kyynelkaasua hillitäkseen tätä vyöryvää massaa. Tämä on se todellisuus joka euroopan jokaisella maalla on edessään jos se aikoo selvitä. Valitettavasti länsi on välinpitämätön omasta selviytymisestään. Elämme aikoja jolloin tämän tulisi olla suurin kysymys ja puheenaihe, tästä huolimaatta valtamedia vaatii ootamaan lisää tulijoita.

  Laihana lohdutuksen sanana voisi todeta, että samalta tuntui varmasti antiikin roomassa aikanaan, kun rappio oli edennyt jo niin pitkälle ettei millään järjellisellä toiminnalla ollut enää väliä ja kuolon kellot soivat.

 11. Mistä löytyy eri maiden tilanne ja nuivat maat? Tässä vielä jahkaillaan minne lähdetään talveksi. Turvapaikanhakijatilanne on kärkikriteeri. Etsimme turvallsta maata ja aluetta.

  1. Jos sinulla on helposti realisoitavaa omaisuutta, myy se äkkiä pois kun siitä vielä saa hyvän hinnan, ja muuta Australiaan tai Uuteen-Seelantiin. Plussaa jos vielä osaat englantia ja jos sinulla on lapsia niin oppivathan uuden kielen.

   Itsellä on myös suunnitelmissa tehdä noin ja muuttaa täältä EU:sta huuthelvattiin. Pitäköön tunkkinsa! Harkitsen sitten paluumuuttoa jos tänne saadaan tolkullista jengiä hallintoelimiin. Mutta, tuskin tulen sitä päivää näkemään.

   Taidan jopa perua Suomen kansalaisuuteni (revoking the citizenship) ja anon jomman kumman maan kansalaisuutta, eipä ole ainakaan kieliongelmia!

 12. Suomenkin olisi parasta kieltäytyä taakanjaosta (= aikaisemmin rikkaus ja voimavara) ja ottaa mojovat sakot EU:sta niskuroinnista; tulisi monin verroin halvemmaksi niin rahassa kuin yhteiskuntarauhassakin laskettuna ja vieläpä pitkälle tulevaisuuteen. Samalla lähtisi viesti maailmalle, että tänne ei kannata yrittää, pääministeri ei anna asuntoa, eikä suurin osa suomalaisista halua heitä ruokapöytäänsä eikä asuntojonoon. Poliitikkojen nyökyttely EU:n isojen poikien pöydissä saa jo riittää!

 13. Vaan tällä kertaa ei tulekaan arabeja, vaan Afrikan miehiä (niin ja naisia ja lapsia, unohdin). Aivan uudet kuviot ja kulttuurit tulossa.

 14. Afrikan saastaa lappaa ikkunoista ja ovista pian. Tässä dokkarissa Griff Rhys Jones matkaa Afrikassa. Hyvin on jäänyt kehitys sille tasolle kun valkoinen poistui Afrikasta. Ei minkäänlaista kehitystä ole tapahtunut sen jälkeen. Tosin monikansalliset yhtiöt ryöväävät loputkin lepordihattuisten heimopäälliköiden avustuksella. Kiinalisetkin ovat löytäneet Afrikan maaperän rikkaudet.
  http://areena.yle.fi/1-2980267?autoplay=true

 15. Suomessa tulijamäärät ovat jo nousussa. Tulijoita on ollut alkuvuoden/kevään keskimäärin 50-80 viikossa, kun esimerkiksi viikolla 29 määrä oli 131. Juha Similän Twitteristä näitä lukuja voi helpoimmin seurata.

 16. Olisiko hyvä, että tulisi oikein kunnon hyökyaalto ja kriisi päälle – tyhmempikin voisi ymmärtää, että missä mennään. Liian hidas tulotahti on tappava. Matuja haaliville kansalaisjärjestöille pitäisi hommata isommat paatit ja reilusti proomuja perään kans.

 17. Äkkii tänne kaikki nyt ennenku oman maan opiskelijat luulevat saavansa kämppiä!!!!!!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.