Härnösandin kaupunkifestareilla taharruskoneen rallatusta

13

Kuvakaappaus 2017-07-24 00-16-54

 

Härnösandissa pidettiin viikonloppuna kaupunkifestivaalit ”Härnösand stadfest” ja uusruotsalaiset laittoivat taharruskoneen rallattamaan. Viikonlopun aikana tehtiin rikosilmoitus kolmesta raiskauksesta ja 19:sta muusta lievemmästä seksuaalisesta ahdistelusta.

Västernorrlandin poliisin tutkinnanjohtaja Stefan Sundberg ei halua tässä vaiheessa spekuloida miksi pienen kylän musiikkijuhlilla tehtiin näin monta ilmoitusta. Juhlijoita oli arviolta 6 000- 7 000 henkeä.

– Mutta olemme kyllä huomioineet tämän ongelman, Sundberg sanoo.

Kaksi raiskauksista tapahtui yleisömeren keskellä ja kolmas festivaalialueen lähistöllä. Ahdistelutapauksissa kaava noudatti perinteistä tanssirinkulaa. Lisäksi uusruotsalaiset käyttivät tiivistä väkijoukkoa lavan edessä hyväkseen ja tunkivat ruskeita kätösiään ruotsalaisten tyttöjen housuihin.

Poliisin mukaan tapauksia on hyvin vaikea tutkia, sillä sen jälkeen kun tekijä häipyy väkijoukkoon, on häntä liki mahdotonta saada kiinni.

Festivaalin järjestäjä Tobias Wikström on hyvin suruissaan tapahtumien johdosta.

– Tunnen myötätuntoa tyttöjen takia. Jatkossa joudumme keskustelemaan asioista muiden festivaalijärjestäjien kanssa. Ehkä löydämme yhteisesti jonkun ratkaisun tähän ongelmaan.

Poliisi ja järjestysmiehet tekivät perjantaiyönä erikoistoimia yrittäessään hillitä ahdisteluja, kun huomattiin, että taharruskone alkoi rallattamaan. Järjestysmiehet nousivat korokkeille ja seurasivat yleisömerta ikäänkuin ylempää yrittäessään paikantaa ahdisteluja.

 

830 (1)

 

Advertisements

14 thoughts on “Härnösandin kaupunkifestareilla taharruskoneen rallatusta

 1. USAssa alaikäisten seksuaalisesta ahdistelusta ja kähmimisestä tulee 15-35 vuotta vankeutta, täällä meillä pelkkää lälläriä ja päänsilitystä

 2. Taharrus = tanssiharrastus? Kyllä maailman sivu on tanssahdeltu menemään. Aira Samulin opettamaan uutuushittitanssia kouluihin. Miksei elämä saisi olla yhtä bailandoa?

  Kuka terve mies ei haluaisi neitosten housuihin? Kielimuuri varmaan estää kohteliaan tiedustelun, joten pitää hivenen kädellä viittilöidä, tuossa sen kummemmasta ole kyse?

  (Homostelu ei ole sairaus, vaan valinta, eikä muutenkaan mennä Papuskapussille nokkinenne luuhaamaan.)

  1. Sopikko tuherrus paremmin?
   Melkoista tuheron rusikointia nämä matuloiset näyttävät harrastavan…
   Aikuisen naisen tuheroa voi rusikoida jos hän sitä vaatimalla vaatii, mutta lasten tuheroiden rusikoijat ovat pedofiileja joita pitää rangaista kovimman kautta!
   Pedofilia näyttää olevan matuperinne, Muhamettikin käskee pedoilemaan vääräuskoisia lapsia eli kyseessä on terrorismi ja hybridisodankäynti.

 3. Mutta ruotsalaisethan jo ratkaisivat tämän ongelman vain naisille tarkoitetuilla festareilla. Tilanne on muutenkin hallittavissa vastaavilla keinoilla(, joiden on kerrottu jo olevankin käytössä): naiset lopettavat turhan ulkoilun pimeässä ja menevät töistä kotiinsa ja aamusta kodista töihin. Jos lähtee töistä vähän aikaisemmin, kaupassa voi ehkä käydä. Kauppojen kotiinkuljetuspalveluita voi käyttää, jos valitsee tuotteita, jotka pystyy riskittömästi työntämään postiluukusta.

 4. No syyttäkööt hurrit itteänsä ,mitäs antoivat kehareiden tulla maahansa , sitä niittäää ,mitä kyivää…

 5. Keskustelemallahan tätäkin ongelmaa lähdetään ratkomaan. Puheesta ei puute, ja vihdoin keksitään lisätä kameravalvontaa. Kohta on festareilla peltipoliisit vahdissa ja alushousuissa riistakamerat.

  1. Vahvaa ideointia! Ja hyvin oivallettu, että ongelmaa tulee ratkoa ratkomatta ongelmaa eli kaiken harmin tulee kaatua kunnollisten ihmisten ja uhrien niskaan – tekijäpuolta saa korkeintaan katsella jakkaralta (ks. kuva) ja sekin on siinä rajoilla.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.