Ruotsin hallitus jatkaa, mutta kolme ministeriä vaihdetaan uusiin

0

7fbef04b-9921-4190-a745-4bd84ee0a85a

 

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven siirsi lehdistötilaisuutta 45:llä minuutilla, mutta lopulta tilaisuus saatiin käyntiin. Paikalla tilaisuudessa oli Tomas Eneroth, Heléne Fritzon, Peter Hultqvist, Annika Strandhäll, Morgan Johansson ja pääministeri Stefan Löfven.

Heti alkuun Löfven kertoi, että ei aio tässä maailmantilanteessa jatkaa Ruotsin poliittista kriisiä. Toisin sanoen hallitus jatkaa, mutta ministereihin ja heidän toimeenkuvaan tulee muutoksia.

Kolme ministeriä vaihdettiin uusiin. Sisäministeri Anders Ygeman erosi hallituksesta omasta pyynnöstään kuten infrastruktuuriministeri Anna Johansson. Terveys- ja urheiluministeri Gabriel Wikström eroaa toimestaan terveydellisistä syistä, hän on ollut sairaslomalla jo pitkään eikä ole osallinen IT-tapahtumissa.

 

 

c5d64387-2440-42d1-a451-75c2b96c0a13
Anna Johansson ja Anders Ygeman erosivat hallituksesta.

 

Ygemanin tilalle tulee Morgan Johansson, jonka nimike jatkossa on oikeus- ja sisäministeri. Tomas Enerothista tulee infrastruktuuriministeri ja Helene Fritzonista maahanmuuttoministeri ja Annika Strandhällistä uusi sosiaaliministeri. Aikaisemmin oletettu eroaja puolustusministeri Peter Hultqvist pysyy toimessaan. Löfven painotti puheessaan, että Sverigedemokraattien Jimmie Åkessonin epäluottamuslause puolustusministeriä kohtaan oli ”todella surkea esitys”.

Alliansenin epäluottamuslause koski myös puolustusministeriä kohtaan ja Löfven selitti hänen pysymistä hallituksessa sillä, että hän ei ollut millään tavalla osallinen IT-skandaalin syntymiseen. Näin ollen Alliansenin epäluottamuslause häntä kohtaan jatkuu.

 

 

10 thoughts on “Ruotsin hallitus jatkaa, mutta kolme ministeriä vaihdetaan uusiin

 1. Koskahan Suomessa käy samanlailla. Suomessa on jo vuosia mennyt varmistukset ja osa datasta Microsoftin Azureen. Kukaan ei tiedä missä se data on ja mitä sielä on. Toisaalta, se saattaa olla tarkoituskin.

  Toivottavasti Suomalaiset yritykset sentään oppivat tästä jotain. Nimittäin, se data joka ”laitetaan pilveen” saattaa löytyä mistä vaan. Esim. Moskvasta saa ostaa USB-liitäntäisiä kovalevyjä joissa on se data sisällä jonka haluat. Helpoin tapa tietää mitä kilpailijat tekevät/tarjoavat/suunnittelevat. Kovalevy maksaa 500 euroa.
  .
  Kun pitää datan itsellään omissa servereissä, tietää missä se on

 2. Njahas, kirjoitin juuri edelliseen juttuun että vasta illalla tulee lopullinen ilmoitus, näin muutama media kirjoitti aiemmin tänään. No, joka tapaukseessa Lööperin mielestä oli tärkeää nostaa Åkessonin nimi framille, ei yllättävää sinänsä. Myös demareiden Enroth raivosi muutamassa haastattelussa kuinka on ”vastuutonta järjestää tällainen kriisi ja antaa rasistipuoleelle valtaa”. Häh? Itsehän kriisinne järjestitte ja silloin on opposition homma tehdä se mitä täytyy. Mielestäni sikäli sama että eroaako pari ministeriä tai hallitus olisi kaatunut. SD olisi kieroiltu syrjään joka tapauksessa. Nämä kun eivät halua kuunnella järkipuhetta.

  1. Sossut laulavat edelleenkin taistelulauluja kokouksissaan vaikka jäseninä on jopa miljardäärejä sanoo:

   Ei siinä ole kysymys ”järkipuheen kuuntelusta” vaan poliittisesta ideologiasta (sosdemfundamentalismista) yhdistettynä sitten siihen mitä Bilderbergpippaloissa sanotaan…

 3. Uhrattiin muutama jottei Ruotsin massamuslimoituminen hidastuisi. Ne tuhannet ruotsalaisnaiset jotka joka vuosi raiskataan kiittävät!

 4. Lööperi on haalinut esille sen mitä komerosta alimmaiselta hyllyltä löytyi... sanoo:

  …eikä tämä tästä paremmaksi tule, päinvastoin. Usko Lööperin johtamiskykyyn on nolla. Hultqvist saa olla hetkellisesti rauhassa mutta ei halua järkevästi selittää omaa osuuttaan siihen miksi ei IT-skandaalista mitään puhunut vaikka tiesi jo 1,5 vuotta sitten. Ministeriöiden välillä on korkeat muurit ja jokainen puuhastelee vain omiaan eikä välitä kokonaisuudesta jota sitten hitsari olevinaan ohjailee suojalasit silmillä ja Peltorit korvilla.

  Migraatioministerinä on nyt 60 lähentelevä kunnallispoliitikko joka tammikuussa jätti kunnallispolitiikan omistautuakseen lapsille ja lapsenlapsille. Miten hän muka pystyy yhtikäs mihinkään?

  http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/fritzon-s-lamnar-lokala-toppolitiken/

 5. Tämä alkaa olla samanlaista tapaa politiikassa pohjoismaissa. Vaikka kuinka mokaillaan, mehän emme mihinkää lähde täältä hillotolpalta. Suomessa ainakin syynä on ”parlamentarismin” lisääntyminen, ts. ministerit itse päättävä mikä on heille sopivaa, pukit kaalimaan vartijoina. Presidentiltä on viety lähes kaikki valta joka oli ennen se viimeinen kaapin paikan näyttäjä, jos näytti että meno kävi liian railakkaaksi ja kansanvaltaa poljettiin.Sipilän hallitus on oikea malliesimerkki tästä. Lähes joka käänteessä yritetään laista piittaamatta saada omia ja kavereiden etuja SUOMEN kansan etujen edelle.Nykyinen hallitus on kuin liikeyritys ja ministerit ja ministerien sukulaiset edunsaajia, muu on toisarvoista.Sitten selitellään atistinen ilme naamalla, mitä minä nyt muka olen tehnyt väärin.

 6. Vetikö lööperi taas räkäsaumaa vetikö? Meneekö sauma rtg läpi meneekö. Jäänee nähtäväksi. Muslimit kusee ja läpyttää, siihen kunnes viimenen katoaa planeetalta. Pian.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.