Ruotsin hallitus pitää aamupäivällä tiedotustilaisuuden jatkaako se vaiko eroaa

0
Lofven
”Jossain näillä kohtaa on luultavasti reikä.”

 

Ruotsin hallitus pitää tiedotustilaisuuden klo 10.00 (cet). Tilaisuudessa pääministeri Stefan Löfvenin odotetaan kertovan viime yön kokouksen tulokset. Poliittisten kommentaattoreiden mukaan on olemassa muutama vaihtoehto: 1-3 ministeriä eroaa tai ei eroa, mutta hallitus jatkaa; koko hallitus eroaa ja ns. Allianssi ottaa hallitusvastuun loppukaudeksi. Joidenkin arvioiden mukaan myös uusintavaalit ovat mahdollisuus, mutta tässä tilanteessa sitä ei uskota todennäköisimmäksi vaihtoehdoksi.

Joka tapauksessa tilanne on Stefan Löfvenin poliittisen uran pahin paikka. Hallituksen hajoaminen on paha takaisku varsinkin kun takana on epäilyksiä asioiden pimittämisestä.

Allianssin (opposition) epäluottamuslause on suunnattu infrastruktuuriministeri Anna Johanssonia, puolustusministeri Peter Hultqvistia ja sisäministeri Anders Ygemania kohtaan, joiden katsotaan olevan hallitustasolla vastuussa IT-vuodosta.

 • Fakta: Allianssen on poliittinen liittouma, joka toimii oppositiossa ns. punavihreää hallituspoolia vastaan. Alliansseniin kuuluvat tällä hetkellä puolueet Keskusta, Liberaalit, Kristilliset ja Moderaatit (Kokoomus). Näistä oppositioon kuuluvat vielä erikseen ikäänkuin kolmas pooli Sverigedemokraatit. Alliansenin ja punavihreiden yhteinen vihollinen on Sverigedemokraatit.

8 thoughts on “Ruotsin hallitus pitää aamupäivällä tiedotustilaisuuden jatkaako se vaiko eroaa

 1. Stefanin hallituksessa on liian monta heikkoa lenkkiä eikä sitä ole hitsattu tarpeeksi hyvin yhteen.

 2. Huvitti demareiden Tomas Enrothin itkupotkuraivari. Hänen mukaansa ”on vastuutonta LUODA tällainen kriisi jolla annetaan valtaa rasistiselle puoleelle”, eli SD:tä tarkoitti tuolla rasistiselle puolueella. Oppositio, eli Alliansen siis esitti epäluottamuslauseen jossa vaatii 3 ministerin eroa, ja myös SD tuki epäluottamuslausetta. Luovat kuulemma tahallaan poliittista epävakautta Enrothin mukaan. Turha nyt Enrothin ja muiden märistä kun ovat ihan itse luoneet kriisinsä, mutta demareiden logiikkaan kuuluu syyttää muita ja näin kääntää huomiota pois omista virheistään, vai oletteko joskus kuulleet demarin myöntävän olleensa väärässä? Minä en ainakaan ole.

  Tämän hetkisen tiedon mukaan lopullinen päätös tulee kait illansuussa. Kuulemma Lööperi harkitsee hallituksen erottamista. Se olisikin Ruotsin poliittisessa historiassa eka kerta kun hallitus hajoaa epäluottamuslauseeseen. Toinen vaihtoehto on, että nuo 2-3 ministeriä saa monoa. Niin tai näin, on selvää, että SD pelataan jollain kieroilulla syrjään. Sehän se on kaikkein tärkeintä Ruotsin poliittiselle eliitille. Järjen äänen tukahduttaminen.

 3. Muuten Paavo, tiedätkö mitään Viroon sijoitettujen sotapakolaisten edesottamuksista tässä kesän aikana? Nimittäin jostain olin lukevinani, että sinne sijoitettuja mm.Syyrialaisia olisi (taas) häippäissyt muille maille, lähinnä Saksaan. Minua kiinnostaa eritoten ne syyrilaisperheet joilla sanottiin olevan ”hyvää työkokemusta”, ja ainakin toinen perhe sijoitettiin Tartoon. Onkohan nekin jo lähtenyt..? Ja miten edistyy Viron taakanjako? Virohan lupasi (tai painostettiin) ottamaan n.500 pakoloista. Mielenkiinnolla kuulisin jos tietäisit jotain. Hyvää kesää sinulle!

  1. Virossa voi lukea medioista todella vähän sotapakolaisista. Tuosta Tartoon sijoitetusta perheestä ei ole kuulunut mitään. Aiemmin keväällä yksi syyrialainen yritti polttaa muijansa Tallinnassa ja toinen oli muistaakseni Tartossa samanlainen tapaus. Mutta katsotaan josko jotain löytyisi.

 4. Okei, aitäh vaan! Ehkä saamme joskus enemmän tietoa. Minua lähinnä kiinnostaa se, että jos tai kun Viroon tulee enemmän taakanjakoa, kuinka siinä sitten tulee käymään jos he häipyvät muualle. He olisivat kuitenkin taakanjaon puitteissa sijoitettuja ja ei näyttäisi hyvältä jos suurin häipyy. Odotellaan ja katsellaan.

  1. Suomessa spr, migri ja poliisi pyörisi poislähtöä tekevien matujen ympärillä hädissään itkua vääntäen ja kyselisi mitä ovat tehneet väärin kun ei lepokoti kelpaa.
   Suvakit terhentelisivät että varmasti on joku rasisti käynyt matujen mieltä pahoittamassa ja kunniaa loukkaamassa ja vaatisivat karkoittamaan haittamaahanmuuton vastustajat hevon kuuseen tai ainakin näköetäisyyden päähän torilta…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.