Rahauudistus koskee myös kerjäläisiä-ihmiset lahjoittavat arvottomia kolikoita

13
mynt-jpg
Tutut yhden kruunun ja viiden kruunun kolikot ovat historiaa.

 

Ruotsissa on syntynyt uusi uusi mielenkiintoinen pienoinen ongelma. Nimittäin vanhat setelit ja kolikot menivät rahauudistuksen myötä vanhaksi kesäkuun 30. päivä. Näillä rahoilla ei voi enää maksaa liikkeissä.

Ihmisillä on kodeissaan ja taskunpohjillaan isoja määriä pikkukolikoita. Sen sijaan, että rahoja olisi nyt viety pankkiin, joka ottaa niitä vielä vastaan, ovat ihmiset alkaneet antaa rahoja ostoskeskuksien pielissä kerjääville kerjäläisille. Se on joidenkin mielestä ongelma.

Muuan malmölainen korkeakouluopettaja on käärmeissään asiasta:

– Pidä itse omat vanhat rahasi! Jos et syystä tai toisesta voi tai ole voinut vaihtaa rahojasi uusiin niin ei se ole kovia kokeneiden EU-kansalaisten ongelma. Kovia kokeneet ihmiset eivät ole mikään roskakori.

Korkeakouluopettaja on jutellut oman kotikerjäläisensä kanssa ja tämän mukaan viimeisen kuukauden aikana he ovat saaneet kilokaupalla kolikoita – jotka siis tosin ovat vain arvotonta metallia.

Advertisements

17 thoughts on “Rahauudistus koskee myös kerjäläisiä-ihmiset lahjoittavat arvottomia kolikoita

 1. Ärsyttää käydä Lahdessa keskustan Lidlissä kun siinä oven edessä on tämä sama kerjäläinen aina kipponsa kanssa ruinaamassa rahaa, monesti näkee Lahdessa myös näitä kerjäläis miehiä jotka ottaa vanhuksia kohteiksi ja menee tukkimaan sen pääsyn eteenpäin ja pyytää samalla rahaa, minusta se on jo ahdistelua ja väkivaltaista kerjäämistä kun pysäytetään vanhuksia ja ruinataan rahaa eikä päästetä sitä eteenpäin.

 2. Roskaa roskasakille. Ei siinä sen enempää – nämähän eivät jätä edes verosenttejä roskaamisestaan ja rötöstelystään. Vain kuluja. EU:sta menee jo miljoonia (miljardeja valuutasta riippuen (minun ja sinun verorahoja) näiden erityisryhmien tukemiseen. Onneksi sentään Tanska on ryhdistäytynyt ja kieltänyt tämän vapaan EU-liikkuvuuden pahamaisen lieveilmiön.
  Käsittääkseni EU:n vapaa liikkuvuus doktriini luotiin aikoinaan TYÖVOIMAN vapaan liikkumisen kannustamiseksi. Ei siksi että – toivon mukaan – tyhjä kahvikuppi kädessä istuskellaan päivät pitkät jokaisen maitokaupan edessä.

 3. .Kaikesta sitä jaksetaan valittaa! Kerjäläiset voivat sulattaa rahat kotimaassaan (ja jäädä sinne). Suurin osa kerjäläisistä on organisoitujen liigojen lähettämiä, kyllä niillä on pelit ja vehkeet kaikkeen toimintaan, niin rahanväärennykseen kuin rahansulatukseenkin. Meilläkin kauppakerjäläinen lyö tasan kl.17.00 pillit pussiiin ja matkustaa bussilla jonnekin. Hänellä on siis jopa säännöstelty työaika. Hän häipyy ennen kuin työstä palaavat alkavat tulla kauppaostoksille koska tietää etteivät ne ihmiset arvosta kokopäivätoimista perseelläistujaa. Ilmeisesti kerjäläinen näkee eläkeläiset helpompana kohteena. Kerjäläinen pelottaa kuitenkin pois monta vanhaa ihmistä jotka haluaisivat mennä kauppaan mutta eivät halua että joku alkaa jututtaa, jallittaa ja sitten varastaa jotakin. Tai pahimmassa tapauksessa lähtee perässä.

 4. Tarjotkaa niille kahvia. Niillähän on poikkeuksetta kahvimuki kädessä. Kahvia ne on vailla.

  1. Ite oon muutaman kerran karistanut tupakasta tuhkaa mukiin kun ne on tullut heiluttamaan sitä nenän eteen.

  1. Heh joo, noiden kuppiin voisi heittää vaikka prikkoja! Vahinko etten säilyttänyt ainoatakaan Suomen 10 pennin kolikkoa, niitä olisi hauskaa tiputella noiden ”kerjäläisten” kuppeihin.

   Varsinaisia kerjäläisiä jos on varaa matkustella Romaniasta asti Ruotsiin tai Suomeen kerjuulle. En usko yhteenkään noista, ei mene seli-seli-selitykset läpi. Organisoitua rikollisuuttahan toi touhu on….

 5. Katulapset lupasi entinen ministeri Anders Ygeman hoitaa takaisin kotimaihinsa (suurin osa tulee Marokosta) mutta ei hän saanut sitäkään aikaseksi. Sekin homma on organisoitua ja nuorimmat kiinniotetut ovat 9-10 vuotiaita jotka nyrkkiraudoilla käyvät ihmisten kimppuun. Joku mafia siis heidätkin lähettää ja sijoittaa tänne ihan niinkuin kerjäläisetkin:

  http://www.expressen.se/nyheter/stockholm/polisen-gatubarn-ligger-bakom-stockholmsranen/

 6. Ei vanhoja kolikoita vielä kannata luottotappioiksi siirtää. Voihan kotona lapset niitä käypäsesti käyttää harjoitusvälineinä kerjäläisleikeissään.

 7. Ruotsalaiset siis antavat arvottomia kolikoita kerjäläisille. Tämähän on vastarinnan muoto. Tästä se alkaa.

  1. Onhan tämä hyvä merkki sinänsä: ruotsalaiset alkavat pikkuhiljaa kokea että jotain tarttis teherä, mutta kun ei oikein tiedä mitä.

   Toivotaan nyt, että heidän pohdintansa alkaisi tästä edistyä havaitsemaan, että hei, hehän voivat seuraavissa riksdagin vaaleissa äänestää Sverigedemokraatteja!

 8. Jatkaen ylempänä mainittua kommenttia, taitaa leijonanosa rahoista mennä kovia kokeneelle suvun vanhimmalle tämän 1000 kerrosneliön linnaan Romaniassa tai Bulgariassa.

  1. Eivät ole arvottomia. ne voi vielä viedä pankkiin, joka laittaa ne tilille. Voi tehdä näin kesän loppuun. Setelit voi laittaa pankin kautta tililleen vielä vuoden ajan.

 9. Kertoo jotain olennaista länsimaalaisen ihmisen auttamishalusta – tärkeintä että näyttää hyvältä.

  1. Ko elämäntapaa ei kannata tukea vähääkään. Muuten ne tekevät sitä maailman tappiin.

 10. Suomen hallituksen ministerit voisivat mennä ihmettelemään menoa niin kuin menivät Tornioon.
  Siinä olisi ministereille hyvä paikka ruveta setvimään romanialaisliigan kanssa arvo pohjaa, ainahan kerjäläisen kiposta pohja löytyy ja ehkä romanialaisliigalla on hallituksen kanssa samat arvot etenkin rahan viemisessä veronmaksajilta…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.