Hampurin terroristi oli asunut ennen Saksaa Ruotsissa ja Norjassa

13

Kuvakaappaus 2017-07-29 07-55-56

 

Hampurin eillinen terrori-puukottaja oli asunut aiemmin useita vuosia Ruotsissa, Norjassa ja Espanjassa ennenkuin hakeutui Saksaan turvapaikanhakijaksi. Hän on Yhdistyneiden Arabiemiraattien kansalainen, mutta palestiinalaistaustainen. Koska hänellä ei ollut mitään henkilöllisyyspapereita, palautus oli viivästynyt.

Saksalaisen WELT:in mukaan tekijä puhui sujuvaa ruotsia ja norjaa, mutta ei ollenkaan saksaa. Poliisin mukaan miehen tiedettiin olevan yhteyksissä saksalaisiin islamisteihin. Vaikka poliisi oli ottanut miehen seurantaan, tämän ei uskottu tekevän iskua. Hänet luokiteltiin enemmänkin ”muslimihäiriköksi” kuin oikeksi jihadistiksi.

Mies asui Langenhornin vastaanottokeskuksessa ja poliisin tehdessä sinne kotietsintää mitään erikoista ei löydetty. Miehen huonetoveri kuvailee terroristia yksinäiseksi henkilöksi, jolla ei ollut edes omaisuutta. Hän joi paljon alkoholia ja käytti hashista ja kokaiinia. Hän myös rukoili paljon. Vastaanottokeskuksen asukkaiden mukaan mies olisi varttunut Syyriassa.

Hampurin turvallisuusviranomaisila ei toistaiseksi ole mitään todisteita siitä, että mies olisi jollain tapaa verkostoitunut ja sitä kautta odotettavissa uusia iskuja. Kuulusteluissa mies ei ole vielä kommentoinut tapahtumia.

 

Advertisements

7 thoughts on “Hampurin terroristi oli asunut ennen Saksaa Ruotsissa ja Norjassa

 1. Tästäkin jutusta nousee ensinnä mieleen, miten valtava se potentiaalisten joukko on ja arvaamaton. Kun ongelma kerran tuotu sisälle, reagointi jää aina jälkijättöiseksi.

  1. Aivan. Kun niissä valkopesujutuissa aina kerrotaan kuinka terroristi oli kunnollinen/kiltti/hiljainen/perheenisä/ opiskelija/ ystävällinen jne. minua alkaa pelottamaan juuri tuo valtava määrä potentiaalisia ”viime viikolla radikalisoituneita”.

 2. Tällaisia luusereita on nyt pilvin pimein Euroopassa. Syyttävät muita omista epäonnistumisistaan ja kostavat syyttömille ihmisille. Ihan kuten kaljarekkakuskikin teki jne.

  1. Väestönkasvun hillitseminen epätoivoisten ihmisten lisääntymisen ehkäisemiseksi olisi aivan prioriteettilistan kärkijuttuja maailmanlaajuisesti.

   Ja meillä taasen pitäisi hieman miettiä syitä sille, miksi väestönkasvu on heikkoa tai peräti negatiivista. Syy pitää löytää ja korjata ihan ilman mitään kehitysmaamaahanmuuttoa, koska sillä pistetään pitkällä tähtäimellä paikat paskaksi.

   Rikkaat tietävät, että heilläkin jää tulevaisuudessa luu käteen, jos ei ole työvoimaa ja lähes kaikki ovat vanhoja. Toivottavasti he tajuavat myös sen että työvoima todellakin tarkoittaa työvoimaa – ei sitä että on riittävä määrä ihmisiä.

 3. Näyttävät olevan matuja nuo jotka jaakaavat terroristia tuolit kädessä. Gut!

 4. Ylenanto uutisissaan äsken, että Ann Maj Henrikssoni käsitteli kovin sanoin hallituksen pakolaispolitiikkaa. Minusta se ei juuri voi tuota vetelämpää olla lisättynä ajatuspoliisit, jotka tämä on perustanut. RKP on kait selkein ja pitkäjänteisin maan ja kansan tuhoaja. Tämä periaate sillä jo kasarista alkaen. Voihan olla, että jo Palmea apinoinut 70-luvun alusta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.