Helsingin terroriautoilija oli suomalainen Ari Hyppölä

13

 

Helsingin auto-terroristiksi selviää rekisteritietojen perusteella Ari Hyppölä-niminen henkilö. Hyppölä on 51-vuotias ja joidenkin tietojen mukaan olisi hakenut turvapaikkaa Liettuasta siksi, että hänet olisi määrätty Suomessa psykiatriseen hoitoon.

Poliisin mukaan miehellä ei ole rikosmenneisyyttä viime vuosilta, tosin tuhopoltto löytyy vuosituhannen alusta, jolloin psykiatrista hoitoa puuhattiin. Naapurit kuvaavat miestä lupsakkana koirankusettajana.

Poliisi kertoo, että Hyppölä oli omien sanojensa mukaan ajanut suurta nopeutta Helsingin keskustassa välittämättä jääkö joku alle vai ei. Matka jatkui Aleksanterinkatua ja Mannerheimintien kautta Lönnrotinkadulle. Yliajo tapahtui kuvien perusteella sitten Annankadun ja Lönnrotinkadun risteyksessä. Helsingin poliisista kerrotaan, että Hyppölä oli ollut tietoinen siitä, että jossain kohtaa osuu eikä aio niitä väistää.

 

 

Kolari sattui siis Lönnrotinkadun ja Annankadun risteyksessä, jossa hän ajoi useiden ihmisten päälle. 51-vuotias nainen kuoli ja ainakin viisi ihmistä loukkaantui saaden eriasteisisa vammoja tai murtumia.

Poliisi tutkii tekoa tappona, viitenä tapon yrityksenä, rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

 

Kuvakaappaus 2017-07-29 22-40-28

 

 

 

Advertisements

23 thoughts on “Helsingin terroriautoilija oli suomalainen Ari Hyppölä

 1. Eräänlainen terroristi tämäkin eli kostaa muille omat puutteensa sanoo:

  Mt- potilaiden seuranta ontuu pahasti.

 2. Teko oli karmea eikä siinä ole mitään puolustettavaa, mutta historian perusteella on myös selvää, että tekijä on aito mielenterveysongelmainen. Euroopan terrori-iskuissa toistuvia elementtejä ovat ”Allah akbar” -huudot ja/tai se että isku on toteutettu pian karkotuspäätöksen jälkeen, jolloin kyseessä on kosto länsimaita kohtaan tai laskelmoitu temppu jäädä ilmaisen elatuksen piiriin edes vankilan suojiin.

 3. Noi silmät sanoo kaiken, tunnen monta saman katseen omaavaa voittajaa. Kaikki etulohkovammaisia, vajaita apinoita ilman moraalia ja empatiaa. Tuo tatuointi kruunaa kaiken, tosi makee! Vedä kuule Hyppölä itses hirteen, eiköhän Suomi ole sun häröilyy katsonut jo tarpeeks.

  1. Hyppölä sai turvapaikan vankilasta. Nyt on ilmainen elatus ja pääsee valmiiseen pöytään. Lienee kodinhoitajakin, jos siellä siivouskin hoidetaan. Varmaan paremmin pärjää vankilassa, vankimielisairaalassa tai minne lie mies nyt sijoitetaankin. Ehkä saa sitä oikeaa hoitoakin, jota vaille on jäänyt.

   1. Tarkoitit varmaankin Markus Pönkää? Markus Janssonillahan on hyvinkin lempeä katse.

 4. Sukulaisten kommenteista päätellen äijän on tiedetty olevan latvasta laho, mutta vuosikymmenten sos dem politiikka antaa viranomaisille ja hoitaville tahoille luun käteen, vaikka moni heistäkin tietää etukäteen kyllä että tämäkään jätkä ei olisi kuulunut vapaalle jalalle normaalien ihmisten keskelle.

  1. Koska se tulee yhteiskunnalle halvemmaksi, että annetaan vaan pillerit kouraan ja omaiset huolehtii tai sitten nämä on heitteillä. Jos mt-tapaus vetää viinaa lääkkeiden kanssa, mt-lääkkeiden toivottu vaikutus mitätöityy ja nekin muuttuu päihteeksi. Moni avohoitotapaus juo kuten suomalaisilla on tapana, jolloin niiden lääkitys ei tehoa ja ne on vaan todella sekopäisinä kaduilla vailla mitään sen kummempaa hoitoa.

 5. Ois ollu nuivahko tyyppi. Kunpa olisi päässyt/suostunut menemään ammattiavun piiriin. Fb-sivullaan suvakit nyt kunnostautuvat typeryydessään.

  1. Jostain luin, että tämä olisi ammattiavun piirissä ainakin joskus ollutkin, mutta Suomessa on ihan oikeasti se ongelma, että ketään ei pidetä hoidossa pitkään vaan yleensä avohoitoon eli pillerit kouraan ja sairaalasta ulos eli sitä avohoitoa kyllä kokeillaan melko nopeasti kaikenlaisten tapausten kohdalla. Hoito sitten voi jatkua terapiassa tai satunnaisina lääkärin tapaamisina, joissa tarkistellaan lääkityksiä. Suurimmalle osalle mt-tapauksissa se varmaan riittää, mutta ei tosiaan toimi kaikkien kohdalla ja kun osa käyttää niitä lääkkeitä ja päihteitä väärin. Joidenkin sairauksien kohdalla aika vekkulia ja hullua meno voi sitten olla, jos mt-tapaus sekakäyttää lääkkeitään tai jättää ne ottamatta, kun yleensä se lääkkeiden annostelu ja syönti jää niiden omalle vastuulle.

 6. Suomen kolme pahinta ympäristömyrkkyä ovat: DDT, PCB ja SDP. Juice Leskinen aloitti usein keikkansa näillä sanoilla.

 7. ”Loukkaantuneista kaksi on miehiä ja kaksi naisia. Loukkaantuneista kaksi on venäläisiä, yksi virolainen ja yksi suomalainen”. Olipa moni itäblokista.

 8. Autopoltot, vokkipalot, terrori-iskut -kaikki samaa luuserin kostoa. Paha vain, että luuseri saa aikaan kaaoksen, jota ymmärtäjät ehkä tietämättäänkin tukevat. Kyse ei ole mielenterveydestä, vaan maailmanterveydestä.

  1. Niinpä. Jagge ei kuitenkaan voi valita kuljettajaansa sen enempää kuin ihmiset vanhempiaan. Me demokraattisten valtioiden täysivaltaiset kansalaiset sen sijaan voimme poliittisilla prosesseilla valita millaisia ihmisiä haluamme kaduillamme kävelevän.

   Tämän Ari Hyppölän paikka olisi ollut tahdonvastaisessa mielenterveyshoidossa sihen asti, että hän on parantunut tai kunnes hän ei todistetavasti voi enää muodostaa kanssaihmisilleen sellaista välitöntä vaaraa, mitä on koko elämänsä toistuvasti aiheuttanut.

   Ari Hyppölän kaltaisten maahantunkelijoiden paikka on piikkilanka-aitausten ja aseistettujen vartijoiden ympäröimässä vastaanottokeskuksessa odottamassa kielteistä päätöstään ilmeisen perusteettomaan turvapaikkahakemukseensa, joka käsitellään vuorokauden sisällä. Sen jälkeen hänet palautetaan sinne, mistä tulikin. Joko hyvällä tai pahalla. Valinta on asinomaisen itsensä.

   Mielestäni edelläkuvattujen proseduurien on voitava kuulua ja kuuluttava sivistysvaltionkin menetelmiin suojata oikeudettomilta hyökkäyksiltä lainkuuliaisia ja veroamaksavia kansalaisiaan, joita ilman tätä sivistysvaltiota ei olisi olemassakaan.

 9. Sairas yksilö, joka ei todistettavasti parane meidän valtion antamalla hoidolla. Mitä siis olisi tehtävä?

  Jos olet myötähäpeän kuningas, eli M. Jungner sinä toteat ainoastaan, että kyllä Jaguaarilla ajaminen tuntuu nyt erilaiselta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.