SÄPO otti kesäkuussa kiinni miehen epältynä terrori-iskun valmistelusta Ruotsiin

12

sdltbc250e1-nh-jpg

 

Ruotsin turvallisuuspoliisi SÄPO kertoo nyt julkisuuteen tietoja kesäkuussa pidätetystä miehestä, jota epäillään terrori-iskun valmistelusta. Mies pidätettiin kesäkuun 18. ja vangittiin sen jälkeen.

Vihje miehen toiminnasta tuli Italian poliisin antiterroriosastolta, koska hän oli yrittänyt ostaa suuria määriä tekolannoitetta. Italiasta tullut tieto kertoi, että mies yritti useaan otteeseen ostaa 400 kiloa sellaista lannoitetta, josta voidaan valmistaa myös pommeja.

Mies siis vangittiin Ruotsissa Smålandissa ja tutkimukset jatkuvat edelleen. Teon kuvauksessa kerrotaan, että terrori-iskun valmistelu oli alkanut viime huhtikuussa. Mies on pidetty vankeusaikanaa hyvin eristettynä, sillä oikeuden mukaan on olemassa suuri riski, että hän yrittää peittää jälkiään esimerkiksi apurin avulla.

8 thoughts on “SÄPO otti kesäkuussa kiinni miehen epältynä terrori-iskun valmistelusta Ruotsiin

 1. Eikä ihan minkä tahansa terrori-iskun, vaan ihka aidon Allahu Ak47bar iskun.

  Tätä ei sovi koskaan unohtaa. Kun iskuja ennaltaehkäistään, ei kannata mennä perse edellä puuhun, kuten tähän saakka on tehty. Sala- ja muut fistit on jatkossa hyvä pitää maan rajojen ulkopuolella maissa, joissa ei ole jo töpätty koko juttua peruuttamattomasti (ts sisällissota ainoa puhdistusvaihtoehto).

 2. Yksi onnistui aiemmin, tällä kertaa ei, sitten vain kertoimia seuraavalle.

  Räjähdelannoitteen osto taitaa olla jo liian ilmeinen keino, että menisi läpi. Mutta katsotaan, mitä seuraava innovoi: ehkä tyytyy vähempään tai valitsee vaikeammin ennakoitavan keinon.

  20 vuotta sitten terrori-isku oli mahdoton ajatus – ehkä olisi kannattanut pitää asia sellaisena.

  1. Terrorismin määrän on oltava vakio ja sen täytyy jakautua maapallon maiden kesken tasaisesti. Kaikki muu on razzizzizmia. Eli maissa joissa sitä ei ole ennen ollut sen täytyy tulla.

   Let there be terrorism!!!

  1. Palkkion suuruus (terroristin) vaan askarruttaa. Suomessa saa ihan kunnon liksan, kuinkahan Ruattissa?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.