Lääkärit ilman rajoja-järjestö aikoo jatkaa pelastettujen kuskaamista Eurooppaan

13
medelhavet-raddning-vos-prudence-msf199586
Lääkärit ilman rajoja-järjestö yrittää antaa mielikuvaa, että Välimerellä lilluu naisia ja lapsia…

 

Lääkärit ilman rajoja-järjestö ilmoittaa ruotsinkielisessä tiedotteessaan, että eivät aio noudaattaa Italian viranomaisten toimintasääntöjä koskien Välimerellä tapahtuvaa pelastustyötä, joksi he itse sitä kutsuvat. Järjestön mukaan säännöt rajoittaisivat pelastustyötä ja sillä voi olla vakavia humanitäärisiä seurauksia, ihmishenget olisivat vaarassa.

Järjestön operatiivinen johtaja kertoo:

– Lääkärit ilman rajoja järjestö jatkaa etsimis- ja pelastustyötä Rooman meripelastuskeskuksen alaisuudessa noudattaen relevantteja kansainvälisiä lakeja ja merilakeja.

Järjestö sanoo, että vaatimus pelastettujen kuskaamisesta lähimpään turvalliseen paikkaan on huolestuttava. Tämä tarkoittaisi tietenkin sitä, että pelastetut kuskattaisiin Libyan satamiin kun nyt järjestö kertoo, että he haluavat pelastettujen siirtämistä isompiin kokooma-aluksiin.

Toisin sanoen järjestöllä on systeemi, yhteistyössä muiden vapaaehtoisjärjestöjen kanssa, joissa etsintä- ja pelastustyötä tehdään pienemmillä aluksilla ja pelastetut kootaan isompaan/ isompiin aluksiin, jotka laivaavat pelastettuja edelleen Italian satamiin. Ja näinhän järjestö tarkastiottaen sanookin tiedotteessaan:

– Pelastusoperaatioiden aikana aluksemme ovat ottaneet vastaan toisilta aluksilta ihmisiä, joita ei olisi koskaan pelastettu Rooman meripelastuskeskuksen käskyllä tai koordinatiosaatiolla.

 

14_refugee_rescue_mediterranee.ngsversion.1483216204037.adapt.885.1
… kun tosiasiassa tulijat ovat tätä.

 

Järjestön mukaan ihmisten kuskaaminen eestaas satamaan johtaisi siihen, että sillä alueella, jossa hätään joutuneet alukset ovat, olisi jatkossa vähemmän pelastusaluksia. Se johtaisi kapasiteetin pienenemiseen ja massahukkumisiin.

Järjestö kertoo myös, että poliisi aiheuttaa turvallisuusriskin, se vaikuttaa meneillään olevaan humanitääriseen työhön. Aseistautuneet poliisit ovat rikos humanitäärisiä perusprinsiippejä kohtaan; riippumattomuus, neutraalius ja puolueettomuus. Poliisin paikallaolo aiheuttaisi sen, että pelastusorganisaatiot joutuisivat EU-maiden poliittisten intressien alle.

– Sitä emme voi hyväksyä, sillä se estäisi meitä auttamasta kovia kokeneita ihmisiä maailman toiselta puolen ja se aiheuttaisi myös meille henkilökunnalle turvallisuusriskin, tiedotteessa sanotaan.

Järjestön mukaan pelastustyön vastuu olisi valtioilla, mutta nyt tällä hetkellä vapaaehtoisjärjestöt ovat paikkaamassa tätä ”vastuutyhjiötä”, jota mikään valtio ei ota. EU-maiden pitää nyt aloittaa aktiivinen etsintä- ja pelastustoiminta Italian tukemiseksi ja pelastaa niin paljon ihmishenkiä kuin mahdolista, vaikka jotkut EU-maat eivät sitä tue, sanotaan Lääkärit ilman rajoja-järjestöstä.

 

Advertisements

26 thoughts on “Lääkärit ilman rajoja-järjestö aikoo jatkaa pelastettujen kuskaamista Eurooppaan

 1. Tähän loppu tukeni tälle(kin) ”avustus”järjestölle. Hyvä asia pilataan tällaisella vouhotuksella. Taidanpa antaa vast’eteen kolehtini Nordiska Mots.. niin, tai vaikka Paavolle…

  1. Totta! Kunnioitin järjestöä, joka toimitti leireille apua, kun mm syyrialaiset lääkärit tulivat tänne. Ja annoin roponi sen työlle. Olkoon hyvin rajhoitettu muutenkin,.

   Leireistä(kään) ei enää puhuta… Saati hädästä siellä.

  2. Sama on käynyt itselleni monen järjestön kohdalla. On alettu kannattamaan täysin kritiikittä pakolaisuudeksi puettua siirtolaisuutta ja oikeasti apua tarvitsevat eivät saa ikinä apua. Ei sellaista voi mitenkään tukea.

 2. Voisikos tätä luonnehtia oman edun tavoitteluksi?

  Nimittäin, kun rahtaavat sairaita europpaan niin ne tartuttavat omat tautinsa euroopan kansalaisiin. Sekä sitten terroriteot, nekin lisäävät lääkäreiden kysyntää ja ylläpitävät pitkiä jonoja.

  Oletteko muuten koskaan miettineet miksi mellä on pitkät jonot lääkäreille vaikka meillä on kolminkertainen määrä lääkäreitä -60 lukuun nähden, EIkä asukkaita ole kuin 20% enemmän?

  Se johtuu parista asiasta. Ensinnäkin lääkärit haluavat pitää 2.5kk kesälomaa. Sen vuoksi kesäisin ei leikata ja osastja suljetaan, vaikka ihmiset sairastavat yhtä paljon kuin muinakin vuodenaikoina. Mutta lääkärien omahyväisyydestä johtuen 2.5kk vuodessa ei tehdä juuri mitään. Toinen syy on se että kun jokin vaiva ilmenee niin sitä ei korjata kun ihminen on nuori tai vaiva pieni. Vaan odotetaan että ihminen vanhenee jolloin paraneminen hidastuu ja vaiva kasvaa tarpeeksi suureksi. Siksi eläkkeellä olevia leikellään ja paapotaan vaikka veroja tuova työväenosa pitäisi ensisijassa pitää kunnossa. Eläkkeellä ihmisillä on aikaa odottaa eivätkä he ole yhteiskunnan näkökulmasta (joka maksaa lääkäreidenkin palkat) tuottavia yksilöitä.

  Näillä kahdella nurinkurisella ajatusmaailmalla ollaan Suomeen saatu pitkät jonot ja kalliit lääkäripalvelut.

 3. Autoilijat ilman nopeusrajoituksia -järjestö kokee samaa: viranomaisten toimintasäännöt rajoittavat, poliisi turvallisuusuhka.

 4. Kuuhun pitäisi ehtiä toimittamaan jokin galileotyyppisellä kaukoputkellakin näkyvä selvästi keinotekoinen ja ihmisen tekemäksi tunnistettava. Näin tuhannen vuoden päästäkin olisi todisteita siitä, että ihminen on joskus käynyt kuussa.

  Jos tämän väestönsiirron annetaan jatkua, niin kyllä siinä käy niin, että palaamme tuhat vuotta taaksepäin kehityksessä ja kestää kauan ennen kuin olosuhteisiin sopeutuminen luo tarpeeksi älykkäitä ihmisiä, jotka keskittyvät tärkeämpiin kysymyksiin kuin suvun kunnia ja naisten ympärileikkaus.

  Jos todiste kuussa käymisestä olisi kuussa, niin ainakaan muslimit eivät sitä voisi hävittää.

 5. Eipä nää aktivistijärjestöt mistään sopimuksista tai säännöistä ole ennenkään välittäneet. Kunhan maksimoivat voittonsa sekä aiheuttamansa tuhon määrän jos mahdollista.

 6. Jos kumiveneen lastit palautettaisiin Libyaan sen jälkeen kun ne on Libyan rannikolta kyytiin otettu niin kohta ei enää olisi ihmisiä uppoavissa kumiveneissä Libyan rannikolla hukkumisvaarassa. Tämä todistetusti toimisi. Kysykää vaikka australialaisilta. Toivon vaan etten koskaan joudu noin vähä-älyisten lääkärien hoitamaksi mitä tuon järjestön porukka on.

 7. ”Järjestön mukaan säännöt rajoittaisivat pelastustyötä ja sillä voi olla vakavia humanitäärisiä seurauksia, ihmishenget olisivat vaarassa”
  – Voi elämä, mutta kuinkas se sanonta menikään. ’Jos ruokasi tulee metsästä, puolustat luontoa loppuun asti. Jos ruokasi tulee kaupasta, puolustat systeemiä, joka pitää ruoan kaupassa loppuun asti.’
  Vittu mitä lätinää, vakavat humanitäriset seuraukset on jo oven takana ja ihmisiä ammutaan konekiväärillä yökerhoissa sen verran että kukaan ei jaksa edes laskea saldoa.
  – Taidan ryypätä itteni hengiltä tänään kun sattu vapaa päivä. Älkäähän muut tehkö samaa:)

 8. Mitä helvetin tekemistä Lääkärit ilman rajoja porukalla on ihmissalakuljettajien apurina ? Auttamassa väestönsiirrossa ? Laajempi käsitys lääkärintoimesta. Mutta seurataanpas rahaa ja mistä sitä eniten tulee. USA ja demokraatit. Jason Cone järjestön pomo. Tyyppi joka tuomitsi Trumpin väliaikaisen maahantulokiellon epäinhimillisenä tekona suojaa ja turvaa hakeville ihmisille. Rahan jäljille pääset tästä ja summat on aika komeita. https://www.charitynavigator.org/?bay=search.summary&orgid=3628

 9. On tää käsittämätöntä toimintaa tosiasiassa nyt hukkuu enemmän ihmisiä kun Aussien mallissa ne loppui kokonaan suvakkihölmöydellä ei ole rajaa.

 10. Katsokaa Ylen ”dokumentti” tämän porukan sählingistä. Pelkkää näytelmää ja takana horisontissa siintää Libyan matala ranta. Maapallo on pyöreä, jota dokumentin tekijä/leikkaaja ei ehkä tiennyt, eikä tuo matala ranta näy yli 10 mpk:n. Ovat siis aluevesirajan sisäpuolella.
  Nauratti koko ajan mutta sitten vakavoidun kun tajusin, että nuo hörhöt ovat tosissaan; lääkäreitä ja sairaanhoitajia, kaikki kouluja käyneitä aikuisia…

 11. Tuolta terveydenhuollon porukalta pitää ottaa luvat pois. Ei heitä alalla tarvita. Pelkkiä rikollisia koko konkkaronkka. Teoillaan saavat aikaan vain lisää laittomuuksia Eurooppaan ja hukkuneita välimereen. Elikkä ei kovinkaan elämää kunnioittavaa toimintaa pidemmälle ajateltuna.

 12. Säännöt rajoittavat pelastustyötä…
  Poliisi on turvallisuusriski…
  Aseistautuneet poliisit ovat rikos…
  Mutta yksikään matu ei ole uhka tai rasite vaan kaikki ovat ihania kultamunia ja rikkaus – mistä näitä suvakkizombeja sikiää?
  Voi elämän kevät – aina kun luulen suvakkihulluuden saavuttaneen pohjat niin joku vetäisee uudet ”arvopohjat”…

 13. En tue Suomen Punaista Ristiäkään enää killingilläkään, en anna vanhoja vaatteita ja tavaroita sen kirpputoreille, en luovuta verta, enkä anna rahaa yhteisvastuukeräyksiin enkä typerään nenäpäivään. Pitäkää tunkkinne. Suomalaiset sairaat lapset ja vähävaraiset saavat apuni.

  Ruotsissa ei näköjään ole lääkäripulaa, kun on aikaa ja varaa seilata Itämerellä. Onko muuten edes yläpäätä toimia lääkärinä, kun touhu on noin älyvapaata. Voisivat saman tien viedä sitten pelastetut kotiinsa ja elättää heidät, eikä tuoda asiaan millään tavalla kuulumattomien ihmisten riesaksi.

 14. Turvaavat kolleegoillensa asiakkaita ja valtio maksaa laskun. Ainakin omassa kaupungissani turvapaikanhakijoita näkyy käyvän yksityisellä lääkäriasemalla kuten myös hammaslääkärissä.
  Hyvä bisnes lääkäreille.

  1. Totta, koska heitä on niin paljon kidutettu lähtömaassa että vaativat erityistoimenpiteitä terveydenhuollolta selitti asiaa Hämeenlinnan kaupungin pakolaisasioita hoitava henkilö. Myös sosiaalitoimen palvelut ja toimeentulotuki on ”pakolaisille” järjestetty erityisesti.

 15. Tuo lääkärit ilman rajoja on vähintäänkin epäilyttävä jo pelkkänä nimenä.. you know what i mean.. Lisää hyönteissyöjiä eurooppaan. Meidän pääministeri mainostaa vielä Suomea somessa sloganilla Welcome to finland meillä on parhaat tuet ja herkullisimmat heinäsirkat.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.