Arkiston helmi: ”Ruotsalaiset eivät ansaitse parempaa kuin pakolaisetkaan”

13

 

Kuvakaappaus 2017-08-02 00-22-32

 

Metro– lehden toimittaja Lisa Magnusson sai kertoa 9. joulukuuta 2014 mielipiteensä, joka on jäänyt elämään legendaksi:

Me, jotka olemme syntyneet Ruotsissa, emme ansaitse yhtään parempaa kuin pakolaisetkaan.

On monta syytä rakastaa maatamme. Tietty aina on jotain pientä, mutta enimmäkseen maamme on hyvä, turvallinen ja hyvinvoiva.  Joissakin maissa, kuten Syyriassa, tarkoittaa poliittinen kriisi sitä, että ihmisiä teurastetaan brutaalin diktaattorin ja brutaalin uskonryhmän välillä. Täällä kotimaassa poliittinen kriisi tarkoittaa sitä, että puolue, joka väittää olevansa monikulttuurisuuden asialla laittaa omat asiansa peliin ihmisten sijasta…

… rakastan maatani, mutta olen saanut kaiken ilmaiseksi… on puhdasta tuuria, että synnyin täällä ja Ruotsi on tällainen hyvinvointi maa kuin se on. Siksipä emme tarvikaan yhtään parempia oloja kuin syyrialaiset. Ruotsalaiset eivät ole tehneet mitään hyvinvointinsa eteen…”

 

Tietenkin joku voisi nyt sitten kysyä, että eiväthän syyrialaiset ta somalitkaan ansaitse parempaa, koska eivät ole tehneet maansa eteen mitään.

Yhtä kaikki,  Lisa Magnusson tuli tunnetuksi muutama vuosi sitten väittämällä, että pakolaisia ei saa syyllistää raiskauksista. Hänen mukaan ei ole mitenkään kummallista, että pakolainen raiskaa, koska heillä on vaikeaa. Toimittajan mukaan tämä pitäisi ottaa huomioon, eikä karkoittaa raiskaajia, sillä se on epähumaania ja rasisitista.

 

Jos joku on joutunut pakenemaan kidutusta ja väkivaltaa, on ymmärrettävää, että hän saattaa raiskata. Tällaisen ihmisen tilannetta ei kuitenkaan paranna mitenkään se, että hänet karkoitetaan.

Artikkeli on julkaistu joulukuussa 2014.

Advertisements