Tekikö Ylen Mäntymaa ns. feikkiuutisen agendan sokaisemana?

0

20246320_327933897654927_7838873448219414423_n

 

Tutkiva kansalaisjournalisti Arre Arre Kougappi paljastaa taas kerran Yleisradion Eero Mäntymaan horinoita. Mäntymaa nielaisi syötin ja agendan sokaisemana julkaisi jutun Ylessä.

Yleisradio levittää feikkiuutisia:

 

Jutun jakoi ensimmäisen kerran Nuor Dawood-niminen miekkonen jo kaksi viikkoa sitten. Dawood yksi Helsingin keskustan laittomien mielenosoituksen kantavia hahmoja. Dawood on useaan otteeseen ollut eri medioissa kertomassa juttujaan.

Kun katsoo videota, ja kuvaa, jossa mies makaa sängyllä niin selviää, kuva on tekaistu. Esimerkiksi miehen tippaletku ei mene minnekään. Tippa laitetaan yleensä kämmenselkään, hyvin harvoin kyynärtaipeeseen. Nyt letku menee vain jonnekin miehen alle.

Mäntymään ilmoittamat lähteet eivät läpäise minkään valtakunnan journalistista tutkintaa: irakilaisen lääkärin lausunto ja röntgenkuva, jotka eivät tosiasiassa kerro yhtään mitään. Kuten tuli ilmi, röntgenkuvia voi ostaa ja arabiankielinen lääkärinlausunto voi olla mitä ikinä tahansa ja kenen tahansa kirjoittama.

Yhtäkaikki Mäntymaa tosiasiassa ehkä tajuamattaan kertoo irakilaisen todellisen syyn pakoon:

”Hussein oli vuonna 2015 lähtenyt vaimonsa ja tuolloin yksivuotiaan poikansa kanssa Irakista yllättäen, mikä oli raivostuttanut puolison perheen… Hussein kertoo, että vaimon perheenjäsenet olivat uhanneet tappavansa Husseinin lentokentälle, mikäli tämä palaisi Irakiin ilman vaimoaan.”

Onko perheriita turvapaikkaan oikeuttava peruste?

19 thoughts on “Tekikö Ylen Mäntymaa ns. feikkiuutisen agendan sokaisemana?

 1. Selvää feikkiä. Ja vaikka olisi tottakin niin mitä siitä jos joku saa kotimaassaan turpiinsa? Saavathan suomalaisetkin turpiinsa joskus mutta eivät sen takia pakene Irakkiin loisimaan.

 2. Kyllä on taas niin säälittävä ”kupitsavankkurikuva” kuin vaan voi olla. ”Tippa” tosiaankin menee jätkän alle, naamassa tai oikeassa kädessä ei vamman vammaa. Ne perinteiset, sideharsoa kuuppaan ja toinen käsi pakettiin jekut vain muistettu tehdä. Harvinaisen tyhmää jengiä vaikka epäilemättä koko henkinen kapasiteetti on ollut pelissä, äärirajoja myöten.
  Se, että suomalainen toimittaja tarttuu noin paskaan täkyyn kertoo toimittelijan omasta kapasiteetista tai vain syvästä vakaumuksesta. Ei anneta totuuden pilata hyvää tarinaa.

  1. Tämä Mäntymaa on yksi pahimmista: toimittajan etiikka ei merkitse mitään oman ideologian rinnalla. Eihän näitä tarinoita pysty mistään oikeasti todentamaan, mutta kun se sopii omaan ideologiaan, se on totta. Se näissä mäntymaissa on hyvä puoli, että he eivät tajua, että jos jollain ei mene kivasti, se ei ole peruste turvapaikalle ja menevät sitten töräyttämään totuuden – aika monta kertaa on ottaa kerrottu, miten turvapaikanhakija on paennut asepalvelusta…

   Se on tietysti triumfi masokismille, että me kaikki maksamme siitä, että Mäntymaa kertoo, miltä maailma hänestä näyttää – tai paremminkin miltä sen hänestä pitäisi näyttää.

 3. Jos suomalainen lääkäri(?) toteaa jonkun tarvitsevan psykiatrista hoitoa, niin on melko varmaa, että ”potilaan” käytös kiihkeämmässä seurassa kotimaassa aiheuttaa turpaansaamista.
  Jos Irakiin palautetusta kusipäästä saadaan pikapikaa röntgenkuva, niin maassa toimii terveydenhuolto loistavasti.

  Epäilen myös, että syksyllä 2015 Ruotsista Suomeen siirrettyihin jihadistipataljooniin on ujutettu myös Ruotsissa jo ennen oleskelleita mielenterveyspotilaita ja rangaistusvankeja.

 4. En halua, että valtion lypsäviä lehmiä myydään, mutta omana yksittäisenä asiana Ylen joutaa yksityistämään. Se lypsää kansaa. Urheilutkin voin katsoa netistä.

  1. Jos valtion sähköverkon voi myydä ulkomaisille pääomasijoittajille, niin sitten voi vihervasemmisto-ladatun mediayhtiönkin.

  2. Yle on hyvä säilyttää valtiolla, mutta maahanmuuttomyönteinen agenda pitää poistaa sen valikoimista täysin. Yksittäisten Suomesta poistettujen irakilaisten tarinat eivät kuulu suomalaiseen uutisointiin olivatpa ne totta tai eivät. Suomessa on päätetty että he eivät ole turvapaikan tarpeessa ja thats it.

   1. Noinhan se asia todellisuudessa on: vaikka suolletaan aivan karseaa monikulttuurisuuspropagandaa, YLE tekee myös hienoa työtä vaikka lastenohjelmissa. Ja jos ei olisi YLEä, joissain genreissä kaikki suomalainen tuotanto putoaisi pois. On kuitenkin tärkeää, että Suomessa tehdään (lapsille) suomenkielisiä (lasten)ohjelmia, jotka ovat maan parhaiden osaajien tekemiä (Suosalo, Sella, Petelius etc.). YLE on kaikesta huolimatta tärkeä suomalaiselle kulttuurille – ottaapahan vain nämä Mäntymaat joskus aika helvetin koville.

 5. Taattua Mäntymaata. Tällainen toimittelija ei saisi töitä kuin korkeintaan HS eli hyysäristä. Jätkä oikein säteilee vihervasemmistolaisuutta ja ilkkuu sillä että voi tehdä millaista paskajournalismia huvittaa. Kun kerran voi. ”Mutta se oli enne se, Jussi. Nykyään meille maksetaan juuri oman poliittisen ideologisen julistamisesta somessa eikä mistään muusta ” Näin Mäntymaa vastasi Halla-aholle 28.1.2017 kysymykseen tutkivasta journalismista. ( merkintarkka lainaus kuvakaappauksesta )

  1. Eihän TV:ssä enää urheilua näytetä, jos ei oteta pesäpallokisoja huomioon. Formulakisatkin näytetään koosteena myöhäisillassa.

 6. Olisi kiva tietää mikä on se taho tai henkilö, joka saa Ylen ajamaan monikulttuurisuusagendaansa ja toimittajat taipumaan valheellisten uutisten toimittamiseen.

  1. Kyllä se monikulttuurisuus on poliitikkojen toimesta YLEn ”toimintasääntöihin” pantu – jotain pilkun paikkaa säännöstä kai muutettiin 2016 kesänä persujen toimesta, mutta joka tapauksessa sieltä löytyy. Monikulttuurisuus on siis ihana ideologia, jota kaikkien tulee kannattaa, tai voi mennä työpaikka alta. #kivapuhe

 7. Tipan voi laittaa toki kyynärtaipeeseen tai vaikka päähän.
  Muutama huomio; tippaletkuston suljin on kiilattu kiinni, kyseinen suljin näkyy hieman pussin alapuolella. Näyttää myös, että letkun pää tai tippaneula on kyynärpään takana piilossa, joku liitäntä sieltä erottuu. Eikä näyttäisi olevan mitään teippiä/sideharsoa kyynärtaipeessa neulan kiinnityksenä. Tämän kuvan yleisilme on lavastetun oloinen. Terveisin Tiputtaja (tiputushommia 25v takana)

 8. Huonosti tehtyä propagandaa. Tuskin omatkaan ovat ylpeitä. Kukapa arvostaa tai tarvitsee yli-innokkaita sössijöitä? Jäävät housut kintuissa kiinni ja nakertavat muultakin hienovaraisemmalta valehtelulta uskottavuutta rotan lailla.

 9. Mielenkiintoista olisi tietää kuinka Irakista raportoivat länsimaiset toimittajat liikkuvat toimialueellaan. Että ollaanko tauotta jossain panssariautossa vai miten ihmeessä länsimainen ihminen voi selvitä hengissä ’varmasta kuolemasta’? Kuolemahan on täysin varma jo joukkoon uppoavalle irakilaiselle, niin miten hitossa joku Kuuhun asti erottuva Virtanen kykenee selviämään sekuntiakaan!

 10. Muistakaa kiittää kyseistä mädättäjää henkilökohtaisesti oksettavasta propagandastaan kun jossain näette..

 11. Tuo Mäntypistiäinen on menettänyt täysin uskottavuutensa toimittajana. Pitääpä antaa palautetta moiselle musulmaanien ahterinnuolijalle ja räikeälle valehtelijalle. Siihenhän meillä kaikilla veronmaksajilla on oikeus sillä tuo loisii meidän rahoilla ja valehtelee räikeästi.

 12. YLE, viimeisiä propaganda linnakkeita jonka suojissa voi suoltaa vaikka minkälaisia valheita ja mitä suvakimpi toimittelija olet sitä paremmin pysyt leivän syrjässä kiinni. Onneksi on nämä vaihtoehtoiset jotka paljastavat ”uutisten” todellisen puolen. Sääli vain että lähes kaikki joutuvat rahoittamaan YLE:n satuja ja tarinoita.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.