Malmössa ennätysmäärä vangittuja heinäkuun puolessa välissä

13

hakte-0-jpg

 

Malmössa on tehty kesän ennätys, vaikka kesää on vielä jäljellä. Nimittäin heinäkuun puolessa välissä Malmön poliisivankilassa istui vangittuna 86 henkilöä, joka on enemmän kuin koskaan. Jos vertaa muihin suurkaupunkeihin niin Tukholmassa samaan aikaan oli vangittuna eri rikoksista epäiltyinä 32 ja Göteborgissa 39 henkeä.

Luku viittaa joko siihen, että Malmön poliisi on käärinyt hihat ja alkanut tekemään poliisin työtä tai uusruotsalaisilla on ollut erityisen vilkas kesä.

Malmön poliisipäällikkö Stefan Sintéus kertoo, että ennätykseen vaikuttaa se, että poliisilla on ollut erityinen panostus tiettyihin piireihin ja nyt vangitut eivät ole mitään kilttejä koulupoikia vaan kovan luokan gangstereita, joiden paikka on sellissä.

– Meillä on nyt metodi, että otamme kiinni, pidätämme ja vaadimme vangitsemista entistä herkemmin. Lisäksi pyrimme pääsemään rikospaikalle nopeasti, jotta saamme heidät rysän päältä kiinni. Näin vangitseminen on helpompaa.

Stefan Sintéuksen mukaan poliisilla on erityistarkkailussa noin 200 uusruotsalaista, yksin näille on jaettu 1 800 tuomiota erilaisista rikoksista. Lisäksi Malmön alamaailma on nuorentunut, keski-ikä perusgangstalle on 22- vuotta.

Eriäviä mielipiteitä kuitenkin löytyy tässäkin asiassa. Ruotsi on saanut kansainvälistä kritiikkiä (Expressenin mukaan, mutta mitään lähdettä kritiikille ei kerrota. Toim.huom!), että vangitsemisajat ovat liian pitkiä eli tutkinta-ajat venyvät. Asianajoliiton puheenjohtaja Bengt Ivarsson on sitä mieltä, että kritiikkiin on aihetta.

– Ruotsi on saanut kritiikkiä pitkistä tutkinta-ajoista ja sitä myöten pitkistä vangitsemisajoista esitutkinnassa. Se tarkoittaa, että vangittu henkilö ei voi kommunikoida ulkomaailman kanssa tuona aikana, usein kuukausista vuoteen. Se aiheuttaa henkilölle stressiä. Ja monesti he ovat hyvin nuoria.

Ivarsson kertoo, että erityisesti huumausaine- ja ampuma-aserikoksissa ovat käsittelyajat pitkiä. Yhden kuulan yhdistäminen rikokseen voi kestää puolikin vuotta, sillä dna-tutkimukset kestävät. Lisäksi asianajajaa huolettaa:

– Esimerkiksi jossain rikoksessa kun tehdään kotietsintä ja sieltä löytyy ase, joka ei ole yhteydessä nyt tutkittavaan rikokseen. Ase johtaa automaattisesti vangitesemiseen, vaikka sillä ei olisi itse tutkittavan rikoksen kanssa mitään tekemistä.

Advertisements

7 thoughts on “Malmössa ennätysmäärä vangittuja heinäkuun puolessa välissä

 1. Voi kun mukavaa, että mekin täällä Suomessa saamme lähitulevaisuudessa osamme näistä rispektiganstereista. Se on sitten hienoa, että ihmisoikeudet ja sillee.

  Vai että tulee pitkästä pidätyksestä stressiä? No gansterikokelas on sitten reipas ja opiskelee alaansa etukäteen, jotta tietää minkä tien valitsee. Ei käy vähääkään sääliksi.

  1. Pitäisi, mutta tehdään nyt kuitenkin hieman pohjakartoitusta:

   Miten estät vankilasi islamisoitumisen ja ei-islamilaisten vankien sorsimisen, jos vangeista 80 % on muslimeita?
   a) Suosittelen kaikkien kääntymistä islamiin
   b) Kivapuheella
   c) Otan vain muslimeita vankilaani
   d) Avainnipun helisyttelyllä
   e) Rahaa mina teen enkä hyväntekeväisyyttä!
   f) Jotain muuta, mitä?

 2. Itsetuhon selkeä tunnusmerkki: rikosmäärät ovat nousseet tähtiin ja rikokset koventuneet, mutta ”ihmisoikeustaistelijoiden” suurin huoli on tutkinta-aikojen pituus. Eurooppalainen humanismi on sairas.

 3. Jos ongelmana pitkät esitutkinta-ajat vangitsemisineen, ehdotan seuraavaa marssijärjestystä: pidätys – tuomio -tarvittaessa tutkinta.

 4. Jännityksellä jo odotammekin siis milloin mädättäjäyle pitää tiedostavan teemaviikon ruotsistanin natsirasistisesta poliisista sillä ainoa syyhän tuohon voi olla tadaaaaaa: rasismi.

 5. Suomen pitää ulkoistaa vankien hoitolaitos Venäjälle. Muodostuva säästö tulee olemaan valtava.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.