Italia takavarikoi Jugend Rettet-järjestön aluksen ja antoi toimintakiellon Välimerelle

13

Italian viranomaiset takavarikoivat saksalaisen Jugend Rettet -kansalaisjärjestön Iuventa -aluksen ja antoivat järjestölle toimintakiellon Välimerelle.

Italialaisen Trapanin syyttäjä Ambrogio Cartosio kertoi tänään, että saksalaisen Jugend Rettet -kansalaisjärjestön Iuventa-laivan miehistö on ottanut kahdesti kyytiin siirtolaisia suoraan ihmissalakuljettajien saattamasta aluksesta. Kummassakaan tapauksessa kyseessä ei ollut merihätä.

Italian rannikkovartioston julkaisemista kuvista koostetulla videolla näkyy, kuinka Iuventa kesäkuun 18. 2017 ottaa vastaan siirtolaisia suoraan ihmissalakuljettajien saattamasta aluksesta. Operaation päätteeksi Iuventan vene hinaa ihmissalakuljettajien aluksen takaisin Libyan aluevesille.

 

 

Cartosio oli pyytänyt ja sai luvan estää Iuventan lähtö merelle, ja laiva on ollut maanantai-illasta saakka Lampedusassa. Syyttäjä Cartosio sanoi, että toimenpide tehtiin, jotta rikollinen toiminta saadaan lopetettua.

Ruptly TV:n videolla näkyy Italian poliisin ja rannikkovartioston  suorittama takavarikointioperaatio Lampedusassa.

 

 

Cartosion mukaan se, että Jugend Rettet -järjestö ei ole allekirjoittanut Välimeren meripelastussäännöstöä, ei liity laivan pidättämiseen.

Tutkijat ovat todenneet Iuventan ja ihmissalakuljettajien tavanneen merellä, mutta he ovat tulleet johtopäätökseen, että ”kukaan ei suoranaisesti ole hyötynyt tilanteesta taloudellisesti”. Iuventa ajaa säännöllisesti Libyan aluevesien tuntumaan hakemaan siirtolaisia ja siirtää nämä kansainvälisellä merialueella toisiin aluksiin.

Trapanin poliisi käynnisti huhtikuussa 2017 tutkimukset kansalaisjärjestöjen meripelastustoiminnasta.

Kansalainen.fi

Advertisements

11 thoughts on “Italia takavarikoi Jugend Rettet-järjestön aluksen ja antoi toimintakiellon Välimerelle

 1. Nämä ”avustustyöntekijät” kuuluu linnaan osallistumisesta törkeään ihmiskauppaan!

 2. ”Avustustyöntekijät” lusimaan, kaleeri ammuttava pohjaan kuten myös jokainen libyasta lähtevä paatti. Nämä ovat ainoat eväät millä toi perseily saadaan loppumaan.

 3. Ei muutakön noi avustustyöntekijätkin Saharan eteläpuolelle perseilemään sen pään sossuun.

 4. Jaa, että ”kukaan ei suoranaisesti ole hyötynyt tilanteesta taloudellisesti”. Eipä tietenkään, puhtaan pyyteettömästi ja harrastuspohjaltahan Afrikkaa Eurooppaan roudataan. Kukakohan on siellä taloudellisella kärsimyspuolella?

  1. Joku varmaan saa ”hyväntekeväisyyteen” törsäämänsä fyffet laittaa verotukseen, tai sitten vallanhimo on sokaissut, eikä rahalla ole niin merkitystä? Ehkä joku on niin sairas, että haluaa ennen kuolemaansa aiheuttaa Euroopan tuhon? Yhdistelmä näistä kaikista?

   Ilmaisia laivat ei ole, löpö ei ole ilmaista ja muutakin kulua on. Henkilökunta ehkä niin tolloa, että tekevät ruokaa ja punkkaa vastaan ”hyvää”. Kotona mennään vanhempien säästöillä? Lääkärit ovat yleensä niin ahnetta ammattikuntaa, että niille joutuu maksamaan jopa ylityökorvauksia.

   Olisi ajatuksena mukava päästä kyykyttämään Euroopan maiden hallituksia 100-0. Ensin tuot malliksi 1 000 000 neekeriä vuoden aikana, sitten kerrot tuovasi 100 000 000 neekeriä, ellei tilille tipu miljardeja. Sitten myös toteutat uhkauksesi, oli rahat tulleet, eli ei. Jossain leffassakin se pahis poltti hirvittävän kasan lunnasrahoja, filmiryhmää vaan paikalle ja tuleen tankkerillinen seteliä.

  2. Soroksen Open Society on rahoittanut näitä järjestöjä miljoonilla, että kyllä sieltä varmaan jotain taloudellista hyötyä lohkeaa.

 5. Kun alikehittyneiden maiden ylijäämäihmisiä kuskataan pohjoisen Euroopan – ainakin toistaiseksi – hyvinvointivaltioihin, niin ei siitä voi seurata mitään hyvää. Käytännön esimerkki löytyy Malmön kaupungista surullisenkuuluisine tilastoineen.

 6. Yksikään euroopan kärkipolitikko ei ole ottanut puheeksi todellista syytä miksi tämä jumalaton ryysis Eurooppaan.Tietävät hyvin että se on Afriikan jumalaton väestönkasvu,mutta kun ei sovi sanoa ajatustaan julki sehän olis rasismia…Parikymmentämiljoonaa ruokittavaa lisää joka ainoa vuosi.
  Sitä ylimääräistä sumppua työnnetään sitte Euroopan riesaksi.

 7. Mitenkäs nyt italialaiset näin ryhdistyivät. Ilmeisesti Jugend Rettet aluksen saksalaiset operaattorit eivät ole maksaneet tarpeeksi lahjuksia. Pakkohan sellainen toiminta on keskeyttää, koska on vaara, etteivät muutkaan enää maksa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.