Kadotettu ruotsalainen kaupunki: Hörby

12

Kuvakaappaus 2017-08-04 15-51-12

 

Hörby on 15 000 asukkaan kylä Etelä-Ruotsissa Skoonen keskipisteessä. Kylä on tunnettu ei mistään, paitsi viime vuosien aikana entistä enemmän suurista ongelmista kolmansista maista tulleiden sotapakolaisten ja muiden tulijoiden kanssa. Pienessä kunnassa on viisi vastaanottokeskusta ja lisäksi kolme sotalasten asumisyksikköä.

Kaupunkiin on kesän mittaan syntynyt eri etnisyyksien välille räjähdysherkkä jännite, joka voi leimahtaa sodaksi hetkenä minä hyvänsä

Puhutaan ”Hörbyn torin kuninkuudesta”.

Kyse on ensisijaisesti afgaanien ja toisen polven albaanien välisestä konfliktista, jossa osallisena on myös jonkin verran muitakin etnisyyksiä. Suurin syy kiistoihin on huumekauppa. Eri ryhmät yrittävät saada huumekaupan hallintaansa ja pikkukylään ei mahdu montaa yrittäjää.

Kimmoke avoimelle vihamielisyydelle juontanee alkukesän tapahtumasta, jossa 50 albaania arabivahvistuksin yritti vallata sotalasten asumisyksikön, joka sijaitsee torin kupeessa. Mellakassa arabit ja albaanit liittoutuivat ja hyökkäsivät asumisyksikköön uhaten polttaa kiinteistön ja tappaa kaikki sisälläolijat. Porukan viha syttyi siitä, että he luulivat talossa sisällä oleskelevan afgaaninuorukaisen, jonka väitettiin hetki sitten puukottaneen albaaninuorukaista.

Ympäri Skoonea saapuu kymmeniä partioita rauhoittelemaan tilannetta. Aseet esillä poliisi sai ajettua mellakoitsijat kauemmas ja talossa sisällä olevat sotalapset tarkistettiin yksitellen. Puukoja ei löytynyt eikä ketään sellaista, joka olisi voinut tehdä hetkeä aiemmin tapahtuneen puukotuksen.

Epäilyt puukottaja löydetään myöhemmin toisaalta, mutta kunta joutuu joka tapauksessa evakuoimaan asumisyksikön, sillä ilmassa roikkuu selvä uhka.

 

680

 

Tämän tapahtuman jälkeen kylällä on ollut lähes joka päivä yksittäisiä pienempiä konflikteja niin, että nyt odotetaan vain milloin rysähtää kunnolla. Somessa liikkuvien huhujen mukaan tulevaksi viikonlopuksi olisi suunniteltu puolin ja toisin ”lopullista ratkaisua”.

Kun tunkeilijat riitelevät vieraalla maalla, ovat ruotsalaiset jääneet koko asiassa ulkopuolisiksi. Paitsi tietenkin maksumiehinä ja asioiden selvittäjinä. Sekä ruotsalaiset naiset kiiman tyydyttäjinä. Nimittäin viime kesä 2016 oli oikea raiskauskesä. Kylällä tehtiin kymmeniä puskaraiskauksia ja ihmisten epäluulo vain lisääntyi kun poliisi ei saanut mitään aikaiseksi. Jopa tavallisten suvaitsevaisten ruotsalaisten mitta alkoi täyttyä. Ihmiset tiesivät, että raiskaajat olivat afgaaneja, mutta poliisi ei saanut ketään kiinni.

Mutta ruotsalainen ei nouse ikinä vastarintaa vaan alistuu. Kuitenkin monet ovat sitä mieltä, että he eivät enää tunne koko kylää ruotsalaiseksi.

Hörbyn ulkomaalaisten osuus vuonna 2015 oli 15 000:sta asukaasta 1 720 oli ulkomailla syntyneitä. Luku tarkoittaa niitä henkilöitä, jotka asuvat ja ovat kirjoilla kunnassa. Lukuihin ei lasketa vastaanottokeskuksissa asuvien määrää, joka on noin 1 500 henkeä.

 

 

24 thoughts on “Kadotettu ruotsalainen kaupunki: Hörby

 1. Kyllä se siittä lutviutuu tavalla tai toisella kun vuodet vierivät. Sitä odotellessa tarvitaan lisää resursseja vastaanottoon ja kotiuttamiseen, ymmärtää erilaisuutta sekä erityisesti kitkeä rehottavaa rasismia joka ajaa tulijat epätoivoisiin tekoihin.

 2. Kyllä nyt Ruotsalaisten pitäisi lopettaa tuo rasismi ja lyödä tiskiin ainakin 100 0000 kruunua ylimääräiseen kotouttamiseen. Tarvitaan ainakin 20 työryhmää, ajatushautomoa, vitunvirkkausta ja matujen päiväkotikäyntiä. Eiköhän se siitä sitten lutviudu. Veikkaan, että minä jo 50v miehenä näen Ruotsin muuttuvan Libanonin kaltaiseksi sisällissotien repimäksi valtioksi. Suomi tulee perässä. Koko Eurooppa on yhtä suurta paskastania seuraavan 20 vuoden kuluessa jos asioille ei tehdä mitään.
  Luotan siihen, että ainakin me Suomalaiset herätään asioiden kulkuun ennenkuin myöhäistä. Saas nähdä.

 3. Avoimien sydänten politiikan (eli Reinfeldtin) hallituksen finanssiministeri ja Suomenkin hallituksen ekonominen neuvonantaja on nyt Ruotsissa lööpeissä näyteltyään perhejuhlissa kikkeliä, kourittuaan muiden miesten munia, vaadittuaan yleistä kikkelinmittausta, kutsuttuaan naisia huoriksi ja lutkiksi ja oltuaan muutenkin aggressiivinen.

   1. Sama mestari huutaa kulli kädessä hiawathaa ja kourii toisia miehiä munista. Hieno mies ja varmasti pätevä neuvomaan muita.

 4. Sitten kun tilanne on päässyt tähän pisteeseen, ja kun tiedetään, että ruotsalaisviranomaiset eivät kykene mitään tilanteelle tekemään, kannattaa myydä kämppä vähän halvemmallakin – sen hinta kun laskee koko ajan -, jos joku suostuu vielä jotain maksamaan, ja koettaa löytää joku ilmansuunta, jossa 20 % asukkaista ei ole lukutaidottomia lapsimorsian- ja väkivaltakulttuurin edustajia.

  Toisaalta kyllä ymmärrän, ettei skoonelainen kyläpoliisi pärjää afgaaneille. Aiemmin haastavin tilanne on ollut, jos Per on ottanut rapujuhlilla yhden snapsin liikaa ja sitten yhtäkkiä vastassa on satamäärin nuorta äijää, jotka ovat kaupanneet raakaoopiumia ja ampuneet Kalasnikovilla ennen kuin ovat oppineet kävelemään.

  Mikähän idea siinä on ollut ottaa rikastuttajaa noin tolkuton määrä? Onko kunnanhallituksessa päätetty, että nyt lyödään rahoiksi? Ja mitä albaanit ylipäätään tekevät Ruotsissa?

 5. Kyllä pienen porukan täytyy olla solidaarinen ja humaani. Näette itsekin, mitä käy, kun pakoveijareita ei oteta leikkeihin mukaan. Alkavat raukat etsiä päihteistä sisältöä elämään, kun natsit uhkaavat kaiken aikaa ja alinomaa, sekä Alin omaa.

  Näyttää tuo ilmoituskynnys olevan niin matalalla, että varsinaisesta parjauskampanjasta voidaan puhua. Piruuttaan soittelevat? Raiskaa se ruattalainenkin! Itse asun yli 2 kertaa suuremmassa kylässä väkiluvultaan, eikä täällä puskaraiskailla edes joka 5. vuosi ilmoitusten perusteella, joten siitä voi vetää hyvin selkeän johtopäätöksen pikkuisten hyväksi.

  Neuvostoliitossa ei kuulemma koskaan varastettu yhtään autoa. Ruotsissa ei raiskata koskaan ketään, kun herra konstaapeli vaan ymmärtää sen ilmoituksen syöttää silppuriin. Minunko pitää lähteä kouluttamaan poliiseja, vanhan rosvon?

  1. Itselle tuli mieleen, että jos lähtisi perheen kanssa autolla Ruotsiin, niin täytyisi etukäteen selvittää reitti, ettei vain huomaisi olevansa jossain Hörbyssä odottelemassa poltetaanko auto yöllä vai ei.

 6. Lopullinen välienselvittely. Mikä ihanalta kuulostava lause. Toivon sydämestäni sitä Hörbyhyn jo tulevaksi viikonlopuksi mutta kuten aina, arabit ja ählämit tuottavat pettymyksen. Suuri uho kuihtuu vaatimattomaksi huuteluksi ja ehkä nujakoinniksi jossa ketään ei pidätetä, muutama viedään veronmaksajien kustannuksella paikattaviksi. Paljon porua, vähän …..

 7. Ruotsi on ääri-islamin luvattu maa, ja islamin suursmurffit antavat pian ohjeita valtiopäivillä miten maata pitää kehittää oikeaan suuntaan, kohti kalifaattia. Ja naisministerit komppaavat hiukset peitettyinä. Onko Ruotsin vastarinta jo tosiaan näin alistettu.Ei voi ymmärtää kuinka tämä on tapahtunut. Tosin Ruotsin pääministeri (eino grönin kaksoisveli) ei tunnu olevan mitenkään huolissaan tästä suunnasta.

  1. Ei Ruotsin vastarintaa ole alistettu; ei sitä ole ollut yli 200 vuoteen olemassakaan. Se on kadonnut aivan liian pitkään rauhan ja hyvinvoinnin aikakauteen, joka on veltostuttanut ruotsalaiset kykenemättömiksi puolustamaan omaa kansaansa ja valtakuntaansa.

   Euroopan ainoa toivo löytyy Visegrád-maista: Unkarissa, Tshekissä, Slovakiassa ja Puolassa miehet ovat miehiä ja naiset naisia, ja kyvykkäitä ja halukkaita puolustamaan omaa kansaansa ja valtakuntaansa islamia vastaan. Emme voi kuin toivoa, että ne muodostaisivat todellisen Visegrádin Unionin, joka olisi sitä mitä EU:sta odotettiin.

   EU kun on muuttumassa hyvää vauhtia Euroopan Neuvostoliitoksi; komissaarithan sillä on jo pitkään ollutkin! Visegrád-mailla taas on hyvässä muistissa kokemukset siitä ensimmäisestä Neuvostoliitosta komissaareineen, eikä taatusti mitään halua joutua samanlaisen imperiumin alamaisiksi uudestaan.

 8. Vittumitäpaskaa! Kaikki tietää että viisivuotiaat pikku syyrialaispojat ja 10 vuotiaat afgaanitytöt mitään huumeita myy eikä jengejä perustele! SAATANA MITÄ RASISMIA!

 9. Ainoa jonkunasteinen pelastus Ruotsille olis Ruotsidemokraatit jos saisivat 51% kannatusta.
  Mutta vaikeaa se on heillekki kun nämä tuhnakkeet on tuhonneet maasta armeijanki.
  Poliisit ei nuille kehitysmaalaisille mitään voi,sillä kehareita on Ruotsissa niin valtava määrä ja lisää tulee kokoajan.

   1. Mitä se enää hyödyttää äänestää vähän vähemmän internatsionaalisia demareita? Ruskea on jo housuissa ja katukuvassa.

 10. On se Hörby tunnettu muustakin. Eiköhän siellä ollut lyhytaaltoasema, ainoa Ruotsissa, joka oli merkitty jokaisen radion paneeliin ennen aikaan?

 11. Monen monta kylää, kaupunkia ja asuinaluetta on tuhoutunut asuinkelvottomiksi etnohelveteiksi. Ihanaa! Väräjäää ja tekee multikultigutaa! Äkkiä ja sassiin perkeles meillekin lisää hyvinvointitilantuhoajia. Rrrrraaajat auuukiiii!

 12. Ei ole kaukaa haettu että Suomi joutuu vielä tulevaisuudessa jopa sotaan Ruotsia vastaan, sitähän ei ole koskaan tapahtunut. Nyt puolustusvoimien pitäisi ottaa sotaskenaario oppiin myös tämä vaihtoehto.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.