Onko Afganistan todella niin vaarallinen maa kuin annetaan ymmärtää?

13

vpr-nickelsbergcars_20140515

 

Moni on nähnyt kuvia ja lukenut juttuja mm. Refugees Hospitality Clubista, jossa lauletaan päivästä toiseen laulua ”Afganistan ei ole turvallinen”. Ruotsalaiset kolleegansa ovat masinoineet todellisen kamppanjan, jossa Facebookin näytölle virtaa pommi-iskuja. Sitä säestetään virrellä ”On epähumaania pakkopalauttaa afgaanimiehiä.”

Onko Afganistan todellakin sellainen maailmankolkka kuin annetaan ymmärtää?

Afganistanissa on noin 33 miljoonaa asukasta. Human Rights Watchin mukaan vuonna 2016 Afganistanissa kuoli 3 498 siviiliä eri konflikteissa. Vuoden 2017 aikanaa turvallisuustilanne on hieman huonontunut ja ensimmäisen vuosipuoliskon aikana kuolleita kerrotaan olevan muutama prosentti enemmän kuin edellisvuonna, koko vuoden lukema tullee olemaan tätä tahtia noin 3 600 kuollutta.

Tavallisesti kuolleita mitataan indikaattorilla ”x kuollutta 100 000 asukasta kohti.” Afganistanissa siviiliuhreja on noin 11 uhria 100 000 asukasta kohti. Liikenneonnettomuuksissa kuolleita Afganistanissa on 15,5 henkilöä 100 000 asukasta kohti. Afganistanissa on siis suurempi riski kuolla liikenneonnettomuudessa kuin terrori-iskussa. Suomessa lukema on 4,8 kuollutta 100 000 asukasta kohti, Ruotsissa 2,8. Venäjälläkin on suurempi riski kuolla liikenneonnettomuudessa kuin Afganistanissa. Murhatilastoissa Afganistan ei ole mitenkään erityisen korkealla ranking listalla. Bahamasaarilla murhattiin vuonna 2012 enemmän 100 000 asukasta kohti kuin Afganistanissa.

 

 

Taliban_insurgency_in_Afghanistan_(2015–present).svg.png
Wikipediasta. Afganistanissa on isoja alueita, joista voi valita kenen joukoissa seisoo.

 

Afganistan on eittämättä vaarallinen maa kun sitä vertaa Pohjoismaihin, joissa riski kuolla terrori-iskuun on liki nolla.

Suomessa keski-ikä on 81,1 vuotta ja Afganistanissa 60,5 vuotta. Joten kun nyt pakkopalautamme kaikki nuoret afgaanimiehet niin heillä on vielä 40 vuotta hyvää täysipainoista elinaikaa kotimaassaan. Ei hukata heidän elämäänsä Euroopassa roikottamalla heitä löysässä hirressä arpomalla ”saat oleskeluluvan-et saa-saat oleskululuva-et saa”. Reippaasti vaan negatiivinen-leimaa paperiin, pojat kotiin ja eikä kauaa kun he ovat päässeet sen yli, että ei tullut ilmaista loppuelämän kestävää ylläpitoa ja jatkavat elämäänsä.

Advertisements

15 thoughts on “Onko Afganistan todella niin vaarallinen maa kuin annetaan ymmärtää?

 1. Kaikkihan on todellakin suhteellista mutta ei suvakeille. Väitän, että yksikään suvakki ei ole jalakaan astunut Afgastanistaniin ja puhuvat silti kuin asiantuntijat( siis pelkästään tunnepohjalta).
  Olen pariin eri otteeseen oleskellut sekä pohjoisen Masar el Sharifissa ja Kabulissa ja ei ne paikat paikallisille ole erityisen vaarallisia ellet sitten harjoita esi esimerkiksi huumekauppaa.
  Mikäli jokainen maa missä muslimit tekevät tai ovat tehneet pommi-iskuja luokiteltaisiin ei turvallisiksi niin listaanpa tässä muutaman mistä tuljoille pitäisi antaa tällä logiikalla elinikäinen elatus. Thaimaa, Intia, Pakistan, Indonesia, Kiina…. ja jatkuu. Kyllä saataisiin kestävyysvaje kertaheitolla kuntoon.

 2. Ei nimittäin edes enää kiinnosta onko vai ei.Painukoon vittuun tästä maasta loisimasta kun vielä omin jaloin pääsevät ja ottakoon heitä paapovat mädättäjähuorat mukaansa.

 3. Turvallisuus on vaikeasti mitattava asia. Riskianalyyseissä on aina mukana harkintaa ja mielipidettä. Maailman turvallisuus ei ole vakio, joka voitaisiin jakaa tasapuolisesti.. Saamme tuontitavarana niskaamme samat usein itseaiheutetut ristiriidat, joista turvattomuus kasvaa. Riesaksemme pesiytyvät esim. klaanisodat, uskontoriidat, jengiytyminen. Ja tätä vielä joku haluaa liputtaa.

 4. Turvallinen tai ei, laittomat ulos! Jos Iranista tulee ja Afghanistaniin joutuu oman valehtelemisensa takia niin syyttäkööt itseään.

 5. Olisi kiva olla Kabulin lentokentällä nauramassa kippurassa kun koko ikänsä Iranissa asunut ”sotapakoilainen” nakataan hylsyn saaneena maahan missä ei ole ikinä käynyt. RHC:n ulina on siinä sivussa sitä parasta viihdettä kun ulisevat tilanteesta. Lähistöllä olevan ”alaikäisten” ( jokainen lapsi vähintään 25-30, paikka Nukari) täysihoitolan loiset voisi laittaa seuraavaan koneeseen.

  1. Luulisi sopeutuvan ihan rutiinilla jos Irakissa elänyt ja ennen suomeen tuloaankin majaillut useassa maassa.Luulisi olevaan suorastaan lapsellisen helppoa sopeutua kotimaahan jonka on äidinmaidosta imenyt.

 6. Nyt voisi sanoa, että ihana uutinen. Kabulinpojan kannalta paras mahdollinen, kun ei kuolekaan. (Emmehän me rasistit sellaista toivo?) ”Varma kuolema” siis suht helppo välttää, kun ei hölmöile.

  Ihaninta tämä on meille fasisteille. Suvakinmyrkytys voi alkaa todenteolla! Nehän ovat nollanneet kaikki muslimien rakkaudentyöt sanomalla, että Euroopassa kuolee enemmän ihmisiä liikenneonnettomuuksissa, kuin islamilaisissa uhriteoissa. Nyt tämä argumentti otetaan natsien aseeksi. Pitää vain muistaa Paavon meille antamat lukemat, niitä suvakki kuitenkin kysyy. Kysyy myös lähdettä. Human rights watch kuulostaa hyvältä, ei ne jaksa itse katsoa kuitenkaan (näin mm Junes on meitä opettanut). Tässä kohtaa suvakki saa vitunhuutoraivarin, rikkoo älypuhelimensa ja pieksee ”miehensä”, ellei se ole iraqqi. Valitettavasti lähteet ollessa PT, möykkäily jatkuu ja suvakki lähtee voittajan elkein puistoon juomaan kiljua ja keimailemaan löytämilleen paperittomille.

 7. Jos kyseisessä Persestaniassa on sodittu niin kauan kuin suullista historiaa on ollut, niin ikävä juttu, mutta homman ratkaisu ei voi olla eikä saa olla matka Tornioon.

 8. Mielestäni afgaanien kotiinpaluu koneita pitäisi tankata jo ja ullattaa heidät iloisella yllätyksellä oman maan jälleenrakentamiseen.Voisivat ottaa eurooppa morsiamet mukaan ja perustaa oikeita perheitä ja täten maan jälleenrakennus saa uutta potkua.Kyllät tekemistä piisaa.

  1. Miksei muuten, mutta eivätkös nuo suklaasilmien RHC-morsiamet ole enimmäkseen jo lisääntymisikänsä ohittaneita? Miten siinä perhettä perustaa?

   1. Lisääntyminen ei ole ongelma, matu ostaa kolme 9-vuotiasta afgaanivaimoa suvakkivaimon rahoilla suvakin ammattavaksi, suvakki-ideologian vaatimia valkoisten sikiöiden abotointejakaan ei tarvita kun afgaanivaimot rupeavat tehtailemaan uusia muslimeita heti kun ensimmäinen munasolu irtoaa…

  1. Suvakkiklubi arvo pohjalla:
   Refugeese hospitality club, matu tykkää hanhenmaksasta ja kymppikerhosta.
   Refund hospitality club, matuille luottokortit rajattomalla limiitillä kuffariveronmaksajien laskuun.
   Rapefuck ho spitality club, mr Primeminister – rapefuckers 17 from not safe Irak, Afganistan or whatever and just want to eat, sleep, fuck and repeat and can prove it.

   1. Hoksasin just että varmaan nämä refugeese eli matuhanhet munivat kultamunia, löytyyhän sateenkaarenkin päästä pata täynnä kultaa.
    Kunhan eivät levittäisi lintuinfluenssaa tai muita sairauksia kun suvakkitädit tarkastavat ovatko munat 24 karaattia vai katinkultaa, jotain rajaa sielläkin pidetään.
    Matupiireissä kiertää huhu että arabeja lihotetaan mustien afrikkalaisten poppamiesten ruoaksi ja taikakaluiksi, matumuna talismaanina kuulemma takaa mieskunnon…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.