BT: Oliko ikätestien tekemättömyys epäonnistuminen

0
somaliabarn2
Oikeita lapsia.

 

Borås Tidningenin pääkirjoituksessa pohditaan ovatko yksitulleet turvapaikanhakijalapset, jotka ovat selvästi olleet aikuisia, rapauttanut luottamusta Ruotsin pakolaispolitiikkaan ja siten myös lisänneet Svergidemokraattien kannatusta.

Lehden mukaan noin 80 prosenttia lapsista ovat tosiasiassa olleet aikusia. Kun esiintyi lapsena, on turvapaikkaan perustuva oleskelulupa irronnut herkemmin kuin aikuiselle. Maahanmuuttovirasto valitsi useiden vuosien ajan olla testaamatta tulijoiden ikää ja kirjata papereihin se ikä, minkä tulija ilmoitti. Maahanmuuuttoviraston virkailijoilla oli epävirallinen linjaus, että kaikki ne, jotka näyttivät nuoremmilta kuin 40 vuotta, hyväksyttiin alaikäisikksi.

Kun syksyn 2015 aikana maahan tuli suuri määrä erityisesti Afgaani-taustaisia henkilöitä esiintyen lapsina, kyse oli siitä, että Ruotsi yksinkertaisesti hyväksyi heidät lapsina kun taas muut eurooppalaiset maat edes mitenkuten yrittivät pitää jonkinalaista ikätestausta.

Ekonomisti Tino Sanandajin mukaan yksintulleet aiheuttivat 30 miljardin lisäkustannukset. Lisäski lapsileikki johti kummallisiin tilanteisiin, jossa ilmiselvät aikuiset miehet asuivat oikeiden lasten kanssa asumisyksiköissä tai kävivät oikeiden teinien kanssa koulua.

Lehti arvioi, että juuri tämä leikkiminen iän kanssa on johtanut siihen, että Svergidemokraatit ovat nousseet maan suurimmaksi puolueeksi. Mielipidemittausten mukaan SD oli viime kuun suurin puolue.

– Kun tehdään ikätutkimus silloin kun selvästi on kyse väärästä iästä, voidaan ottaa askel taaksepäin toimivaan solidaariseen maahanmuuttopoltiikkaan.

 

 

5 thoughts on “BT: Oliko ikätestien tekemättömyys epäonnistuminen

  1. Kertoo aika paljon mädättäjien älynlahjoista kun tuotakin pitää ihan pohtia…Ehkäpä heidän kannattaisi ihan perustaa joku politbyroon komitea pohtimaan asiaa?Syvällisten pohdintojen lopputuloshan on toki selvillä jo etukäteen eli on paskasakin ihmisoikeus valehdella iäkseen mitä minäkin päivänä haluaa ja ainoa ongelma on rasismi.

  2. Ja vaikka oikeampi ikä selviääkin testissä niin mitä sitten ? Vaikuttaako valehtelu tulijan asemaan millääntavalla, sentään sotaa ja kauhuja paenneet palleroiset ? Kyllä hyysäysyhteiskunta ottaa kopin ja ketään ei ainakaan käännytetä. Kultamunia, talouden vetureita ja kaiken hyvän tuojia. Jos maan suurin puolue SD pääsee valtaan niin pystyykö se muuttamaan käytäntöjä ja käännyttämään massoittain kehiksiä kotiappäin ? Katkaistaanko sosiaaliedut ja häätö kämpästä, niskaperseotteella tankattuun koneeseen ? Mitäpä tuumitte.

  3. Eikös ne pyri tekemään meistä sukupuolettomia? Tehkööt iättömiksi samaan syssyyn, niin tämäkin ongelma poistuu.

    1. Hei nyt, mä hyppään pilviin joka kerta ku kuulen et joku ratsastaa kamelilla… tai siis arvostelee Ruotsia, se on maaaaailman paras maa ja raiskausten maailmanmesta… siis tasa-arvon mekka.

      Me tarvitaan 100 000 000 kehitysmaalaista innovoimaan Riku-rikkaan kanssa meille uusi telakkateollisuuden globaali napaydinalue kaarnaöljytankkerien valmistajina.

  4. Eli ongelma on SD kannatuksen nousu, ei kusettavat turvapaikanhakijat tai asiaa sormien läpi katsovat varanomaiset. Sairasta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.