Ruotsin sisäministeri: Terroristeilta ei voi ottaa kansalaisuutta pois

13
397a9b44-92f4-4896-9b94-99f743e974e3
Uusi sisäministeri Morgan Johansson.

 

Göteborgin poliisipäällikkö esitti viime viikolla, että Ruotsin pitäisi mahdollisesti seurata Britanniaa ja perua isiksestä palaavien terroristien kansalaisuus ja ottaa heiltä Ruotsin passi pois, niiltä joilla se on.

Sisäministeri Morgan Johansson tyrmää kuitenkin idean:

– Me emme voi tehdä ihmisistä kansalaisuudettomia.

Johanssonin mukaan jos henkilöstä on tullut Ruotsin kansalainen niin se myös pätee sen lainsäädännön nojalla mitä asiasta on säädetty. Johansson jatkaa:

– Britannia ei ole säästynyt terrori-iskuilta vuosien varrella, mutta meillä Ruotsissa pitäisi tarkastella muita vaihtoehtoja.

Terrortutkija Magnus Ranstorp on sitä mieltä, että on ”pateettista”, että Ruotsi ei ole keksinyt mitään muita ratkaisuja terrorin ennaltaehkäisyssä.

– Meillä ei ole minkäänlaista kuvaa paikallistasolta, ei ole minkäänlaista tilannekuvausta. Nyt tällainen ääriajattelua on kasvanut hyvin vahvaksi tietyillä alueilla.

Johansson haluaisi, että äärimuslimien kanssa keskusteltaisiin enemmän esimerkiksi sosiaalitoimen ja turvallisuuspoliisin toimesta.

Advertisements

18 thoughts on “Ruotsin sisäministeri: Terroristeilta ei voi ottaa kansalaisuutta pois

 1. Eli terroristien kansallisuusongelmat voittavat luonnollisesti ruotsalaisten edun eli terroristien etu edellä mennään, kuten tähänkin mennessä. Yhtä hyvin voisi sanoa, ettei ole mitään aietta tehdä yhtään mitään – juoksee se liksa ilmankin.

  1. Eihän ne palaavat sadistit mitään ilman kansalaisuutta ole!

   Nehän ovat Kalifaatin kansalaisia nykyään.

 2. ”– Me emme voi tehdä ihmisistä kansalaisuudettomia.”

  Toki terroristit voivat tehdä vanhemmista lapsettomia tai lapsista vanhemmittomia. Terroristit ovat ihmisiä ja heillä on (etu)oikeus ihmisarvoon ja jos pommeja räjäytellään Allahin nimissä niin haudataan me kuolleet ja ihmisoikeusihminen istuu pienen tuomion kunnes jälleen on asettamassa uusia pommeja.

  On suorastaan suuri kansallinen ylpeydenaihe, että rohkeita Isis- taistelijoita asuu Ruotsissa. Käy oikein helvetisti kateeksi näin suomalaisena.

  1. Toveri hyvä, älä kadehdi! Kyllä niitä on meilläkin: absoluuttisesti vähemmän, mutta suhteutettuna enemmän! Kyynel valuu onnesta!

 3. Mistäs luulevat löytävänsä sen Väinämöisen, joka terroristit keskustelulla uuvuttaa ja suohon laulaa? Onko naivius ruotsalaisilla geneettistä?

  1. Väinämöinenhän on suomalaisten salainen ase. Ruotsalaiset voivat taas käyttää vaikka Thore Skogmanin ”Hapansilakkapolkkaa”:

 4. Diskuteerauskulttuuri aikoo näyttää voimansa ja mahtinsa. ”Johansson haluaisi, että äärimuslimien kanssa keskusteltaisiin enemmän esimerkiksi sosiaalitoimen ja turvallisuuspoliisin toimesta.” Niitä diskuteerauksia olisi kiva olla kuulemassa ja näkemässä kuinka ammattitappajat kyynelehtivät lähtiessään pullahalauksesta suunnittelemaan kepposia. Joutaa tuo Ruotsi kuolla pommeihin. Minä vitut välitän.

 5. Jaa miksi ei? Ovathan monet maahantunkijat jo tullessaan maattomia eli ilman kansalaisuutta.

 6. Ei toki. Suvaitsevuus on ykkösprioriteetti. Mitähän näille ministereille syötetään ja juotetaan kun tuntuu että se pieninkin järjen hiven on kadonnut.Tänään oli YLE.llä juttua suomen hallituksen budjettineuvottelujen aloittamisesta ja kokoomuksen ykkäsasioita oli maahanmuuton lisääminen. Mikään muu ei tätä selitä kun että EU:ta on tullut kova nootti ottaa noita pakolaismassoja lisää kun itä-euroopan maat eivät niitä ota ja suomi on etunenässä kumartamassa Euroopan todellista johtajaa, Merkeliä.Tämä hulluus saa parin vuoden sisällä Euroopan aivan sekaisin.

 7. Aiiii – kas vain.Islamopaskojen ihmisoikeudet ne ihan vain vaihteeksi taas menevät kaikkien muiden kaikkien oikeuksien edelle.Kukapa olisikaan arvannut.No kohtapa diskuteeraavat asein ruotsistanisssa sitten.

 8. Uusi ministeri tuntuu olevan islamille vielä hyödyllisempi idiootti kuin edeltäjänsä.

 9. Juu ,ja lycka till..Kunhan diskuteeraatte ,terroristien kanssa, varmaakin se tehoaa ..ja muuta paskaa..hurraa ..

 10. Kansalaisuus pois ja muukalaispassi kouraan, rajoittaa edes matkustelua. Ruotsihan ei halua näköjään heistä luopua. Ja kuinkahan monella noista itse asiassa on kaksoiskansalaisuus?

  1. Sellon kirjastosta saa vielä kolmannen kansalaisuuden jos on hätätila…

 11. Johansson saa puolestani matkustaa Syyriaan keskustelemaan uusien ystäviensä kanssa. Loppuu terrorismi maailmasta, kun pikkuisen rupattelee. Tietysti voi olla niinkin, että Morgan haluaa ruotsalaisten lasten kuolevan, eikä lähdekään. Helpompaa odottaa, että isku tapahtuu ja sitten traumapojan kanssa hieman höpöttelee. Kunhan ei ukon omalla asuinalueella paukahda, niin kaikki on loistavasti.

 12. Toivottavasti ei tarvitse Grönin Eikan kaksoisvejeä enää katsella runsaan vuoden kuluttua sanoo:

  Sossuhallituksen ongelma on sen epäpätevät ja todellisuuttakaihtavat ministerit. Hallituskriisin seurauksena vaihdeltiin ministerien paikkoja mutta eihän pölhö ihminen siirtämällä parane vaan voipi tehdä vielä pölhömpiä juttuja. Johanssonikin siirtyi oikeus- ja migraatioministeristä sisä- jne.- ministeriksi. Eri virka, sama jätkä = pelkkää puppua ja sanahelinää vastaisuudessakin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.