Rosengårdia kohdannut todellinen rottainvaasio

13
5C2i9L72PQb86zfkeqlzya5qMnc
Paikalliset asukkkaat kerääntyivät keskustelemaan rottainvaasiosta.

 

Malmön Rosengårdia on kohdannut oikea invaasio, rottainvaasio. Pienet karvaiset pikisilmätuholaiset juoksevat nykyään yöt ja päivät ympäri Rosengårdia.

Tuholaistorjuntafirma Anticimexin mukaan ovat ilmoitukset rotista lisääntyneet hurjasti, jopa 17 prosenttia edellisvuodesta. Erityisen pahasti rottainvaasio on kohdannut Ramelsin tie 5:sta. Muuan sotaa, vainoa ja kidutusta paennut El Bakri Mohammed vitsailee:

– Tämä ei ole enää Rosengår vaan Råttgården. (Rosengår= ruusutarha, Råttgården= rottatarha).

Ramelsin tielle kerääntyi eilen illalla asukkaita keskustelemaan rottainvaasiosta ja sen tuomista ongelmista. Sanottiin mm, että lapsukaisten ei voi enää antaa leikkiä hiekkalaatikoille, sillä rotat saattavat käydä päälle. Yksi rouva kertoo, että hänen parvekkeellaan hyppii rottia, toinen kertoo, että rotanperkelee yrittivät tulla avoimesta ikkunasta sisälle.

 

TKBuIOunHKOrL5e2tGCCIU3qpLc

 

Muhammed Saed kertoo, että hän on asunut Rosengårdissa 20 vuotta koskaan aiemmin ei ole ollut tällaista ongelmaa. Hänen mukaansa ongelma alkoi pari viikkoa sitten. Joidenkin mielestä invaasion syynä ovat läheiset kaivuutyöt, joidenkin mielestä ei. Arben Latifi, joka on puistonhoitaja, sanoo, että ongelma johtuu ainakin osittain roskien käsittelystä.

– Suurin ongelma on kuinka asukkaat käsittelevät roskiaan. Rottia on kaikkialla Malmössa, mutta joissakin kiinteistöissä roskien käsittely on ongelma, kuinka osa asukkaista käsittelee  roskiaan.

Muhammed Saed ei usko peiliinkatsomiseen.

– Ei kai kukaan halua tehdä omasta alueestaan rottapesäkettä. Ehkäpä ne keksivät jutun syyttääkseen muita. Roskia on hoidettu nykyään paljon paremmin kuin aiemmin.

Advertisements

10 thoughts on “Rosengårdia kohdannut todellinen rottainvaasio

 1. Jokainen jossain mailman Persestanioista vieraillut tietää, että kaduilla ei ole erillisiä roskiksia, koska kadut ovat roskiksia.

  1. Lisättäköön, että täysin epäpersestanialaisittain Latifi uskoo, että omalla toiminnalla on vaikutusta omaan tilanteeseen. Kiitos siitä.

   Saed palauttaa sitten tilanteen normaaliksi – ja millä tavalla:”Ehkäpä ne keksivät jutun syyttääkseen muita”! Mies syyttää muiden keksineen koko ongelman syyn vain, että nämä muut voisivat syyttää muita – aidointa pesestanialaista mentaliteettia! Kiitos siitäkin.

   1. Niinpä niin Valtsu, eihän se oma P*skastanilainen toiminta tyyliin jätteet heitetään ”sinne sun tänne” voi aiheuttaa rottaongelmaa. Kyllä sen täytyy olla se inha VHM (valkoinen heteromies) salajuonineen! Ihmekös toi jos rotat lisääntyvät holtittomasti kun jengi heittää roskasäkit puolihuolimattomasti ympäristöönsä?

    Jollei tuota seikkaa tajua, niin on hiukan taidettu olla muissa maailmoissa kun koulussa on ollut noita biologian tunteja ”sponsered by taxpayers”? Mutta, jollei oppi kelpaa, niin sitten ei saa nillittää kun kakka osuu tuulettimeen.

    No, sitä saa mitä tilaa. On siinä ainakin varaa valita itsellensä lemmikkieläin tuosta laumasta….

 2. Jokunen vuosihan taitaa mennä, ennen kuin rottia opimme rakastamaan. Mutta jos oikein kunnolla aletaan propagoimaan, niin kohta me niitä paijattaviksi lemmikeiksi otamme.

 3. Voi voi, nyt on jonkun kebab/pitserian rottatarha päässyt vapaaksi. Mistä nyt herkullinen liha ruoka-annoksiin ?

 4. Noniin – jättiullatus siellä lopussa.Eiiiiiiiihän se nyt ole mahdollista että mohammed katsoisi tosiaan peiliin ja miettisi että missähän se vika mahtaisi olla????Eieieieieiei.Toisaalta olisin kyllä kaivannut mohammedilta sellaista tiedostavaa ulinaa siitä kuinka rasismi on aiheuttanut ongelman.Olen siis hieman pettynyt.Rasismi sitä ja rasismi tätä jne. sillä varmasti joku salaperäinen Hitlerin pillipiipari Hamelnista on ollut asialla.

 5. Roskapussin kun laittaa jäteastian sisäpuolelle ja kannen kiinni, saattaa rotta harmistua. Jos ennen heitettiin pussukka parvekkeelta ja nykyään jätekatoksen lattialle, ei se kovin merkittävä parannus ole.

 6. Juuri eilen kuulin radiosta, että Helsingissä alkaa olla samoja ongelmia. Globaali maailma on hieno asia.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.