Svenljungan kunta palkkasi kesäksi nuoria kaitsemaan sotalapsia

0
kuvakaappaus-2016-07-28-23-32-12
Tyttölöiset viihdyttävät afrikaanoa.

 

Kesätyö nuorille on eittämättä hyvä asia. Ruotsissa kesätyön käsitettä on venytetty esimerkiksi Svenljungan kunnassa. Kunta tarjosi 50:lle 14-15 vuotiaalle nuorelle kesätyötä.

Työn toimeenkuva oli 50-50 seuraavanlainen: Toinen puoli työntekijöistä tuli osata ja tuntea ruotsalainen kulttuuri ja sellaiset sosiaaliset ja kulttuuriset koodit, joita Ruotsissa on. Toinen puoli kesätyöntekijöistä taas oli yksintulleita sotalapsia.

Toisin sanoen ruotsalaiset nuoret palkattiin sotalapsille eräänlaisiksi seuralaisiksi ja opettajiksi kesän ajaksi. ”Työ” käsitti teoriaa, esimerkiksi demokratian ja muiden ruotsalaisten arvojen opettamista, mutta iso osa ”työstä” tapahtui ”kentällä”. Kenttätyö käsitti vaikkapa seuranpitoa Juhannusjuhlilla.

Svenljungassa järjestettiin samanlaista kesätyötä viime kesänä ja tuolloin työntekijät saivat 50 kruunua (reilu 5 euroa) palkaa tunnilta.

13 thoughts on “Svenljungan kunta palkkasi kesäksi nuoria kaitsemaan sotalapsia

 1. Swedistan näyttää kuinka mädätys on viety huippuunsa kustannuksista välittämättä.Suomikin on samalla tiellä.😠

 2. Kyllä uusaatelikin tarvitsee hovineidit ja narrit. Vanha tapa on ollut, että säädyttömät maksavat lystin.

 3. Nuoria paritetaan uudelle pyhälle herrakansalle ja sitä kutsutaan kesätyöksi.Kaiken huipuksi vastuussa olevat mädättäjät kuvottavassa narsismissaan piehtaroidessaan kuvittelevat vielä olevansa hyviä ihmisiä.

 4. Rakkaus kukoistaa ja monikultuurinen satu saa aivan uusia ulottovuuksia. Ruotsin päättäjät ovat tyytyväisiä tästä huimasta mahdollisuudesta auttaa sotaa ja ahdistusta pakenevia raukkoja.

 5. Onko siis palkattu 14-15 vuotiaita ruotsalaistyttöjä oppaiksi ”17-vuotiaille” geelipäille?

  Geelipäät eivät voi käsittää tilannetta oikein, koska heidän lähtömaidensa kulttuurissa moinen olisi mahdotonta. Geelipäille hyväntahtoisuus on halveksittavaa heikkoutta ja herättää heissä aggressioita. Lopputulos on selvä. Ruotsalaiset lapset joutuvat yksinsaapuneiden ”lasten” uhreiksi.

  On turha toivoa ruotsalaisten vanhempien tulevan järkiinsä edes silloin, jos geelipäät raiskaavat oman tyttären. Tällaisesta järjettömyydestä on esimerkkinä Amy Biehlin surma Etelä-Afrikassa. Mustat surmasivat vuonna 1992 Amyn, joka oli työskennellyt apartheidia vastaan. Surmaajat tuomittiin, mutta vapautettiin 1998. Tytön vanhemmat kannattivat vapautusta.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Amy_Biehl

 6. Mites ne jaksaa noin raskasta työtä?? Voi ,voi, ja pieni palkkakin, se pitää ehdottomasti nostaa ainakin kymmenkertaiseksi..Ja aamulla ,eikun päivällä vasta alkamaan työ..

 7. Ruotsalaiset saavat ihmetellä 9 kk päästä tämän yhteistyön hedelmiä. Ministerit ovat innoissaan kuinka kekseliäitä he ovat ja tekevät tästä ideasta vientituotteen muihin Euroopan maihin.

 8. ” Kenttätyö” (TM) taitaa sisältää ”puskaosuuden” kuten yllä on ounasteltu.
  Ruotsi ja ruotsalaiset ovat … (ei löydy kyllin napakkaa adjektiivia tähän. Lost case joka tapauksessa).
  Tornion rajalle tarkka kontrolli Nuijamaan tapaan – ja heti!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.