Turvapaikanhakija saa isot kotiinpaluurahat – raha ei koske kuitenkaan valkoisia

0

29637

 

Muuan suomenruotsalainen pitkän linjan yrittäjä kirjoittaa, että Ruotsissa verot alkavat olemaan niin kovia, että yritystoimintaa joutuu pyörittämään hyvin harkiten, jotta valtio ei saa rahaa, mutta jotta ite saisi jotakin.

”Äyriäkään en maksa enää vapaaehtoisesti tämän maan [Ruotsin] hulluuteen ja ns. pakolaisten pussiin!”

On mielenkiintoista kuinka maahantulijat ja -lähtijät laitetaan eriarvoiseen asemaan sen mukaan kuinka ruskea on ihmisen ihonväri.

Kun turvapaikanhakijana Ruotsiin tullut henkilö pistäytyy Ruotsissa huilaamassa, hän saa paluumuuttaessa kotimaahansa perheellisenä noin 75 000 kruunua (7 900 euroa) ja yksinäinen mieskin noin 30 000 kruunua (3 160 euroa). Raha lätkäistään käteen koneen noustessa Arlandasta. Käteisenä, jos ei ole sellaista pankkitiliä, josta rahaa voi käyttää.

30 000 kruunua on noin parin kuukauden käteen jäävä palkka. Tämä ”återetableringsstöd” eli paluuraha kuvaa suomeksi käännettynä jotain sellaista, että kun henkilö palaa kotimaahansa, niin tuo raha on uutta alkua varten oleva pesämuna.

Kun henkilö siis tulee Ruotsiin etsimään ns. turvapaikkaa, ja osaa hoitaa hommansa hyvin, on tilanne useimmissa tapauksissa voitto. Jos sattuu saamaan voittoarvan, saa ilmaisen loppuelämän kestävän ylläpidon. Se alkaa ns. ”etableringsstöd”:illä sen jälkeen kun oleskelulupa on tippunut. Tämä raha on yksinäiselle miehelle jotian alkanen 6 000 kruunustaa aina parhaimmillaan perheellisille jotain jopa 30 000 kruunua kuukaudessa. Tämän rahan eteen on käytävä muutama tunti päivässä SFI:n kieli- ja kulttuurikoulutuksessa. Kun tuki loppuu, siirtyy henkilö sosiaaliturvan piiriin.

Jos ei saa ihan täysosumaa, saa kuitenkin mukavan rahan.

Tällainen kotiinpaluuraha ei kuitenkaan koske esimerkiksi suomalaisia. Soitin Tukhoman sosiaalitoimistoon ja kysyin koskeeko kotiinpaluuraha 30 000 kruunua myös Ruotsista takaisin Suomeen muuttavia henkilöitä. Monen eri virkailijan jälkeen yksi suostui arvioimaan tilannetta hypoteettisesti ja kertoi, että luultavasti tässä tapauksessa kotiinpaluurahaa ei maksettaisi. Mahdollisesti jonkinlainen pienempi summa, esim. laivamatkaa varten, voitaisiin huomioida, riippuen henkilön tuloista ja muistakin tekijöistä. Mutta mitään extrarahaa laivamatkaa varten ei olisi tiedossa.

Onko tässä kyse rasismista?

 

19 thoughts on “Turvapaikanhakija saa isot kotiinpaluurahat – raha ei koske kuitenkaan valkoisia

 1. Lisää ählyjä ruotsiin.Lisää tukia ählyille ja neekereille.Diskuteerataan ja äänestellään ympäristötuhopuoluetta ja punikkeja.Ei rasismille.😝

 2. Heti pystyyn somekampanja ja protestiliike Ruotsin sossun suomalaistaustaisia kohtaan harjoittaman syrjinnän, hyväksikäytön ja rasismin vastustamiseksi.
  Eläkkeellä olevat voisivat mennä sossujen rappusille pitämään istumalakkoa plakaattien ja kovaäänisten kera:
  ”Finns lives matter too!”
  ”Stoppa rasismen mot finnska folket!”
  ”Where is finns money!”

  1. Pienellä korjauksella:

   ”Finnish lives matter too!”
   ”Stoppa rasismen mot det finska folket!”
   ”Where are the Finns money?”

   1. Kiitos korjauksesta, ei tule noita kielioppitarkistuksia tehtyä.
    Epäilin kyllä jo kirjoittaessani ettei mennyt aivan ohjekirjan mukaan 🙂

    1. Juuri tuossa kohtaa ryssitään: näissä asioissa kaiken kuuluukin olla päin helvettiä! ”Mine taHTO mine rahhhaaaAAAAhuuuuurggHHH!” on paljon tehokkaampi kuin ”Voisinko armollisesti saada muutaman kruunun laivalippuun?” Jälkimmäisestä kehtaa jo korrekteinkin diskuteeraaja kieltäytyä alta tunnin.

 3. Pitäisi myös suhteuttaa Suomen hintatasoon, 75000 kruunua riittää Suomessa 6kk johonkin 60-luvulla rakennettuun homeiseen kaksioon Espoon takaperseessä ja ehkä jopa puolen vuoden makarooneihin ja hernekeittoon. Kun taas vastaavasti sama summa Afghanistanissa/Somaliassa riittää kolmeen 100 huoneen kartanoon sekä ruokiin ja juomiin 20 vuodeksi 60 hengelle. Ilmankos tänne kannattaa tulla vaikkei ole mitään syytä =) Tyhmä se on se joka maksaa.

 4. Ja rahan tulo on näin helppoa ja juttu leviää somessa kulovalkean tavoin ympäri lähi-idän ja afrikan. Ruotsi luhistuu sisältäpäin kuten aiemmin olen sanonut, 10 vuoden sisällä kun se leikkii maailman sosaailitoimistoa ja varsin avokätisesti.

  1. Jos Ruotsi olisi Välimeren rannalla, se olisi kaatunut aika päivää sitten. Nyt menee hieman kauemmin, mutta kaikki tuhon merkit ovat olemassa. Laajempia lähiönpolttomellakoita on jo ollut – ei siis mitään muutaman auton polttamisia – ja kun seuraavan kerran ”liekitetään” omaa asuinaluetta, on polttajia taas tuhansia enemmän – ja joku kerta se ei enää ole yksi tai kaksi kaupunginosaa, jotka palavat.

 5. Ei ole kovinkaan kaukaa haettua ennuste siitä, että Ruotsista tulee Euroopan Libanon seuraavan 10 vuoden kuluessa. Kaikki merkit ovat jo olemassa. Jonkin asteinen sisällissota ja yhteiskuntainfran romahtaminen tullee käynnistymään tätä menoa jo aikaisemmin. Siinä vaiheessa kun paska alkaa lentää tuulettimeen niin on syytä pitää huoli siitä, ettei roiskeet lennä tähän suuntaan. Eli rajat kiinni hyvissä ajoin ja kun matut joka tapauksessa rohkaistuvat Ruotsin meinigistä niin suurimmat kellokkaat tulee lakaista kumoon samantien.

 6. Niitä haalitaan tänne rikastuttamaan kaupunkikuvaa. Ovat eräänlaisia performanssitaiteilijoita, jotka muodostavat kadunkulmiin ja kuppiloihin erimuotoisia ryhmiä. Siitä niille maksetaan. Yleisö nyt on joskus vähän kranttu ja kriittinen.

 7. Ruotsalainen turvapaikkaruletti on siitä hauska peli, että siinä ei voi oikein mitenkään hävitä. Jackpot on tietysti turvapaikka ja sitä kautta ilmainen elatus loppuiäksi, mutta näköjään huonoimmassakin tapauksessa pätäkkää irtoaa ihan mukavasti. Vaan koskas se kantaväestön kuppi heilahtaa nurin?

  Ei liity suoranaisesti tähän uutiseen, mutta tällaisen vihapiirroksen sain tänään väsättyä: https://ryppyjareika.blogspot.fi/2017/08/ryppy-ja-gronmarx.html

  1. Ehdotan yhteistyötä Paavon ja Ryppyreiän välille.Ryppyreiästä piisaa iloa monille, vaikkei kaikki siitä pidäkään (mikähän niitä vaivaa).

 8. Pitäähän salakuljettajille maksaa muuten olet vaarassa eikä vaaraan saa palauttaa.Myöskin helpompi säästää toista kierrosta.tiesettehän että jotkin yksilöt lähtee heti syysmyrskyjen jälkeen uusiksi.helppoa kun et ole oikealla henkilöllisyydellä ollut liikkeellä alunperinkään.

 9. Mahdollisesti jonkinlainen pienempi summa, esim. laivamatkaa varten, voitaisiin huomioida, riippuen henkilön tuloista ja muistakin tekijöistä. Mutta mitään extrarahaa laivamatkaa varten ei olisi tiedossa.

  Onko tässä kyse rasismista?

  Kyllä puhdasta rasismia,tietty ruotsalaiset on ollut jo ties kuinka kauan rasistisia suomalaisia kohtaan ja nyt viime aikoina myäs niitä jotka ruotsia kritisoi.

 10. Kannustaisin Ruotsia maksamaan enemmän palkkaa oikeanvärisille. Vetovoimatekijät nääs.

  Suomalaiset ovat silkka rasite, ei aarre, kuten muslimit. Potku persiille ja mereen. Opetelkaa uimaan, voi huutaa perään. Suomalaisista ei oikein tykätä Suomessakaan, ollaan kuin romanit Romaniassa, roskaväkeä.

 11. Kun tämä rahanjako- ja maailmanpelastuskone joku päivä vääjäämättä ajaa karille – maailmantalouden laman ja/tai tulijoiden liian suuren määrän myötä -, se ei ole mikään pieni pohjakosketus vaan sitten katsotaan, uppoaako koko maa.

 12. Kyllä, kyse on puhtaaksi viljellystä rasismista, sillä ruotsalalaiset ovat valmiita maksamaan suuria summia siitä ilosta, että he pääsevät tummaihoisista eroon. Vaaleaihoisista suomalaisista he eivät ole valmiita luopumaan.

 13. Koska kustannustaso näissä värikkäämmissä maissa on noin puolet, pitäisi länsimaisen sosiaalipummilähtijän saada kaksinkertainen korvaus. Suomessakin perhe saisi noin 16 000 eurolla ihan kelpo startin. (3000e kämppään ja vakuuksiin, 5000 autoon, 1500e kännyköihin, 4000 koti-irtaimistoon ja loput etelänmatkaan)

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.