Afgaanien mielenosoituskamppanjan epäonnistunut mediajippo

13

 

 

Tukhomassa aloitettiin viikolla mielenosoitus palautuksia ja kielteisiä oleskelulupia vastaan. Etupäässä laittomista afgaaneista koostunut porukka aloitti mielenosoituksen kuninkaanlinnan kupeessa Mynttorgilla muutaman sadan hengen vaatimuksilla muuttaa negatiiviset oleskeluluvat positiivisiksi. Kun mielenosoitukseen kokoontui lisää porukkaa, siirsi poliisi sen Södermalmilla Medborgarplatsenille aivan Söderin moskeijan kupeeseen.

 

 

Se mikä on kummallista on se, että ”kansan” rivit ovat alkaneet suhtautumaan vihamielisesti tähän mielenosoitukseen. Sille on olemassa yksi selittävä tekijä, media epäonnistui täysin vaikka se yritti muuta.

Nimittäin alusta alkaen media uutisoi mielenosoitusta yksintulleiden lasten mielenosoituksena. Media satuili kyynelvuotavia juttuja lapsosista, jotka rekka-auton taka-akselin päällä matkasivat toiselta puolen maailmaa turvaan sotaa, vainoa ja kidusta. Äitiäkin oli ikävä. Ja sitten pamahtaa nega. Lapsia pelottaa, heidät tapetaan heti Kabulin lentoasemalla palautuksen yhteydessä. ”ÄLKÄÄ PALAUTTAKO MEITÄ!”

Näitä tarinoita säesti kuvakollaasit, aluksi SVT ja Sverigesradio yrittivät ovelaa. Niiden kuvaajat ottivat ”taidekuvia”, joista ei voinut sanoa juuta eikä jaata. Henkilökuvat oli otettu kaukaa, hämärässä tai muuten olosuhteissa, joissa henkilön ikää ei voitu millään tavalla arvioida.

 

 

Mutta sitten alkoi pursuaminen. Tavalliset ihmiset menivät kesäpäivänä uteliaisuuttaan katsomaan ja mahdollisesti antamaan tukeaan – pillimehua ja keksejä – lapsukaisille, mutta mitä ihmettä. Tori oli täynnä aikuisia miehiä. Missään ei näkynyt yhtä ainutta lasta. Sen jälkeen media muutti taktiikkaa, se alkoi ottamaan kuvia yleistöstä, mutta muutti yksintulleet lapset-termin pelkäksi yksintulleeksi. Joka sekin jokatapauksessa käsitetään ruotsin kielessä yksintulleeksi lapseksi.

 

20663677_1866875916965057_6911441533021248830_n

 

Media siis jatkoi puhumista lapsista, mutta kuvissa oli aikuisia miehiä. Tavalliset ihmiset jakoivat omia ottamiaan kuvia ironisin tekstein, ”Lapset lakkoilee Söderillä.” Jokin tässä oli liikaa tavallisille ihmisille ja nyt mielipide sitten kääntyi lakkoilevia lapsia vastaan.

Media siis epäonnistui täysin. Se satsasi myötätuntoon, mutta saikin vihat niskaansa ja kohteelle ja taas kerran yhden todisteen siitä, että mitä ikinä tahansa ruotsalainen media kirjoittaa, sitä kannattaa tutkia kriittisesti.

 

 

Advertisements

14 thoughts on “Afgaanien mielenosoituskamppanjan epäonnistunut mediajippo

 1. Mitä tahansa ruotsalaismedia kirjoittaa, on se täyttä paskaa – jos aihe sivuaa jollain tavalla kunniakansalaisia. Sama pätee Suomeen. Terveisin, Räätäli.

 2. Lollot! Ja hillosilmä. Mä lupaan et hyppään aina jordaaniin ku joku flirttailee yksintulleilla laps…. mieh… sadist… jihadis… raisk… vmp.

  90 prosenttia tulijoista on imeväisiä… vedin muuten luvun omasta päästä kuten ministerille on Suomessa sopivaa. Ja jotain ne imee joka tapauksessa. Marco Polo huomasi matkoillaan arabiassa että siellä miehet imeskelivät poikia ja toisinpäin. Se oli siellä erittäin yleistä.

  Ei mulla muuta.

 3. …Mitä nämä kierosilmäiset karvaperserökäleet tekevät täällä? Jonottavat vanhainkotipaikkaa?

  1. En ole aivan varma, mutta minulla on sellainen hatarahko aavistus, että heidän maassaolonsa saattaa ehkä jotenkin liittyä avokätiseen sosiaaliturvaan ja heidän näkökulmastaan käsittämättömän löperöön kriminaalipolitiikkaan erityisesti väkivalta- ja seksuaalirikosten yhteydessä.

 4. Nämä ihmemiehethän eivät edes vanhene koskaan (eivät ainakaan jos lukee ”virallisia” julistuksia) – he vain parantavat vanhentuvan pohjoismaisen kansan ikäjakaumaa.. Työt jäisivät suorastaan tekemättä lman heitä..
  Anna mun kaikki kestää (taas).

 5. ”Media satuili kyynelvuotavia juttuja lapsosista, jotka rekka-auton taka-akselin päällä matkasivat toiselta puolen maailmaa turvaan sotaa, vainoa ja kidusta. Äitiäkin oli ikävä. ”

  Jospa mediassa on salanuivia toimittajia, jotka tahallaan pistävät överiksi.

 6. Harvoin näkee noin montaa raiskaajaa yhteiskuvassa. Ruotsi on niin onnekas että ei mitään rajaa! Tytöt pojat ja eläimet saavat kullia niin että kaikki muut maat ovat kateudesta vihreitä.

 7. Katurosvot, huumekauppiaat, perseenmyyjät ja jihadistivärvärit ovat kuulemma iso osa spektaakkelia.
  Poliisi katsoo touhua sormien läpi vaikka matut nauravat poliisin kädettömyyttä eivätkä edes yritä peitellä touhujaan.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.