Mainokset

Suomesta turvapaikan saaneet somalit lomailevat taas kotimaassaan

Kuvakaappaus 2017-08-13 13-37-39

 

Ylen viime syksyisessä uutisessa kerrotaan, että Somaliasta tulleet turvapaikanhakijat osoittivat viime syksynä mieltään kielteisiä turvapaikkapäätöksiä vastaan. Ympäri Pohjois-Suomea pidetyissä mielenosoituksissa oli paikalla reilu sata somalia. Esimerkiksi kuvassa Rovaniemellä oli viitisenkymmentä somalia torikokoustamassa.

Toinen juttu taas on Suomen somalialaisten liiton nettisivulta, jossa 9.8.2017 päivätyssä jutussa joukko somalimiehiä kertoo terveisiään Mogadishusta. Suomen somalialaisten liiton puheenjohtaja Arshe Said, joka on juuri palannut takaisin Suomeen Mogadishun matkaltaan, kertoo:

– Somaliassa oli lämmintä, 32 astetta plussan puolella.

Kyse on siitä, että Pohjoismaiset somaliyhdistykset ovat yhdistyneet ja tavoitteena on perustaa pohjoismaisten veronmaksajien kustantamana kultuuriyhdistys Mogadishuun. Puheenjohtaja Said toivookin, että hanke saisi tuulta alleen ja rahoitushakemukset hyväksyttäisiin.

Samalla kun Somalidelegaatio oli vierailulla kotimaassaan, se tapasi myös siellä lomalla olleita suomensomalialaisia. Yhteisessä kokouksessa oli 35 Somaliaan muuttanutta paluumuuttajaa ja Suomesta lomalla olleita somaleita.

 

Suomesta turvapaikan saaneita somaleja lomamatkalla kotimaassaan delegaation kahvitustilaisuudessa

 

Somaliliitto

Mainokset

16 Comments on Suomesta turvapaikan saaneet somalit lomailevat taas kotimaassaan

 1. Anonyymi // 13/08/2017 14:09 // Vastaus

  Kotoutuminen ei näytä olevan kovin pitkällä; miehet ja naiset eri pöydissä. Mitään vahinkoa ei siis ole tapahtunut ja voisivat hyvin palata takaisin. Suomalaisten ei tulisi rahoittaa tällaista pelleilyä ja elintasoturismia, mutta tyhmemmän evääthän syödään aina ensin ja ilmeisesti somalit lähtevät vasta sitten, kun valtio lainansaanti loppuu, eikä taikaseinä enää sylje seteleitä.

  Tykkää

  • Valtsu // 13/08/2017 14:55 // Vastaus

   Tämä kuulostaa niin käsittämättömältä multikultilta, että vaikea kuvitella sen jäävän ilman rahoitusta. En kovin mieluusti äänestäisi persuja, mutta kai se on ainoa toivo saada tällaiset proggikset loppumaan.

   Mitähän koko toiminnalla ollaan tavoittelevinaan? Somalialaisen kulttuurin esittelyä somaleille? Onkohan askeltakaan otettu ilman maksimaalista verorasitusta?

   Tykkää

   • Qroquius Kad // 13/08/2017 18:34 // Vastaus

    Kenen sitten uskoisit kykenevän vastustamaan Suomen islamisaatiota eduskunnassa tehokkaammin kuin Jussi Halla-ahon johtamien Perussuomalaisten?

    Tykkää

    • Valtsu // 13/08/2017 20:20 // Vastaus

     Siinähän se onkin, että kukaan muu ei edes yritä. Persuissa on kuitenkin sen verran runsaasti huru-ukkoja ja -akkoja, etten kovin mielelläni näkisi heidän hoitavan Suomen asioita.

     Tykkää

     • näinsemenee // 27/10/2017 08:32 // Vastaus

      Äänestyskäyttäytymistä on pakko muuttaa, jos meinaa vä’hänkään saada vaikeutettua kehitysmaiden Suomeen tunkeutumista.
      Pikku ikäni olen kepua äänestänyt,mutta ei siellä ole ainuttakaan ihmistä joka tosiaan julkisesti vastustais tätä Suomen islamisointia.Niin että jatkossa on äänestettävä niitä,jotka haluavat ja uskaltavat tätä menoa toppuuttaa.Silloin siinä eittämättä ensimmäisenä tulee Jussi Halla-ahon lailla ajattelevat ihmiset mieleen.

      Tykkää

 2. Valtsu // 13/08/2017 14:40 // Vastaus

  Höpöhöpö-kulttuurikeskus on nerokas veto: voi samaan aikaan hengailla Mogadishussa ja vetää eurooppalaista liksaa. En tiedä, miten saadaan selitettyä kulttuurikeskus paikkaan, josta ollaan ns. paossa, mutta selityksen määrästä se ei ainakaan ole kiinni.

  Tykkää

  • Itämaan // 13/08/2017 16:54 // Vastaus

   Juu, kyllä somaleilta innovatiivisuutta riittää. Valitettavasti se vain kohdistuu verovarojen kuppaamiseen. Ja tietty työn ja suomen kielen taidon välttelyyn.

   Tykkää

 3. Joe Langley // 13/08/2017 17:16 // Vastaus

  Koko Suomen kansa on lauma täydellisiä kyrpiä kun rahojansa näille vuohennussija mutakuonoille jakavat.

  Tykkää

  • Qroquius Kad // 13/08/2017 18:37 // Vastaus

   Niinhän me ollaan. Joten katsotaan vaan ensin peiliin ja mennään sitten nurkkaan häpeämään sitä että ollaan vain täydellisiä kyrpiä sen sijaan, että edes yritettäisiin tehdä asialle jotain?

   Tykkää

 4. Maan suola ja kerma // 13/08/2017 17:17 // Vastaus

  On neljä mitä en vaihda: Turun Sinappi, muija, suomisompanssit ja Sipilä.

  Tykkää

 5. mike lake // 13/08/2017 17:19 // Vastaus

  Joskus ajattelin,että näihin uutisiin turtuu,mutta ei saatana turru pikemminkin päin vastoin.
  Ps.Vituttaa kuin pientä oravaa ja se meinaan ei ole vähän se.

  Tykkää

 6. 100v ja 100 000 sompanssia- siinäpä se resepti menestykseen // 13/08/2017 17:19 // Vastaus

  Suomalia 100 vuotta. Osanottoni kaikille kuolleille ja eläville korpisotureille.

  Tykkää

 7. Junttilan Jokke // 13/08/2017 18:42 // Vastaus

  Somalit on tehneet tätä kautta aikojen, niin kauan kuin niitä on Suomessa ollut. Suomen sinisilmäinen meno suorastaan kutsuu tänne noita makaamaan sossurahoilla ja nostavat ihan helvetin paljon enemmän rahaa yhteiskunnalta kuin yksikään suomalainen. Kunnon kaksinaamaisia paskiaisia. Edelleen myös lapset kasvatetaan nyhtämään kaikki ilmainen raha ja avustus sekä halveksimaan suomalaisia ja Suoma. Me ollaan täällä ainoastaan sitä varten että saavat pumpattua meiltä mahdollisismman paljon rahaa. Ja tämä on fakta.

  Tykkää

  • Qroquius Kad // 13/08/2017 21:47 // Vastaus

   Fakta on myös se, ettei se ole hullu joka vaatii mahdottomia, vaan se joka vaatijalle kaiken vastaan panematta antaa.

   Tykkää

 8. peekoo // 14/08/2017 22:40 // Vastaus

  Yks, SuomenSomali sanoi ”julkkikset” mettässä ohjelmassa epäonnistuneessa tehtävässä jossa molskahti järveen, että tämä oli tänä vuonna ensimmäinen kerta kun kävin Suomessa uimassa.

  Somali oli siis lomaillut joka Somaliassa tai muuten vaan Raha-automaattiyhdistyksen piikkiin ulkomailla. Somalithan saavat muutenkin kerran vuodessa ”kelalta” kuukauden lomailurahat haluamaansa lomaparatiisiin, koska pitäähän kerran vuodessa kesälomaa viettää.

  Useat viettävät lomansa Espanjassa ja ”Somalibisnesmiehet” viettävät Somaliassa joka on heidän mukaansa kaunein ja parhain paikka maan päällä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: