Suomesta turvapaikan saaneet somalit lomailevat taas kotimaassaan

0

Kuvakaappaus 2017-08-13 13-37-39

 

Ylen viime syksyisessä uutisessa kerrotaan, että Somaliasta tulleet turvapaikanhakijat osoittivat viime syksynä mieltään kielteisiä turvapaikkapäätöksiä vastaan. Ympäri Pohjois-Suomea pidetyissä mielenosoituksissa oli paikalla reilu sata somalia. Esimerkiksi kuvassa Rovaniemellä oli viitisenkymmentä somalia torikokoustamassa.

Toinen juttu taas on Suomen somalialaisten liiton nettisivulta, jossa 9.8.2017 päivätyssä jutussa joukko somalimiehiä kertoo terveisiään Mogadishusta. Suomen somalialaisten liiton puheenjohtaja Arshe Said, joka on juuri palannut takaisin Suomeen Mogadishun matkaltaan, kertoo:

– Somaliassa oli lämmintä, 32 astetta plussan puolella.

Kyse on siitä, että Pohjoismaiset somaliyhdistykset ovat yhdistyneet ja tavoitteena on perustaa pohjoismaisten veronmaksajien kustantamana kultuuriyhdistys Mogadishuun. Puheenjohtaja Said toivookin, että hanke saisi tuulta alleen ja rahoitushakemukset hyväksyttäisiin.

Samalla kun Somalidelegaatio oli vierailulla kotimaassaan, se tapasi myös siellä lomalla olleita suomensomalialaisia. Yhteisessä kokouksessa oli 35 Somaliaan muuttanutta paluumuuttajaa ja Suomesta lomalla olleita somaleita.

 

Suomesta turvapaikan saaneita somaleja lomamatkalla kotimaassaan delegaation kahvitustilaisuudessa

 

Somaliliitto

16 thoughts on “Suomesta turvapaikan saaneet somalit lomailevat taas kotimaassaan

 1. Kotoutuminen ei näytä olevan kovin pitkällä; miehet ja naiset eri pöydissä. Mitään vahinkoa ei siis ole tapahtunut ja voisivat hyvin palata takaisin. Suomalaisten ei tulisi rahoittaa tällaista pelleilyä ja elintasoturismia, mutta tyhmemmän evääthän syödään aina ensin ja ilmeisesti somalit lähtevät vasta sitten, kun valtio lainansaanti loppuu, eikä taikaseinä enää sylje seteleitä.

  1. Tämä kuulostaa niin käsittämättömältä multikultilta, että vaikea kuvitella sen jäävän ilman rahoitusta. En kovin mieluusti äänestäisi persuja, mutta kai se on ainoa toivo saada tällaiset proggikset loppumaan.

   Mitähän koko toiminnalla ollaan tavoittelevinaan? Somalialaisen kulttuurin esittelyä somaleille? Onkohan askeltakaan otettu ilman maksimaalista verorasitusta?

   1. Kenen sitten uskoisit kykenevän vastustamaan Suomen islamisaatiota eduskunnassa tehokkaammin kuin Jussi Halla-ahon johtamien Perussuomalaisten?

    1. Siinähän se onkin, että kukaan muu ei edes yritä. Persuissa on kuitenkin sen verran runsaasti huru-ukkoja ja -akkoja, etten kovin mielelläni näkisi heidän hoitavan Suomen asioita.

     1. Äänestyskäyttäytymistä on pakko muuttaa, jos meinaa vä’hänkään saada vaikeutettua kehitysmaiden Suomeen tunkeutumista.
      Pikku ikäni olen kepua äänestänyt,mutta ei siellä ole ainuttakaan ihmistä joka tosiaan julkisesti vastustais tätä Suomen islamisointia.Niin että jatkossa on äänestettävä niitä,jotka haluavat ja uskaltavat tätä menoa toppuuttaa.Silloin siinä eittämättä ensimmäisenä tulee Jussi Halla-ahon lailla ajattelevat ihmiset mieleen.

 2. Höpöhöpö-kulttuurikeskus on nerokas veto: voi samaan aikaan hengailla Mogadishussa ja vetää eurooppalaista liksaa. En tiedä, miten saadaan selitettyä kulttuurikeskus paikkaan, josta ollaan ns. paossa, mutta selityksen määrästä se ei ainakaan ole kiinni.

  1. Juu, kyllä somaleilta innovatiivisuutta riittää. Valitettavasti se vain kohdistuu verovarojen kuppaamiseen. Ja tietty työn ja suomen kielen taidon välttelyyn.

 3. Koko Suomen kansa on lauma täydellisiä kyrpiä kun rahojansa näille vuohennussija mutakuonoille jakavat.

  1. Niinhän me ollaan. Joten katsotaan vaan ensin peiliin ja mennään sitten nurkkaan häpeämään sitä että ollaan vain täydellisiä kyrpiä sen sijaan, että edes yritettäisiin tehdä asialle jotain?

 4. Joskus ajattelin,että näihin uutisiin turtuu,mutta ei saatana turru pikemminkin päin vastoin.
  Ps.Vituttaa kuin pientä oravaa ja se meinaan ei ole vähän se.

 5. Suomalia 100 vuotta. Osanottoni kaikille kuolleille ja eläville korpisotureille.

 6. Somalit on tehneet tätä kautta aikojen, niin kauan kuin niitä on Suomessa ollut. Suomen sinisilmäinen meno suorastaan kutsuu tänne noita makaamaan sossurahoilla ja nostavat ihan helvetin paljon enemmän rahaa yhteiskunnalta kuin yksikään suomalainen. Kunnon kaksinaamaisia paskiaisia. Edelleen myös lapset kasvatetaan nyhtämään kaikki ilmainen raha ja avustus sekä halveksimaan suomalaisia ja Suoma. Me ollaan täällä ainoastaan sitä varten että saavat pumpattua meiltä mahdollisismman paljon rahaa. Ja tämä on fakta.

  1. Fakta on myös se, ettei se ole hullu joka vaatii mahdottomia, vaan se joka vaatijalle kaiken vastaan panematta antaa.

 7. Yks, SuomenSomali sanoi ”julkkikset” mettässä ohjelmassa epäonnistuneessa tehtävässä jossa molskahti järveen, että tämä oli tänä vuonna ensimmäinen kerta kun kävin Suomessa uimassa.

  Somali oli siis lomaillut joka Somaliassa tai muuten vaan Raha-automaattiyhdistyksen piikkiin ulkomailla. Somalithan saavat muutenkin kerran vuodessa ”kelalta” kuukauden lomailurahat haluamaansa lomaparatiisiin, koska pitäähän kerran vuodessa kesälomaa viettää.

  Useat viettävät lomansa Espanjassa ja ”Somalibisnesmiehet” viettävät Somaliassa joka on heidän mukaansa kaunein ja parhain paikka maan päällä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.