Kranaatti-isku moninkertaistuneet Ruotsissa viime vuosien aikana

0
goteborg-rajahdys
Kranaatti-isku tappoi pikku pojan Göteborgissa viime vuonna.

 

Käsikranaattien käyttö aseena on tullut Ruotsissa niin arkiseksi asiaksi, että sitä ei enää edes uutisoida joka päivä, kuten viime vuoden aikana, jolloin kranaatti-iskut saivat ihan uudet mittasuhteet.

Esimerkiksi kesäkuussa räjäytettiin halmstadilaisessa autotallissa viisi henkilöautoa lunastukseen kraanaateilla. Yksi auton omistaja kuuli tallista räjähdyksiä ja mennessään tarkistamaan asiaa, huomasi usean auton saaneen erilaisia vahinkoja. Tutkimuksissa selvisi, että talliin oli heitetty käsikranaatteja.

Vuonna 2014 Ruotsissa tehtiin kahdeksan (8) kranaatti-iskua, mutta näissä yksikään kranaatti ei räjähtänyt. Kun asiaa harjoiteltiin niin vuonna 2015 saatiin jo 48 iskua, joissa 10:ssä tapauksessa kranaatti räjähti. Vuonna 2016 tehtiin sitten 52 iskua, joissa 27:ssä tapauksessa kranaatti teki mitä piti, eli räjähti.

Hengiltä ollaan saatu yksi henkilö ja loukkaantuneita on kaksi tiedettyä tapausta.

m75
M75

Poliisin mukaan kranaatteja on koko maassa, joten kyse ei ole mitenkään yksin suurkaupunkien ongelma, kuten Halmstadin tapaus osoittaa. Suurin osa kranaateista tulee entisen Jugoslavian alueelta ja tunnetuimmat mallit ovat M75 ja M52. Kranaattien kerrotaan olevan vanhoja ja niiden toiminta on hyvin epävarmaa, sillä kukaan ei tiedä miten niitä on vuosien ajan säilytetty.

 

Suurimmaksi syyksi kranaattien yleistymiseen kerrotaan olevan se, että niitä on niin helposti saatavilla. Lisäksi kranaatit ovat halpoja ja uusruotsalaiset gangsterit ovat hyvin provosoitavissa hankkimaan niitä. Kun yksi gangsta ostaa kranaatin niin muut menettävät rispektin jos ei itse hanki myös kranaatteja.

9 thoughts on “Kranaatti-isku moninkertaistuneet Ruotsissa viime vuosien aikana

  1. Valtava nousu syyrialaisten (278) ja eritrealaisten (151) määrissä. Toivottavasti ovat vain lennätettyjä taakanjakokiintiöläisiä eikä mukana ole tuoreinta Italian invaasiota. Täytyykin tarkkailla tilannetta.

 1. Miten mä muistelisin, että mun lapsuusaikana Ruotsissa EI ollu MINKÄÄNNÄKÖISTÄ kranaattiongelmaa?

 2. Aikana ennen musuja ei ollut kranaattiongelmia, veitsiongelmia eikä joukkoraiskausongelmia.

  1. Ei ollut oikeastaan mitään ongelmia. Nyt on pelkästään ongelmia. Ja paljon pahempia.

   1. Ongelmat on helppo selvittää.
    Ongelmat ovat yksiselitteisiä päin vastoin kuin haasteet.
    Euroopalla ei ole haasteita, vain ongelmia. 🙂

 3. Se hauska asia on,arvatkaa mitä…?

  Dadaa!
  Käsikranaatti luokitellaan Ruotsissa vain ja ainoastaan ILOTULITTEEKSI,joten niitä voi kannella repussa ja poliisi ei voi mitään.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.