Laittomasta maahantulijasta ministeriksi-ruotsalainen unelma

13

ardalan_shekarabi_resize_cs_627_4141

 

Vuonna 1978 syntyi Iso-Britanniassa Manchesterissa muuan Ardalan Shekarabi. Poika sai Britannian kansalaisuuden. Myöhemmin poika muutti äitinsä kanssa Iraniin, jossa varttui 11-vuotiaaksi. Ardalan Shekarabi tuli äitinsä kanssa Ruotsiin vuonna 1989 kun äiti haki Ruotsista poliittista turvapaikkaa.

Vuonna 1989 heille ei kuitenkaan myönnetty turvapaikkaa eikä siten oleskelulupaa. Äiti ja poika painuivat maan alle. Heistä tuli yksiä niistä tuhansista laittomista maahantulijoista, joita tänäkin päivänä elää Ruotsissa kymmeniä tuhansia.

Vuonna 1991 parin vuoden piileskelyn jälkeen laitettiin uusi lotto vetämään. Tällä kertaa myönnettiin oleskelulupa humanitäärisin syin.

Ardalan Shekarabi on hyvin poikkeuksellinen henkilö. Hänen lähtökohtansa eivät siis olleet mitkään hyvät. Odotus tulevaisuudelle oli autonpolttaja-gangsta. Mutta toisin kävi. Laittomasta maahantulijasta, entisestä Britannian kansalaisesta, kasvoi tunnollinen aikuinen, joka on tällä hetkellä Stefan Löfvenin hallituksessa siviiliministerinä. Hän on sosiaalidemokraatti.

Tältä pohjalta voi arvioida joitakin ruotsalaisen yhteiskunnan päätöksiä. Ardalan Shekarabi on yksi, mutta heitä on myös muita. On hyvin ymmärrettävää keitä kohtaan Shekarabi tuntee sympatiaa.

Advertisements

14 thoughts on “Laittomasta maahantulijasta ministeriksi-ruotsalainen unelma

 1. Paavo, mitä Ruotsissa kuuluu siviiliministerin toimialaan? Onko hän puolustusministerin vastapaino, sivariministeri, vai jonkinlainen vastapaino siviilihenkilölle? Omituinen virkanimike.

  Käytit ilmaisua ”entinen Britannian kansalainen”. Vaikea kuvitella, että hän olisi luopunut eurooppalaisesta kansalaisuudesta sen kerran saatuaan. Onko hän nyt siis (vain) Ruotsin kansalainen? Salliiko Ruotsin lainsäädäntö kaksoiskansalaisuuden ministereille ja jos, miksi ihmeessä hän todellakin olisi luopunut brittikansalaisuudesta. Onko hänellä mahdollisesti myös Iranin kansalaisuus äidin peruina? Isän läsnäolosta perheen elämässä ei ollut mainintaa, ehkäpä isän poissaolo osaltaan selittää sen että Ardalanista tuli kunnon ministerimies.

  Mitä Ruotsi edellä, sitä Suomi perässä. Uusi hallitus tiedossa vajaan parin vuoden kuluttua. Jos käy hyvä herra/rouvaonni, nähnemme siellä iloset kaksoiskansalaiset Ozan Yanarin, Nasima Razmyarin ja Husun. Keidenkähän etuja he mahtavat ajaa? Blogiensa perusteella ei ihan suomalaiset tule ensimmäisinä mieleen…

  1. Ruotsinkielinen Wikipedia kertoo siviiliministeristä tällaista:

   Civilministern var tidigare chef för Civildepartementet, vilket bytte namn till Inrikesdepartementet 1996, och som i sin tur upphörde 31 december 1998. Dess ärenden fördelades på flera andra departement, bland annat Finansdepartementet och Näringsdepartementet.

   Det fanns även ett Civildepartement mellan 1840 och 1920, som dock handlade andra ärenden, bland annat handel, industri och kommunikationer. 1920 lades det departementet ner, varvid Socialdepartementet och Kommunikationsdepartementet bildades och tog över dess ärenden.

   Regeringen Reinfeldt återinförde efter riksdagsvalet 2010 civilministerposten, som tilldelades Stefan Attefall (KD), då placerad på Socialdepartementet. Civilministerns ansvarsområdena blev alla frågor om kommuner och landsting som tidigare legat under Finansdepartementet. I regeringen Stefan Löfven innehar Ardalan Shekarabi posten, nu åter placerad i Finansdepartementet.

  2. Minä henkilökohtaisesti en auta nuita mainittuja matuja ministereiksi äänestämällä nuiden puolueita.Parempaa neuvoa en osaa antaa kun että jätetään ( Suomen mädättäjiä ) äänestämättä.

 2. Pelkästään pärstäkertoimen perusteella:
  herttainen ja miellyttävä, eli hyväksikäytettävä hölmö.

  Kuka käyttää hyväksi, se on kiinnostavaa. Tyyppi itse ei mitenkään.

 3. Ruotsissa tarvitaan meriittejä tulla ministeriksi ja hänelle ne ovat kavallukset nuorisojärjestön kassasta.
  Oivaa ministeriainesta!

  Ardalan Shekarabi (S) är ny civilminister. Han var fram till 2005 ordförande i ungdomsförbundet SSU. Men efter flera skandaler tvingades han bort från posten.

  Uppsala Nya Tidning avslöjade 2004 att Shekarabi använt pengar som skulle gått till integrationsprojekt till sin egen kampanj till att bli SSU-ordförande.

  DN publicerar senare dokument som visar överföringarna till kampanjkontot. Pengarna har använts till taxiresor, krogbesök och spritköp. Shekarabi har haft kontokort till kopplat till kontot.

  2005 avslöjades att flera SSU-distrikt friserat sina medlemssiffror för att få högre bidrag. Shekarabi tog inget ansvar för medlemsfusket men flera distrikt krävde öppet hans avgång. Han avgick vid kongressen 2005.

 4. Mikäs kumma tuo, pääseehän meilläkin pormestariksi monta kertaa tuomittu rikollinen (Jan Vapaavuori) ja lukekaapa miten hän haistattaa suomalaisille paskat ”Tarvitseeko ravintolahenkilökunnan pääkaupunkiseudulla mielestäsi osata suomea? Espoossa puhutti taannoin henkilökunnan kielitaito.- Ei tietenkään tarvitse. Jos asiakkaat eivät pidä henkilökunnan kielitaidosta, he voivat mennä muualle.” No niinhän me mennäänkin, saa#%&n kebabpaikat ja muut roskaravintolat kierretään kaukaa.

 5. Nykysin kaikki nyyhkytarinat ovat niin tätä päivää. Tämänpäivän riippuvaiset someihmiset tarvisevat päivän tyrskimishetken ja kyynelkanavien aukaisujutun heti aamusta, näin päivä lähtee paremmin rullamaan. Myös kun joku mielestään kärsii vääryttä, laitetaan se heti nettiin ja somemaailma saa ällistellä, äimistellä ja kommentoida ja joistain jutuista tulee oikein myrsky, johon jopa presidentti ottaa kantaa, olkoonkin että asia on paskan mitätön ja tarkoituksenhakuinen. Mutta se on tätä päivää.

 6. Ruotsin Lööperin ja Shekarabin sossuhallituksen mielestä on ihan OK että analfabeetit sotapakolaiset saavat uusia paritaloja kun taas opiskelijat tyrkätään koulun jumppasaliin asuntojen puutteessa (pakoloisilla on etuoikeus kaikkeen). Ihmisiä joista ei koskaan tule olemaan muuta kuin kustannuksia pallutetaan ja omia nuoria ja tulevaisuuden toivoja kohdellaan kuin arvotonta roskaa:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/sovsalar-blir-akutboende-for-hemlosa-studenter

 7. Juuri nyt pitää Alliansen lehdistötilaisuutta. Alliansen (M, C, KD, L) haluaa satsata
  ”Sisäänpääsytyöpaikkoihin” (Inträdesjobb) joissa palkka 14000-16000kr kuussa ja joissa työtä tehdään 70% ajasta ja opiskellaan 30%. Sanokaa minun sanoneen ettei tuo tule kelpaamaan matuille vaikka moni kantis ja eläkeläinen joutuu elämään pienemmällä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.