Malmössa kuluvan vuoden aikan 80 täysi-ikäisiin kohdistunutta raiskausta

13

Malmössa on tehty kuluvan vuoden 2017 aikana 80 raiskausta. Luku kattaa vain yli 18-vuotiaisiin naisiin kohdistuneet raiskaukset, joista on tehty rikosilmoitus. Luvussa ei ole mukana alaikäisiin kohdistuneita raiskautapauksia kuten luonnollisestikaan ei myös tapaukset, jotka eivät ole tulleet poliisin tietoon.

Viime sunnuntaina raiskattiin nuori nainen malmöläisessä yökerhossa. Teko tapahtui joskus klo 03.00 jälkeen ravintolan terassilla. Terassi oli auki klo 05.00 asti. Tapahtuman tiimoilta kiinniotettiin 45-vuotias mies, joka vangittiin teosta.

Malmöpoliisin perheväkivaltayksikön päällikkö Stina Karlgrund kertoo, että tämäntapaiset seksuaaliset päällekarkaukset ovat hyvin yleisiä Malmön yöelämässä.

– Ainoa vaikeus on se, että teoille ei saada koskaan silminnäkijöitä ja silloin meidän on pakko edetä niillä todisteilla, joita on, esimerkiksi naisen vammoilla tms jos niitä on. Säännöllisesti naiset eivät kuitenkaan tee ilmoitusta heti paikanpäällä vaan seuraavana päivänä, jolloin ovat suihkutelleet DNA:t ja muut todisteet pois. Naisten pitäisi tehdä rikosilmoitus heti.

Malmön 13:sta kuluvan vuoden puskaraiskauksesta yksikään ei ole toistaiseksi johtanut syytteisiin. Joissakin tapauksissa tutkinta on kesken.

Stina Karlgrundin mukaan raiskaustapaukset ovat hyvin haastavia ja yleisin raiskaus tapahtuu kuitenkin kotona:

– Suurin osa raiskauksista tapahtuu puolison tai poikaystävän toimesta. Näissä tapauksissa vaatii monta kuulustelua, ennenkuin uhri uskaltaa kertoa, että kyseessä oli tosiaankin puolison tai rakkaan tekemä raiskaus.

Advertisements

5 thoughts on “Malmössa kuluvan vuoden aikan 80 täysi-ikäisiin kohdistunutta raiskausta

 1. Ruotsistanin polpo se taas ryhdikkäästi tukee punaviherterroria ja islamonatseja lässyttämällä suurin osa sitä ja suurin osa tätä mantraansa.Oksettavaa.Olisi nyt vielä heittänyt klassikon: ehkä näistä vaan ilmoitellaan enemmän.

 2. Ennen ehkäisyssä luotettiin varmoihin päiviin. Kait tässäkin tapauksessa joku ne osaa laskea ja naisille kertoa.

 3. Ongelma on siis siinä että raiskatut eivät ilmoita tarpeeksi ajoissa. Kuulostaa Ruotsin poliisilta.

  1. Mikä siinä kuulostaa ”Ruotsin poliisilta”? Ongelma on täsmälleen sama kaikissa maissa, joissa raiskaaminen on rikos:

   kun nainen on raiskattu, hän menee kotiinsa (ellei ole siellä jo) ja siellä ensimmäiseksi suihkuuun kuuratakseen itsensä putipuhtaaksi, koska hänellä on raiskauksen jälkeen niin likainen olo. Seuravaaksi hän joko pyykkää tai heittää kokonaan pois rikoksen aikana päällä olleet vaatteensa, koska ne muistuttavat häntä teosta jonka hän haluaisi tapahtumattomaksi.

   Se ei sellaiseksi kuitenkaan muutu, joten nainen menee lopulta tekemään rikosilmoituksen viikon kuluttua tai vielä myöhemmin, jolloin hänen raiskauksessa saamansa fyysiset vammat ovat jo parantuneet. Mitään muitakaan todisteita ei enää ole, ei raiskaajan DNA:ta eikä vaatekuituja uhrissa eikä hänen vaatteissaan.

   Pitäisikö tämän jälkeen raiskauksesta tuomita joku mies, jota nainen syyttää tekijäksi ilman mitään todisteita miehen syyllisyydestä? Jos pitää, voidaanko sitten vaikkapa Paavo Tajukangas tuomita elinkautiseen Olof Palmen murhasta, jos mitään todisteita ei kerran tarvita, ainoastaan jonkun väittämä Paavon syyllisyydestä?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.