Mitä EU:n sisäiselle turvapaikkapolitiikalle tapahtuu, jos laittomat karkaavat Ruotsiin?

0

20767737_1487727387983148_5533085146049911189_n.png

 

On mielenkiintoista pohtia mitä käytännössä tapahtuu jos turvapaikanhakijoiden massamarssi Ruotsiin toteutuu. Nimittäin vapaa liikkuvuus Schengen-maiden sisällä koskee vain Schengen-maiden kansalaisia tai muita sellaisia henkilöitä, joilla on esimerkiksi oleskelulupa jossain toisessa Schengen-maassa. Näin ollen Schengen-alueen ulkopuolelta tullut henkilö tarvitsee matkustaessaan Ruotsiin ainakin voimassaolevan passin ja mahdollisesti viisumin.

Lisäksi Pohjoismaiden välillä oleva passi- ja liikumisvapaus koskee vain jonkin toisen Pohjoismaan kansalaista tai maassa oleskeluluvan saanutta henkilöä. Se ei siis koske laittomati maassaolevia henkilöitä.

Jos vertaa tätä tilanteeseen, jossa Suomen kansalainen yrittää matkustaa Ruotsiin tai Viroon niin matka tyssää satamaan ilman voimassaolevaa henkilöllisyystodistusta. Periaatteessa suomalainen asetetaan näin jälleen kerran eriarvoiseen asemaan suhteessa kolmansista maista laittomasti tulleisiin henkilöihin. Laki näin ollen ei olisi kaikille sama.

Edelleen jos Ruotsi ottaa tulijat vastaan sekä heidän turvapaikkahakemuksensa, mitä tästä seuraa? Se, että koko Euroopan yhteinen turvapaikkasysteemi romahtaa viimeistä piirtoa myöten kasaan, jos se nyt ylipäätään on edes ollut kasassa vuosiin. Sen jälkeen jokainen maa voi vedota tilanteeseen ja sitä myöten mahdollisesti alkaa jonkinlainen ”hajoaminen”.

Tullaanko lopulta siihen ikäänkuin välimallin tilanteeseen, jossa jokainen maa katsoo toimivansa kuten haluaa ja aletaan sorvaaman uutta yhteiskuntasopimusta.

27 thoughts on “Mitä EU:n sisäiselle turvapaikkapolitiikalle tapahtuu, jos laittomat karkaavat Ruotsiin?

  1. En usko minäkään vielä tälläsyönnillä että lähtevät.
   Mutta Ruotsistahan nuo on tulleetki,että nuinpäin
   vapaa liikkuvuus toimi.Suomeen pääsi laittomasti
   tulemaan läpi turvallisen Ruotsin ja usean muun
   turvallisenmaan läpi vastoin sopimuksia.

   Eiköhän nyt vain ole viisainta heittää puheet pois laeista ja sopimuksista,
   miksi ne nyt pitäisivät kun ne ei aiemminkaan pitäneet.
   Kulkekoot vain terroristit kuin varpusparvet pitkin Eurooppaa kenenkään
   estelemättä.

 1. Vaikeita kysymyksiä.minä voin tarjota lämmintä itkua jos ei rupea vapaaliikkuvuus toimimaan.

 2. EU ei ole tehnyt mitään tälle laittomalla liikkumiselle alueellaan. Nuo suomeen 2015 tulleet matut ovat tulleet lähes kaikki Ruotsin kautta joten ne voisi Dublinin sopimuksesen nojalla palauttaa heti takaisn. Turun tappaja oli ollut Saksasasa ja merkattu sinne. Miksi Suomi otti avosyli tämän tappajan vastaan eikä palauttanut välittömästi rajalta.Tai se kertoo ettei suomen rajavalvonta ole ajan tasalla ja virkamiesvaihdoksia on tehtävä välittömästi että saadaan vuotavat rajat kuriin. Kaljan liikatuontia kyllä kytätään ahkerasti ja siihen uhrataan resursseja mutta murhaajat ja jihadistit kävelevät vapaasti rajan yli.

  Suomen nykinen hallitus on kyvytön toimimaan tai on tahallaan sopinut Ruotsin hallituksen kanssa näistä siirroista joka taas haiskahtaa maanpetturuudelta ja voisi erota tietoisen vahingon aiheuttamisesta suomelle. Myös omaisuudet takavarikkoon koska Suomen valtiolle on aiheutettu mittavat taloudelliset vahingot.

  1. Juu on se ihme, ettei rajavalvontaa ja passintarkastuksia saada pelittämään länsirajalla, nuuskanostajia kyllä kytätään etteivät vaan vahingossakaan kehtaa tuoda ylimääräistä. Samoin kuin etelän satamissa kytätään oluen, viinien, viinojen ja tupakan mahdollisia salakuljetusyrityksiä, näihin kyllä riittää tullimiehiä.

   Valtio on joskus todella mustasukkainen verorahojen perään, mutta se on voi voi jos Virossa ja Latviassa noi maksavat vähemmän johtuen elintasoerosta ja alkoholiverotuksesta. Eli se siitä tavaroiden vapaasta liikkuvuudesta EU-jäsenmaasta toiseen.

   Pääomien suhteen eräät ketkut osaavat kyllä hyödyntää porsaanreiät verolaeissa, ja sitten siirrellään rahoja veroparatiiseihin. Tästä on myös hassulta kalskahtava sana ”neutral taxation”. Tätä dokkaria kun katsoo, niin veronmaksuhalukkuus senkuin paranee….

  1. Minäkään en usko, että lähtevät ennen kuin näen, mutta käsittääkseni Ruotsissa on edelleen sosiaalinen itsemurha sanoa turvapaikanhakijoista poikkipuolista sanaa. Suomessa saa – ehkä – kaarrellen arvella, että noinkohan vetreäkuntoinen marokkolainen tai albanialainen on se maailmassa hätää kärsivä ihminen. Sikäli Ruotsissa voi saada enemmän paijauksia ja siellä on kuitenkin kotoisen oloisia sotatilassa olevia Persestan-lähiöitä. Toivossa eletään – siinä säästetään äkkiseltään vähintään kymmeniä miljoonia, jos lähtijöitä oikeasti löytyy. Voi vaikka perua säästöt vammaisilta.

   Marjaanasta en suht selkeänä mielenterveystapauksena viitsi hirveästi sanoa, mutta Tansanian ihanuutta ylistäneitä voisi sen verran ruoskia, että vaikka ihmiset kuinka hymyilisivät, oma hymy voi taittua siihen, kun tansanialainen alkaa esittelemään albiinosta tehtyä amulettiaan – ja näistä kovahintaisista albiinotaikakaluistahan Tansania on viime vuosina julkisuutta saanut. Etta jos on lapselta sattunut geenivirheen takia pigmentti puuttumaan, niin teuraaksi on pantu. En ole kuullut, että räntäsateessa lompsiva hymytön Virtanen olisi tehnyt samaa.

 3. Aihetta vähän sivuten ihmetyttää miten Saksassa poliisilla kiinniollut marokkolainen on voinut päätyä turvapaikanhakijaksi Turkuun? Luulisi että jos ei ole hakenut turvapaikkaa Saksassa niin olisi käännytetty Marokkoon laittomana maassaolijana ja jos on hakenut siellä turvapaikka niin miten oli Turussa eikä Saksassa. Tuota voisi Soinin Timppa kysellä Saksasta. Mielestäni on Dublinin sopimuksen hengen vastaista se ettei turvapaikkakäsittelyn yhteydessä Suomen viranomaisilla ollut tietoa Saksan pään tapahtumista ja ettei ko. henkilöä voitu palauttaa Saksaan. Tällaisiako on nuo pyhät muuttamattomat kansainväliset sopimukset?

  Vai voisiko noita sopimuksia muuttaa kun ne kuitenkin ovat ihmisten kirjoittamia toisin kuin luonnonlait joiden alkuperä on osin hämärän peitossa?

  1. Eikös tällä Turun puukkosankarilla ollut monta identiteettiä Saksassa? Että kun hän kärähtää yhdellä nimellä, niin vaihdetaanpas pikapikaan nimeä. Sen takia noita on vaikeaa saada poistettua maasta, vaikka tekisivät pikkurikoksia sarjana. Niin sehän olisi rasismia ja ihmisoikeuksien vastaista jos tuollainen tyyppi poistettaisiin pakolla maasta!

   Ja mitä noihin multi-persoonallisuustyyppeihin tulee, niin sen avulla on sitten näppärää kerätä sosiaalitukia 4-5 ihmisen edestä per kuukausi. Kyllä siinä ihan hyville liksoille pääsee jos on tarpeeksi röyhkeä. Ja tämän me maksamme verojen muodossa eli käytännössä maksamme jo nyt ”jitzaa” muslimeille….

  2. Ei. Ne todellisuudessa olemassaolevat kansainväliset sopimukset eivät todellakaan ole tällaisia. Päinvastoin niiden nojalla ei ensimmäistäkään vuodesta 2015 tänne lonninutta arabi- ja afgaanijätkää olisi tarvinnut päästää edes maahan.

   Nykyinen tilanne on suoraa seurausta siitä, ettei todellisuudessa olemassaolevia kansainvälisiä sopimuksia noudateta. Toistan, ei noudateta. Sen sijaan vedotaan ”kansainvälisiin sopimuksiin”, joita Orpo, Soini tai Sipilä eivät kertaakaan ole ryhtyneet yksilöimään. Eivät ole, koska eivät voi: sellaisia ei ole olemassakaan.

   Vaan enpä muista ensimmäistäkään kertaa, jolloin kukaan olisi edes pyytänyt saati vaatinut heitä kertomaan edes vähän näistä ”kansainvälisistä sopimuksistaan”…

 4. Nuor Dawoodin seinällä FB:ssa on arabiaksi pitkiä keskusteluketjuja videopuheiden alla. Niistä google kääntäjällä voi yrittää ottaa selvää mistä kunniavieraat pulisevat. Mutta tuo päivämäärä lähdölle vaihtui viimeviikon alussa ja on tällänäkymin jo tiistaina 5.9. klo 11.00. Kehikset epäilevät itsekin miten käy mutta, tapaukselle halutaan mahdollisimman suurta julkisuutta.

 5. Tämä turvapaikka-business on epäonnistunut kaikilta osa-alueilta. Se on tuhonnut suomalaisten uskon medeiaan ja päättäjiin (joka varmasti oli ajan kysymys, eikä se muutenkaan ollut suuri). Mutta samalla se on tuhonnut yhteiskuntamme taloudellisesti ja sisäpoliittisesti.

  Matut ovat raiskanneet Suomi -neidon.

  Mitä tulee Ruotsiin muka-matkustaviin matuihin niin se lienee urbaani legenda. Loisetkin tietävät että jos ne astuvat Ruotsin rajan yli niin ne voidaan pidättää ja lähettää heti ”kotimaahansa”. Siis siihen maahan jonka ovat ilmoittaneet kotimaakseen. Vaikka eivät ikinä olisi sielä asuneet eikä edes suku/perhe olisi sieltä kotoisin. Siksi en usko että kukaan ähtee marssimaan Ruotsin puolelle. Toivon toki sydämestäni että kaikki ”postilaatikot” (kuten ruotsalaiset hunty-naisia kutsuvat) miehineen matkustavat jalat Ruotsin puolelle. Tuollainen 90 000 kpl olisi hyvä alku. Silloin pääsisimme osasta -90 luvun somaleita jälkikasvuineen. Ja työttömyystilannekkin näyttäisi paljon paremmalta. Itse asiassa, siinähän meillä on listattuna henkilöt jotka voitaisiin karkoittaa kotimaahansa. Kaikki matut jotka ovat ptkäaikais työttömiä.

  Mutta mutta… Jos matut marssivat Ruotsiin niin jo enestään kaoottinen yhteiskunta menee entistä enemmän sekaisin. Ja se tarkoittaa että silloin ruotsalaiset yritykset nostavat katetavoitteitaan Suomessa. Ja kaikki ne suomalaiset jotka vielä käyttävät ruotsalaisten yritysten tuotteita, joutuvat maksamaan todella korkeaa piiloveroa Ruotsin yhteiskunnan hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. On siis aika siirtyä käyttämään Suomalaisia yrityksiä. ”Suosi Suomalaista” on vanha slogan joka pitäisi ottaa käyttöön uudestaan.

  Mitä tulee sitten Suomen asemaan Venäjän kainalossa ja euroopassa (joka ei edes piirrä Suomea eurooppaan kuuluvaksi) niin meidän pitäisi siirtyä käyttämään Via Baltika-tietä eurooppaan. Me tarvitsemme kaksi tai neljä ro-ro alusta jotka kulkevat koko ajan Suomen ja Eestin väliä. Niin että Ruotsin merkitys rahdin ja lomailun välimaana pienenee. Via Baltika on kuusi tuntia nopeampi reitti eurooppaan ja ne jotka työkseen käyvät euroopassa kuljettaessaan mukanaan näytteitä tai työkaluja, olisivat kiitollisia siitä ettei tarvisi etukäteen varailla lippuja tai maksaa tolkuttomasti Tax-free shopeista ja tanssilattioista/ruokapaikoista, koska lautalla mennään vain yli.

  Me emme tarvitse siltoja tai olemassa olevien tunneleiden muuttamista junaliikenteeksi. Me tarvitsemme muutaman ro-ro aluksen, aivan kuten Englannin-Norjan-Tanskan-Ruotsin-Hollannin-Belgian-Ranskan… väleillä liikennöi. Ne ihmiset jotka ovat viinan perässä tai etsivät jännitystä matkustajalautoilta, he varmaan jatkossakin tukevat ”väsyneitä karaoke-kaukaloita”. Mutta että esim. Toyotan ralli teamin muutto Eestiin olisi voitu estää ro-ro tyyppisellä ratkaisulla. Niin niin… että vaan osa muuttaa… Ei se loppuosakaan jää Suomeen jos osa lähtee pois. Kyllä se temi toimii yhdessä paikassa. Katsokaapa vaan.

 6. Schengen joko on tai sitten ei. Ei se voi olla voimassa/voimatta ”joskus” ja ”silloin tällöin”. Ja onhan tämän turhiksien Suomeen reissaamisen jälkeen jo alettu puuhata sitä etteivät he itse saa valita kohdemaataan. Miten pitkälle siinä on päästy, en tiedä.

  Tässä muuten Poliisin etsintäkuulutus seksihäiriköstä teille jotka asutte sielläpäin:

  https://polisen.se/Skane/Kontakta-oss/Tipsa-polisen/Hjalp-polisen/Skane/Hjalp-oss-identifiera-mannen-pa-bilden/

 7. Se on oikeastaan aivan sama jos eivät lähdekään, pääasia on että tänne tulossa olevien keskuudessa leviää tieto siitä että Suomi on ihan helvetin paska maa. Kaikki on kallista, sää on perseestä, Suomalaiset vihaavat teitä eikä edes Migri usko ihan mitä puppua tahansa enää. Ruotsi on loistava vaihtoehto, siellä on jo islamisointi hyvässä vauhdissa ja muslimit ovat enemmistönä muutamassa vuodessa.

  1. Näinpä, mitä enemmän tuo tieto leviää sen parempi. Olisi hirveän mielenkiintoista muuten tietää onko Ruotsista meillepäin minkä verran tph-liikennettä tällä hetkellä.

   Jos oikein luin jonkun ruotsalaisen uutisen niin Ruotsin Migri on jo sanonut että ”pystymme ottamaan heidät vastaan”

 8. Tietääkö Paavo asiaa läheltä seuranneena, miten rajatarkastukset estävät käytännössä turvapaikan hakemisen?

  Eli jos tullaan valtakunnan rajan yli, niin voidaan sanoa taikasana ja pääsy on taattu. Mutta jos rajalla on asiakirjojen tarkastus, niin mikä siinä vaiheessa estää taikasanalla maahan pääsyn?

  Mitä ilmeisimmin turvapaikkaa ei voi hakea, jos rajatarkastuksia tehdään, mutta mikä on tällöin juridinen este loitsimiselle?

  1. Eihän rajatarkastus todellakaan estä hakemasta turvapaikkaa ja pääsemästä maahan. Eli käytännössä rajatarkastukset eivät estäsi asyylin pyytämistä, mutta en sitten tiedä miten laillisesti pitäisi reagoida jos hakija tulee vaikkapa turvallisesta naapurimaasta.

   1. No LAKIEN Mukaan ne pitäisi palauttaa sinne mistä tulivat eli Ruotsistan palauttaa paskasakin Suomeen samantien.Maanpetturihallintomme olisi pitänyt siis pysäyttää niiden samojen maltillisten ja vähemmän maltillisten joukkomurhaajien heinäsirkkalaumat jo rajalle silloin kun tänne lonnivat mutta poliittisilla päätöksillä sitä ei tehty.Päinvastoin.Sitä edistettiin miten vain suinkin pystyttiin.Vastuulliset henkilöt eli Orpo ja Sipilä ensi kädessä on todellakin tuomittava rikoksistaan.Ankarimman mukaan.

   2. Siksipä lainsäädäntöä pitää muuttaa niin että rajalla voidaan käännyttää ne joilla ei ole hyväksyttäviä papereita ja jotka eivät pysty todistamaan henkilöllsyyttään (Ruotsin passejakin myydään maailmalla huru mykky joten tarkistamiseen tarvitaan asiantuntijoita). Suomi EUsta ulos jos ei Suomi saa käännyttää asiattomia tyyppejä.

   3. Luulen että meillä kuka hyvänsä saa anoa turvapaikkaa tuli sitten mistä tahansa, vaikka Ruotsista Suomeen tai päinvastoin. Ihminen on pakko ottaa vastaan ja asia käsitellä ja joskus se käy nopeasti ja joskus voi kestää vuosia. Tämä johtaa täysin absurdiin tilanteeseen koska rajalla ei pystytä kontrolloimaan ihmisiä ja heidän taustaansa eikä tiedetä minne heidät pitäisi tunkea. Mitä enemmän tulee kerralla sen toivottomampi tilanne. Ruotsissakin osa sai nukkua ulkona syksyllä 2015, osa painui heti maan alle eikä heistä ole sen jälkeen ollut tietoa.

   4. ”–Minkä tahansa maan kansalainen voi hakea turvaa Suomesta. Kansainvälistä suojelua voidaan myöntää, jos hakija ei voi saada suojelua omasta kotimaastaan ja häntä vainotaan alkuperän, uskonnon, kansallisuuden, tiettyyn yhteiskunnalliseen ryhmään kuulumisen tai poliittisen mielipiteen vuoksi. Hakija voi olla vainon vaarassa myös sellaisessa maassa, missä ei ole käynnissä esimerkiksi aseellista konfliktia.,,Turvapaikanhakija saa oleskella Suomessa hakemuksen käsittelyn ajan ja myös valituksensa käsittelyn ajan. Turvapaikkapäätöksistä voi valittaa hallinto-oikeuteen, ja Migrin mukaan lähes kaikista kielteisistä päätöksistä valitetaan.”

    (http://www.migri.fi/medialle/tiedotteet/lehdistotiedotteet/lehdistotiedotteet/1/0/turun_isku_epaillyn_hakemustiedot_ovat_salassapidettavia_74027)

    1. Joo. Mutta jos hakemus on ilmeisen perusteeton, ei sen käsittelyyn voi todellakaan kulua vuosia. Ja vaikka päätöksestä on toki oikeus valittaa hallinto-oikeuteen, ei sielläkään pitäisi ilmeisen perusteettoman hakemuksen hylsyn oikeudellisuuden vahvistamiseen kulua vuosikausia.

     Se, että nyt niin tapahtuu, on vain ja ainoastaan poliittisen ja hallinnollisen eliittimme ikioma päätös menettelytavoista laittomien maahantunkeutujien kanssa.

 9. http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005334055.html

  Nerokas ministerimme lohkaisee:

  ”– Ihminen ei ole koskaan ongelma, hänen tilanteensa on, Soini sanoi.”

  Muistuu ensimmäisenä mieleen Juha Valjakkalan tekemä kolmoismurha. Voin kyllä kertoa ilman mitään oppiarvoa psykiatriasta, että Valjakkalan tapauksessa vika oli itse miehessä. Kukaan ei lähde tappamaan kolmea ihmistä noin vain, ellei näin ole.

  On turha kaunistella asioita myöskään niin sanotuista kolmansista maista tulleiden ihmisten kohdalla.

  Eli voin opettaa ulkoministeriämme: kuule Timo. Sekä ihminen että hänen tilanteensa voivat olla ongelmia. Älä ala valkopesemään maahantunkeutuneiden ihmisten edesottamuksia.

 10. Sain bannia 3 vrk kun sanoin Facebookissa , että meille vääräuskoisille saa ………. valehdella, sekä sen, että olemme yhtäkin ……pakolaisryhmää elättäneet, jo yli 26 vuotta. Kommenttini on totta, siitä huolimatta minua rangaistiin.

 11. Suomihan voisi myöntää näille kansalaisuuden ja passin, silloin voivat siirtyä Ruotsiin 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.