Loimaalaisten afgaanimaskotti sai sittenkin oleskeluluvan

13

ZAKI_006_503_u0

 

Alkukesästä viranomaiset palauttivat suurta julkisuutta saanen afgaanimiehen Zaki Hussainin takaisin kotiin Afganistaniin, mutta nyt hänet on haettu takaisin Suomeen.

Kyse on siitä, että Hussaini oli saanut aiemmin viime vuonna kielteisen oleskelulupapäätöksen turvapaikkahakemukseensa. Sen jälkeen laitettiin uusi hakemus vetämään. Koska turvapaikalle ei katsottu olevan tarvetta, yritettiin tällä kertaa työperäistä.

Kun oleskeluluvan kielteinen päätös oli lainvoimainen, Zaki päätettiin palauttaa takaisin kotiin. Zakin huoltojoukot saivat tietää työperäisen olevan viittä vaille valmis ja he hakivat Turun hallinto-oikeudelta maastapoiston täytäntöönpanokieltoa. Mies kuitenkin ehdittiin poistaa maasta ennen sitä.

Monien vaiheiden kautta Zaki palasi siis takaisin Suomeen työperäisen oleskeluluvan kanssa.

Hussaini siis haki ensin turvapaikkaa, mutta koska sen ei katsottu olevan perusteltua, muutettiin hakemus lennosta työperäiseksi. Tämä jostain syystä onistui. Husseinin takana on ollut suuri vapaaehtoisten armeija asianajajista tavallisiin ihmisiin. On vaikea käsittää, miksi yksittäinen afgaani, jolla ei ole kotimaassaan mitään pelättävää, laitetaan tällaisen koneiston voimin saatavaksi Suomeen.

Husseinin loimaalainen ”perhe” on tehnyt ison työn saadakseen miehen pysymään Suomessa. Loimaalainen pariskunta on asuttanut Husseinia viime syksystä.

Advertisements

28 thoughts on “Loimaalaisten afgaanimaskotti sai sittenkin oleskeluluvan

 1. No tulihan se sieltä kun aikansa märistiin. Tämä on signaalipolitiikkaa: heikot päättäjät jotka taipuvat jahka jaksetaan ruinata ja demonstroida.

 2. Olisikohan heille kelvannut joku suomalainen, apua tarvitseva nuori? NO EIPÄ TIETENKÄÄN!

 3. Nelikymppinen poitsu. On suvakeilla kyllä rajattomasti päässä vikaa. Tajuaakohan toi kovan luokan duunari että kun on ilmoittanut olevansa 20 vuotias niin nyt menee sitten seuraavat 45 vuotta kovassa duunissa ennenkuin eläkeikä kutsuu, jolloin poju on oikeasti 85..

  1. Älä unta näe.
   Kun kuluu tuollaiset vajaat 20 vuotta, matkakassin vuoren välistä löytyykin ”yllättäen” passi, syntymätodistus tai muu dokumentti, josta ilmenee todellinen ikä. Ikä vaan oli ”sotatrauman” vuoksi päässyt unohtumaan.
   Ja eikun takuueläkkeelle …

   1. Juuri näin, siksi esim. Ruotsissakin elää noin 500 kpl 130 vuotiasta muslimia tällä hetkellä.. VÄRLDSREKORD! HEJA SVERIGE!

  2. Ei pidä mennä asioiden edelle: ensin pitäisi nähdä, että heppu-hei ylipäänsä tekee jotain. Jos kusetetaan ikä, voi tulossa olla vaikka minkälaista ylläriä.

 4. Toivottavasti työpaikka on oikea, eikä vaan nimellinen jonkin luvan saamiseksi. Toivottavasti työ maistuu, ettei tule koti-ikävä. Aikaisemmin ei vissiin ollut yhtä kiinnostunut työluvasta, jos tuli turvapaikanhakijana.

 5. Ruotsissahan on ollut näitä ikävämpiä tapauksia, jossa ”adoptiolapsi” onkin yllättäen paljastanut vähän ikävämpiä puolia ”perheelleen”. Tietysti toivotan kaikkea parasta, mutta ei kannata sitten yllättyä.

  1. Unohtui mainita että ei kannata siis yllättyä, erityisesti jos menee vielä testamentillaan tekemään hölmöjä asioita.

 6. Zakin syytä kiiruusti liittyä Loimaan Liittoon. Selkänojaa tarvitaan, jos työ ei maistu, työkalu tottumattoman käsissä särkyy tai tulee kenkää.

 7. Noh, tuleepahan nyt sitten kunnolla katsottua kiinnostaako se työ oikeasti. Ja jos ei kiinnosta, mitähän lemmikin omistajat asiasta ajattelevat? Kuherruskuukausi kuluu kuitenkin nopeasti eikä Loimaa välttämättä ole se paikka, jossa lemmikki haluaa elämänsä viettää.

  Sinänsä mielenkiintoista olisi tietää, pitääkö työlupa jotain ehtoja sisällään vai voiko sellaisen saatuaan todella vain hengailla. Vaikka eiväthän ne säännöt ole ennenkään turvapaikkasirkuksessa päteneet.

 8. Toisaalta, tässä tapauksessa pitää nostaa hattua siitä, että tämä perhe on omilla rahoillansa elättänyt tätä kaveria. Eli jos kerran näin haluavat tehdä, niin se heille suotakoon. Saivat ainakin itsellensä eksoottisen renkipojan.

  Jos kyseessä on (en ole halunnut tutustua tähän keissiin sen tarkemmin) vielä vanhempi pariskunta, niin ”perintöä odotellessa” kuten kommentoija klakklak tuossa edellä totesikin. Voi siinä mahdollisia perillisiä ketuttaa kun vanhemmat testamenttaavat koko omaisuuden tälle kosmopoliitille.

  Jos he ovat rintaperillisiä niin he saavat sentään lakiosan perintöosuudestansa eli puolet siitä mitä he olisivat ilman testamenttiä perineet. Toki ahne valtio vie omansa perintöveron muodossa jos perittävä osuus ylittää veron alarajan (alle 20.000 ekee).

 9. Tätä olen taas jälleen kerran itsekseni jaksanut ihmetellä. Että mä jaksankin.

  Miten helvetissä voidaan lennosta vaihtaa näitä maahantulo- ja maassaoloperusteita?
  Zakin tapauksessa käytännössä sananmukaisesti. Oikein lentokoneella eestaas.

  Jos kerta tulet turvapaikkaa hakemaan, niin silloin arvioidaan sun turvapaikan tarve.
  Se, että saat työpaikan, niin se ei paina tarveharkinnassa pennin vertaa. Mummielestä.
  Ei vittu tää on hienoo.
  On siinä taas spekiaali unique lumihiutale, toi Zaki.

  Ei voi olla muuta selitystä kuin rakettitiede.
  Älykkäät delfiinit kuiskutteli mulle, että Loimaalla on hys-hys-salainen NASA:n labra.

  1. Loimaalla ei kannata paikallisten ihmetellä valoilmiöitä lähivuosina.

   Raketteja siellä testaavat.

 10. Ikävin puoli on se, että mediassa on lyöty rumpua tapauksesta. En ymmärrä mistä syystä.

 11. Ja mitähän työtä tämä kouluttamaton, luku-ja kirjoitustaidoton Afgaani oikein täällä aikoo tehdä? Olis kiva tietää kun meillä on nyt n. 330 000 työtöntä suomalaista.

 12. Zakihan on ammatiltaan paimenpoika. Loimaalta on löytynyt yrittäjä, joka tarvitsee paimenpoikaa, kun suomalaiset nuoret miehet ovat niin laiskoja, etteivät viitsi paimenen töitä tehdä.

 13. Minulla on semmoiset vibat että minä olen ihan just radikalisoitumassa. Pitääkö tästä kertoa jollekin? YLE:lle tai? En tiedä, huomasin vain aamulla herätessäni että nyt on eri meininki, eilen aamulla halusin kahvia ja puuroa mutta tänä aamuna halusin muslimiruumiita. Mitä ihmettä minulle tapahtuu? Pitäisiköhän vetää käteen ja käydä paskalla ja sitten funtsia tätä uudestaan?

 14. Tässä työvoimapulaansa yhteiskunnan varoilla paikkaava moraaliposeeraaja sekä farssin yksi päämoottoreista. Ex-ulosottomies joka väitti olevansa poliisi. Ei ole ollut missään. Yrittäjä joka käyttää näitä afghaaneja härskisti hyväkseen mutta naamioi homman ihmisrakkaudeksi. Sivulla on mielenkiintoinen ketju myös Turun tapahtumista. Lisäksi alempana lämmintä itkua Zakin palautuksesta ja ylistystä kuinka ahkera työmies ja taitava maalari ja koiranperseenronkkija afghaani oikein on. Tältä Zakilta käytännössä viedään se vähäkin toivo elää suomessa tasavertaisena työtätekevänä ja itsensä elättävänä kansalaisena tällä saatananmoisella julkisuudella ja ällöttävällä hyysäämisellä. Kuka jumalauta tuollaista paskaa kaipaa. ? Ei edes kehitysmaalainen mutta eläteiksihän ne ovat suurimmaksi osaksi tänne ryömineet pitkän ja vaarallisen matkan kävellen läpi euroopan. Avuttomat lapsoset. Koivun ja tähden tarina hieman muutettuna. Tosiaan, poika on tullut kotiin. https://www.facebook.com/pauli.salminen.73?fref=ts

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.