Uppsalassa yhä useampi nuori aseistautuu pelon ilmapiirissä

12
up-sten1ps-img-9900-jpg
Uppsalan arkipäivää. Kuva Stenhagenista.

 

Uppsalassa on kuluvan vuoden aikana tapahtunut ainakin 12 eri ampumistapausta, joista kahdessa tapauksessa kohde on kuollut. Viimeisin ampuminen tapahtui viime viikon perjantai-iltana kun 30-vuotias mies ammuttiin Stenhagenin kaupunginosassa hengiltä päähän kohdistuneella laukauksessa avoimella kadulla.

Kehitys on mennyt nyt siihen, että yhä useampi nuori kantaa jonkinlaista asetta. Uppsalan sosiaalitoimistossa ollaan erittäin huolissaan siitä, että tietoon on tullut jopa 12-vuotiaiden lasten kantavan veitsiä ja puukkoja perusteena, että mahdollisessa päällekarkaustilanteessa voi puolustautua. Hilde Wiberg Uppsalan sosiaalitoimistosta kertoo, että monet nuoret ovat alkaneet kantaa pieniä puukkoja, joita voi piilottaa vaatteisiin.

– Olen tavannut jopa ihan 12-vuotiaan nuoren, joka on aseistautunut. Hän kertoi, että on peloissaan ja siksi pitää puukkoa mukanaan.

Vaikka varsinaisia ampuma-aseita ei juurikaan kanneta, tietävät nuoret kuitenkin, että niitä on todella helppo hankkia.

– Tällainen kehitys on todella huolestuttavaa, Wiberg kertoo.

10 thoughts on “Uppsalassa yhä useampi nuori aseistautuu pelon ilmapiirissä

 1. Aika hurjaksi on mennyt meininki Uppsalassa. Sääli, nuorena miehenä tuli käytyä siellä turistina ja kaupunki oli todella mukavanoloinen paikka…

 2. Kohta sossu alkaa jakamaan pyssyrahaa ettei kukaan jää toista huonommaksi varustelutasoltaan.

 3. Faija antoi ensimmäisen puukon joskus vähän ennen kouluikää. Se oli miehekäs kalu. Sillä vuoltiin ja veisteltiin, jotta tuppi heilui. Ei ollut ajatustakaan pistellä muita. Se oli aikaa, jolloin ei ollut huolta eikä sosiaalitointa.

 4. Hei camoon, monikulttuurisuus on tullut kylään jäädäkseen. Multikulti on rikkaus. Paskastanin lait, joten Göranin ja Hildan kannattaa joko pysyä sisällä tai ottaa kättä pidenpää kaduille mukaan jos meinaa pärjätä etnisesti edistyneiden kanssa.
  Kannattaa myös kiittää vanhempiaan vallitsevasta tilanteesta, kliffaa, feminiimiä ja ah niin värisevää.

 5. Hyvä.Korkea aikakin.Nimittäin jos asiasta on ruotsistanissa tullut ongelma se tarkoittaa että kantistenkin lapset ovat vihdoinkin alkaneet aseistautua.Paremman ja edistyneemmän väen äpärien toimintana kun tuo sama on ollut vain ihanaa ja sellaista kulttuurillista rikkautta jota vaan nyt pitää kiitollisena tiedostaen ymmärtää ettei olisi ihmishirviömäinen rasisti.

 6. Ihan fiksua toimintaahan tuo on nuorilta kavereilta.

  Ehkä itse kunkin kannattaa alkaa miettimään Jeff Cooperin ”Combat mindset and the Cooper color code”-ajattelutapaa tuolla liikenteessä ja miettiä esimerkiksi millaisella vaatetuksella tai muulla voisi suojata itseään vaikkapa teknisiltä vioilta tai muilta kepposilta.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Jeff_Cooper

  Ehkäpä on tarpeellista lisätä avainnippuunsa jonkinlainen lisätarvike, esimerkiksi hieno ketju, pitää taskussaan erityisen tukevarakenteista kynää tai laittaa vaikka abloylukko reppunsa pohjalle, ken tietää…

  Aina kannattaa liikenteen seassa olla tietoinen ympäristöstään ja pitää itsensä edes kohtuullisen hyvässä kunnossa. Eikä ryypätä itseään hengiltä 🙂

 7. Tähänhän se menee Suomessakin. Monet naisystäväni ovat jo muuttaneet käyttäytymistä ja hankkineet, no kaikenlaista. SUOMEN EPÄONNISTUNEIN HALLITUS AJAA NAISET SIIHEN!

 8. Täysin hyväksyttävää, olen itsekin nyt pari vuotta kantanut eritasoista aseistusta mukanani. En sen takia,että haluaisin pahaa muille vaan siksi,että ei tule aivan onneton olo jos islamistit yrittäisivät taas kerran ”yksittäistä”tekoa kansalaisiamme kohtaan. Tottakai mulle käy huonosti vaikka ehtisin eliminoida terroris-tin/tit . Saisin varmaan elinkautisen viharikoksesta tai poliisi ampuisi minut. Siitä huolimatta yrittäisin estää esim.turussa tapahtuneen käyttäen tappavaa voimaa. Ja tuskinpa olisin ainoa.

  1. Kyllä suomalaisten kannattaa varustautua kaikin laillisin keinoin, jotta osaavat pitää puoliaan, myös ja varsinkin naisten pitää kantaa mukanaan esim. avainnippua helistelyyn. Myös käsilaukku on oiva itsepuolustusväline ja ylenanto-radion neuvoma käsimerkki stop! erityisesti seisauttaa ja järkyttää hyökkääjän.

 9. Petterin, Juhan sekä Timon mielestä varmaan hyvä homma. Lisää porukkaa, lisää asuntorakentamista, lisää bisnestä. Follow the money. Fy fan.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.