Mainokset

Uppsalassa yhä useampi nuori aseistautuu pelon ilmapiirissä

up-sten1ps-img-9900-jpg

Uppsalan arkipäivää. Kuva Stenhagenista.

 

Uppsalassa on kuluvan vuoden aikana tapahtunut ainakin 12 eri ampumistapausta, joista kahdessa tapauksessa kohde on kuollut. Viimeisin ampuminen tapahtui viime viikon perjantai-iltana kun 30-vuotias mies ammuttiin Stenhagenin kaupunginosassa hengiltä päähän kohdistuneella laukauksessa avoimella kadulla.

Kehitys on mennyt nyt siihen, että yhä useampi nuori kantaa jonkinlaista asetta. Uppsalan sosiaalitoimistossa ollaan erittäin huolissaan siitä, että tietoon on tullut jopa 12-vuotiaiden lasten kantavan veitsiä ja puukkoja perusteena, että mahdollisessa päällekarkaustilanteessa voi puolustautua. Hilde Wiberg Uppsalan sosiaalitoimistosta kertoo, että monet nuoret ovat alkaneet kantaa pieniä puukkoja, joita voi piilottaa vaatteisiin.

– Olen tavannut jopa ihan 12-vuotiaan nuoren, joka on aseistautunut. Hän kertoi, että on peloissaan ja siksi pitää puukkoa mukanaan.

Vaikka varsinaisia ampuma-aseita ei juurikaan kanneta, tietävät nuoret kuitenkin, että niitä on todella helppo hankkia.

– Tällainen kehitys on todella huolestuttavaa, Wiberg kertoo.

Mainokset

10 Comments on Uppsalassa yhä useampi nuori aseistautuu pelon ilmapiirissä

 1. Aika hurjaksi on mennyt meininki Uppsalassa. Sääli, nuorena miehenä tuli käytyä siellä turistina ja kaupunki oli todella mukavanoloinen paikka…

  Tykkää

 2. Mulle kans // 24/08/2017 19:40 // Vastaus

  Kohta sossu alkaa jakamaan pyssyrahaa ettei kukaan jää toista huonommaksi varustelutasoltaan.

  Tykkää

 3. Puukko tekee miehen // 24/08/2017 19:48 // Vastaus

  Faija antoi ensimmäisen puukon joskus vähän ennen kouluikää. Se oli miehekäs kalu. Sillä vuoltiin ja veisteltiin, jotta tuppi heilui. Ei ollut ajatustakaan pistellä muita. Se oli aikaa, jolloin ei ollut huolta eikä sosiaalitointa.

  Tykkää

 4. Jarppa // 24/08/2017 19:50 // Vastaus

  Hei camoon, monikulttuurisuus on tullut kylään jäädäkseen. Multikulti on rikkaus. Paskastanin lait, joten Göranin ja Hildan kannattaa joko pysyä sisällä tai ottaa kättä pidenpää kaduille mukaan jos meinaa pärjätä etnisesti edistyneiden kanssa.
  Kannattaa myös kiittää vanhempiaan vallitsevasta tilanteesta, kliffaa, feminiimiä ja ah niin värisevää.

  Tykkää

 5. Nimetön // 24/08/2017 20:04 // Vastaus

  Hyvä.Korkea aikakin.Nimittäin jos asiasta on ruotsistanissa tullut ongelma se tarkoittaa että kantistenkin lapset ovat vihdoinkin alkaneet aseistautua.Paremman ja edistyneemmän väen äpärien toimintana kun tuo sama on ollut vain ihanaa ja sellaista kulttuurillista rikkautta jota vaan nyt pitää kiitollisena tiedostaen ymmärtää ettei olisi ihmishirviömäinen rasisti.

  Tykkää

 6. Vittuuntunut Stadilainen // 24/08/2017 20:41 // Vastaus

  Ihan fiksua toimintaahan tuo on nuorilta kavereilta.

  Ehkä itse kunkin kannattaa alkaa miettimään Jeff Cooperin ”Combat mindset and the Cooper color code”-ajattelutapaa tuolla liikenteessä ja miettiä esimerkiksi millaisella vaatetuksella tai muulla voisi suojata itseään vaikkapa teknisiltä vioilta tai muilta kepposilta.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Jeff_Cooper

  Ehkäpä on tarpeellista lisätä avainnippuunsa jonkinlainen lisätarvike, esimerkiksi hieno ketju, pitää taskussaan erityisen tukevarakenteista kynää tai laittaa vaikka abloylukko reppunsa pohjalle, ken tietää…

  Aina kannattaa liikenteen seassa olla tietoinen ympäristöstään ja pitää itsensä edes kohtuullisen hyvässä kunnossa. Eikä ryypätä itseään hengiltä 🙂

  Tykkää

 7. Tähänhän se menee Suomessakin. Monet naisystäväni ovat jo muuttaneet käyttäytymistä ja hankkineet, no kaikenlaista. SUOMEN EPÄONNISTUNEIN HALLITUS AJAA NAISET SIIHEN!

  Tykkää

 8. Ukkeli // 25/08/2017 00:01 // Vastaus

  Täysin hyväksyttävää, olen itsekin nyt pari vuotta kantanut eritasoista aseistusta mukanani. En sen takia,että haluaisin pahaa muille vaan siksi,että ei tule aivan onneton olo jos islamistit yrittäisivät taas kerran ”yksittäistä”tekoa kansalaisiamme kohtaan. Tottakai mulle käy huonosti vaikka ehtisin eliminoida terroris-tin/tit . Saisin varmaan elinkautisen viharikoksesta tai poliisi ampuisi minut. Siitä huolimatta yrittäisin estää esim.turussa tapahtuneen käyttäen tappavaa voimaa. Ja tuskinpa olisin ainoa.

  Tykkää

  • Ikävä Gaddafia ja Saddamia... // 26/08/2017 07:41 // Vastaus

   Kyllä suomalaisten kannattaa varustautua kaikin laillisin keinoin, jotta osaavat pitää puoliaan, myös ja varsinkin naisten pitää kantaa mukanaan esim. avainnippua helistelyyn. Myös käsilaukku on oiva itsepuolustusväline ja ylenanto-radion neuvoma käsimerkki stop! erityisesti seisauttaa ja järkyttää hyökkääjän.

   Tykkää

 9. P.Urpo // 25/08/2017 07:42 // Vastaus

  Petterin, Juhan sekä Timon mielestä varmaan hyvä homma. Lisää porukkaa, lisää asuntorakentamista, lisää bisnestä. Follow the money. Fy fan.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: