Autistinen somalipoika otettiin huostaan ja kuoli tunnin päästä päästyään erikoishoitoon

13
idrismamma-jpg
Idriksen äiti on hyvin kriittinen poikansa kuoleman takia.

Somalialainen rouva Anab tuli Ruotsiin vuosi sitten viiden lapsensa kanssa, joista yksi oli 18-vuotias Idris. Poika oli kehitysvammainen, hänellä oli puhevika ja hän kärsi autismista. Hillittömän asuntopulan takia perhe joutui asumaan monissa väliaikaisasunnoissa, kunnes saivat kaksion.

Äiti Anab on kriittinen.

– Meitä on kuusi henkeä ja viisi joutui asumaan yhdessä huoneessa, jotta Idriksellä oli oma rauhallinen paikka.

Heti alussa Idris alkoi karkailla kotoa ja poliisi etsi hänet usein kaupungilta. Pojan tilanne paheni ja hänestä tuli agressiivinenkin. Kotoa karkailun takia poika joutui käymään usein lastenpsykiatrialla. Äidin mukaan, vaikka viranomaiset tiesivät hyvin kuinka vaikeaa Idriksellä oli, hän ei silti päässyt kouluun eikä saanut henkilökohtaista avustajaa.

– Poika ahdistui entistä enemmän ja pelkäsin, että hän eksyy, kertoo äiti Anab. Tuolloin poika kyseli, miksi hän ei saa mennä kouluun vaikka siskot käyvät koulua.

 

Kuvakaappaus 2017-08-25 22:49:05
Idris oli leikkisä poika.

Karkailu paheni. Poliisi löysi pojan useita kertoja ohuissa vaatteissa kaupungilta. Poliisikin oli huolestunut miten pojan käy, äidin mukaan. Kun poika karkasi viimeisen kerran kotoaan viime keväänä, kääntyi poliisi sosiaalin puoleen ja sanoi, että poika on otettava huostaan. Lopulta pojalle löydettiinkin lyhytaikaisasunto Upplands-Väsbystä.

Mutta, vain pari tuntia sen jälkeen kun poika kirjattiin sisään asuntoon, hänet löydettiin kuolleena roikkumasta vammaisille tarkoitetusta nostolaitteesta. Äiti Anab kertoo:

– Jos poika olisi saanut tukea, hän olisi elossa. Hänen olisi pitänyt saada sopiva asunto ja mahdollisuus kouluun. Epäonnekseen hän ei saanut tätä tätä apua, jonka tarpeessa oli ja nyt hän on kuollut.

Poika kuoli parin päivän päästä sairaalassa oltuaan ensin koomassa.

Poliisi tutkii asiaa murhana. Viranomaisten puolesta asiasta ei puhuta enempää, mutta mitä äiti Anab sanoo, kertoo paljon:

– Hän oli autistinen leikkisä poika eikä hänellä ollut itsemurha-aikeita. Hän oli viisivuotiaan tasolla, mutta siitä huolimatta hänet laitettiin huoneeseen, jossa oli vammaisille tarkoitettuja laitteita. Hän tykkäsi painella nappeja, huoneessa oli monia letkuja ja naruja ja kaikkea. Miten he saattoivat laittaa pojan sellaiseen huoneeseen, äiti Anab sanoo.

Toisin sanoen, kun somaliperhe saapui Ruotsiin, he alkoivat heti vaatimaan lapselle hyvin kallista erikoishoitoa, jollaista ei välttämättä ole tarjolla edes kantaruotsalaisille käden käänteessä. Poliisi toimi perheen lastenlikkana kuskatessaa poikaa takaisin kotiin tämän karatessa. Lopulta kun pojalle päätettiin tehdä jotain toimia, niin poika rimpuilee vammaisille tarkoitetussa nostotelineessä ja hirttäytyy vahingossa kuoliaaksi.

Sen jälkeen vaaditaan ruotsalainen roviolle murhasta.

SVT

Advertisements

21 thoughts on “Autistinen somalipoika otettiin huostaan ja kuoli tunnin päästä päästyään erikoishoitoon

 1. Mielenkintoista, että kaikki Afrikan sarvesta kotoisin olevat kehitysvammaiset luokitellaan autisteiksi. Ensisijaisesti ovat kuitenkin kehitysvammaisia. Vaativat vaikka mitä hoitoja (tehtyään itse diagnooson). Kehitysvammaisuudesta ei parane.

 2. Tuli olo että kotihoito meni pelkillä tillikoilla ja piruparka heitettiin ulos kodista.

 3. Vai että kehitysvammainen viisivuotiaan tasolla oleva somali.OK – en tosin jutusta havainnut että olisi mitenkään eronnut normaalista somalista.Tarviitseeko eron havaitsemiseen mikroskoopin?

 4. Hirmuinen riesahan tuo on suuressa köyhässä somaliperheessä. Vaikka ei silti, ei niistä kukaan ole meikäläisen 15 vuotiaan tasolla edes vanhuuseläkkeellä. Ja kaikeksi harmiksi tuosta ei taida saada yhtään suurempia korvauksia joten jouti mennä. Nyt huomattiin ikävän sattumuksen tapahduttua että valittamalla voisi vielä rahastaa vääräuskoisia ja mankua kuolemantuottamuksesta korvauksia. Sääli hauskan veitikan ikävää poismenoa. Olisi tuottanut lähimmäisilleen monet riemukkaat hetket satavarmasti niinkuin pikkuheppuleilla on tapa.

  1. Seitsemän ihmisen korvaukset saavaa muslimia tuskin tarvitsee kovin köyhänä pitää? Turun muslimi ainakin sai joka nimellä rahaa, eikä se murhaamiseen lopu. Kalifaattipojillekin Kela maksaa moninkertaisia avustuksia suomalaisiin verrattuna.

 5. Tämä oli jo maahantullessa ns. erityislapsi, mutta Minnesotassa on tehty tutkimuksia ja Rähmiksessäkin oli joskus juttu, miten länsimaiden somaliväestön keskuudessa autismia esiintyy erittäin paljon. Jotain tekemistä sen kanssa, miten äidit eivät saa auringonvalosta tarpeeksi D-vitamiinia ja ruokavaliollakin voi olla vaikutusta.

  Kun kiistetään rotujen ja minkään erilaisuuden olemassaolo ja sitten siirrellään massoittain väkeä tropiikista pohjoiseen, voivat seuraukset olla arvaamattomia. Vihreät on olevinaan niin tiedemyönteinen puolue, mutta maahanmuuttopolitiikassa he ovat äärimmäisen tiedevastaisia ihan ympäristönsuojelusta lähtien.

  1. Suomessa syötetään lapsille d-vitamiinia, koska auringonvalo on vähissä. Siihen, jos lisätään koko vuoden pussitus, niin d-vitamiini on nollissa – sitä täytyisi jaksaa ottaa itse senkin edestä.

 6. On se kumma, kun kunniakansalaiset vaativat ja vaativat, vaikka kotimaassaan eivät saisi mitään. Poika päätyi ratkaisuunsa , miksi äiti ei ollut estämässä. On se kumma, kun tulevat tänne, niin oppivat heti huutamaan oikeuksiensa perään, missä velvollisuudet.

  1. PS.Karkottaisivat äidin lapsineen sinne mistä tulikin. He eivät koskaan tule elättämään itseään työnteolla, vaan ovat veronmaksajien rasitteena elämänsä loppuun saakka.

 7. Yhdessä ainoassa vuodessa tämä porukka ehti aiheuttaa veronmaksajille valtavat kustannukset. Sossuavustukset kaikille, lapsilisät, ilmaiset vuokrat ja sapuskat ja kodinperustamisavustukset ym ym ym. Valtavat kustannukset myös siitä että poliisia jouduttiin käyttämään autistin paimenpoikana, kaikki tapauksen vaatimat paperityöt jne. Ja nyt sitten syytökset ja oikeudenkäynnit vielä niskaan.

 8. Tällaiset somalimammat ovat laskeneet sen varaan että töihin ei tarvitse mennä (eikä tuonnäköistä ihmistä voisi edes pistää työhön noissa vetimissä) vaan että kakaralaumasta saatavaat avustukset elättävät koko perheen ja vielä ylimääräistäkin jää kotimaahan lähetettäväksi Western Unionin kautta (veronmaksajien rahoja). Nyt avustusta tulee vähemmän kun yksi lapsista on poissa joten on vaadittava vahingonkorvauksia kompensoimaan tämä puutos.

 9. Jo kolmilapsisen somppuperheen avustus kuukaudessa on yli 30.000 kr kuussa puhtaana käteen, kuusihenkiselle perheelle ehkä 40.000kr.

  Minä tiedän monta 40 vuotta Ruotsissa kokopäivätyötä tehnyttä jotka saavat noin 10.000kr kuussa käteen kun verot on ensin otettu. Siitä pitää sitten maksaa vuokra, ruuat, lääkärit ja hammaslääkärit jne ja lopputulos on joka kuukausi + – nolla. Yhtään ei jää Western Unionin kautta lähetettäväksi yhtikäs minnekkään mutta onneksi kunta maksaa hautauksen jos rahaa ei ole.

 10. Useilla yksinhuoltaja-somppumammoilla on mies vaikka eivät asuisi samassa kämpässä mutta kun nimet ovat mitä ovat niin on vaikeaa tietää kuka on kenenkin kanssa samaa perhettä. Ja somppumiehillähän saattaa olla useampi perhe, vaimo ja lapsikatras, ilman että se tulee koskaan julki. Ja kaikkia elättää veronmaksaja joka naama harmaana painaa työtä 40-50 vuotta.

 11. Mistä nuo valtavat nahkasohvat aina tulee? Tuotetaan kotimaasta veronmaksajien rahoilla?

 12. ”Rasistisen” (niitähän ne ovat kaikki, jotka Ruotsissa siitä ”oikeasta” mielipiteestä poikkeavat) Fria Tider -artikkeli pitäisi saada useamman silmille – pointtinahan siinä on että Moderaattien (Kokoomus) oma selvitys kertoo kuinka mukavasti verovaroin maahanmuuttajat elävät. Kun puolue linjaa itseään Työlinjan (on aina parempi elää työtä tekemällä kuin sosiaalituen avulla) kannattajaksi ja itse on silti aikoinaan tehnyt sopimuksen Vihreiden kanssa kuinka maahanmuuttajia hyyssätään, niin onhan siinä joku ristiriita jota normaalijärjellä ei ymmärrä.
  Mamuille 30.000 SEK/kk (n. 3.500,- €!) käteen tekemättä mitään – ja jos töihin menee/pääsee/joutuu niin ansiot romahtavat… Mutta niinpä on romahtanut Moderaattien kannatuskin – 30,1 % (2010) rojahtanut tämän päivän 15-16 prosenttiin.
  Ehkä valoa tunnelin päässä – Vihreätkin uhkaavat tippua kokonaan pois koko puoluekirjosta surkeiden (jopa alle 4%:n rajan) kannatuslukujen mukana.

 13. Kuten jo tiedämme ei Pohjolaan tulla turvaa hakemaan vaan Rahapuuta ja Taikaseinää käyttämään. Sen ovat yksinkertaisimmatkin jo oppineet. Joko tänne roudataan/synnytetään valtava lauma einiinlahjakkaita kakaroita ja/tai sitten teeskennellään jotakin vammaa jonka avulla lypsetään miljoonia häikäilemättä.

  Kantikselta taas nipistetään koko ajan jotakin pois, yhteiskuntapalvelut huononevat ja eläkkeillä on vuosi vuodelta vaikeampi tulla toimeen- kiitos juuri fuskareiden jotka sumeilematta käyttävät valtiota hyväkseen:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/fejkade-handikapp-blaste-forsakringskassan-pa-miljoner

 14. Joo-o, missähän oli lasten isä? Hukkunut Välimereen, purrut hiekkaa Saharassa tai muuten vaan lätkinyt litomaan Somaliassa, kun perheen elättäminen ei enää silleen kauheasti kiinnostanut?

  Ja onkohan somali-rouvan kaikki 5 lasta edes saman miehen siittämiä? Siinähän olisi kunnon kiertopalkinto jos noilla lapsilla on eri isä. Ei siinä mitään, samanlaisia ”elämänkoulun” käyneitä naisia löytyy kyllä ihan Suomestakin, ns. welfare queen….

  1. Somalista kun on kyse, ovat todennäköisesti kaikki saman miehen siittämiä. Ja missä tämä mies nyt on? Enpä voi tietää, mutta voisin veikata että hyvinkin todennäköisesti Ruotsissa naimisissa virallisen eli ykkösvaimonsa kanssa.

   Tässä artikelissa mainittu virallisesti yksinhuoltajaäiti on tosiasiassa hänen kakkos-, kolmos- tai nelosvaimonsa; tiettävästi Suomessakin yleisesti käytetty, käytännön moniavioisuuden mahdollistava systeemi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.