Charlie Hebdo kiistojen kohteena uusimman lehtensä takia

13

Kuvakaappaus 2017-08-25 09:02:10

Ranskalainen satiirilehti Charlie Hebdo on joutunut kiistojen kohteeksi tuoreimman lehtensä takia. Siinä otetaan kantaa Barcelonan autoiskuun kuvalla, jossa pakettiauto on ajanut kahden ihmisen yli. Kuvatekstissä kerrotaan ”Islam on rauhanuskonto, ikuisesti!”

Joidenkin kriitikoiden mielestä kuva solvaa islamilaista suuntausta ja antaa olettaa, että islam on väkivaltainen uskonto. Uutistoimisto AFP:n mukaan sosialistipuolueen parlamentin johtaja Stephane Le Foll kutsuu piirrosta erityisen vaaralliseksi.

Entinen Charlie Hebdon työntekijä sanoo, että ihmisten pitää kritisoida islamilaista terroria eikä lehteä.

Advertisements

21 thoughts on “Charlie Hebdo kiistojen kohteena uusimman lehtensä takia

 1. Mikä siinä piirretyssä kuvassa niin ärsyttää? Sama teema löytyy vaikka kuinka monissa uutiskuvissa tapahtumapaikoilta ympäri maailmaa. Asia aivan sama kuitenkin.

  1. Joo, mutta uutisjuttuun voi kirjata, että islamin terroristinen ilmentymä ei ole oikeaa ismia, eikä siis myöskään islamin ilmentymä vaan hätähuuto ja tällainen piirustus oikeuttaa jo itsessään seuraavan iskun ja mitä yksittäinen pommi-isku on kokonaiseen ristiretkien sarjaan verrattuna?; ristiretkien, jotka ovat täysin validi argumentti nykyterrorismissa ja jos hienokseltaan mutkia oiotaan, niin Turun puukottaja oli Virtanen, tuo arkkipiru, jonka sorkankopse kuuluu tänne asti, ja uhrit olivat Fatima ja kaverinsa.

   Tämä näin faktatarkistettuna Fatiman äipältä, joka sanoi, että tytärtään puukotettiin atomipommilla.Soitan Hesariin.

 2. Tämähän on todella järkyttävää mielekkyyden poissaoloa. Suuren puolueen johtaja (olkoonpa poliittinen suunta mikä tahansa) sanoo jotain piirrosta ”erityisen vaaralliseksi”. Siis piirroksen esittämä, koko maailmaa koskeva asia ei ole mitenkään vaarallinen. Olenkohan hereillä.

  1. Muslimit tulevat tämänkin piirrustuksen sanoman alleviivaamaan jollain Hebdo-murhaiskulla, johon Stephane Le Foll saattaa hyvin todeta, että ei pitäisi provosoida.

   1. Eikös Vanhasen Matti, se Lautakasojen Tonava, sanonu jotenkin näin: ”Ei pidä provosoitua kun provosoidaan.”?
    Mut se tais kai koskea vain meitä sikaa syöviä valkoisia heteromiehiä kalapuikkoviiksissämme?

 3. On ehdottoman tärkeää, että joku sanoo tämänkin asian ääneen. Jos sitä ei kukaan sanoisi, peli olisi menetetty.

  Toinen muistettava esilläpitoa vaativa asia on se, että onnistuneesti integroituneella muslimilla tarkoitetaan keskimäärin sosiaalitukien varassa elävää henkilöä, joka ei avoimesti halveksi kantaväestöä, mutta jonka mielestä naiset voivat liikkua vain miespuolisen sukulaisen seurassa hyvin peitettynä, ja jolle seka-avioliitto on mahdoton ajatus.

  Kunnioitettavaa, että Hebdo jaksaa tölviä tulenarkoja ja poliittisesti epäkorrekteja epäkohtia.

 4. Eikä siinä kannessa edes ollut Muhammedin kuvaa piirrusteltu tällä kertaa.. Eihän siinä silloin mitään väärää voi olla, vai?

 5. Höh, eihän tuossa kuvassa edes näy että ratissa on itse profeetta Mohammed! Runkkareiden kuningas! Pedofiilien Paroni! Nössö piirros.

 6. Ai se pääpedofiili olikin ratissa, jäi minulta huomaamatta. Pahoittelut, Hesari ja TS varmaan korjaavat asiavirheen.

  1. Tämä ristin kieltäminen ^ on silkkaa oksentamista kristityn päälle.
   Jos olet musu-uskova, saat näköjään määrätä, miten kristittyjä kohdellaan.

   Jos olet PK-henkilö (ns. ”poliitt.korrekti = parempi ihminen = suvacci”) niin sinulla on automaattisesti oikeus oksennella ja p*skannella ympäriinsä, alempiarvoisten päälle. Ei riitä, että itse p*skot mihin sattuu huvittamaan, sen lisäksi määräät ja määrittelet toisille tiukat normit ja kellonajat, mitä saa tehdä, mitä ei. Kenen kanssa kulkea ja mihin p*skoa.

   Katso siis, ettet PASKO TAI kusaise musu-uskovan muroihin ainakaan. :-!!!!!
   Jos niin erehdyt tekemään, voi musu-uskova loukkaantua. Seurauksena on kostoa, kostoa ja kostoa.
   Verta, pomminsirpaleita, kidutusta, veitsiä.

 7. mitäs jos vaikka hirtettäisiin julkisesti vastuullisia poliitikkoja? sanoo:

  Loogisestihan tuossa on kaksi vaihtoehtoa.Joko islam on rauhan uskonto tai islam ei ole rauhan uskonto.Jälkimmäinen väite on nykyään rasismia,fasismia ja natsismia.Mitä ilmeisimmin siis vastuullisen sananvapauden uusi uljas Eurooppa on saavuttanut Orwellilaisen korkean veisunsa lopputahdit koska ainoa hyväksytty tapa jatkossa puhua islamista on olla puhumatta islamista ja sen sijaan nuolla loputtomasti muslimien persereikää hiljaisuudessa todellisuudesta välittämättä.Eiköhän tämä homma ole jo nähty.Kaikki paitsi islam on rasismia ja vaarallista.

 8. Piirros on tietenkin erityisen vaarallinen, koska se loukkaa muslimien uskonnollisia tunteita. Ja kun niitä tunteita koukataan, voi käydä niin että muslimit suuttuvat.

  Jos suuttumus on voimakasta, voi seurauksena olla mellakoita ja ruumiita.

  Täytyy siis tarkasti miettiä mitä voi julkaista ja mitä ei. 😉

 9. Satiiri on ollut ilmaisukeinona paineenpurkua kautta aikojen. Siksi aikoinaan kehitettiin hovinarrit jotka satiirin keinoin saivat kerrotuksi kuninkaalle jos valtakunnassa oli ongelmia. Kukaanhan ei oikeasti voinut kertoa jos kansa esim. tuli raiskatuksi ulkopuolisten taholta tai joukossa oli terroristeja, koska siitä olisi menettänyt päänsä. Kuninkaalle kun ei voinut kertoa huonoja uutisia.

  Tänä päivänä viimeisinkin vaikuttamiskeino, satiiri, koitetaan kieltää sillä verukkeella että se olisi jotenkin vaarallista. Jos joku ei pidä satiirista niin on syytä miettiä miksi johonkin asiaan kiinnitetään huomiota tai miksi se tuodaan julkisuuteen. Aina silloin kun joku asia/henkilö joutuu satiirien kohteeksi, kyse on todella vakavasta asiasta. Kuoleman vakavasta, tässäkin tapauksessa.

  Pohdin, eivätkö johtajamme halua myöntää sitä tosiasiaa että islamin päälimmäinen tehtävä on jatkaa yli tuhat vuotta jatkunutta pyhää sotaa kaikkia muita uskontoja vastaan? Eikö haluta myöntää että islamistit haluavat alistaa kaikki muut uskontokunnat ja maat heidän lakiensa ja käytösmalliensa alle? Eikö haluta myöntää sitä että islamistit eivät kaihda mitään keinoja päästäkseen päämääräänsä?

  Ja se mikä on ehkä tärkeintä: Eikö haluta myöntää että päästämällä islamistena eurooppaan ja maahamme, annamme islamisteille vallan maa-alueisiimme? Koska sielä missä on islamisteja, sen alueen ne katsovat kuuluvat islamislaisee kalifaattiin. EJa eikö haluta myöntää että tällä tavoin tuhotaan Suomi ja suomalaiset rahan vuoksi?

 10. Antaa kuvan että islam on väkivaltainen uskonto.Ai niin islami on rauhanuskonto ja vaimonkin hakkaamiseen saa ohjeet imaamilta.Islamilaiset terroristi iskut ei liity mitenkään islamiin.Näin käänty poski ja poski kääntyy näin.Pelolle ei saa antaa valtaa mutta kuva on erittäin vaarallinen.Sitä ei saisi julkaista koska euroopassa on ihmisoikeudet,sananvapaus ja demokratia joiden seurauksena islamista ei saa sanoa totuutta.Eurooppalaiset päättäjät saa haistaa paskan ja kaikki jotka tätä ovat ajaneet kuuluvat siitä vastuuseen.

 11. allahu trapbar! Vai mikä lie snackbar se onkaan (kieltäydyn kirjoittamasta allahin nimeä isolla alkukirjaimella). Tämä video on sitten postattu huumorin vuoksi, ei rasismin. Ja voisiko uskonnon arvostelu muuten olla joku rotukysymys?

 12. Mikään uskonto islam ei ole, vaan alistava sotilaspoliittinen kultti. Myöskään ihmisryhmä islam ei ole.

 13. Charlie Hebdon kannessa on arkipäivän elämää kuvattuna sarjakuvan muodossa, joten turha on sossupuolueen jäsenen kyseisestä kuvasta parkua. Kannattaa tehdä muutoksia eurooppalaiseen arkeen, jos tuo piirros pahaa oloa aiheuttaa.

 14. Tuossahan vaan laiskat työtävieroksuvat, häpeälliset alkoholistilänsimaalaiset ovat sammuneet omaan oksennukseensa keskellä päivää kun ahkera muslimi ajaa ohi matkalla töihin!

 15. Kun ei ole huumorintajua, jää enempi aikaa miettiä vakavia uskonasioita. Naurava imaami olisikin aikamoinen luonnonoikku.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.