Mainokset

Hässleholmin kunta osti koulutytöille burkiinit uimatunnille

1430544470_a5e9

Hässleholmin kunta satsaa kuntalaisiin. Nimittäin kunta on nyt päättänyt ostaa burkiinit muslimitytöille, jotta kaikki voisivat ottaa osaa uimaopetukseen. Kunnan liikuntalautakunnan asianhoitaja Rolf Bengtsson on mielissään asiasta:

– Tiedämme, että on oppilaita, jotka eivät voi ottaa osaa uimaopetukseen ilman peittävää asustetta, joten tämä on yksinkertaisesti siksi, että saamme mahdollisimman paljon osallistujia.

Qpoolista, jossa lapsukaiset uiskentelevat, kerrotaan, että vaatteet päällä uimisesta oli aiemmin ongelmia, joten he asettivat vaatimuksiksi uimapuvun, shortsit tai burkiinin.

– Aiemmin monet pulikoivat vaatteet ja hameet päällä altaassa, ja silloin veteen tuli miljoonia bakteereita hien, meikkien, ulosteiden ja kaiken mahdollisen mukana, joita nyt kannetaan vaatteissa, kertoo pulikointilaitos Qpoolin hallipäällikkö Henrik Samevik.

imagesRolf Bengtssonille burkiinien osto ei ole mikään ongelma:

– Jotta oppilas saa hyväksytyn liikunnasta niin pitää osata uida 200 metriä. Emmehän me ostaisi kaikille uimahousuja. Mutta on olemassa paljon muita tukia, joita toiset oppilaat käyttävät. Koululla on luistimia, mutta kaikki eivät käytä niitä, me vain mahdollistamme sen. Jotkut tarvitsevat lainaan tietokoneen.

Bengtsson jatkaa:

– Koska Ruotsissa ei ole mitään kieltoa pukeutua huviin tai kokopeittäviin vaatteisiin niin emme kai mekään koulussa voi ottaa siihen kantaa. Totta kai jotkut kokevat, että huivi tai peittävä asu on naisten alistamista, mutta ei ole koulun tehtävä tehdä sitä tulkintaa. Meidän koulussa muslimitytöt saavat lainata burkiineja.

Bengtsson lisää, että koulu ei lainaa uimahousuja tai sellaisia, mutta burkiinin lainaaminen ei ole sen kummallisempaa kuin muidenkaan liikuntavälineiden lainaaminen.

Mainokset

7 Comments on Hässleholmin kunta osti koulutytöille burkiinit uimatunnille

 1. Uinti on turhs kansalaistaito // 26/08/2017 00:04 // Vastaus

  Tyhmiä ovat, kun eivät laske altaasta vettä pois.. Muslimitytöt voisivat suorittaa hyväksyttävän arvosanan edellyttävän 200 metrin matkan pohjalla kävellen.

  Tykkää

 2. Ei bikini, monokini tai tankini vaan burkini kaikille, myös miehille ettei kikkeli näy // 26/08/2017 08:49 // Vastaus

  Kätevä asu tuo bur-kini, on ilmeisesti keinokuitua joten kuivaa nopeasti. Kesäisin voi altaasta lähteä purkinissa suoraan vaikka kaupungille shoppailemaan. Sehän kuivuu kesäaikana siinä edestakaisin läpsytellessä.

  Ja vastavuoroisesti voi kaupungilta tulla suoraan purkini päällä altaaseen. Shoppaillessa tulee usein hiki.

  Tykkää

 3. Rasistinen talvi! // 26/08/2017 08:51 // Vastaus

  Eihän mitään muuta vaatteita enää edes tarvita, paitsi talvella.

  Tykkää

 4. Uloste tuli uimaan // 26/08/2017 08:54 // Vastaus

  On se onni että ulosteet jäävät nyt vaatteisiin burkinin ansiosta…

  Tykkää

 5. Anu Saukkonen // 26/08/2017 10:06 // Vastaus

  MIksi kunta ostaa. Eikö voisi velvoittaa vanhempia ostamaan… Ei kun joo kunnaltahan ne kaiken elämiseen tarvittavan rahansa saa. Työ kun on ”kuffarien” hommaa. Ei se ”herrakansalle” kuulu

  Tykkää

  • - Soomepois Eestist - // 26/08/2017 12:23 // Vastaus

   Niinpä, kyllä kantaruotsalaisille tytöille pitäisi nyt kustantaa valtion varoista bikinit….

   Tykkää

 6. -Beowolf- // 26/08/2017 10:48 // Vastaus

  Odotan mielenkiinnolla Ruotsi-Suomi-maaottelua ja uusruotsalaisten naisten seiväshyppyä. Tottakai siinäkin lajissa pitää olla tällainen ’oikeaoppinen’ asu.
  -PS: Mäkihypyssä tuosta asusta saisi selvää etua, liitopinnassa löytyy…

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: