Hässleholmin kunta osti koulutytöille burkiinit uimatunnille

13

1430544470_a5e9

Hässleholmin kunta satsaa kuntalaisiin. Nimittäin kunta on nyt päättänyt ostaa burkiinit muslimitytöille, jotta kaikki voisivat ottaa osaa uimaopetukseen. Kunnan liikuntalautakunnan asianhoitaja Rolf Bengtsson on mielissään asiasta:

– Tiedämme, että on oppilaita, jotka eivät voi ottaa osaa uimaopetukseen ilman peittävää asustetta, joten tämä on yksinkertaisesti siksi, että saamme mahdollisimman paljon osallistujia.

Qpoolista, jossa lapsukaiset uiskentelevat, kerrotaan, että vaatteet päällä uimisesta oli aiemmin ongelmia, joten he asettivat vaatimuksiksi uimapuvun, shortsit tai burkiinin.

– Aiemmin monet pulikoivat vaatteet ja hameet päällä altaassa, ja silloin veteen tuli miljoonia bakteereita hien, meikkien, ulosteiden ja kaiken mahdollisen mukana, joita nyt kannetaan vaatteissa, kertoo pulikointilaitos Qpoolin hallipäällikkö Henrik Samevik.

imagesRolf Bengtssonille burkiinien osto ei ole mikään ongelma:

– Jotta oppilas saa hyväksytyn liikunnasta niin pitää osata uida 200 metriä. Emmehän me ostaisi kaikille uimahousuja. Mutta on olemassa paljon muita tukia, joita toiset oppilaat käyttävät. Koululla on luistimia, mutta kaikki eivät käytä niitä, me vain mahdollistamme sen. Jotkut tarvitsevat lainaan tietokoneen.

Bengtsson jatkaa:

– Koska Ruotsissa ei ole mitään kieltoa pukeutua huviin tai kokopeittäviin vaatteisiin niin emme kai mekään koulussa voi ottaa siihen kantaa. Totta kai jotkut kokevat, että huivi tai peittävä asu on naisten alistamista, mutta ei ole koulun tehtävä tehdä sitä tulkintaa. Meidän koulussa muslimitytöt saavat lainata burkiineja.

Bengtsson lisää, että koulu ei lainaa uimahousuja tai sellaisia, mutta burkiinin lainaaminen ei ole sen kummallisempaa kuin muidenkaan liikuntavälineiden lainaaminen.

Advertisements

7 thoughts on “Hässleholmin kunta osti koulutytöille burkiinit uimatunnille

 1. Tyhmiä ovat, kun eivät laske altaasta vettä pois.. Muslimitytöt voisivat suorittaa hyväksyttävän arvosanan edellyttävän 200 metrin matkan pohjalla kävellen.

 2. Ei bikini, monokini tai tankini vaan burkini kaikille, myös miehille ettei kikkeli näy sanoo:

  Kätevä asu tuo bur-kini, on ilmeisesti keinokuitua joten kuivaa nopeasti. Kesäisin voi altaasta lähteä purkinissa suoraan vaikka kaupungille shoppailemaan. Sehän kuivuu kesäaikana siinä edestakaisin läpsytellessä.

  Ja vastavuoroisesti voi kaupungilta tulla suoraan purkini päällä altaaseen. Shoppaillessa tulee usein hiki.

 3. MIksi kunta ostaa. Eikö voisi velvoittaa vanhempia ostamaan… Ei kun joo kunnaltahan ne kaiken elämiseen tarvittavan rahansa saa. Työ kun on ”kuffarien” hommaa. Ei se ”herrakansalle” kuulu

  1. Niinpä, kyllä kantaruotsalaisille tytöille pitäisi nyt kustantaa valtion varoista bikinit….

 4. Odotan mielenkiinnolla Ruotsi-Suomi-maaottelua ja uusruotsalaisten naisten seiväshyppyä. Tottakai siinäkin lajissa pitää olla tällainen ’oikeaoppinen’ asu.
  -PS: Mäkihypyssä tuosta asusta saisi selvää etua, liitopinnassa löytyy…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.