Mainokset

Husbystä häviää yhä useampi yhteiskunnallinen tekijä-alueelle ei saada vartijoita

husby_webb

Yhä useampi yhteiskunnallinen tekijä jättää Husbyn. Nyt viimeisimpänä vartijafirmat, joista yksikään ei uskalla enää partioida Husbyssä. Kun Husbyn vähäiset jäljellä olevat yrittäjät sulkivat viime vuoden lopussa ovensa protestiksi niin Tukholman kaupunki ja Kista-Rinkebyn kaupunginosatoimikunta lupasi, että alueelle tullaan järjestämään lisää ja kunnon vartioita.

Tuolloin kaupungiosatoimikunnan tavoitteena oli tosiaankin parantaa Husbyn suuria järjestyshäiriöongelmia ja asukkaiden turvallisuutta. Näiden erityisten turvallisuusvartijoiden tarkoituksena oli työskennellä tiiviissä yhteistyössä poliisin kanssa.

Mutta, nyt puoli vuotta periaatepäätöksen jälkeen Husbyseen ei ole saatu yhtään vartijaa.

Yksikään Tukholman vartijointifirmoista ei halua alkaa tällaiseen erityisen leimaavaan työhön, sillä se olisi yksinkertaisesti hengenvaarallista. Vartija olisi käytännössä alueen poliisi, mutta ilman poliisin suojaa uusruotsalaisia rikollisia vastaan.

Husbyläinen kauppias Salam Kurda on käärmeissään. Hänen kauppaansa murtauduttiin viime syksynä päntöimenään ja lopulta murtomiehet hakivat muutaman askin tupakkaa yöllä ajamalla pyöräkuormaajalla kaupan seinästä sisälle.

– Alueelle on laitettu valvontakameroita, mutta eihän valvontakamerat palauta järjestystä. Tällä alueella on ollut täysi kaaos jo vuosikausia, tämä on täysin hylätty kaupunginosa. Vartijapuhekin oli vain tyhjää lätinää.

”Tällä alueella on ollut täysi kaaos jo vuosikausia”

30-vuoden kaupanpidon jälkeen Kurda sulkee nyt kauppansa ”Salams orientlivs” ja aikoo muuttaa muualle. Mies kertoo olevansa täysin kyllästynyt Järvan alueen toimintaan. Lisäksi hän jättää toimen alueen yrittäjien puheenjohtajana.

 

KIST_husby_0117_5788-800x533

Vihainen Salam Kurda pakkaa tomaatit ja taatelit takaisin laatikoihin ja lähtee Husbystä.

 

Kaupunginosasihteeri Gunilla Davidsson kertoo muutamia syitä miksi alueelle ei saatu vartijoita:

– Securitas halusi aivan liian summan juuri tästä työstä, joten sille ei voitu sanoa kyllä. Toinen yritys, Nokas, ei halunnut antaa edes tarjousta. Joten ei saatu vartijoita. Yritämme kuitenkin edelleen saada vartijointiyrityksien kanssa sopimuksia.

Nokas-vartiointiyrityksen johdosta David Larsson kertoo miksi he eivät lähteneet Husbyn vartijointii mukaan:

– Olisi ollut todella vaikea löytää pätevää henkilökuntaa kolmessa kuukaudessa. Suurin syy on työympäristö. Husby on hyvin ongelmallinen alue ja siellä pitää osata puhua sellaista kieltä, mitä ymmärretään ja sitä eivät monet osaa.

 

Kuvakaappaus 2017-08-26 01:36:58

Mainokset

21 Comments on Husbystä häviää yhä useampi yhteiskunnallinen tekijä-alueelle ei saada vartijoita

 1. talmud // 26/08/2017 03:16 // Vastaus

  SANOMALEHDISTÖN VALVONTA. TIETOTOIMISTOT. Yleisön tietoon ei saa tulla ainoatakaan tiedoitusta meidän sitä etukäteen tarkastamatta. Tähän olemmekin jo osittain päässeet sen kautta, että kaikki uutiset saadaan muutamien harvojen uutistoimistojen välityksellä, joihin ne keskitetään maailman kaikilta kulmilta, ja jotka levittävät uutisia tarpeellisesti muokattuina lehtien toimituksiin, viranomaisille jne. Nämä toimistot joutuvat vähitellen meidän käsiimme, ja ne julkaisevat vain sellaisia uutisia, jotka me hyväksymme.

  Tänä päivänä tämä pätee entistä enenmmän. Suuret mediat ovat juutalaisten omistuksessa USA:ssa ja suurelta osin myös muualla tai ainakin juutalais-vapaamuurarivallan vaikutuksenalaisena. Suomessa ulkomaan uutiset ovat lähinnä pelkkää juutalaismedioiden uutisten kopiointia ilman mitään lähdekritiikkiä. New York Times, BBC, Reuters, The Guardian, CNN jne.; siinä suomalaismedioiden ”puolueettomat” uutislähteet. Tämän vuoksi keskiverto suomalainen kuvittelee, että maailman suurin uhka on Islam vaikka todellisuudessa se on juutalaisten uuden maailmanjärjestyksen agenda sekä kaikki orjuuttava rahajärjestelmä, jossa uutta rahaa luodaan vain yksityisen korollisen velan kautta.

  Tykkää

  • Te juutalaissalaliittoja kaikkialta löytävät pelaatte monikulttuurisuuden pussiin: koko julkaisu on helppo selittää huuhaaksi, jos kommenttiosiossa horistaan foliokypäräkommentteja.

   Tykkää

   • ” jos kommenttiosiossa horistaan foliokypäräkommentteja.”
    – Niin,foliokypäräkommentti on samanlainen taikasana jolla voidaan estää keskustelu aivan kuin islamofobia,vihapuhe tai rasismi. Mainilan laukauksetkin olivat pelkää foliohattuilua…? Ei kai suuri ja ihana N-Liitto olisi koskaan voinut olla noin ilkeä Suomelle.

    -”Salaliittoteorioita” pitää voida pohtia asiallisesti ja aikuismaisesti. Maailma ei ole mustavalkoinen vaan harmaa ja myös USA saattaa tehdä joskus kolttosia. Esimerkki tästä on Libyan valtion tuho: Missä määrin päätökseen tukea Libyan kapinallisia vaikutti Gaddafin päätös irroittautua petrodollarijärjestelmä…?

    – Ihmisellä on aivot, niitä pitää käyttää eikä vain mennä aivottomana lauman mukana.

    Tykkää

  • Keksitty juttu? // 26/08/2017 09:16 // Vastaus

   Ja tämäkin on kaikki valhetta, meinaat?

   http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005341029.html

   Tykkää

  • Missä omat lähteesi? // 26/08/2017 09:22 // Vastaus

   ”Suomessa ulkomaan uutiset ovat lähinnä pelkkää juutalaismedioiden uutisten kopiointia ilman mitään lähdekritiikkiä.” Entä oma lähdekritiikkisi sitten? Mitkä ovat sinun lähteesi? Lenkit?

   Tykkää

 2. Nimetön // 26/08/2017 06:18 // Vastaus

  No mutta, kuulostaa ihan etniseltä monikulttuurilta. Eikä siinä mitään pahaa voi olla.

  Tykkää

 3. warren Beatty // 26/08/2017 08:36 // Vastaus

  Husby on pahempi kuin Soweto,koska rikollisuus ja väkivalta pahempaa.Kauhea paikka.Yök.

  Tykkää

 4. Pohjakosketusta odotellessa // 26/08/2017 08:37 // Vastaus

  Montakohan tuntia ja monenko henkilön voimin turvallisuuskysymystä on fundeerattu ja palaveerattu? Viimeinen oljenkorsi käytettiin ja ratkaisu oli jo lähellä, mutta sitten toinen firma yritti ryöstää kaupungin ja toinen pakeni pelkuruuttaan. Yrittäkää seuraavaksi kannustaa maahanmuuttajat vartiointikursseille. Löytyisi se yhteinen kielikin.

  Tykkää

 5. Win-win // 26/08/2017 09:04 // Vastaus

  Koska 80% Husbyn asukkaista on avustuksilla eläviä, töitä tekemättömiä laahustajia niin perustakoot itse kauppansa ja myykööt toinen toisilleen. Ennen oli siirtomaatavarakaupat, nyt siis kehitysmaatavarakaupat.

  Myyntitavarat voisivat olla kaikkea mahdollista banaaneista käsigranaatteihin ja delikatessipuolella baklavaa ja kokkelia.

  Tykkää

  • - Soomepois Eestist - // 26/08/2017 12:15 // Vastaus

   Hehheh, erittäin hyvin sanottu siellä luokan perällä! Saako tuota viimeistä lausetta muuten lainata/kääntää enkuksi tai saksaksi? Kikkelis kokkelis…..

   Tykkää

 6. Mutta sanoihan joku komisario Jussi Huhtala juuri, että Ruotsissa ei ole No go-alueita ja käy itsekin siellä milloin vaan.
  Jussi and the Boys palauttaa järjestyksen (jossa ei hänestä ole mitään palautettavaa) ja ottaa maksun!

  Tykkää

 7. Missä omat lähteesi? // 26/08/2017 09:21 // Vastaus

  ”Suomessa ulkomaan uutiset ovat lähinnä pelkkää juutalaismedioiden uutisten kopiointia ilman mitään lähdekritiikkiä.” Entä oma lähdekritiikkisi sitten? Mitkä ovat sinun lähteesi? Lenkit?

  Tykkää

 8. Ruotsi = maa jossa ihmiset pelkäävät työpaikoillaan // 26/08/2017 09:44 // Vastaus

  Eipä ihme jos kukaan ei halua enää pyörittää keharialueella kauppaa. Ei ihme jos kouluista puuttuu yli 5000 opettajaa ja 1000 esikoulunopettajaa päiväkodeista. Ei myöskään ihme että sairaaloissa henkilökuntatilanne vain pahenee kun hoitajat pelkäävät henkensä puolesta ja poliiseja lopettaa enemmän kuin uusia ehditään kouluttamaan:

  http://www.expressen.se/kvallsposten/kriminella-gangen-satter-skrack-pa-akuten-de-har-ingen-respekt/

  Tykkää

  • - Soomepois Eestist - // 26/08/2017 12:18 // Vastaus

   Niinpä niin, toi vasta tekee gutaa Ruotsin Pisa-tuloksille. 20-30 vuoden päästä haluaisin olla kärpäsenä katossa kun ja jos noi oppilaat pääsevät vauhtiin. Ruotsi on ihan selvästi Beirutin tiellä.

   Ja meidän nilkit seuraavat perässä….

   Tykkää

 9. Itämaan // 26/08/2017 16:08 // Vastaus

  Kovasti olisi kiva jos lähteet olisivat näkyvissä. PT-media on lähde vain siinä tapauksessa, että PT-media on itse jututtanut kauppiasta ja Gunilla Davidssonia. Jos näin ei ole, niin juttu on plagiointia eikä mene yksiin journalististen periaatteiden ja tekijänoikeuksien kanssa.

  Tykkää

 10. sitä saa mitä... // 26/08/2017 21:12 // Vastaus

  Husbyn vartiointi on mahdoton tehtävä,koska pitäisi myös vartioida vartioita!
  Autot joilla vartijat liikkuvat olisi vartioitava kun vartijat kierroksella tai poissa autojen läheltä.
  Autothan hajotettaisiin joka päivä ilman suojausta.
  Kukaan ei sellaista työtehtävää ota.

  Sama juttu oli Rinkebyn uuden poliisiaseman rakennusurakasta.
  Kukaan ei lähettänyt tarjousta koska riski tuhottuun omaisuutteen rakennustyömaalla oli aivan liian suuri kustannus.
  Nyt lähin poliisiasema on 10 kilometrin päässä Solnassa.
  Pahantekijöillä rauha touhuta rauhassa.

  Rinkebyn torille poliisi asensi kymmeniä nauhoittavia kameroita,jotta rikosten tekijät löytyisivät helpommin.
  (sitäkin vastustettiin,kun ei saa henkilöitä kuvata,valitus on olemassa)
  Huumeiden myyjiä tai muita hämärämiehiä ei kamerat haittaa.
  Nyt he oleskelevat muiden siirtolaisten pitämien liikkeiden sisällä ja tekevät bisneskset omistajan silmien alla.
  Yritäppä valittaa ,niin kauppa tuhotaan!

  Tykkää

 11. DuPont // 27/08/2017 00:36 // Vastaus

  Ikävää. Tuo ei ole enää Ruotsia, vaan jotain uutta uljaampaa yhteiskuntaa…

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: