Poliisin ulkomaalaisvalvonta kirkon tiloihin herättää keskustelua

13

svenska-kyrkan-5-jpg

Ruotsissa on syntynyt mielenkiintoinen tilanne viime viikkoisen talteenoton myötä. Poliisi teki perjantaina kirkon järjestämälle kesäleirille ulkomaalaisratsian ja otti paikanpäältä kiinni 16 henkilöä säilöön ja edelleen palautettavaksi kotimaihinsa. Henkilöillä ei siis ollut oleskelulupaa Ruotsissa ja he olivat saaneet kielteiset päätökset oleskelulupahakemuksiinsa.

Kirkon mielestä poliisi toimi väärin. He perustelevat asiaa sillä, että kirkko olisi eräänlainen ”fredad zon”, rauhoitettu alue, jossa kovia kokeneet ihmiset voisivat turvallisesti oleskella. Kirkosta asiaa verrataan vaikkapa natsisaksan aikaisiin juutalaisiin kohdistuneisiin vainoihin, jonka aikana monet kirkot piilottivat juutalaisia näitä joutumasta natsien vainon kohteeksi.

Kirkon mielestä siis on olemassa jokin alue, jossa ei ole lakia, jossa etsintäkuulutettu ihminen voi piileskellä poliisia ikäänkuin turvassa. Poliisi taas kertoi ajankohtaisohjelmassa, että ei ole olemassa mitään rauhoitetettua aluetta. Ruotsin lait koskevat kaikkialla Ruotsin rajojen sisäpuolella. Jos poliisi tietää, että kirkon tiloissa oleskelee etsintäkuulutettuja ihmisiä poliisi tulee ja noutaa heidät.

Valtamedia lähtenyt asiassa kirkon puolelle. Se yrittää perustella asiaa mm. sillä, että kiinniotetut olivat kaikki perheitä ja heidän joukossaan lapsia. Nyt kysellään, että tulevatko poliisit jatkossa jahtaamaan paperittomia lapsia koulujen ulkopuolella. Aikooko poliisi jatkossakin piirittää tiloja, joissa tiedetään oleskelevan laittomasti maassaoleskelevia henkilöitä.

 

Advertisements

29 thoughts on “Poliisin ulkomaalaisvalvonta kirkon tiloihin herättää keskustelua

 1. Menkööt suurlähetystönsä pihalle ähöttämään, sinne ei taida poliisilla olla asiaa? Samalla uuden passin voi laittaa tilaukseen, ellei halua palautusta maahan, jossa ei ole käynytkään.

 2. Kirkkoturvaan täälläkin vedotaan, kun lainsuojattomia ja henkipattoja piilotellaan sakaatin nurkkiin. Kyse ei ole kiukuttelusta, vaan anarkistisen punapapiston peittelemättömästä kapinasta. Tehdään omaa maahanmuuttopolitiikkaa taivaan luvalla. Jos kirkko saa verotusoikeuksiensa ohella suosia rikollisia, varaan itselleni samat oikeudet.

 3. Asian käsittelemikseksi täytyisi kyetä ymmärtämään, että jokainen perhe ja lapsi ei ole oikeutettu turvapaikkaan – ei edes suloinen tai sydäntäsärkevästi itkevä lapsi. Tämän jos kykenee sisäistämään, on keskustelu mahdollista. Pääosin ”keskustelu” menee ”Haluatko sinä hukuttaa lapset Välimereen?!”-tasolle, jolloin onkin jo aivan sama mitä sanoo:”En vaan Atlanttiin.”

  1. Vastuu lasten hukkumisesta on niillä, jotka lapset tuovat välimerelle,ei kenelläkään muulla.
   Ei ainakaan tuhansien kilometrien päässä välimerestä olevilla pohjoismaalaisilla ihmisillä.

 4. Tätähän se on aina mädättäjien harhoissa.Aina verrataan ja vedotaan natseihin ihan sama miten idioottimaista se on.Eikös harhaisten mädättäjien logiikkaa voisi alkaa käyttämään vähän muutkin vai onko ne lait vain rasisteja varten??Perustan tuonne vaikka huumelabran ja poliisi ei sitten tule häiritsemään koska se on ninq semmonen rauhan huumelabra ja itärintamallakin käytettiin huumeita sotiessa eli oikeastaan toiminta selvästi vertautuukin lähinnä juutalaisten pelastamiseen natseilta – Vai pitääkö ensin ilmoittautua muslimiksi ja väittää tilaa kirkoksi/moskeijaksi?

 5. Mitäs se kirkko nyt yhtäkkiä esiintyy hyväntekijänä kun on vuosikausia viis veisannut niistä kristityistä joita Lähi-idässä vainotaan. Eikä ole muistakaan kirkkoontunkijoista tykännyt jotka tulevat kirkkoon sisälle ”nukkumaan, ryyppäämään ja runkkaamaan”. Niillä ihmisillähän voi olla todella suuri henkinen hätä.

  Miksi kirkko ylipäänsä auttaa laittomia mutta ei laillisia ihmisiä jotka tarvitsevat apua, esim. Ruotsin katastofaalisen huonoja kouluja ja päiväkoteja joissa lapset ja nuoret saavat mielenterveyshäiriöitä älämölön aiheuttaman stressin takia.

  1. Kristityitten vainosta…

   Juttelin pari vuotta sitten erään jehovalaisen naisen kanssa.
   Tilanne oli kepeän pinnallinen, mutta tuttuusaste silleen, että hiukan syvemmällä.
   Hän oli todella huolissaan. Jehovia vainottiin puheittensa mukaan järjestelmällisesti noilla eteläisemmillä seutukunnilla, eikä tarkoittanut kevyttä kenttäkiusausta.
   Sanoi, että ei oikein haluaisi edes puhua, koska tietää myös, mitä heistä muutenkin ajatellaan täällä perikristikunnassakin. Mutta hyvin huolissaan.

   Enpä olekaan kuullut, että ketään muuta edes kiinnostaisi, paitsi jehovia ja minua.
   Olinpa itse miten tyly jehoville tahansa, niin ne on minun jehovia.

   Hassusti mummmielestä Turussa meni jehovanainen.
   Miksi sitä muuten piti korostaa? Miksi sitä, että jehova?

   Surullista kyllä, oli mennyt vast’ikään naimisiin. Se on surullista.

   1. Jehovan Todistajat ovat oikeasti uskollisia Jumala Jehovalle. Alexander Solzhenitaynkin tunnustaa ”Vankileirien saaristossaan”, että uljaiden kristittyjen marttyyrien etunenässä olivat
    vanhjat ortodoksipapit ja Jehovan Todistajat.
    Minulla on monia ystäviä Todistajien joukossa ja olen esittänyt henkilökohtaiset surunvalittelut tälle Turun marttyyrikuoleman kärsineen Todistajan omaisille ja läheisille. Rauha ja siunaus heille!”

   2. Kuinkahan monta ihmistä jehovalaiset esim Suomessa on tappaneet?.Ei ainuttakaan !!!!

    Mutta montako ihmistä on kehitysmaalaiset muslimit tappaneet ,esim Suomessa ?
    Aika monta suomalaista jo ennen tätä Turun kurkunleikkaajaa.
    Joku ero nuilla uskonnoilla kyllä on ja nimenomaan reippaasti jehovalisten hyvyys jehovalaisten puolella.

    Mutta henkilökohtaisesti en ole mikään uskovainen,silti rehellisesti totean tuon edellä kirkoittamani.

 6. Kivasti kirkko sotkee jutskia.

  Keskiajalla oli muistaakseni sellainen käsite kuin kirkkorauha. Se tarkoitti sitä, että vainottu saattoi paeta silloisina aikoina aivan kantaeurooppalaisia apinoita kirkkoon.
  Erityisesti viittaan silloisiin kantaeurooppalaisiin naisiin, kun se naisrauhan käsite ei niinkään ollut selkeä käsite kaikille, ja muutenkin seksiä harrastettiin viettien varassa humputellen.
  Saattoi neitokaiselle tulla ei-niin-kivat kuumat paikat keskellä päivääkin, ilman puskia.
  Pitää myös muistaa, että keskiajalla oltiin käkikännissä päivät pitkät, koska puhdas juomavesi oli vähän niin ja näin. Talkin’ about infra ja rotat.
  (Ihme, että Eurooppa ja valkoiset on tähänkin asti päässyt…
  Nykytiedon mukaan kalma noutaa ja aivot sulaa heti, jos vilkaiseekin viinapulloa.
  Voi aina mennä peilin eteen ja kysyä itseltään, että mitenkä päissään iskä ja äiskä oli, kun itseä puuhattiin. Veikkaan, että monessa tapauksessa totuus… on totuus. Elämäkin on.
  Esi-isiäkin on.)

  Ainainen natsikortti.
  Toinen maailmansota on jotenkin semmoinen turvasatama suvakeille.
  Historiaa ennen sitä ei ole ollut ja se oli siis alku-pumputi-pum kaikelle.
  Ne vertaa itseään vastarintaliikkeeseen. Että jokin Iso Paha varjostaa, ja ne niinku pelastaa maailman, koska ne vaan niinku tajuu ja on tilanteesta silleen niinku nohevina selvillä ja kartalla tasan. Kaikki lompsivat karvalapsoset on annefrankeja.
  Kaikki muut on inhoja natseja, jotka ei tajuu.

  Ei kuulkaa. Tää tilanne vaatii ratkaisevasti kiivaampia toimia.
  Omasta puolestani olen antanut tarpeeksi köyttä.
  Jos siihen ei osaa ite hirttyä, niin alanpa keräämään takaisin.
  Sitten kiristyy. Muhii mielessä koko ajan.
  Suvakeille tiedoksi painottaen: KOKO AJAN.

  Alkaa olla mitta vittu ihan täynnä tätä paskaa.

  1. Ei kirkko nytkään välitä lähi-idän kristityistä. Kirkon suojelu kohdistuu terroristeihin.

   1. Niin ja nyt jätkät oikein tinkaan miettimään, silleen oikeesti.

    Mitä se kirkosta eroaminen auttaa? Mitä?
    ”Että ei saa verotuloja” ja muuta mussuti-mussutia.

    Se ei auta vittukarvan vertaa. Tulos on liian pitkällä tähtäimellä.
    Samaten äänestäminen. Juu, joskus ens vuonna sitten tai viiden vuoden päästä…

    Nyt vittu rotia touhuun. Saatana loppu se lässytys. Tulosta.

    Et sinäkään töissä siksi käy, että työnantaja haluaa auttaa sun pikkuista perhe-elämää.
    Ei. Palkka on sitä, että teet sen, ja hyvin teetkin, mitä työnantaja ei kerkiä tai vaikka osaakaan.

    Perustajunta kuntoon. Alkaa olla helevetin korkea aika.
    Miuku-mauku, samaan aikaan kello kuluu, aikaa ehtyy ja tik-tak.

    Kyllä. Neekeri on apina.
    Kummasti tulee vauhtia, kun aloittaa.

  2. Joku on ollut Turun terroristiakin huutamassa tervetulleeksi, joku on hänellekin pullaa tuputtanut ja kädestä pitänyt, että ihmisiä ollaan kaikki. Sama on tehty päänroikottelijoille ja todennäköisesti joukkomurhaan syyllistyneille veljeksille. Se on kornia.

   1. Ei uskaltaneet suomen tuomarit kurkunleikkaaja veljeksiä tuomita.
    Siinä kyllä nousi vapina hiusrajalle kovallaki tuomarilla ja pyyhe heitettiin kehään.
    Nyt ne vain laskeskelevat paljonko suomen valtion pitää maksaa korvauksia kurkunleikkaajille.

 7. Jatketaan kekustelua…

  Ruotsin poliisi toimi liian myöhään. Sen olisi jo kymmenen vuotta sitten pitänyt toimia näin ja karkoittaa kaikki maasta joilla ei ole virallista oleskelulupaa. Sen olisi pitänyt tehdä tämä myös pari vuotta sitten syksyllä, kun hiekkaneekereitä lappoi sankoin joukoin Tukholman junaan päämääränään pohjoinen Suomi. Viimeistään silloin Ruotsin poliisin olisi pitänyt ottaa laittomasti maahan tunkeutuneet kiinni ja karkoittaa kotimaahansa.

  Mutta kuten tiedettyä, Ruotsin poliisi on täysin munaton ja sen palleja kelpaa raapimaan vain joukko telketju-feministejä. Se mikä on kielletty ruotsalaisilta, se on sallittu maahan tunkeutuneille hiekkaneekereille. Ja vielä diskorahan myötä.

 8. Kirkot rakennuksina ovat ihania- rakastan kirkkoja- mutta ne ihmiset jotka siellä touhuavat eivät ole mitenkään parempia kuin muut ihmiset: eivät sen älykkäämpiä, hurskaampia, rehellisempiä, vilpittömämpiä, oikeudenmukaisempia jne jne jne. Samanlaisia paskiaisia kuin kaikki muutkin ja sotkevat omat poliittiset mielipiteensä ja oman ahneutensa työhönsä ja luulevat olevansa maallisen lain yläpuolella. Leipäpappeja suurin osa. Tuttavani on kirkkoherrana ja sekaantui vanhuksen perintöasiaan ja sai vanhuksen laatimaan testamenttinsa kirkolle mistä nousi kauhea haloo omaisten keskuudessa. Kirkon ihmiset ovat samanlaisia pelureita kuin muutkin eivätkä mitenkään luotettavampia.

  Entäs tämä pappi sitten joka vei kirkon esineitä, mm kastemaljan, TVn Antikrundan’iin arvioitavaksii:
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/prast-brot-mot-lagen-tog-med-dopskal-till-antikrundan

 9. Mites se kirkko ajattelee yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta? Sä oot okei, sä et oo okei…

  Jos kieltäisimme lailla kaikki uskonnot, että eivät saa mitään tukia mistään, ei verotusoikeuksia ja ei näkyviä uskonnon merkkejä ulkoisesti, niin maailma olisi rauhallinen paikka elää.

  1. Sinäpä sen sanoit: kielletään kaikki uskonnot kunnes saamme kaikki *ymmärrätte ketkä* ulos maasta. Sitten ovi säppiin ja kristinusko taas voimaan entistä ehompana ja kristillisin papein, ei mitään puolikonvertiitteja kuten nämä nykyiset.

 10. Ruotsin poliisia munattomaksi haukuttaessa (ja suomen), olisi hyvä muistaa pari juttua. Paljon juuri suorittavassa portaassa olevia poliiseja eroaa työstään, koska poliittinen johto ei anna tehdä työtä kunnolla. Poliittisella johdolla tarkoitan poliisijohtajia. Huomioikaa, että nykyinen eläkeläinen Paatero, sanoo julkisuudessa sellaista, mitä ei voinut koskaan sanoa virassa ollessa. Media, viher vasemmisto on pitänyt sitten 60-luvulta lähtien poliiseja natzeina. Poliisien teot on aina arvostelun kohteena. Näin ollen ruottalaiset poliisit ei voi leipoa häiriköitä käkättimeen. 70-80 luvulla tuollaisesta riekkumisesta mitä nyt tehdään lähiöissä, olisi tullut nokialaista nuoriso-ohjaajaa. Ja paljon. Niin haluaisi kaikki pohjoismaalaiset poliisit tehdä, mutta kun poliisijohto on politikkojen ja media ajojahdin kohteena. Jos pitävät yllä järjestystä, ovat natzeja. Jos media kirjoittaisi edes 5% siitä, mitä poliisi näkee näitten kunniakansalaisten tekevän, olisi tässä maassa ”rasisteja” ihan hiton paljon enenmän.

  1. WhiteHunter: ”Jos media kirjoittaisi edes 5% siitä, mitä poliisi näkee näitten kunniakansalaisten tekevän, olisi tässä maassa ”rasisteja” ihan hiton paljon enenmän.”

   Poliisi elää sinun, minun ja hentunliisan rahoilla.
   Poliisi on siis tiedotusvastuussa sinulle, minulle ja hentunliisalle kaikesta, mitä poliisille annetulla työpaikalla tapahtuu.
   Niin ovat myös ensihoitajat, palomiehet, armeijalaiset, opettajat, proffat, POLIITIKOT…
   mitä niitä on.

   Ne rikkovat työsopimusta. Kommarit.
   Se on yks kaks ja saparonnapsaus kun työnantajalta napsahtaa pinna loiskottelusta.
   Ei kiinnosta ammattiliittovalitukset, koska samaan syssyyn menee poikki kaikki tuet.

   Alkakaa nyt miettiä. Tämmöinen pelleily ei vaan voi jatkua.

   Jo halajat olla muka vielä jotain edellä mainitsemissani tai mainitsematta jättämissäni ryhmissä, niin nyt on kiire kuvitella kuvio.
   Se on sun oma perse, joka sitten palaa.
   Annanko lisää köyttä?

  2. Ihana toivekuva:

   ”Nokialainen nuoriso-ohjaaja leipoo ”Haluamme samaa kuin sinä!”- mielenosoittajia käkättimeen.

 11. http://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2017/08/29/uusi-alkulahde/

  Lainattu ote jutusta:
  ”Eipä siis ihme, että toimittajatkin ovat nykyisin ruvenneet kirjoittamaan nimettöminä juttuja, joissa haastatellaan nimettömänä pysyvää tutkijaa. Jutun sisällöstä päätellen tuo tutkija voisi tässä tapauksessa olla vaikka äärioikeiston suosima fiktiivinen professori Paavo Tajukangas, mutta sillä ei ole merkitystä. Omalla nimellä ei uskalleta esiintyä, ja nimettömänä voi puhua ihan mitä tahansa. Vastuu siirretään kätevästi lukijalle.”

  Eikös tuo äärisuvakki Saku Timonen kiellä mm. kaikki nämä pt-median sivuilla olevat jutut mielikuvituksen tuotteeksi siis ei tunnusta ollenkaan mitä Ruotsissa todella tapahtuu? Näin muistan lukeneeni jostain. Melkoista itsepetosta ja tyhmyyttä yliopistokoulutuksen saaneelta ”mieheltä”.

  1. ”Vihatieteen professori” on paljon hienompi titteli kuin joku joku ”uuninpankkosuvakkirunkkariluuserihölmöyden” improbatur.

  2. Saku ei ole vielä tajunnut, että on myös ihan ite vastuussa omista sanoistaan.

   Aika kuluu, ajat muuttuu. Suuntaa ei uuninpankonpojat osaa ennustaa.
   Minä osaan, koska se on helevetin helppoa.

   Se voittaa, joka saa pimppua.

   Vaan ei tää niin helepolla meekään.
   Se voittaa, joka viimeksi saa pimppua.
   ”Se viimeksi nauraa, joka toiselle kuoppaa kaivaa.”

   Mä annan heti, jos pelastat Euroopan.

 12. Ruotsin kirkko vertaa poliisia natseihin ja ählämeitä juutalaisiksi. Niin se maailma muutttu Eskoseni.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.