Ruotsin Maahanmuuttoministeri perui tapaamisen Norjan Maahanmuuttoministerin kanssa

12

63a5d20ba9994f79659857cd7ee0607b

Ruotsin ja Norjan välille on syntynyt mielenkiintoinen nokittelumaaottelu. Norjalaisen Fremskrittspartietin (Edistyspuolue) integraatio- ja maahanmuuttoministeri Sylvi Listhaug vierailee juuri nyt Ruotsissa. Ruotsin vastaava ministeri Heléne Fritzon (S) kuitenkin perui tapaamisensa Listhaugin kanssa lyhyellä varoitusajalla.

Kyse on siitä, että Sylvi Listhaug on tullut Skandinaviassa tunnetuksi kriittisistä maahanmuuttoon liittyvistä mielipiteistään. Hän myös lanseerasi aiemmin termin ”Svenska tillstånd”, Ruotsin tilanne. Norjassa termiä käytetään usein kuvaamaan Ruotsin ongelmallista tilannetta tietyissä lähiöissä.

– Ruotsissa on alueita, joissa poliisilla on vaikeuksia pitää yllä järjestystä. Kun he menevät näille alueille niin poliisin päälle käydään ja heitä kivitetään, Listhaug sanoi.

Listhaug oli nyt vierailulla Tukholmassa oppiakseen enemmän mitä tapahtuu Ruotsin suurkaupunkien syrjäytymislähiöissä.

– Onneksi Norjassa ei tapahdu sellaista, ja toivon sydämestäni, että sellaista ei tule myöskään tapahtumaan. Siksi on äärimäisen tärkeä ottaa oppia Ruotsista, jotta emme tee samoja virheitä. Mutta voimme myöskin ottaa oppia niistä asioista, joissa Ruotsi on toiminut oikein.

Listhaugin oli siis tarkoitus tavata ruotsalainen kolleegansa Maahanmuuttoministeri Heléne Fritzon, mutta hän perui tapaamisen. Norjalaiselle VG-lehdelle lähettämässä tiedotteessaan Fritzon kertoo, että hän ei halua olla mukana norjalaisessa vaalipelissä, ja siinä, että Listhaug levittää vääriä mielikuvia Ruotsista.

Toisaalta Listhaug myöntää, että hänen Ruotsin vierailussaan on poliittinen taka-ajatus, maahanmuutton liittyvät asiat ovat hyvin tärkeitä Fremskrittspartietin vaalikamppanjassa. Norjan Suurkäräjävaalit pidetään 11. syyskuuta.

Sylvi Listhaug tapasi Ruotsin vierailullaan poliisipäällikkö Dan Eliassonin, jonka kanssa he tekivät iltapäivällä vierailun Tukholman syrjäytymislähiöön Rinkebyhyn. Listhaug kertoi Ruotsin medioille, kysyttäessä onko hän nyt löytänyt uusia nyansseja vierailullaan, joita ei tiennyt aiemmin:

– Se mikä on selvää, on se, että asioihin olisi pitänyt puuttua ja panostaa jo paljon aiemmin. Tämä on se asia, mitä aiomme ottaa huomioon Norjassa. Norjassakin on joitakin alueita, jotka ovat menossa väärään suuntaan, Nyt asia on otettava vakavasti ja muutettava suuntaa.

21231705_748302212008007_657389956600095472_n
Tino Sanandaji ja Sylvi Listhaug

Se mikä on mielenkiintoista niin Ruotsin media ei mainitse sanallakaan sitä, että Listhaug tapasi Ruotsissa Tino Sanandajin. Listhaug kertoo julkisella Facebook-sivullaan tapaamisen olleen onnistunut ja mainitsee, että maahanmuuton ongelmiin on puututtava ajoissa.

18 thoughts on “Ruotsin Maahanmuuttoministeri perui tapaamisen Norjan Maahanmuuttoministerin kanssa

 1. Kyseinen herra on roppakaupalla ja toistuvasti luonut vääriä mielikuvia Ruotsin tilanteesta. Kaikki ministeritapaamiset peruttu.

  1. Minä ja kaikki me muut huumoset lupaammme PT-media vastaisuutta jatkossakin. Teemme parhaamme ja se ei ole vähän se.

   1. Näitä sinänsä vaikeita asioita on täysin mahdollista käsitellä faktapohjalta ilman turhaa tunnehuutoa. Käytte tuolta lukemassa, mitä maailman ykkösosaaja näissä asioissa tekisi: http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002829831.html

    Suomen turvapaikkapolitiikan tuloksena Suomessa on realisoitunut terroriuhka. Tuli odoteltua ensimmäistä iskua – niin ilmeiseltä se vaikutti – ja nyt sitten seuraavaa. Ne ovat realiteetteja, joihin Uuninpankkopojan poteroituminen ei auta. Vaikka kuinka hellästi olisi maailmaa halattu, se on vastannut verenvuodatuksella – silloin täytyisi tehdä jotain toisin.

  2. Kirjoitin sinne Uuninpankkopojan kommentteihin, että jos haluamme joskus päästä pois asemasotavaiheesta, olisi nähtävä, että nykyistä turvapaikkapolitiikkaa voi sekä puolustaa että vastustaa järkiargumenteilla. Blogisti hyökkäsi välittömästi kimppuun jollain täysin argumentoimattomalla raivoamisella – ja poisti kommenttini kokonaan. Poikkeuksellisen alimittainen suoritus.

   1. Lopetin Uuninpankopojan artikkelien lukemisen juurikin sen takia ettei hyväksy vastaväitteitä, poistaa armotta kaikki järkevät argumentit mitkä sotii herran epäjohdonmukaista ajattelua vastaan. Eräs demarituttu minulle niitä linkitteli, nykyään sanon etten kelpuuta kyseisen herran tekstejä todisteeksi yhtään mihinkään tai minkään ajattelun tueksi.

    1. Minä luulin, että vaikka olemme asioista aika rankasti eri mieltä, hän kuitenkin kykenisi asialliseen keskusteluun – ei kyennyt. Mutta tämä valotti tilannetta itselleni merkittävästi lisää: jos tällaisella kritiikkiä – tai edes erimielisyyttä – kestämättömällä vaahtoajalla on kymmeniä tuhansia seuraajia, niin eipä ole ihme, jos Suomen kyky keskustella on nollissa.

 2. ..ja vaikea arvata kuinka maanpetturit Suomessa Ruotsin tilanteesta oppia ottavat – eivät mitenkään.Sipilä korkeintaan paskantaa vaippoihinsa ollessaan taas vaihteeksi shokissa,Stupido ehkä tviittaa jotain fantastisen typerää,Orpo sössöttää jotain sekavaa rasismista ja Soini luultavasti röhkii arvopohjasta karsinassaan samalla laardia mussuttaen.Loppuporukka miettii kuinka saataisiin veroprosentti yli 100:n Suomi 100v juhlien kunniaksi…

 3. En pysty enää näkemään, että Ruotsi kykenisi jotenkin selviämään nykyongelmistaan. Jos massiivisia ongelmialähiöitä ei edes suostuta näkemään, niin sitten niihin hukutaan. Kaiketi vain meni liian pitkään liian hyvin, jotta olisi maailmassa enää ongelmia uskottu olevankaan. En tiedä, surullisena seuraan rakkaan naapurin itsetuhoisuutta. Jos ruotsidemokraatit eivät ole seuraavan hallituksen pääministeripuolue ensi vaalien jälkeen, uskon, että tilannetta ei enää pystytä korjaamaan. Viides kolonna vahvistuu entisestään eikä siitä enää selvitä vaaleilla. On ne saatanan hulluja.

 4. Kun ottaapi maansa täyteen muslimeja ym.neekereitä tuloksena ei ole muuta kuin ongelmia.Ainut keino välttyä ongelmilta on rajat kiinni niin kuin Unkarissa.

  1. Eikö ole aika loogista, että kun kerää maahan ongelmallisia ihmisiä, saa ongelmia?

   Bahrainilainen ministeri totesi, että he eivät ota niitä, koska ne ovat ongelmallisia tapauksia, kun häneltä kysyttiin, että miksi rikkaat arabimaat eivät ota niitä pakolaisia.

 5. Maiden pitäisi nimenomaan ottaa oppia toistensa erehdyksistä eikä toistaa niitä kuten nyt tehdään. Valitettavasti estää poliittinen peli normaalin maalaisjärjen käytön ja tehtyjen munausten myöntämisen. Ruotsilla on ollut aivan väärät esikuvat- siinä syy kaaokseen- ja Suomi tykkää että on hienoa tehdä perässä niinkuin Ruotsi tekee, tai on ainakin tehnyt.
  Haloo! Herätkää! Kannattiko?

  Siinäpä nyt sitten istutte ja mietitte kukaties monta kuukautta että mikä sen Turun terroristin OIKEA kansallisuus, nimi ja ikä on. Ehkä ette koskaan saa niitä tietää. Ja hän on vain yksi monista. Voi elämän kevät miten tyhmää päästää sellaisia tyyppejä maahan: päästetään-pallutetaan-poistetaan-puukotus/pommitus.

  Lähiöistä niitä juuri löytyy. Toivottavasti Norja edes laittaa stopin.

  1. Listhaug: ”Ongelmiin on puututtava ajoissa.”
   Jäädäänks miettimään, milloin on ajoissa. Komitea, anyone?

   On se muuten jänskää, miten nää maahanmuuttajataustaiset tutkijat esitetään aina jotenkin nohevampina ja laadukkaampina tutkijoina kuin kantistutkijat, joita ei kai edes ole.
   Oisko siksi, että ilman maahanmuuttoa ei tartteis olla näitä erikoisasiantuntijoita?
   Tutkija? On ne älykköjä. Suomessa kanssa.

   Mukavaa kuitenkin, että nyt tylsässä Pohjolassakin on diplomaattisen konfliktin haisua.
   Ei kiinnosta enää yhtään se aito Pohjois-Korea; on niin jännitettä ja kireyttä ilmassa.
   Saan quislingmäisiä värinöitä puolin ja toisin.

   Nyt ette kyllä mokaa tätä spektaakkelia! Että kerrankin sirkushuveja!
   Lisää ministeristason yhteistyöstä kieltäytymisiä ja maahanmuuttajataustaisia erikoisasiantuntijatapaamisia!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.