Sylvi Listhaug: ”Ruotsin turvapaikkapolitiikka täysin epäonnistunut”

12

Norjan maahnamuutto- ja integraatioministeri Sylvi Listhaug sai äänensä kuuluviin Aftonbladetissa toissäpäivänä, eli päivää ennen Tukholman vierailua. Hänen mielipiteensä on ehdottomasti kääntämisen arvoinen sanasta sanaan ja luettavaksi suomalaisillekin.

 

Kuvakaappaus 2017-08-30 01:53:16

Ruotsin turvapaikkapolitiikka on täysin epäonnistunut

Minä ja monet muut norjalaiset politiikot olemme olleet jo kauan huolestuneita siitä kehityksestä, joka tapahtuu rakkaassa naapurimaassamme Ruotsissa. Raportti toisensa perään on vaiettu, vaikka nämä osoittavat pelottavaa kehitystä. Tällaista kehitystä emme halua Norjaan.

”Ruotsin tilanne” (Det svenska tillståndet) tarkoittaa minun silmissäni lain ulkopuolella olevia alueita, jotka ovat kehittyneet konrtolloimattomasta maahanmuutosta ja surkeasta integraatiosta. Näillä alueilla poliisilla ei ole kontrollia ja turvattomuus lisääntyy rikollisjengien, avoimilla kaduilla tehtyjen murhien, autopalojen ja kivitysten takia. Näillä alueilla ovat voimassa muut lait kuin Ruotsin.

Kun Ruotsin pääministeri Stefan Löfven oli vierailulla Norjan Työväenpuolueen kokouksessa häneltä kysyttiin ”Ruotsin tilanteesta”. Löfven katsoi kysyvänä takaisin ja kysyi ”Mikä se on”.

Seuraavaksi kirjoitti Aftonbladetin Jonna Sima pääkirjoituksessaan, että minä käytän apokalyptisiä käsitteitä ja minun pitäisi matkustaa Ruotsiin nähdäkseni asiat itse. Nyt teen sen tosiaankin ja tänää vierailen Rinkebyssä. (Artikkeli julkaistiin päivää ennen Ruotsin vierailua, toim.huom.)

Norjalla ja Ruotsilla on aivan erilaiset poliittiset linjaukset ja julkinen keskustelu on aivan erilaista. Norjan Edistyspuolue on nostanut esille vaikeita asioita jo 1980-luvulta alkaen ja vaatinut muitakin poliittisia puolueita mukautumaan politiikkaan. Tästä on seurannut, että Norjalla on merkittävästi pienempi turvapaikkamaahanmuuttajien määrä kuin Ruotsissa.

Norjassa on ollut tiukempi politiikka. Tosin vuonna 2015 Työväenpuolueen ja Keskustapuolueen ote lipesi ja maahan päästettiin 10 000 pakolaista. Tästä seurasi signaaleja, että maa on liberalisoitunut ja sitten tulikin 30 000 turvapaikanhakijaa. Tavallinen kansa heräsi ja he vaativat tiukennuksia.

Me vaadimme lisää tiukennuksia ja nyt meillä on tiukempi turvapaikkapolitiikka sitten koskaan. Norja on yksi Euroopan parhaista maista lähettämään rikolliset ja henkilöt ilman oleskelulupaa ulos maasta, joko vapaaehtoisesti tai pakolla. Jos Norjassa oleskelee laittomasti ilman oleskelulupaa, siitä aiheutuu, että turvapaikkasysteemin uskottavuus rapisee. Yksin 2016 pakkopalautettiin Norjan poliisin toimesta 8 000 henkilöä, jotka olivat oleskelleet Norjassa laittomasti.

Norjalainen julkisessa keskustelussa on myös ominaista avoimuus, jossa me uskallamme seisoa paskamyrskyssä. Me emme lakaise ongelmia maton alle vaan uskallamme keskustella maahanmuuton aiheuttamista haasteista. Tietenkin Norjassakin on henkilöitä, jotka haluavat piilotella ongelmia, mutta siitä huolimatta on Norjassa enemmän tilastoja ja tietoa ongelmista kuin Ruotsissa.

Hiljattain paljastui, että Ruotsin poliisi käyttää erityistä omaa sisäistä koodia (291) salatakseen vastaanottokeskuksissa tapahtuneet rikokset. Tämä on sellainen asia, joka rapauttaa tavallisten ihmisten uskon systeemiin.

imagesRuotsissa on ollut liberaali politiikka ja naivi retoriikka. Vuonna 2015 Ruotsi otti kaikki tulijat vastaan avoimin käsin. ”Meidän pitää avata sydämemme”, sanottiin. Tottakai sekä Norja ja Ruotsi auttaa avun tarvitsijoita. Apua annetaan kaikista parhaiten konfliktialueiden välittömässä läheisyydessä kuten Libanonissa ja Turkissa, jossa rahat riittävät auttamaan useampia ihmisiä. Ja samaan aikaan monet, jotka tulevat tänne, heillä ei ole mitään suojan tarvetta. Ja kun otamme liian paljon vastaan yhdellä kertaa niin saamme suuria integraatio-ongelmia.

Ruotsi on tästä ehkä pahin esimerkki. Norja ja Ruotsi ovat hienoja maita. Meillä on mielipiteenvapaus ja uskonvapaus, naisten ja miesten välinen tasa-arvo ja korkea hyvinvoinnin aste. Hyvinvointimalli ei ole tullut itsestään – se on rakennettu sukupolvien kovalla työllä, josta voimme olla ylpeitä. Arvomme ovat nyt kovan paineen alla.

Kun maahan nousee laittomia alueita, on siitä suuria seurauksia ja niille on vaikea tehdä jotain.

Siksi kehitystä on jarrutettava ajoissa, jotta se ei mene niin pitkälle, että paluuta ei enää ole. Minä ajattelin ottaa oppia niistä Ruotsin tekemistä virheistä ja välttää samanlaisia ongelmia Norjassa.

Tänään tulen vierailemaan Rinkebyssä, joka kuuluu Järvan poliisipiiriin. Siellä on Aftonbladetin mukaan yli 500 rikollista ja moninkertaisesti siitä seuraavia tekijöitä. Viimeisen vuoden aikana on tapahtunut 50-60 ammuskelua ja 18-20 murhaa viimeisen parin vuoden aikana.

Ihmiset pelkäävät puhua poliisille, sillä sillä voi olla brutaaleja seurauksia rikollisten taholta.

Ketkä kärsivät eniten tästä asiasta? Tietenkin paikalliset asukkaat, jotka asuvat näillä alueilla. Suurin osa ongelma-alueiden asukkaista ei ole rikollisia. He ovat tavallisia ihmisiä, jotka haluavat elää rauhassa ja turvallisesti. Heidän lapsensa ovat niitä, jotka elävät turvattomuudessa ja joiden päälle käydään, ryöstetään ja muutenkin vainotaan ammattirikollisten taholta.

Meidän maamme ovat, uskon minä, yksimielisiä siitä, että tärkein arvomme on sananvapaus, tasa-arvo ja uskonvapaus. Siksi on pelottavaa nähdä, että tänä päivänä jo näemme ihmisiä, jotka eivät uskalla puhua aivan tavallisista asioista, jotka vaativat poliittista keskustelua.

Lisäksi näemme tilanteita, joissa ihmiset jaotellaan sukupuolen mukaan, pojat nousevat bussiin sen etuosasta ja tytöt takaosasta. (Listhaug viittaa tässä tapahtumaan, jossa Tukholman koraanikoululaisia kuskataan omilla busseilla kouluihin ja kyydissä tytöt ja pojat jaotellaan bussissa tytöt perälle pojat eteen. toim.huom) Niin ikään naisia pakotetaan kulkemaan burkassa ja niqabissa. Aivan liian monet vasemmistopolitiikot niin Norjassa kuin Ruotsissa ovat aivan liian laiskoja tätä kehitystä vastaan.

Feministit olisivat ensimmäisenä kritisoimassa jos ruotsalaiset tytöt tulisivat samalla tavalla kohdelluiksi, mutta koska kyseessä on vähemmistö niin se ei ole niin vaarallista.

Vain koska ongelma koksee maahanmuuttoa niin siitä seuraa kauhea pelko käsitellä asiaa. Asioita ei uskalleta ottaa esille. Mutta meidän on uskallettava jos aiomme selvitä ja tehdä jotain. 

Olen nähnyt uutisia, joissa norjalainen mediaryhmä joutui kivityksen ja päällekarkauksen kohteeksi Rinkebyssä yhden kameran takia. Olen nähnyt kuinka autot palavat ja poliisin päälle on käyty provosoimatta. Se huolestuttaa minua.

Nyt olen itse Ruotsissa oppimassa, jotta Norja ei joudu samaan tilanteeseen. En halua, että ne huolenaiheet, jotka nyt huolettavat, tulevat tulevaisuudessa realiteeteiksi.

Norjan pitää olla turvallinen ja vapaa. Jos aiomme onnistua siinä, pitää meidän kamppailla arvojemme puolesta eikä antaa laiskan laittomuuden kasvaa esiin. En halua ”Ruotsin tilannetta” Norjaan.

Sylvi Listhaug, maahanmuutto- ja integraatioministeri, Norjan Edistyspuolue (Fremskrittspartiet)”

 

 

24 thoughts on “Sylvi Listhaug: ”Ruotsin turvapaikkapolitiikka täysin epäonnistunut”

 1. Ruotsi on sairastunut kroonisesti jo vuosikausia sitten.Ruotsalaisia omat poliitikot kusetti niin kuin Suomen päättäjätkin yrittää suomalaisia

  1. Niin, ihme kyllä kaikki naiset eivät ole hulluja, vaan tällaisiakin on, jotka osaavat järkeillä asioita. Suomessa esim. Laura Huhtasaari, ensimmäinen oikea naispressamme.

 2. Noh, Sylvi Listhaug, sinähän se olet se maahanmuutto- ja integraatioministeri, vai?
  Mitäs muuta sun toimenkuvaan kuuluu kuin peukaloitten pyörittely ja löysät puheet?

  ”Minä ajattelin ottaa oppia niistä Ruotsin tekemistä virheistä ja välttää samanlaisia ongelmia Norjassa.”

  Minäkin ajattelen paljon. Minä ajattelin ryhtyä Euroopan keisarinnaksi.
  On vielä vaiheessa tuo projekti, kun ensin pittää pestä pyykit ja ottaa aamupalaa.
  Sitten ajattelin ottaa aamupäivätirsat, sillä pyykkääminen ramasuttaa.
  Sitten ajattelin palata projektin vivahteisiin, ellei ilmene jotain hirmu kiinnostavaa.
  Projektin tiimoilta ajattelin ottaa oppia vaatimattomilta historian hahmoilta kuten Aleksanteri Suuri ja Napoleon. Ajattelin, että pitää opetella ratsastamaan ja löytää heppa, joka pelkää varjoaan. Näin olen ajatellut. Timanttinen toimintasuunnitelma. Ei voi mitenkään mennä munilleen.

  Vaan kerkiääpähän tuota. Aikaahan on, joten jos ensin ajattelis ja hiois vielä…

 3. Missä Suomen hyvien ihmisten hätähuudot? Ei kiinnosta ketään, vaikka 8 000 naista ja lasta vietiin väkisin kidutettaviksi. Heitä tapetaan nyt ihan koko ajan, vaan ei edes
  pikamiekkaria saada aikaan solidaarisuuden eleeksi. Missä on näiden ihmisten ihmisarvo? Suvakit toivovat heidän kuolemaansa ja muita kehtaavat haukkua natseiksi.

 4. Norjassa on näköjään järki päässä. Ruotsissa vintit ovat valitettavasti niin sanotusti pimentyneet.

  Suomessakin jossain viiraa pahasti, kun edes keskustellaan Is ’taistelijoiden’ sopeuttamisesta yhteiskuntaan. Ainoa mitä pitäisi tehdä on rajalla sanoa, että olet taistellut liikaa. Ei enää tässä elämässä.

  1. Aivan ja suomen suvakit viikoksi asumaan ringebyyhyn niin rupeais totuus selviämään niillekin

   1. Ei ei ei! Nehäs iskis sieltä ainakin yhden kehiksen per nuppi ja toisivat Suomeen!

 5. Uppdrag Granskning tutki rikolliset jengit nogozone- Biskopsgårdenissa, Göteborgissa: 20 nuorta miestä 18-29v. ovat tehneet yhteensä yli 350 tutkittua rikosta: mm virkamiesten uhkailua, murhia, törkeitä ase- ja huumerikoksia. Kaikki paitsi yksi ovat syntyneet Ruotsissa mutta vain yhdellä ovat molemmat vanhemmat ruotsalaisia, kaikilla muilla 1-2 vanhemmista matuja. Yksikin aloitti ampumisen jo 13- vuotiaana.
  Näitä pelastamaan perustettiin Göteborgissa erityinen keskus joka on toiminut kuusi vuotta ja maksanut mielettömästi rahaa. Yhtään ainutta rikollista eivät ole pystyneet käännyttämään:

  https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/kartlaggning-av-gangkriminaliteten-visar-20-man-lagforda-for-350-brott

 6. Ruotsin omakutoinen keharimaalaistuminen ja sitä seuraava tuhonkierre on Suomen kannalta äärimmäisen hyvä asia, jos vaan osataan pelata korttimme oikein. Ruotsalaisten päättäjien ei tarvitse kauaa luimuilla ja väistellä ulkomasisia kolleegoitaan, sillä ei näitä tulevaisuudessa kukaan halua edes tavata. Ruotsi on kuin hoitamaton tuberkuloositapaus, eli kannataa pysytellä etäällä.

  Nykyiset päättäjämme kaveeraavat ruotsin kanssa aktiivisesti ja kritiikittömästi. Toivon että seuraavat vaalit tuovat tähänkin asiaan muutoksen. Läntinen raja pitää tilkkiä huolellisesti ja jokaiselta tämän rajan ylittävältä tulee kysellä matkan tarkoitus, sekä kesto. Paperiton liikehtiminen pitää estää kokonaan.

  Nyt alkaa sitten ulina ja vinkuminen siitä, että ruotsi on Suomelle luontainen, sekä tärkeä yhteistyö- ja kauppakumppani. Kauppaa voi käydä jatkossakin, mutta tuhontiellä oleva tulevaisuuden kehitysmaa ei ole se joka sanelee kaupalle tai yhteistyölle ehtoja.

  Kannattaa vielä muistaa, että Ruotsi ei ole hoitanut neekerisaatiotaan, islamisaatiotaan ja väestörakenteen uudistusta mitenkään velattomasti. Heikkenevä valtio, jonka hulluudesta aiheutuneet laskut lankeavat aikanaan maksuun, tulee heiluttelemaan tulevaisuudessa koko pohjolan talousnäkymiä.

  1. Lisäksi myös ihan yksittäisille ruotsin kansalaisille pitää alkaa viestittämään: ”olette melkein tuhonneet oman maanne ja kansanne, nyt yritätte työntää katastrofipolitiikkanne tuloksia meillekin – pysykää poissa ja pitäkää turpanne kiinni!”

 7. Vaikka Norjalla on Ruotsin kanssa vastaavia ongelmia, vaikuttaa siltä, että he eivät aio mennä pohjaan ongelmiensa kanssa. On se vaan uskomatonta, että organisoitujen ja mitenkään provosoimattomien virkavaltakivitysten näkeminen ongelmana on jotenkin paheksuttavaa. Miten hitossa poliittinen korrektius voitti omien lasten tulevaisuuden? Siinäpä tulevaisuuden yhteiskuntatieteilijöille tutkittavaa – jos Ruotsissa parinkymmenen vuoden päästä tutkitaan muuta kuin koraania.

 8. Ruotsin Lööperi ja Lööperin hallitus ovat kieroja kuin korkkiruuvit. Tavoitteena ei ole maan parantaminen vaan ongelmien peittäminen ja jos ei niitä pystytä peittämään niin sitten niistä vain puhutaan, puhutaan, puhutaan, puhutaan ja voitetaan aika ja toivotaan ettei kukaan huomaa ettei mitään tapahdu, mikään ei muutu, paitsi vielä pahemmaksi. Kyllä 170.000kr palkkaa/kk, hienot edut ja asunto Sagerin palatsissa pitää puhe-elimet kunnossa.

 9. Niin – onhan se täysin epäonnistunut jos sitä katsoo tosiaan turvapaikkapolitiikkana mutta kuten esim. maanpetturipoliitikot Suomessa ovat kommenteillaan ja toimillaan jo elegantisti osoittaneet,se on erittäinkin onnistunutta uuden Euroneuvostoliiton luomispolitiikkana.Se on jopa suorastaan ihailun ja palvonnan kohde fantastisena esimerkkinään.

 10. Nyt olisi mukava saada Sylviltä lausunto siitä miten se kokee eilisen Merkelin puheen jossa Merkel sanoi että eurooppa ei ole tehnyt kotiläksyjään pakoloiskysymyksessä. Ja että jokaisen maan pitää ollaa pakoloisia lisää jatkossakin.

  Ja mitä mieltä Sylvi on siitä että Merkel pitää itseään jo niin varmana vaalien voittajana että o seuraavakin liittokansleri, ja siksi antoi lausunnon vaalien jälkeiseen aikaan:”Kun vaalit ovat ohi niin sen jälkeen EU-liittovaltion ratifiointi viedään läpi hyvin nopeasti”. Ja Schläublella on jo siihen kustannusarviokin ”muutamia satoja miljoonia euroja” veronmaksajien rahaa. Sekä ranskan presidentti Macronilla on ”tusinan verran ajatuksia EU-liittovlatiolle”.

  Toki näistä saavat muutkin muodostaa omat mielipiteensä ja antaa lausuntonsa, mutta tuo Ostin itsevarmuus ja röyhkeys, se on vertaansa vailla. Se sylkee äänestäjien kasvoille sanomalla avoimesti ”Riippumatta ketä äänestätte minä olen jatkossalin liittokansleri”.

 11. Vielä vainajanakin IS- sotijoista on pelkkää vahinkoa ja kustannusta. Yli 300 lähti IS- joukkoihin, ainakin 49 kuoli mutta koska Ruotsin Verolaitos vaatii kuolintodistukset ja kuolleeksi julistamiset elävät nämä IS- vainajat edelleenkin kirjoissa ja kansissa. Ja mitä silloin tekevät kriminellit matut?
  No tietenkin käyttävät kuolleitten identiteettejä hyväkseen ja nostavat kuolleitten sossurahat, hakevat lainoja ja luottoja ja mitä kaikea petosta nyt ikinä vokini toisen nimissä tehdä. Rahoja on käytetty mm IS- rahoitukseen.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/doda-is-krigare-lever-i-folkbokforingen

  Kriminellit matut vahingoittavat siis yhteiskuntaa syntymästä hautaan ja vielä haudastaankin ties kuinka kauan.

 12. ”Hiljattain paljastui, että Ruotsin poliisi käyttää erityistä omaa sisäistä koodia (291) salatakseen vastaanottokeskuksissa tapahtuneet rikokset”…

  Olen ollut tietoinen 291:n olemassaolosta jo ainakin vuoden, eli aika kauan.

 13. Aftonbladet julkaisi toimittajansa, nimeltään Lena Mellin, kolumnin ”Att ställa in mötet med ministern var dumt”. Hän kirjoittaa näin Ruotsin tilanteesta:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/12jll
  ”Bland annat påstår hon att det finns 60 ”no go-zoner” i Sverige som polisen inte vågar besöka, att invandringen är okontrollerad och att svenska lagar inte gäller i vissa bostadsområden.
  Det är givetvis kvalificerat nonsens. Det finns inga områden som polisen vägrar besöka, invandringen har sedan urminnes tider varit kontrollerad, man kan inte flytta hit bara för att man har lust med det om man inte är EU-medborgare som kan försörja sig, och självklart gäller svensk lagstiftning överallt.”

  Toimittajan mukaan puheet no-go-alueista, joihin poliisi ei rohkene mennä ja joilla Ruotsin lait eivät päde, ovat hölynpölyä. Maahanmuutto Ruotsiin on ollut ikiajoista lähtien hallittua. Ruotsiin ei voi kuka tahansa muuttaa, jos huvittaa, ellei ole itsensä elättämään kykenevä EU-kansalainen. Toimittajan mukaan Ruotsin lait ovat voimassa kaikkialla maassa.

  Tuohan olisi hyvä uutinen, jos olisi totta. Mutta epäilen, että toimittaja hengenheimolaisineen on niin syvällä, ettei hän näe todellisuutta tai jos näkee, niin valehtelee häikäilemättä.

  Ruotsalaiset tietysti mielellään uskovat kirjoituksiin, jossa kaikki on valtakunnassa hyvin ja hallinnassa.

 14. Se on todella aivan uskomatonta tämä silmien ummistamisen taito täällä Ruotsissa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.