Suomen ja Ruotsin poliisia ei olisi vähempää voinut laittomien rajan ylitys kiinnostaa

0

16
Ruotsalainen poliisi saattaa laittomia muslimeja maahansa.

Tornion laittomien muslimien marssi Suomesta Ruotsiin oli niin iloinen asia, että allekirjoittanut herkistyi kyyneliin. Päälle soitettiin tietenkin Porilaisten marssi. Jokainen sotapakolaisena tullut muslimi, joka on pois nurkista, tekee maailmasta meille paremman paikan.

Se mikä asiassa on surullista on se, että viranomaiset ovat menettäneet Suomessa ja Ruotsissa otteensa kokonaan. Poliisi on naurettava pelle, joka hoitaa virkaansa silloin kun uskaltaa.

Mietitäänpä asiaa. Jos meikäläinen yrittää matkustaa rajan yli johonkin naapurimaahan ilman papereita, eikä sen tarvi olla edes Venäjä, niin matka tyssää rajalle. Joka ikinen kerta kun olen matkustanut Helsingistä Tallinnaan tai Tukholmaan niin ilman papereita matka olisi tyssännyt satamaan. Ruotsiin päin olen kulkenut laivoilla yli 15 vuotta, yhteensä varmaan jotain 100 kertaa. Ne kerrat, että auton on saanut ajaa laivaan ilman henkkareiden näyttöä ovat harvassa.

21
Ruotsalaista poliisia ei voisi vähempää kiinnostaa kuka maahansa lompsii.

Torniossa kummankaan maan poliisi ei ollut millään tavalla kiinnostunut tarkastelemaan rajanylittäjien papereita. Ruotsin poliisi jopa sanoi, että he voivat aivan vapaasti tulla tai olla tulematta ja sen jälkeen tehdä mitä haluavat. Suomen ja Ruotsin poliiseja ei olisi vähemmän voinut kiinnostaa keitä rajan yli lompsi. Kun tavallinen suomalainen tai ruotsalainen lähtee edes pienelle risteilylle, niin on aivan varmaa, että rannalle jää ruikuttamaan ilman papereita, mutta laittomasti maassaolevat laittomat arabit voivat lompsia maasta toiseen ilman, että rajaviranomaisia kiinnostaa paskankaan vertaa keitä lompsijat ovat.

Viimeksi kesällä kun matkustin Tallinnasta Viking Linellä Helsinkiin auton kanssa niin lähtiessä Tallinnan satamassa Viron poliisi penkoi kaikkien autojen tavaratilat ja Helsingissä Katajanokalla tullimiehet kyselivät ”tarkentavia” kysymyksiä lähes jokaisen auton ainakin kuljettajalta. Minultakin kysyttiin matkustanko yksin ja pyydettiin veivaamaan takaoven ikkuna alas, jotta tullimies pääsi kurkkaamaan autoon sisälle.

Mutta, nyt rajan ylitti 50 laittomasti maassaolevaa laitonta ja paperitonta muslimia. Jollakulla tai useammalla oli luultavasti jo voimassaoleva karkoituskin. Puoli komppaniaa tuntemattomia miehiä, toiselta puolen maailmaa, joiden taustoja kukaan ei tiedä, lompsi muina miehinä rajan yli ja Suomen poliisi ei perään katsonut. Ruotsin poliisi räki vain nuuskasylkiä maahan. Ei vähempää olisi voinut kiinnostaa.

 

14 thoughts on “Suomen ja Ruotsin poliisia ei olisi vähempää voinut laittomien rajan ylitys kiinnostaa

 1. Rajalla passin vilauttaminen rajoittaa vapaata liikkumista, eli koko eurooppalainen ideaali TUHOUTUU!

  1. Ei kyllä täällä pohjoisessa ainaki valtioiden rajat saa huoletta ylittää ,olkoon minkälainen Isismies hyvänsä.Mitään ei viranomaset kysele,nämä kansat on jätetty täysin suojattomiksi terorismiä vastaan.

 2. Ei ne Torniojoella koskaan tarkista mitään niin pohjoismaalaisilta kuin muitakaan etnistä profiilia edustavilta. Kysymys kuuluukin, miksi maa- ja meriliikenteelle on haluttu asettaa täysin eri standardit. Ei rajanylityssiltoja niin montaa ole, etteikö henkilöllisyys- ja matkustusasiakirjojen tarkistus kaikilta olisi helposti toteutettavissa. Mutta poliittista tahtoa ja selkärankaa ei sipilöillä ole.

 3. pari viikkoa sitten öresundin (juutinrauma) sillalla sanoin et ei oo papereita ja tarviin turvapaikan….
  tuli valkoiselle heteromiehelle lennokas lähtö öresundin säilöönottoyksikköön ja melkein 24tuntii pitivät kiinni ennen kuin sain selittää että vain pelleilin….

 4. Täyttä paskaa puhut. Laivalle jos menet autolla niin kyse ei ole rajatarkastuksesta vaan laivayhtiön kontrollista. Kyllä vaan matkustat Suomen-Ruotsin-Viron väliäilman viranomaisten asiakirjakyselyitä Hanki elämä, apina.

  1. Rauno Sippola on hyvä ja kokeilee kerran mennä esim ruotsinlaivalle ilman henkkareita.
   Joka ainoa kerta minulta on laivaan noustessani paperit tarkastettu.

  2. Ja mistäs syystä laivayhtiö kollaa niitä papereita? Viranomaiset käskivät, vai?

 5. Se on aina yhtä jännää, miten suvakkimädättäjien mielestä länsirajan sulkeminen muukalaisilta olisi ihmisoikeuksien ym. oikeuksien vastaista samalla, kun itäraja on kiinni. Miksi niille ei ole mikään ongelma se, ettei itärajan yli voi lompsia miten sattuu eikä se itärajan rajavalvonta tunnu häiritsevän millään tavalla? Enpä muista suvakkien mesonneen siitä, että itärajan valvonta jotenkin haittaisi ihmisten liikkumista.

  1. Presidentti Niinistön mukaan rajojen sulkeminen ei ole realistista, samaa mantraa jatkaa SDP:n presidentti ehdokas Haatainen. Ääni Lauralle on ääni Suomelle.

 6. Tuonne olisi voitu sujauttaa muutama kymmenen paperiton mukaan. Oltaisiin vain sanottu, että Ali tässä nukkuu, väsynyt Suomen kohtelusta, mutta tulisi mielellään. On ujo eikä osaa mitään ymmärrettävää kieltä, siksi herättyäänkin sekava ja näyttelee yllättynyttä. Huumorimiehiä, junou.
  Vassakuu!

 7. Ei meiltä ole papereita kyselty tai autoa tarkastettu, kun olemme Tallinnassa käyneet. Mutta henkilöpaperit pitää olla mukana, muute uhkaa sakot. Olemme jo vuosikausia käyneet Tallinnassa noin 4 kertaa vuodessa.

 8. Ite kävin Tallinnassa ilman mitään henkilöpapereita. Eipä niitä kukaan kysynytkään kummassakaan satamassa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.