Märstassa puolenkymmentä autoa porohommiin

12

Tukholman pohjoispuolella Märstassa oli viime yönä hyvin arkinen autopalorypäs. Joku tai jotkut sytyttivät Valstan kaupunginosassa parkkipaikalla muutaman auton tuleen. Sen jälkeen palo levisi viereisiin autoihin, joten tuhoutuneiden autojen saldo oli 5-7 autoa.

Palokunta sai hälytyksen klo 00.15 aikaan ja paikalle saapui useita sammutusyksiköitä, sillä suurpalon riski oli olemassa palon leviämisen muodossa. Palavat autot saatiin kuitenkin nopeasti sammutetuksi.

Hyvin arkinen tapahtuma. Siitä jaksaa uutisoida enää paikallislehti ja sekin lyhyesti kertoen vain ajan, paikan ja muuta yleisluontoista. Autopaloista on mennyt uutisarvo. Jos Suomessa palaisi jossain Seinäjoen kokoisessa kunnassa puolenkymmentä autoa normaalin kerrostaloparkkipaikan pihalla, uutinen luultavasti ylittäisi uutiskynnyksen.

11 thoughts on “Märstassa puolenkymmentä autoa porohommiin

 1. Voidaan tietysti kysyä, johtuuko autojen polttaminen maailman epäoikeudenmukaisuudesta ja varsinkin siitä, että autojen omistaminen Ruotsissa on jakautunut väärin. — Jos nuokin autot olisivat olleet pakolaisten omistamia, ei niitä olisi poltettu.

  No tämä tietenkin johtaa kysymään, että millaisessa talossa sitten tuon auton omistajan kuuluisi asua. Vai palaako sekin?

  1. Hieman samaa olen miettinyt: Valikoidaanko poltettavaksi vain kantisten autoja vai pannaanko palamaan randomina? Jos ajattelee, että liekehtivistä lähiöistä kantikset ovat pitkälti jo poistuneet eivätkä jälkeenjääneet asune omissa taloissaan, niin valikoiminen ei ehkä olisi edes mahdollista. Sitäpaitsi täysin aivoton ja satunnainen tuhotyö kuulostaa enemmän etnoghetolta. Ja omat asuinalueethan erilaisissa yleismellakoinneissakin on tuhottu, niin Ruotsin etnomellakoissa kuin Hampurin anarkistien toimesta.

   Olen siis sitä mieltä, ettei kyse ole minkäänasteisesta suunnitelmallisuudesta vaan rehdistä keharimentaliteetista, jossa pannaan valikoimatta kaikki paskaksi – ehkä häthätää omaa autoa lukuunottamatta.

  2. Monelta matulta on myös poltettu auto. Kyllä ne autot ihan riveittäin yleensä menee. Ja TV- uutiset hilaavat tietenkin aina jonkun matun käristetyn auton viereen repimään tukkaansa.

  3. Kyse lienee lopultakin kulttuurin tuonnista. Muuttajat eivät jätä kulttuuriaan taaksensa. — Näinhän me tehtäis kotonakin.

 2. Tämä on sitä muslimististä poroksi- käristystä.

  No, kun ei mitään muuta osaa eikä halua eikä pysty ja aivot ovat 5- vuotiaan tasolla niin lopputulos on tällainen.

 3. PT: ”Hyvin arkinen tapahtuma.”

  Niin. Tämäkin jaksaa ihmetyttää ja kummastuttaa pientä kulkijaa.

  Miten nää raketti-insinööri-aivokirurgit eivät osaa edes yksinkertaista konseptia kehittää eteenpäin niin, että asiakaskunnan kiinnostus riittäisi?

  Olen mietiskellyt, ja se on tunnetusti vaarallista, kun meitsi miettii. Kohta on rähinää.
  Itseilmaisuni on äänekästä.
  Käyn asiaan omakohtaisen esimerkin kautta, ehkä se olisi selkeintä.

  Paskastaniassa, jossa asun, oli kymmenisen vuotta sitten aikataulutetut sähkö- ja vesikatkokset. Kolme kertaa päivässä. Siihen oppi ja tottui. Toistan: oppi ja tottui.
  Eräänä päivänä olin juuri vasta Suomesta tullut ja tajusin, että ei helevetti.
  Eihän tää nyt näin voi mennä! Olin aivan luonnollisesti omaksunut taas aikataulun.

  Asia korjaantui sittemmin, mutta muutin kortteliin, josta meni sähköt vähän väliä.
  Luulen, että kansallisen sähköyhtiön puhelinkeskuksessa oli minun puh.nron kohdalla muistutus, että älä vastaa. Enihau, kun tarpeeksi monta kertaa olin soitellut samasta asiasta kiitettävästi räyhäten, ja saanut aina vastaukseksi että kun se sen korttelin sähköpömpeli, onpi teknikot korjaamassa.
  Kysyin viimein, että onko ne jotenkin vajakkeja ne teidän teknikot, kun eivät kertalinttuulla saa sitä korjattua, ettei aina tartte perään huudella. Tehkää vittu se homma, elkääkä pällistelkö. Lupaan teille, ettei sähköt enää sen jälkeen katkeilleet.

  Eli kun tarpeeksi oppii ja tottuu, ei enää osaa edes vaatia jatkuvaa sähköä ja vettä.
  Se juttu vaan niin kuin on. Normaalia.
  Juuei, ei, ei, ei.
  Tässä on kyse samasta asiasta: autopalot on arkipäivää.
  Siihen oppii ja tottuu.

  Sitä varten virkaheittoja elätetään, että ne hoitaa asiat.
  Sitä varten maksetaan veroja. Sitä varten kustannetaan poliisi, rajavartiolaitos ja armeija.
  Saatanan suojatyöpaikka Supokin, jonka suurin kyttäyskeikka lie päivän lounastarjoukset.

  MISTÄ palveluksesta me maksetaan?
  MITÄ VARTEN?
  Alkaa hiljalleen tuntua siltä, että pyssyt pois tuhkamunilta.
  Opettelen itse ja hoidan niitten hommat itse, perkele.

  Pointtina yrittää olla, että menkää juurisyihin.
  Älkää voivotelko tai spekuloiko.
  Sähköpömpeliasiassa nimittäin viereisen korttelin valot ei menny koskaan.
  Ymmärrättekö? Miksi minun korttelissa aina?
  Mä hoidin sen homman pois häiritsemästä minun pikku elämää.

 4. Löytyykö mistään tilastoja, kuinka paljon autovakuutusten hinnat ovat nousseet Ruotsissa viime vuosina? Ei liikennevakuutukset, vaan palo- ym. kaskovakuutukset.

  1. Vot tö fak?!
   Lukeeko siinä oikeasti, että klassinen ja suosittu mauste(seos) Lähi-idästä, ja nimi on jotakuinkin Rosengårdin mauste(seos) / Mausteita Rosengårdista?

   Täähän on aivan jäätävää. Maantiede uusiksi.

   Vakavissaan, vaikka seuraavaksi käytänkin nykyään suosittua blääh-ilmaisua: oksettavaa.
   Nyt vilpittömästi aloin voida fyysisesti pahoin. Oksuttaa ja ruokahalu meni.

   Tämmöinen pikkuruinen, vaivihkainen ruohonjuuritason propaganda on pahinta.
   Tuo ei ole yhtään ihkua enää. Ei olla vitsiä tässä. Vitut minä autopaloista.
   Ei luoja!
   Mun on pinnisteltävä, jotten vaivu pohjattomaan, voimattomaan epätoivoon.

 5. Hämeenlinnassa paloi viime viikonloppuna useita autoja kolmessa autogrillissä. Oli pelin avaus ja ensimäinen kerta kaupungissa. Paikallislehti ja poliisi olivat kovin vaitonaisia tapauksesta. Kertonee tekijöiden etnisyydestä kaiken tarpeellisen…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.