Arkiston klassikko: Reinfeldt – Ruotsiin mahtuu vaikka kuinka paljon pakolaisia

13

3231598_2048_1152

Ruotsin entinen pääministeri Fredrik Reinfeldt, jonka hallintokauden aikana viimeisen kahdeksan vuoden aikana Ruotsin turvapaikanhakijoiden määrä lopullisesti karkasi käsistä, puolusteli Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaa tanskalaiselle Politiken- lehdelle. Reinfeldt kertoo haastattelussa kuinka Pohjoismaiden pitäisi ottaa entistä enemmän pakolaisia vastaan. Reinfeldtin lausunnoista on sittemin noussut maailmanlaajuinen klassikko.

 

– Pohjoismaissa on paljon tilaa ja voisimme ottaa pakolaisia huomattavasti enemmän kuin tähän asti. Aluksihan se saattaa aiheuttaa joitain ongelmia kun pakolaisia tulee niin paljon, mutta tosiasiassa se on tällä hetkellä Ruotsin ainoa tapa mennä eteenpäin.

Tämä on siis se tärkeä viesti, jonka entinen pääministeri ja Moderaatti- puolueen väistyvä puheenjohtaja haluaa sanoa. Hän toteaa päättäväisesti, että Ruotsin on jatkettava maahanmuuttopolitiikkaansa kuten tähänkin asti. Kun Reinfeldtiltä kysyttiin miksi Ruotsi ei rajoita maahanmuuttoaan, vaikka maa koreilee kaikkien tilastojen ykkösenä. Eikö maahanmuuttajia ole jo tarpeeksi? Hän vastaa:

– Mitä tarkoittaa sana ”tarpeeksi”? Onko Ruotsi täynnä, onko Pohjoismaat täynnä? Pohjolassa asuu 25 miljoonaa ihmistä. Olen usein lentänyt ympäri Ruotsin maaseutua ja suosittelen kaikille muillekin samaa. Ja mitä siellä näkyy? Loputtomasti metsää ja peltoja. Jos joku väittää Ruotsin olevan täynnä niin minä kysyn, miten se on täynnä?

Niin ikään Reinfeldtin mielestä ei ole mitään yhtenäistä ruotsin kansaa, joka voi katsoa pitävänsä erilaiset ihmiset  ulkopuolella. On maa, joka perustuu maahanmuuttajista ja jotka ovat maan rakentaneet. Reinfeldt kertoo vielä, kuinka Ruotsi on kunniallinen maa, jossa Sverigedemokraateilla ei ole sijaa.

 

Pierikpakte_in_Sarek

Reinfeldtin sukuhistoriaa täältä:

https://pt-media.org/2015/08/14/fredrik-reinfeldtin-sukuhistoriaa/

Advertisements