Kamerunilainen, joka jätti omat vanhuksensa oman onnensa nojaan, häärää nyt Oulun vanhusten kanssa

12
Kuvakaappaus 2017-09-08 11:57:53
Kuva YLE. Jos tämännäköinen mies alkaa pyörimään vanhustentaloilla, soittakaa poliisi.

Yle kirjoittaa kamerunlaisesta miehestä Kevin Tobahista, jolla on idea somalaisvanhusten hoitoon. Tobahin idean perustana on koti ja perhe. Hän itse on kuitenkin jättänyt omat vanhuksensa Kameruniin oman onnensa nojaan.

Tobah tuli Suomeen turvapaikanhakijana vuonna 2017 ja päätyi Ouluun. Kamerunissa hän oli ollut jonkinlainen sairaanhoitaja ja työskenteli alalla kuusi vuotta ennen sotapakolaiseksi ryhtymistään. Nyt hän on mukana jonkinlaisessa projektissa, jossa afrikaano haluaa auttaa suomalaisia vanhuksia.

Tobah kertoo, että hänelle on tärkeää hoitaa vanhuksia kuten kotimaassaan. Tobah on siis jättänyt kotimaansa, omat vanhuksensa ja kertoo nyt Suomessa kuinka hänelle on tärkeää hoitaa vanhuksia kuten kotimaassaan. Eikö Tobahin paikka olisi hoitajana pitää huolta Kamerunin heikko-osaisista vanhuksista eikä keksi innovaatioita Suomessa? Kuka hoitaa kamerunilaiset vanhukset?

Edelleen Tobah kertoo, että vanhuksista tulisi huolehtia siellä missä he asuvat. Aivan. Nyt sopii taas kysyä, että kuka hoitaa kamerunilaisia vanhuksia siellä paikanpäällä kun Tobahkin on lähtenyt Suomeen pakoon. Jo yhdenkin kamerunilaisen ammattihoitajan ”pako” on aivopakoa, jota kameruninkaltaisissa maissa ei soisi tapahtuvan.

Tobah kertoo ideastaan:

– Kävisin kodeissa, jakaisin lääkkeet, huolehtisin hoidettavien siisteydestä ja tarjoilisin heille ruokaa. Olisin heidän seuranaan. Kaikki eivät varmaan ole samaa mieltä kanssani, mutta mielestäni ajatus on kokeilemisen arvoinen.

Tobah siis vaikuttaa Pohjois-Pohjanmaan alueella, joten olkaahan varovaisia siellä, että kamerunilainen ei ala pyörimään vanhusten nurkissa. Mies joka on jo jättänyt omat vanhuksensa oman onnensa nojaan on pahimman luokan nilkki.

26 thoughts on “Kamerunilainen, joka jätti omat vanhuksensa oman onnensa nojaan, häärää nyt Oulun vanhusten kanssa

  1. Aikoihin on eletty kun joku kameronilainen maahantunkeutuja antaa neuvoja suomalaisille miten Suomessa on elettävä ja toimittava.
   Hymy on leveä,”paskapuuroa” ei matulle ilmeisesti ole tarjoiltu ,halal liha on riittänyt ilmaisissa aterioissa.
   Mikähän helvetin sota se sielä tämänki mustan kotimaassa mahtaa olla,koska suomalaisten velvolisuudeksi on pantu paskan elättäminen.

   Vituttaa katsoakki nuitten vahingoniloista virnistelyä.

  2. Helsingin kaupunki on määrännyt sysimustat oliot pimeimmästä Afrikasta kotihoitamaan helsinkiläisiä vanhuksia. Onko siis ihme, että moni vanhus lopettaa mieluummin hoidot kesken kuin päästää kotiinsa täysin vieraasta kulttuurista tulevia, arvaamattomia olioita ja otuksia? Ja puhun nyt sellaisestakin vanhuksesta, joka on nähnyt maailmaa joka kantiltaan ja osaa siis varoa vaaroja. Mikään rasisti ei tarvitse olla, jotta osaa ennakoida kotoaan pois vaaralliset otukset.
   Taitaa ollakin kaupungilta hyvä trikki, jotta kotihoidon menot laskevat ja vanhukset kuolevat pois? Sitä kai kaupunki toivoo, muuten ei voi ymmärtää, ettei vanhuksille anneta mitään mahdollisuutta valita, ketä ja mistä päin maailmaan heidän pitää kotiinsa päästää. Kiitos, Jan Vapaaväkivaltavuori! On vanhuksilla ja omaisilla syytäkin pahoittaa mielensä ja kuolla pois.

  3. Ei helkutissa Tajukangas,et voi piinata ihmisiä tuolla mustalla kuvalla enempää olematta sadisti.

 1. Ei siis mitään uutta! Suomessa kunnat tekevät tuota. Ei mitenkään kehityskelpoinen idea.

  1. Samaa tuossa mietin, että siinä tuli aika tarkkaan määriteltyä erilaisten kuntien kotipalveluiden idea. Ja kun yhtymäkohdat ovat yksi yhteen, niin miten hitossa siitä polkaisee uutisen? No joo, tiedänhän mina sen: edes yksi tulija on ajatellut tekevänsä jotain.

 2. Ei tietenkään tarkoittanut:

  ”Kävisin kodeissa, jakaisin lääkkeet, huolehtisin hoidettavien siisteydestä ja tarjoilisin heille ruokaa. Olisin heidän seuranaan. Kysyisin pankkikortin salasanan, katselisin löytyykö arvoesineitä, hienompia tauluja, kultakoruja, pöytähopeaa, käteiskätköjä. Paremman näköisiä mummoja voisin vaikka kiksauttaa.”

  1. Paikalliset ovat havainneet, että jätkä on ilmiselvä neekeri, vieläpä elävä sellainen. Pistivät sitten pienimuotoiset vainot pystyyn. Vähemmästäkin on lähdetty Rajanaapuri-Suomeen pakoon.

 3. Tuota aivovuotoa ja sen kurkistavat vaikutusta ei tuoda ollenkaan esille.

  Eikä hiilijalanjäljen kasvua Suomessa uuden väestön myötä. Harva tulijoista lajittelee jätteet – empiirinen havainto

 4. Sain hyvät naurut, kun YLEn aluetoimitus opasti meitä tietämättömiä, kuinka arvokkaita oppeja voimme saada Afrikasta, kamerunilainen on saanut loistavan yritysidean, hän tahtoo hoitaa vanhuksia kotona. Siis englantia toimittajalle puhuva mies lähtisi hoitamaan vanhuksia kotona, ja toisi jotain lisäpalvelua, afrikkalaista välittämistä, mistä siis pitäisi maksaa. Millä kielellä hän loisi yhteyden vanhukseen? Mikä on hänen sairaanhoitajan koulutuksensa? Miksi hän tarvitsisi turvapaikan Suomessa? Miten on mahdollista, että YLEllä ei ole vähäisintikään itsekritiikkiä, kun on kyse toiseudesta ja mahdollisuudesta nostaa sen merkitystä? YLE saisi hävetä nostaessaan vakavissaan näitä monitaitureita ilta illan jälkeen meidän huviksemme.

  1. Sun pitäs lähettää hyvä kommentisi YLE:n johdolle ja sen diskoissa makaileville toimittajille. Mutta varma on, että vastausta ei tule, vielä vähemmän nuo ns. YLE:n toimittajat ottaisivat opiksi lehtien yleisökirjoituksista. Mutta ei ei. Sama typeryys jatkuu, jatkuu, jatkuu…..

 5. Loistava idea. juu pääsee vanhusten koteihin tarkastamaan ,mitä sieltä löytyisi .vai…

 6. Vanhusten ”hoitaminen” tarkoittaa tuolla otuksella vahuksen omaisuuden siirtämistä hänelle itselleen.

 7. Suomessa tätä kamerunilaista yritysinnovaatiota on tähän asti kutsuttu kotisairaanhoidoksi.

 8. Ensin pitää opetella kieli, yrittämisestäkin pitäisi jotain ymmärtää, todistukset jäivät Kameruniin ….ei jatkoon.

 9. Moni vanhus saa sen viimeisen laakin kun yöntimo saapuu illan hämyssä leegot loistaen ja silmät muljahdellen ”kotikäynnille” mogertaen jotain käsittämätöntä.

 10. Voi piru sentään onko sängyn vieressä jos näkee tuollaisen neekerin niin vanhus saattaa saada sydärin ja neekeri kyllä putsaa asunnosta kaikki arvokkaan Toivottavasti minun sänkyni viereen ei ikinä ilmesty tuollaista neekeriä

  1. Ei helvetissä,ei tuo voi olla totta.
   Kamalaa on jos viimeinen näky on musta jätkä sängynvieressä!

 11. sipilä sikoja lisää suomeen oot niin herttaNEN LOIKKARIN KANSSA JA ORPOPOIKA MUKAAN LUKIEN ANNATTE SIOLLE MITÄ NE PYYTÄÄ

 12. Onhan se niin sairasta ajatuksenakin että tuolta pohjalta vanhusten kotihoitoa kaavaillaan. Menisi siivoamaan vokkien vessoja. Kuulemas ne haisevat niin, etteivät oikein voi siellä asua. Vieläpä muka lääkkeitä jakamaan. Ehkäpä jakelisi mummuille sitä ötökkämysliäkin ja itselle ei kelpaa porsaan kyljyskään. Onkohan nekrun paprut aitoja…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.