Syyrian ja Irakin sotien yksi uhreista on kartalta katoava Libanon

0

Kuvakaappaus 2017-09-08 10:18:48

Helsingin Sanomat kirjoittaa jutun otsikolla ”Pakolaiskriisin todellisia sankareita ovat Libanon ja Jordania, sanoo Maailmanpankin johtaja – ”Kuvittele, kun jopa neljäsosa maan väestöstä on pakolaisia””.  Jutun sävy on se, että esimerkiksi Libanon olisi jotenkin jalo valtio ottaessaan vastaan Syyriasta ja Irakista tulleita muslimipakolaisi.

Mietitäänpä taas asiaa. Libanon on pinta-alaltaan pieni valtio. Syyria ja Irak ovat noin 10 kertaa suurempia valtioita. Libanonin väkilukukin on Suomen luokkaa, 5,9 miljoonaa. Kun Syyrian 17 miljoonainen ja Irakin 38 miljoonainen väkimäärä yhteensä 55 miljoonaa ihmistä ovat monikymmenkertaisesti suurempi populaatio kuin Libanon.

Helsingin Sanomien jutussa siteerataan Maailmanpankin konfliktiryhmän johtajaa Franck Bousquetia, jonka mukaa Libanon on vastuunkantaja, sankarimaa.

Tosiasiassa syyrialaiset muslimipakolaiset ovat Libanonin tuho. Seuraava konflikti alkaa Libanonissa juuri syyrialaisten pakolaisten takia.

Libanonin rauha on hyvin hauras aikaisemman sisällissodan jäljiltä. Siiat, sunnit ja aiemmin enemmistönä olleet kristityt ovat eläneet hyvin heppoisalla väylällä.

Nimittäin vuonna 1980 kristityt olivat maan enemmistö, jolloin heitä arvioitiin olevan noin 2/3 väestöstä. Loput 1/3 olivat muslimeja ja muita pieniä ryhmiä. Mutta jo vuonna 2014 muslimit ovat enemmistö, heitä arviotiin tuolloin olevan noin 60 %. Kun Libanonin väkimäärästä tällä hetkellä arvioidaan 20-25 % olevan Syyrian ja Irakin alueilta tulleita sotapakolaisia, niin muslimienemmistö on aivan selvä.

Aiemmin Syyrialaiset ovat monin tavoin yrittäneet valloittaa Libanonia tai muuten häiritä maata. Monet libanonilaiset eivät katso olevansakaan arabeja vaan ns. arabivalloitusta edeltävän ajan jälkeläisiä.

Mutta nyt tuon pienen kristityn maan, joka on kipristelly muslimien paineessa, aika on ohi. Tuho on edessä. Libanon ei selviä enää pienen väkimääränsä takia muslimi-invaasiosta. Kun Syyrian ja Irakin tilanne jollain tavalla rauhoittuu, alkaa Libanonissa väestönpuhdistus, jossa maan loputkin kristityt tullaan teurastamaan. Teurastajia ovat muslimit. Ovatko he sunneja vai siioja, riippuu ensin siitä kummalla ryhmällä on vahvempi usko. Tämä on niin varmaa kuin mitä aiemminkin muslimit ovat sortaneet vähemmistöryhmiä.

Joten. Libanon ei ole sankarivaltio, joka on kantanut vastuuta. Se on pieni valtio, jolla ei ole ollut mahdollisuutta pitää rajaa kiinni ja muslimeita pois maastaan. Libanon on Lähi-idän muslimien yksi uhrivaltio. Muslimit jättävät jälkeensä vain savuavia raunioita ja irtileikattuja päitä.

Libanon on seuraava.

7 thoughts on “Syyrian ja Irakin sotien yksi uhreista on kartalta katoava Libanon

 1. Hyvä kun käänsit tässä(kin) asiassa kolikon toista puolta. Yleensäkin kristittyjen asema ns. arabimaissa on täysin mediassa unohdettu häpeäpilkku, iso tahra suorastaan. Tunisiasta puhutaan ”onnistuneimpana” arabikevään tuotteista, mutta kukaan ei kirjoita salafistien pakolla haltuunotetuista kristittyjen omaisuuksista, jopa maan monet tunnetut hotellialueet ovat salafistien harjoitusleireinä. Kukaan ei kirjoita myöskään Ruotsin vokeista, joissa kristityt pakolaiset ovat joutuneet hippulat vinkuen (anteeksi kevytmielinen sanonta, asia on vakava) uudestaan pakoon muslimipainostuksessa ja tätäkään ongelmaa ei Ruotsin hallitus – tai edes media – myönnä.
  Libanonista sen verran, että Syyrian menettäessä mahtiaan sisällissodan seurauksena astuivat Iranin bulvaanit sijaan ostamalla maita ja tiloja Libanonista sylin syvin. Toisin kuin meidän vellihousumme, niin Libanonissa sentään kristityt saivat hallituksessa aikaan lainmuutoksen, joilla kristittyjen maiden haltuunottaminen ulkomaisten muslimibulvaanien taholta kiellettiin kokonaan. Sen verran pahaksi tässä ”sankarimaassa” tilanne oli käynyt – mutta jossakin on sentään selkärankaisia politiikkoja, jotka tekevät väliin jotakin järkevääkin eivätkä vain ummista silmiään kuten meillä Ruotsissa ja siellä Suomessa. Norja ja Tanska alkavat onneksi olla toista maata.

 2. Ikävä kyllä Paavo on oikeassa. Ei tarvitse kuin katsoa naapurivaltio Palestiinaa ja sitä miten sionistit ovat sen väkivalloin miehittäneet. Sieläkään ei ole tilaa kantaväestölle. Kristityistä puhumattakaan. Se on väkivaltaisen uskontokunnan miehittämä joka ei tunnne armoa. Ja joka saa ilonsa toisten kärsimyksestä.

 3. Sunnit sen aloittavat.Shiat päätyvät samoihin kuoppiin kuin muutkin vääräuskoiset.Siitä oli viitteitä jo kun ISIS-lähestyi aluetta syyrian puolelta.

 4. Libanon ei todellakaan tule tästä enää selviämään.

  Katsokaapa muuten, kuinka ristiriitaista tietoa Afganistanin tilanteesta annetaan:

  Isis on siirtynyt voimakkaammin Afganistanin ja Pakistanin raja-alueille ja tehnyt useita iskuja shiioja vastaan.

  Seuraava teksti löytyy melko tuoreesta Aamulehdestä:

  ”–  Afganistanissa ja Pakistanissa ei ole perinteisesti ollut yhtä vahvaa vastakkainasettelua muslimiväestön kesken kuin Lähi-idässä. Varsinkaan Afganistanissa eri islamin suuntauksien välillä ei ole ollut ongelmaa, Ruohomäki sanoo.

  –  Esimerkiksi Taleban on irtisanoutunut Isisin iskuista shiiaväestöä kohtaan.”

  Sitten Uudesta Suomesta seuraava:

  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229524-afgaanivaltuutettu-jassin-rezai-jyvaskylan-palautuspaatos-jarjeton-ja-hapeallinen

  Perhe on ”vääräuskoinen”

  ”Rezain mukaan perhe on taustaltaan bayateja, jotka ovat shiiamuslimeja eli Talibanin mukaan vääräuskoisia. Perhe on kotoisin Ghaznin maakunnasta, joka sijaitsee Kabulin ja Kandaharin välisen strategisesti tärkeän maantien varrella. Rezain mukaan tuolla maantiellä pysäytellään ihmisiä, joilta kysytään taustoja.

  –Jos kertoo olevansa shiia, tapetaan saman tien.”

  Tässä on niin räikeä ristiriita, että asia vaatisi maan johtavilta poliitikoilta selkeän kannanoton siitä, lähetämmekö ihmisiä varmaan kuolemaan vai onko kyseessä pikkupoliitikkojen yritys hämätä ihmisiä, jotta nämä alkaisivat vastustaa Migrin päätöksiä vailla parempaa tietoa.

  Tällöin todellisena vihervasemmistolaisten pienten mielten tarkoituksena on pitää perhe lihapatojen ääressä ja huoli on vain siitä, että Afganistanissa he joutuisivat elämään kurjuudessa ja köyhyydessä. Ja tämähän onnistuu varmimmin väittämällä, että kurkut leikataan poikki jo heti lentokentällä.

  Veikkaan, ettei vihervasemmistolle ole mikään valhe ongelma, kun halutaan kaikin keinoin ihmisiä tänne suomalaisten veronmaksajien elätettäviksi.

 5. Niin, ovatko libanonilaiset vanhastaan niitä historian foinikialaisia? Eivät siis arabeja?

 6. Tämä Libanon aihe onkin oikeastaan tavattoman tärkeä, esimerkin kannalta. Libanon, sekä pääkaupunki Beirut (välimeren helmi) olivat vielä pieni aika sitten,vapauden ja sallivan elämänmuodon loistava esimerkki. Sitten alkoivat tummat puhurit puhaltaa. Tuli Hisbollah Syyrian avulla ja palestiinan kysymyksen varjolla, ohjusasemat neuvostoliiton tuella. Samoin euroopan sokeat vasemmistoliikkeet hyväksyivät kehityksen. Israelin (uhkan) tähden valtaa levitettiin nopeasti. Libanonin alkuperäisin väestö on todellakin Phoenicialaisia (foinikialaisia). Arabeja ei sellaiset asiat kiinnosta, mutta valta tietysti kiinnostaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.