Viktor Orbánin toinen kirje Junckerille: ”Unkari ei ole maahanmuuttomaa, eikä aio tulla sellaiseksi”

13

juncker_orban-990x556.jpg

Toisessa kirjeessään Euroopan komission puheenjohtajalle, Jean-Claude Junckerille, Unkarin pääministeri Viktor Orbán vaatii, että Junckerin tulkinta solidaarisuudesta ei loukkaa EU:n lakeja eikä Unkarin perinteitä.

”Unkarilla ei ole kolonialistista taustaa, toisin kuin joillakin muilla suurilla EU-jäsenmailla,” Orbán sanoi ja jatkoi, että entisillä siirtomaavaltioilla on velvoitteita, jotka perustuvat kolonialistiseen menneisyyteen. ”Unkari ei ole maahanmuuttomaa eikä aio tulla sellaiseksi”.

lataus

Viktor Orbán kirjoitti Jean-Claude Junckerille todenneensa tyytyväisenä, että komission puheenjohtaja viimeisimmässä kirjeessään oli tunnustanut Unkarin toimenpiteet Euroopan unionin ulkorajan puolustamiseksi. ”Viimeisten kahden kuluneen vuoden aikana Unkari on suojannut yhteisiä rajoja omilla joukoillaan ja raskailla investoinneilla, rakentamalla raja-aidan ja mobilisoimalla tuhansia rajapoliiseja,” kirjeessä sanotaan.

”Unkarin odotetaan toimivan kuten Schengen-alueen rajamaan tavoin, mutta maahan saapuvat siirtolaiset ovat maantieteellisistä syistä joutuneet ylittämään EU:n rajat jo aiemmin muissa jäsenmaissa, kuten Kreikassa. Tämän vuoksi Unkari ei ole ottanut osaa projekteihin, jotka eivät ole tämän asian suhteen selviä, eikä tule ottamaan osaa jatkossakaan,” Orbán sanoi.

Pääministeri Orbán kertoi kirjeessään myös, että Unkari ei voi hyväksyä sitä, että sitä yritetään pakottaa muuttumaan: ”Tulkintanne solidaarisuudesta on itse asiassa vain vaatimus Unkarin muuttamisesta siirtolaismaaksi, vastoin unkarilaisten omaa tahtoa. Tämä ei minun näkemykseni mukaan ole solidaarisuutta, vaan pakottamista.”

Orbán huomautti kirjeessään Junckerille myös siitä, että siirtolaisuuden ja EU-rahoituksen välillä ei tosiasiassa ole kytköstä, eivätkä eurooppalaiset lait edes salli sellaista.

Hän hämmästeli myös EU-komission vastustusta Unkarin rakentamien raja-aitojen rahoittamiseen osallistumiseen: ”Jokainen, joka kieltäytyy hyväksymästä raja-aitoja, ei voi eikä halua suojata Euroopan unionin kansalaisia”.

”Missä hyvänsä esiintyy laittomien rajanylitysten yrityksiä suuressa määrin, niiden torjuminen ilman fyysisiä esteitä on mahdotonta,” kirjeessä sanottiin. ”Jos EU-komissio rajojen suojaamisen sijaan vain innokkaasti rahoittaa toimenpiteitä ja instituutioita, jotka tähtäävät siirtolaisten vastaanottamiseen heidän pysäyttämisensä sijaan, tarjotaan vain houkutin sadoille tuhansille Eurooppaan siirtymistä harkitseville”.

”Tämän vuoksi toistan Unkarin hallituksen pyynnön, että Euroopan unioni maksaisi puolet Schengen-rajan suojaamiseen tähtäävistä Unkarin kustannuksista, koskien myös raja-aitaa,” Orbán kirjoitti ja painotti, että unkarilaisten veronmaksajien kustannukset ovat olleet noin 883 miljoonaa euroa kahden vuoden aikana.

”Raja-aita ja unkarilaiset rajapoliisit eivät suojaa yksinomaan Unkarin kansalaisia, vaan myös itävaltalaisia, saksalaisia ja kaikkia muita EU-kansalaisia,” Orbán päätti kirjeensä.

Advertisements

16 thoughts on “Viktor Orbánin toinen kirje Junckerille: ”Unkari ei ole maahanmuuttomaa, eikä aio tulla sellaiseksi”

 1. Täytyy todeta, että Orban on niitä harvoja poliitikkoja, joilla on oikea näkemys asioista.

  Vain idiootti voi väittää, ettei raja-aitoja rakentamalla estetä kolmansien maiden siirtolaisaaltoa. Aalto pysähtyy aallonmurtajaan.

  Kiipeily aidoillakin loppuu, kun ne sähköistetään. Espanjan olisi myös korkea aika huolehtia siitä, että pakolainen saa miljoona volttia, kun altaan kajoaa.

  1. Ei ole Suomikaan ( kolonalistinen)maa ollut ikinä,joten Suomella ei ole mitään velvollisuuksi/velkaa kehitysmaalaisille,että kehitysmaalaisia tänne rahdattais.
   Hoitakoon ne joilla on näitä kolonastisia menneisyyksiä ,niitähän riittää pitkin Eurooppaa.

   Orban on oikeassa kun pitää oman kansansa puolta.Unkaria ja unkarilaisia puolustavat vain unkarilaiset

  1. Meillä on juuri sellainen. On ollut jo vuodesta 2007. Hänen nimensä on Jussi Halla-aho.

   Onpa todella ikävää, jos meillä todellakin on vielä kansallismielisiä äänestäjiä, jotka eivät ole hänestä kuulleetkaan, tai ovat sitä mieltä, ettei häntä voi äänestää.

 2. Miten hemmetissä voidaan vielä sanoa, että kaikki taikasanan lausuvat täytyy elättää lopun ikäänsä + klaani päälle? Eikö Unkari päästä asylumia kiljuvia poikia aidan toiselle puolen? Vai kirkuvatko vasta Suomessa ”määki haluun tulvapaikka”? Jos, miksi? Kaikki muut EU-maat vainoavat naisia ja lapsia, miksei Suomikin, että oltaisiin ”ytimissä”?

  Jollei oma mielenterveyskään ole kunnossa, Sipilä kumppaneineen kuuluvat tahdonvastaiseen…

  1. Uskon, että Halla-aholaiset olisivat vastaavassa asemassa, ehdottomana enemmistönä eduskunnassa, täysin Orbanin linjoilla. Nyt pitäisi PS:n kutsua Orban tänne yleisöluennolle, esim. Hartwall -areenalle. Meitä tulisi massoittain kuulijoita, vaikka maksua vastaan. Vaikka suomalaisten mieliä on pahoitettu hullulla politiikalla, siihen voidaan saada muutos.

 3. Huvittavaa tämä EU:n päsmäröinti Unkaria ja muita itä-euroopan suoraselkäisiä maita kohtaan. Kyllä EU:n johtajat tosiasiassa tietävät että koko EU projekti on kaatumassa omaan mahdottomuuteensa. Nyt tulisi poliitikkojen suomessakin havahtua ja huomata ettei EU:n hännystelystä pitkällä tähtäimellä voi saavuttaa mitään muuta kuin poliittisen ja mahdollisesti jopa fyysisen kuoleman. Hyvin suurella todennäköisyydellä asiat selvitetään kunhan EU on kuopattu ja rikolliset myös suomen hallituksissa joutuvat vastuuseen osallisuudestaan.

  1. Tietenkin tietävät, mutta viimeisetkin rahat on ryöstettävä valtioilta, joita ovat riistäneet ja kupanneet vuosikausia. Jokainen muistaa, kuinka meille valehdeltiin käyvän, jos emme liity EU:hun ja sitten kävikin näin. Maamme on saatettu kehitysmaiden tasolle, otamme velkaa, jotta saisimme maahamme otetut turvapaikanhakijat elätettyä. Tätä ei kukaan päättäjistämme uskalla sanoa ääneen, kun taloustilanteesta puhutaan. Maahanmuutonkustannukset ovat varmasti suurin syy maamme taloustilanteeseen ja velan ottoon. Toivottavasti lähettävät laskun näihin maihin, mistä turvapaikanhakijat ovat lähtöisin. Maksoihan Suomikin sotavelakansa aikoinaan.

 4. Tästä miehestä puhutaan vielä hiatorian kirjoissa euroopan pelastajana, lupaan sen… Hail Viktor

 5. Suomikin on itä-eurooppaa vaikka miten sitä karttaa kääntelisi,siksi meillä on vielä mahdollisuus selviytyä kun nyt laitetaan hulisemaan.

 6. Saatte nähdä, että Unkari on seuraava valtio, joka eroaa EU:sta . Eikä Viktor Orbanin kaltainen fiksumies mitään erorahoja EU:lle tule maksamaan . Englantikin turhaan neuvottelee eromaksuista, jättää maksamatta onhan heillä yksi maailman parhaimmista asevoimista. EU keksi tuon erorahan, sen vuoksi ettei rupumaiksi saatetuilla mailla ole varaa maksaa miljardeja erosta. Suomi tulee pysymään EU:ssa maailman tappiin ja maksamaan itsensä kipeäksi.

   1. Ei Unkari EU:sta halua eroon nyt eikä välttämättä ihan lähiaikoinakaan, johtuen juuri Unkarin EU:lta saamasta välittömästä ja välillisestäkin edusta. Kyse onkin status quosta: jatkuuko se, ja ellei, mitä seuraa?

    Unkari, Tshekki, Slovakia ja Puola kieltäytyvät nyt määrätietoisesti ottamasta tuhoa kylväviä maahantunkeutujia alueilleen. EU painostaa niitä taipumaan. Mitä EU:lla on käytettävissään?

    Sotilaallinen voima? Nope. Talouspakotteet? Miten se mahtaisi sopia EU:n perusperiaatteisin? Sakkoja? Mikä ettei, niin paljon kuin vaan haluavat määrätä! Kuka ne pakottaa maksamaan ja miten?

    Lopputulos on siis joko alistua Visegrád-maiden vastarintaan tai sitten toivoa niiden kotirintaman murtuvan, kuten USA:lle kävi Vietnamin sodassa. Se on ikävä kyllä mahdollinen skenaario, koska tulevista äänestäjistä yhä suurempi osa on syntynyt neuvostomiehityksen jälkeen. Heillä ei ole enää henkilökohtaista kokemusta vierasmaalaisen sortovallan alaisena elämisestä, ja he saattavat äänestää tuhoa ajavat poliitikot valtaan, kuten Suomessakin saattaa jo ensi eduskuntavaaleisa tapahtua.

    Henkilökohtaisesti uskon silti, että vielä seuraavissa parlamenttivaaleissa Visegrád-maissa riittää varttuneempia äänestäjiä kannattamaan normaalijärkisiä puolueita ja pitämään nulikat ja pimpsakkeet heille kuuluvalla sivuraiteella. Siksi jaksan edelleen luottaa Euroopan nykyhulluuden järkiintymisen alkavan juuri Unkarista ja sen liittolaismaista Tshekistä, Slovakiasta ja Puolasta.

    Joko EU:sta eroamalla tai sen hajoamista siihen sisältä edesauttamalla. Molempi parempi.

   2. Nämä ”erorahat” ovat vain teatteria. Punnalla maksetut erorahat vain lisäävät BKT:tä ja niin kauan, kuin ”seteli l. velkakirjapainoihin” uskotaan on tuollaiset maksut tyttä tuubaa. Pyytäkääpä kultana niitä maksuja, niin näette mitä maksetaan ja kenelle.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.