Uussuomalainen tuomittiin 1 vuoden ja 6 kk:n ehdolliseen vankeuteen Puotilan jutusta

13

Kuvakaappaus 2017-09-11 15:22:00Helsingin hovioikeus piti tänään antamassa tuomiossaan voimassa aiemman Helsingin käräjäoikeuden tuomion, jossa Tomas Mendaka-Kisembo tuomittiin kolmesta laittomasta uhkauksesta, viestintärauhan rikkomisesta, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Poliisi oli saanut viime vuoden toukokuussa tiedon, että Mendaka-Kisembo oleskeli Helsingin puotilassa ja meni hakemaan karkoituksen saanutta miestä koppiin. Mies kuitenkin pakeni parvekkeen kautta ja uhkasi seurannutta poliisia puukolla ja kaasusumuttimella. Poliisi ampui tässä yhdeydessä miestä jalkaan, sillä hän ei totellu pysähtymiskäskyä.

Lisäksi Mendaka-Kisembo oli vainonnut asianajajaansa sekavilla puheluilla, joita oli sävyttänyt erilaiset uhkailut. Mies kiisti tämän, kuten myös maahanmuuttoviraston virkailijaa kohtaa esitetyt uhkaukset. Hän kertoi, että vireillä ollut karkoitusasia, sekä tyttären ja työpaikan menetyksenpelko oli saanut hänet lähettämään järjettömän kuuloisia viestejä. Kyseessä ei kuitenkaan ollut hänen mukaansa uhkaus.

Mielenkiintoista on se, että kun oleskelu- ja työlupa loppui, Mendaka-Kisembo jatkoi elämistä toimeentulotuella. Mielenkiintoista on myös se, että tuomiolauselman mukaan miestä ei ole pidettävä vangittuna, jos muut syyt eivät niin vaadi. Onko miestä edelleen pidetty kiinni ja karkoitus laitettu voimaan?

Mielenkiintoista on myös se, että jos vastaavien tekojen tekijänä olisi ollut suomalainen mies, olisi tuomio ollut takuuvarma ehdoton tuomio ja luultavasti käo olisi määrännyt tuomiota odoteltavan vangittuna.

Advertisements

9 thoughts on “Uussuomalainen tuomittiin 1 vuoden ja 6 kk:n ehdolliseen vankeuteen Puotilan jutusta

 1. Eikä ihme, sillä eihän tuota normaalijärjellä varustettuna ymmärrä. Ei oikein todeksi usko, että vain ehdollista. Mielestäni loistava esimerkki kaksoisstandardeista, jotka varmasti lopulta tuottavat aikamoisen yllätyksen tulevissa vaaleissa..

  1. On myös se mahdollisuus, että käräjäoikeus ajatteli suomalaista veronmaksajaa ja Virtasten turvallisuutta ja antoi ehdollisen rangaistuksen, jotta karkoitus voidaan panna toimeen välittömästi. Vitsi-vitsi.

  2. ”Jatkoi elämistä toimeentulotuella ?” ulkomaalainen jätkä jolla on tuomonen rikosrekisteri ansaittuna.´jopa puukolla uhkailuja.
   Voi perseensuti tätä Suomen oikeudenjakoa.Eikö tuota tosiaan saaha maasta pois vaikka maassaoleskeluun ei ole lupaa.Ja vielä jaetaan toimeentulotukia ja tietenki sitä kuuluisaa ”HARKINNANVARAISTA”lisäksi.

 2. Siis mitä? Ehdollista? Pottunokka ei tosiaan olisi vastaavasta selvinnyt ilman ehdotonta. Toinen hyvä esimerkki hieman vastaavasta Jyväskylän 7 tunnin poliisikaappaus, josta lopulta vain yhtä epäiltiin jostain niskuroinnista.

  1. Siihen vaikutti tuo ”vireillä ollut karkoitusasia, sekä tyttären ja työpaikan menetyksenpelko” myös lähes koko suku oli varmaan tapettu lähtömaassa. Tarumojahan tuosta tulee ja häntä pitää ymmärtää. Joku poliisikoulun ylikomisario oli myös antanut twiittamalla tukensa tyyliin ”Hyvää oppi tekee terroristillekin! Saattaa näköala laajentua ja suvaitsevaisuus lisääntyä”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.