Irakilainen: ”Suomi tarvitsee meitä tulijoita”

12
21584851_508062779548829_1110496473_n
Osaajat ovat tehneet urakalla linnunpönttöjä.

Olen seurannut silloin tällöin muuan irakilaisen turvapaikanhakijanuorukaisen blogikirjoituksia. Mies osaa kirjoittaa ymmärrettävää Suomea. Mitä paremmaksi hänen suomen kielen taitonsa tulee, sitä enempi teksteistä huomaa vasemmistopropagandaa, jota RHC:n naiset ovat syöttäneet miehelle.

Näillä perusteilla mies sitten yrittää perustella sitä, miksi hänen pitää saada jäädä Suomeen. Irakilainen kirjoittaa:

– Suomessa tarvitaan ihmisiä, jotka voi ja haluaa tehdä työtä ja rakentaa suomalaisten kanssa. Se on tosi tärkeä asia, koska Suomi tarvii ihmisiä. Nyt lapsia syntyy vähän Suomessa ja on paljon vanhoja ihmisiä.

Irakilaisen nuorukaisen on mahdotonta tietää Suomen demokraafista rakennetta. Hänellä ei ole mitään mahdollisuuksia oma-aloitteisesti ”tajuta” sellaista asiaa, että Suomen väestö mahdollisesti vanhenee tai ei vanhene ja lapsia syntyy tai ei synny vähän.

Irakilainen jatkaa:

– Suomessa rakennetaan paljon ja tarvitaan paljon työnhakijoita. Ja myös tarvitaan kaikkilaisia työnhakijoita jotka auttaa että Suomi pysyy aina hyvä maa ja aina asiat on niinku pitää ja oli. Miksi lähetetään ihmisiä takaisin niitä, jotka on jo osaa suomea ja hänellä on opiskelupaikka tai työtä?

Ja:

– Minun ajatus on aina nyt, miten minä annan vähän takaisin ihmisille ja Suomelle, jotka auttoi minua tosi paljon, että minä saisin taas  aloitta uusi elämä.

 

Ihmeellistä puhetta, eikä vain?

Mies on tullut kymmenen turvallisen maan läpi Suomeen, ilman mitään papereita, ilman minkäänlaista henkilöllisyyden todistavaa läpyskää. He ovat olleet naama punaisena huutamassa Unkarin rajalla ”Open border or die!” Nämä miehet ovat jättäneet oman maansa, oman maansa vanhukset, naiset, lapset, sairaat ja muut rampautetut katastrofin keskelle silloin, kun nuoria raavaita miehiä olisi erityisesti tarvittu. Luultavasti eri tavalla vammaiset on tapettu lähtötohinassa tai vain jätetty oman onnensa nojaan. Heitähän ei näy Euroopassa.

Jos nämä miehet haluavat jotakin rakentaa niin palatkoot takaisin omaan maahansa ja rakentakoot sitä. Heidän velvollisuutensa on rakentaa omaa maata ja auttaa sen maan vähäväkisiä ihmisiä, varsinkin nyt katastrofiaikana. Siellä riittä rakennettavaa ja kehitettävää. Siellä tarvitaan uusia ihmisenalkuja. Irakilainen älkööt olko ollenkaan huolissaan Suomesta.

Suomea rakentavat ne ammattitaitoiset miehet ja naiset, jotka ovat käyneet muutakin koulua kuin koraanikoulua, jotka osaavat tehdä muutakin kuin linnunpönttöjä ja kaarnalaivoja. Näillä miehillä ei ole minkäänlaista sellaista koulutusta, josta olisi jotain ”hyötyä” Suomelle. Eivätkä he koskaan tule pääsemään mihinkään sellaiseen oikeaan työhön, jota työksi kutsutaan.

Joten irakilainen, älä ole yhtään huolissasi Suomesta, ole huolissasi omasta maastasi.

 

 

34 thoughts on “Irakilainen: ”Suomi tarvitsee meitä tulijoita”

 1. Hyvin on syötetty miehelle propagandaa, jota hän nyt toistelee muka omina ajatuksinaan. Nuorten miesten on palattava rakentamaan omaa maataan ja pitämään huolen omista vanhuksistaan ja perheistään. Irak tarvitsee heitä, me emme.

 2. Työnhakija = turvapaikanhakija? Opiskelija = turvapaikanhakija? Suomen kieltä osaava = turvapaikanhakija? Rakentelija = turvapaikanhakija? Ennen oli viisumit, jos töihin/opiskelemaan pyrki, nykyään kumiveneet.

  Meillä on työnhakijoita, jotka voivat ja haluavat tehdä työtä yli 300 000. Loput siivottu johonkin muuhun kategoriaan (työkyvyttöminä jne).

 3. On ihan helvetin vastuutonta uskotella kaiken maailman lukutaidottomille, että heille on Suomen työmarkkinoilla kysyntää ja erikoislääkärin hommat ovat käden ulottuvilla. Ja kaikki häviävät. Kiitos vaan sinne Tervetuloa-leiriin.

  1. Kun ei edes virolainen lääkäri ei pääse suomessa töihin, ilman paikallista koulutusta. Miten sitten täysin paperiton ns.pakolainen?

 4. Niistä tulee maailman kalleimmat linnunpöntöt kun ottaa huomioon pöntöntekijän veronmaksajille aiheuttamat kustannukset. Jos vaikka tekevät 100 pönttöä per nuppi niin kustannukset ovat ehkä 10.000€ per pönttö?

  1. Onhan tämä pirun kallista komiikkaa, mutta kun ennen vaaleja on aika vähän tehtävissä, niin täytyy osata nauttiakin: on huikea show, että ihan tosissaan tehdään pönttöjä ja kaarnaveneitä ja ollaan vielä ylpeitä tuloksista! Ja riisiäkin osataan keittää!

 5. Vartianen hymyilee pirullisesti torkkupeiton alla koska kokoomuksen ja EK:n propganda alkaa tuottaa tulosta. Valtamedia ja erityisesti YLE lähtee rummuttamaan työvoimapulasta kiihtyvällä vauhdilla ja samaan aikaan suomalaiset työnhakijat torpataan liian kovien palkkavatimuksien takia. Näin koska tahtovat TES:n mukaisen palkkauksen. Perjantainen jälkiviisaat ohjelma saa käskyn EK:n Apusen painaa kun rauta on kuuma. Myöskään ikärasismiin kukaan ei koske pitkällä tikullakaan. Kaikki menee suunnitelmien mukaan. Ammattiliitot ovat hiljaa ja päät painuvat ja ovat huolissaan vain demarien kannatuksen hiipumisesta.

 6. Nuor Dawoodin FB-sivulla on yli 4000 jäsentä. Jollei joku muista niin tämä herra järjesti ylimarssin Torniosta. Sieltä on kiva bongailla arabiinojen profiileita. Kuvamuistot irakista eivät kerro kurjuudesta tai köyhyydestä vaan keskiluokkaisuudesta, opiskelusta yliopistossa tai jossain muussa, sotilasmuistoja ( paikoin aika raakoja ) loma matkoista Turkissa ja pitkin eurooppaa kunnes seikkailijat löysivät tiensä Suomen halal-lihapatojen ääreen. Mitään työhön tai ammattiin viittaavaa olen löytänyt vain muutamasta tyypistä. Montakohan tp-hakijaa on täysin sosiaalisen median ulkopuolella ja ilman iphonea ? Olen käynyt näitä läpi iltaisin satoja. Harva siellä vaikuttaa olevan sodan ja kauhujen matkalleajama pakolainen. Imaamin saarnoja on viljalti, samoin otteita koraanista ja yleensä islam on kaikilla esillä. Läpi historian ovat nuoret miehet tehneet seikkailumatkoja tällä pallolla ja nämä ovat suureltaosin juuri heitä. Nämä lurjukset ei ansaitse edes kivapuhetta, vain potku persuksiin ja yli rajan.

  1. Mohammad Dawod paheksuu Norjan rasistista vaalitulosta Ruotsin puolella, koko suku tai klaani lienee tullut Eurooppaan kuffareita kusettamaan?

 7. Mahtaisko olla ongelma, ettei kukaan maksa palkkaa oleskelusta ammattitaidottomalle? Kun nyt vain ole kysyntää Pohjolassa olemattomalle kustannuserälle.

 8. Totta kai me tarvitaan maailman huippumoniosaajia, kuten irakilaisia aivokirurgeja ja raketti-insinöörejä!

 9. Mielestäni, jos ihminen vaikka mistä kotoisin opiskelee paikallisen kielen, tekee töitä oppiakseen ammatin ja sopeutuu paikalliseen kulttuuriin niin tänne vain.

  Ongelma eivät ole maahantulijat jotka näin tekevät vaan ne jotka eivät tee. Ja koska Paavolla ei voi olla tietoa siitä miten ko. tulija on em. kriteerit täyttänyt, pois lukien ilmeinen halu ja tarkoitus oppia kieltä miksi hänet pitäisi summamutikassa niputtaa kelvottomien joukkoon? Mielestäni päästäisiin eroon suurimmasta osasta surffailijoita jos vain pidettäisiin kiinni kielivaatimuksesta, sitten opiskelusta ja työnhausta/tekemisestä.

  1. On periaatteessa ihan yhdentekevää oppiiko joku irakilainen kieltä vai ei. Nimittäin siinä ei ole (minun mielestä) kertakaikkiaan mitään järkeä kouluttaa tulijoille Suomen kieltä veronmaksajien kustannuksella.

   Minäkään en saa virolaisten veronmaksajien kustannuksella viettää lunkia ja leppoisaa kieliopiskelijaelämää. Ei tule velttoja työharjoitteluja eikä koordinaattori-iltoja, joissa virolaiset veronmaksajat minulle tarjoilevat pullaa ja kahvia.

   Tässä joutuu kovasti tekemään työn tynkää, että selviää vieraassa yhteiskunnassa. Ei tule ilmaista rahaa yhtään mistään.

   Joten, jokainen irakilainen, joka lonnii eurooppaan turvapaikanhakijana on automaattisesti minulle pelkkä surffailija ja onnenonkija. Jos ne olisivat tulleet passin kanssa niinkuin muutkin maahanmuuttajat niin silloin minulla ei olisi asiaan mitään sanomista. Mutta niin kauan kuin ne ovat turvapaikanhakijoita niille ei pidä antaa kuin kuukausi kerrallaan oleskelulupaa ja kun kotimaassa tilanne paranee niin oleskelulupa loppuu siihen.

   1. En ehdottanut että veronmaksajien pitäisi rahoittaa kielenopiskelu, siihen löytyy tarpeeksi materiaalia ilmaiseksi kirjastosta jos motivaatiota on.
    Pointtini olikin, että pitäisi olla kriteerit sille onko sitä motivaatiota vai ei, koska lähtömaan perusteella ihmisiä on nykyisen lainsäädännön mukaan vaikeaa luokitella. Kriteerien asettaminen on huomattavasti helpompaa.

  2. Jos töihin on tulossa, niin sitten työluvan kanssa, ei turvapaikanhakijana. Veikkaan, että harvassa ovat ne keharit, jotka pystyvät työluvan hankkimaan. Siksi sanonkin työluvan hankkineille tervetuloa. Joka on sillä tasolla, että tänne työluvan saa, niin kyse on silloin kovasta kaverista.

   Siksi onkin mitä suurinta kusetusta, kun sanotaan, että tänne haluaville kehareille pitäisi muka levittää punaista mattoa. Joku talousihminen ihan ilmeisen oikeasti sellaisen aivopierun päästeli ilmoille. Jos kehareista tiedettäisiin tulevan voimavara, heidän turvapaikka-asiansa onnistuisivat huomattavasti helpommin.

 10. Nämä musulmaanmaiden jäsenet valittavat etteivät saa töitä. Totuushan on ettei heille kelpaa hommat mihin rahkeet riittää. Jos joku erehtyy jonnekin rakennukselle kantohommiin . Päivään se jää. Homma kun on liian raskasta.

  On täysi mysteeri mikä se homma on johon he haluaisivat. Kuitenkin he valittavat kun ei pääse mihinkään kun musliminimi..ei saa duunia. Olisikohan sittenkin syynä että jos on hikisesti käyty joku amis mutta on muuten täysi autisti joka hortoilee ympäriinsä sormet harallaan ei hommia saa.

  Työnantaja jo puhelimessa siirtää jätkän hakemuksen sivuun kokemuksesta, tietäen ettei noista tule kuin harmia.Työpanos nolla.

 11. Teitä tulijoita ei nyt yksinkertaisesti haluta elättää. Rahalle keksitty täällä muutakin käyttöä.

 12. ”Suomessa — tarvitaan paljon työnHAKIJOITA. Ja myös tarvitaan kaikkilaisia työnHAKIJOITA jotka auttaa että Suomi pysyy aina hyvä maa ja aina asiat on niinku pitää ja oli.”

  Joo-oh. Enpä ollut tajunnut, että Suomessa on TYÖTTÖMYYSpula.
  Paljonko meillä on työnHAKIJOITA omasta takaa? Puoli miljoonaa?
  Ei riitä alkuunkaan, jotta oltaisiin tässäkin asiassa maailman ykkösiä.

  ”Minun ajatus on aina nyt, miten minä annan VÄHÄN takaisin ihmisille ja Suomelle, jotka auttoi minua TOSI PALJON, että minä saisin taas aloitta uusi elämä.”

  Tämän uskon.

  Ja mitä se höpisee rakentamisesta? Rakentaa mitä?
  Kottaraisen pönttöjä? Huojuvia hökkeleitä keskelle kaupunkia? Mitä?

  ”Suomessa tarvitaan ihmisiä, jotka voi ja haluaa tehdä työtä ja rakentaa suomalaisten kanssa.”

  Suomalaiset taisi käydä jokunen vuosikymmen sitten rakentamassa Irakia, taloja ja infraa, oliko näin, muistanko väärin? Äkkinäinen kuvittelisi, että suomalaisten kanssa rakentamista tarvittaisiin taas kerran siellä Irakissa, ei Suomessa. Toistan: EI Suomessa.

  En vaan voi välttyä ajattelemasta, että on noi vaan heppoisia hupiukkoja.
  Mikään, ei mikään, saa minua vakuuttumaan noiden minkään tason osaamisesta.
  Kasvattavat vain ylenkatsettani aina, kun avaavat suunsa äännelläkseen, ja entisestään pahentavat, kun yrittävät jollain tapaa äännellä fiksuja.

  PT:n esimerkkitapaus on näkemättä ja kuulematta taas, niin kuin aina, sellainen tapaus, jonka kanssa ei edes viitsi alentua ”keskustelemaan”.
  Että nyt meillä on siis paitsi apinoita, norsuja ja riikinkukkoja myös papukaijoja.

 13. Kottarainen: ”Kyllä taas näkee että on moniosaajan rakentama pönttö. Kulmissa on rakoja ja naulattu on miten sattuu! On se perkele!”

 14. Mistä muuten on löytynytkään noin ”fiksu” ihminen kuin tämä vartiainen? Voisipa sen tunkea turkin hihaan ja n…a uudestaan.

 15. Loisiva matu saasta menee takaisin Irakin ja rakenta oma maata .Älä unohtaa ottaa mukaan tilli silli suvakihorot .

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.