Mainokset

Norjan suurkäräjävaaleissa niukka oikeistovoitto

Kuvakaappaus 2017-09-12 10:15:18

Norjassa eilen pidettyjen parlamenttivaalien tulos antoi Norjan sosiaalidemokraattiselle Työväenpuolueelle (Arbeiderpartiet) selvän 27,4 % voiton, vaikkakin laskua viime vaaleista oli 3,4%. Työväenpuolue on ollut suurkäräjien suurin puolue vuodesta 1927.

Keskusta-oikeistolainen Konservatiivipuolue (Høyre) sai 25,1 % äänistä ja oikeistolainen Edistyspuolue (Fremskrittspartiet) sai 15,3 % äänistä. Suurin nousija oli Keskustapuolue (Senterpartiet), joka nousi 4,8 prosentin hyppäyksellä 10,3 % asemaan.

Pääministeriksi nousee Konservatiivipuolueen Erna Solberg, joka jatkaa edellistä kauttaan, koska puolueblokki Konservatiivipuolue, Edistyspuolue, Vasemmisto ja Kristillinen kansanpuolue saivat 89 paikkaa 169:stä. Niukka oikeistovoitto.

Oikeistovoitto tarkoittaa sitä, että Norja tulee jatkossakin harjoittamaan tiukkaa turvapaikkapolitiikkaa, jota edelliskauden Edistyspuolueen maahanmuuttoministeri Sylvi Listhaugin johdolla on harjoitettu.

 

 

Mainokset

9 Comments on Norjan suurkäräjävaaleissa niukka oikeistovoitto

 1. Kirkosta se on aloitettava niinkuin aina ennenkin // 12/09/2017 10:48 // Vastaus

  Luojan kiitos että kaikki eivät ole yhtä tyhmiä kuin suomalaiset ja ruotsalaiset!

  Norjassa ja Tanskassa saa jopa olla isänmaallinen ja vaalia omaa kulttuuriaan tulematta leimatuksi rasistiksi kuten meillä. Juttelin eilen erään SD- miehen kanssa- SD satsaa suuresti tuleviin kirkkovaaleihin koska sieltä asti se pitää aloittaa jos tämän nykyisen sairauden haluaa lopettaa. Eli mm tämän että taas kehitysvammaiset polttivat (vain!) 12 autoa Solnassa viime yönä:

  https://mitti.se/morgonkollen/bilar-brann-solna/?omrade=varmdo

  Tykkää

 2. -Beowolf- // 12/09/2017 12:04 // Vastaus

  Kateeksi käy, kateeksi.

  Tykkää

 3. Valtsu // 12/09/2017 12:42 // Vastaus

  Suomessa taas oikeustohallitukset ovat tarkoittaneet juuri nykyistä menoa. Huikeinta on tietysti, että äänestämällä ns. maahanmuuttovastaista puoluetta maahan saatiin 30 000 irakilaista hiustaiteilijaa valtion piikkiin hengailemaan. Norjassa uskalletaan pitää terveellisesti omaa etua muiden edun edellä, Ruotsissa SD voi tehdä saman, vaikka voikin olla liian myöhäistä. Mutta Suomi saattaa tehdä vihreistä pääministeripuolueen – ja siihen rinnalle kun panee kokoomuksen ja vaikka vassarit, niin kusessa ollaan. Mutta nyt karkasi dystopian puolelle – luotan suomalaisten realismintajuun paljon enemmän kuin ruotsalaisten vastaavaan.

  Tykkää

 4. Pääasia // 12/09/2017 13:41 // Vastaus

  Ei puolueen värillä ja nimellä asiassa ole paljonkaan väliä kunhan se on nuivaakin nuivempi.

  Tykkää

 5. Se tässä eniten ihmetyttää, Suomen valtamedian uutiset tästä asiasta. IS, IL, HS ja US en löytänyt mitään tietoa, Ylessä oli keskiyöllä juttu ja MTV aamuyöstä. Sen jälkeen oli tullut niin paljon uusia uutisia näidenkin löytämiseen meni aikaa, puhumattakaan lopullisesta tuloksesta, joka löytyi nyt ainoastaan PT:stä. Olikohan väärät voittajat kun on näin hiljaista valtamediassa, naapurimaan eduskuntavaalien tuloksista.

  Liked by 1 henkilö

 6. Venstre joka sai 4,3% äänistä ei ole vasemmistopuolue, vaikka nimen perusteella niin voisi luulla. Puolue on jonkinlainen liberaali keskustapuolue, joka on aina kuulunut porvaripuolueiden blokkiin ja jonka oikea suomenkielinen käännös taitaa olla liberaalipuolue. Tanskan venstre taas vastaa suunnilleen Suomen sekoomusta.

  Liked by 1 henkilö

 7. Valtamedia on ollut kovin vaisu Norjan vaaleista. Tuliko väärä lopputulos?

  Tykkää

 8. Kunnon voitto tämä on // 12/09/2017 21:35 // Vastaus

  Tämä Norjan oikeiston ja maahanmuuttokriittisten vaalivoitto ei ole mikään pikkujuttu. Tämä oli ensimmäinen kerta 30 VUOTEEN kun porvarillinen hallitus valittiin jatkamaan vielä toiseksi 4- vuotiskaudeksi eikä sossut päässeetkään takaisin valtaan! Ei voi siis vain tuijotella pelkkiä prosenttilukuja ja vetää niistä johtopäätöksiä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: